Arkadaşlar iyi günler. 2011 model otomatik mode blue sahibiyim. Aracın ikinci sahibiyim. Aracın 51 bin km de. Benzinli. Sorunum şu ki: Aracımı geri vitese yani r ye aldığımda hiç kesilmeyen bir hırıltı sesi geliyor fakat aracım ısınınca bu sesi diğer vites takmalarımda gelmiyor. Özellikle kışın soğuk havalarda araçta soğuk olunca geri vitese atınca bu ses geliyor. Yazın ise yok denecek kadar az. Sesi ilk duyduğum zaman servise götürdüm soğuk bir hava da, arabayı geri almaya gittiğimde şanzumanda bir sorun olmadığını sadece küçük bir ayar yaptıklarını söylediler ve ses bir süre kesildi. Bir kaç ay sonra ses tekrar gelmeye başladı ve ben yine servise götürdüm fakat servisteki ustaların ayrılması nedeniyle herhangi bir şey yapamadılar. Az önce de sanayide bir motor ustasına götürdüm, şanzuman yağını değiştirdiğini, filtreleri temizlediğini, şanzumanı kontrol ettiğini söylemesine rağmen sesin gelmeye devam ettiğini gördük. Şanzuman alt kulağı diye bir parça sipariş ettik bir ihtimal kesilir diye ama bakalım parçayı bekliyoruz. Aranızda böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Hepinize arızasız günler dilerim.
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...-r-konumunda-asiri-titreme.38056/#post-675879 Konuyu bi inceleyin derim.
Teşekkür ederim, titreme hariç diğer belirtilen aynısı, şanzıman kulağı sipariş ettik, hafta içi takılınca sonuçları yazarım buradan.
Şanzuman kulağı aşınmıştı zaten değişti ama ses değişmedi ama biraz azaldı. Şöyle ki ustam ilginç bişey tespit etti ve bir elektrikçiye vites kutusunu açtırdı, vites kutusunun üstünden kalın bir kablo gidiyor içe doğru o kablo kutuya değdikçe ses yapıyormuş, usta da kutu ile kablo arasına kauçuk koydurdu elinin yettiği yerlere ve ses azaldı, çok az bi ses var o da kablonun içte elinin yetmediği yerlerden gelen ses galiba. Mekanik bir sorun olmadığı için artık ben de takmıyorum.