Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz yememe konusunda bir tespit.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda under tarafından 24 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim bütün sorunlarım sistemi LPG ye alınca başlıyor.

Doğrudur LPG de dahi ilk çalışma benzinle oluyor.

Ancak LPG yi düğmeden iptal edip düz benzinle kullanırsam hiçbir sorunum yok.

Bunu özellikle belirtiyorum.Benzinle kullanırsam hiçbir sorunum yok.(Rölanti dengesizliği yaşamıyorum+Isınması için beklememe gerek kalmıyor+kontağı çevirip gaza bastığım anda araba gidiyor gaz yememe durumu hiç yok)

Akü kutup başını henüz sökmedim.Sorunun tekrarlamasını bekledim.Bu akşam sökmeyi düşünüyorum.

Düzenleyen : under

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    oksijen sensörüyumurta kasalarda yok diye biliyorum. yani benim arabamda yok en azından. sizde kontrol edin isterseniz. lpg sistemlerinde bilgisayardan yapılan ayar çok önemli. benimde lpg ile ilgili şikayetlerim vardı. bayağı bi araştırmadan sonra iyi bir lpgci buldum hatta çok yoğunlardı randevu verdiler ona göre gittim ve 70 tl karşılığında lpgye komple bakım yaptılar. ondan sonra lpg ile şikayetim hiç kalmadı. o zamana kadar 2-3 defa lpgnin takıldığı servise gidip ayar yaptırmıştım işe yaramamıştı. bilgilerinize bence sorup soruşturun iyi bir lpgci bulup oraya bilgisayar ayarı yaptırın. sorun yine devam ederse başka şeylerde sorun aramaya devam edebilirsiniz. lpg ayarını benim bildiğim 10 tlye yapıyorlar en fazla 10 liranız gitmiş olur denemekte fayda var.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İmkanınız varsa sabah motor soğukken resimde görünen oksijen sensörünü saç kurutma makinesi ile iyice ısıtın ve ondan sonra aracı çalıştırın.Aynı teklemeyi yapacak mı?

6. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    serdar hocam vermiş olduğunuz linki inceledim arkadaş sanırım temsili resim kullanmış zira yumurta kasaların motor kapakları değişiktir. bu motor üst kapakları milenyumlarda bulunuyor diye biliyorum. benim aracım 96 model bende yok ama 99 modelde değiştirdilerse o konudada fikir sahibi değilim.

http://www.sahibinden.com/emsalsiz_accent-12WQQaXQQ19745346WQQpXQQdisplayitem bu linktede 99 lx motoru var.
    Düzenleyen : mursel_balci

7. dtandogan

dtandogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu gaz verince aracın gaz yememesi hatta devrin düşmesi olayı benim daha önceki bmw mde olmuştu. sadece soğukken yapıyordu ısınınca problem kalkıyordu. problem hava akışmetredeymiş değiştirdim sotun gitmişti. sizinkinde de bu sorunun olması büyük olasılık. arac rolantide iken daha fazla benzin tüketmez. sadece soğuk havalarda motor soğukken motor zengin karışımla calışır yani cok yakar ama bunun rolanti ile alakası yoktur. ne kadar cok gaz o kadar cok benzin.

8. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar hocam ;

akşamdan kutup başlarını söktüm.Sabah taktım.(Gecenin 1 inde kaputu açıp arabayla uğraştım zannımca komşulardan gören olduysa hakkımda iyi düşünmemişlerdirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif)

Gaz yememe olayı olmadı.Rölantideki düzensizlik olmadı.Isıtmama gerek kalmadı.

LPG ye geçiş süresi yine kısaydı.1 dk civarında geçti.

Yalnız LPG ye geçer geçmez araba yığıldı kaldı, 2 de gidiyordum gaz verdim gitmedi ve stop etti.Tekrar çalıştırdım motorun sesinde bir düzensizlik olsada stop etmedi bastım gittim.Sonrada düzeldi zaten ısındığı için.

Not:Akü kutup başını söküp-takınca sabah merkezi kilit çalışmaz olmuştu Allah'tan elektrikçiye uğrayacaktım o sigortaları kontrol ederken kendiliğinden düzeldi)

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Günaydın,

LPG servisinize gidin ve regülatör basıncını 1.1 bar'a ayarlatın, bu basınç ayarından sonra gaz ayarı yapılsın. Ayrıca gaza geçiş ısısını 35 yada 40 dereceye ayarlatın. Ben şahsen 40 dereceyi tavsiye ederim. Merkezi kilit hakkıda bir fikrim yok, akü'nün sökülmesiyle bir alakası yok.

10. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Parçasal bir sorun yokmu diyorsunuz yani.Oksijen sensörü veya hava akışmetre gibi parçalar sağlammı?

Hava akışmetre baya bi pahalıymış inşallah orda değildir sıkıntı...

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İlk olarak gaz ayarınızı dediğim şekile yaptırın. Eğer düzelme olmazsa 2 adet sensör grubu üzerinde test yapmamız gerekecek.

12. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En son 1 ay kadar önce bilgisayara bağlayıp ayarlatmıştım LPG yi takan ustaya.Erken gaza geçişini söyledim uzatmışlardı süreyi ama sonra tekrar böyle oldu.Gerçi alelacele 2 dk. da ayarladık dediler ne yaptıklarını bende anlamadım hiç içimede sinmemişti.

Bu lpg sistemindeki filtrelerde falan tıkanıklık olabilirmi acaba ne dersin Serdar hocam.

Haftada bir regülatörden yağ boşaltma falan lazımmış o işlemi de hiç yapmıyoruz.

Gideyim genel bi sistemi kontrol ettireyim bari...

Teşekkür ediyorum.

13. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Oksijen sensörü konusunda Serdar hocama katılıyorum çünkü parça satan yerli/yabancı sitelerde de 98 modelden itibaren oksijen sensörü görünüyor.

Bu hava akışmetre arabanın neresinde tam olarak?Bir sitede 600 tl demişler gözümü korkuttu.

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sanayiden geliyorum LPG yi takan ustaya gittim.Ayara girdi araba.LPG ye geçiş sıcaklığı 55 e ayarlıymış.

Durumu izah ettim.

Senin sıkıntını çözerim 100 liranı alırım dedi.Bahsettiğim usta K.Maraşın LPG konusunda en uzman ustalarından.(Kulağında steteskopla görmüştüm bir zamanlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif)
    Sıkıntı nerde parça değişimi falanmı yapacaksın dedim cevap vermedi.

Senin sıkıntın lpg sistemiyle alakalı değil dedi.Israr ettim söylemedi, meslek sırrı diyor.Sıkıntı benzin sisteminde hyundailerde bide fordların bazı modellerinde LPG de bu sıkıntı oluyor bi işlem yapacam memnun kalmassan paranı geri verecem dedi.

Tamam dedim.Direksiyonun altında 2 vida var onları söküp kapağı açtılar 1 saat uğraştılar lehim makinesiyle kabloyla falan birşeyler yaptılar tabi ben ne yaptıklarını anlayamadım bolca kablolar vardı zaten açtıkları yerde.ipucu topladım sadece size anlatabilmek içinhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

LPG ye geçiş sıcaklığınıda geri 40 dereceye aldırdım.

Sonucu deneyip göreceğiz.
    Aklıma serdar hocanın bahsettiği ECU hafıza sigortasına kontak röle atma olayı geldi.Onumu yapıyor diye düşündüm ama tabi bilemiyorum ne yaptıklarını.

Ne dersiniz Serdar hocam naaptılar bunlar benim arabaya sizce?

Daha önce çok arabaya yapmışlar...

Selamlar...

Not:Gitmişken buji kablolarını ve lpg filtresini de değiştirdim.Buji kablolarından çat çat ses geliyordu.LPG ci değiştirmemi tavsiye etti.Silikonlu buji kabloları varmış LPG li sisteme özel.Onlardan aldım.30 TL.

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Günaydın, iyi seneler.
    Orjinal buji kablosu kullanmazsanız başınız çok ağırır. İlk olarak rölantide dalgalanma ile kendini belli eder. Her bujiye giden kablonunda omajı faklıdır.

Anladığım kadarı ile röle takılmış. Sıkıntı yarakmaz.

17. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim Sizlerinde yeni yılı iyi geçer inşallah.

İnşallah sıkıntım bitmiştir.Verdiğim paranın zararı yok yeterki problem çözülsün.Çözdüysede hela olsun o para.

Serdar hocam röle takıldıysa yakıt ve ECU yönünden bir zararı olurmu?(Röle ne işe yarıyor onuda açıklarsanız sevinirim.)

Buji kablolarını satan adam çok methetti silikonluymuş.kutunun üstündede 1.5 mpi hyuncai accent yazıyordu.İnşallah ondada bi sıkıntı yaşamayız.Orjinal kablo alabilirdim aslındada servise gitmeye erindim biraz, bide bu kablo silikonlu LPG için özel dedi.Orjinal kablo LPG de tam randıman vermiyormuş.bunlara tav oldum açıkcasıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Kablonun uçları hakkaten daha kalın ve etliydi eski kabloya göre.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracı sürekli benzinde kullanmayacaksanız rölenin bir zararı yok. Röle araç beyninde tutulan güncel hava/yakıt/avans ayarlarının sıfırlanması için takılır. Yani aracı stop ettiğinizde araç beyninin hafıza rom'una giden elektrik kesilir ve bilgiler silinir. Bana göre tek handikapı arıza bilgilerininde silinmesi.

Kablo dediğim gibi orjinal harici her zaman sakıncalıdır. Ben yan sanayisini bile aracıma takmam.

19. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar hocam aracın LPG ye geçiş ısısını dün 40 a ayarlatmıştım.Ayardan önce 55 miş.

55 ken 30 sn de geçiyordu şimdi 15 sn civarı LPG ye geçiyor araba.

Haliyle motor ısınmadan geçtiği içinde araba LPG ye geçer geçmez yığılıyor gaz vermessem öleee kendince yavaştan gidiyor debriyajdan ayağımı kaldırırsam.Gaz verecek olursamda devir düşüyor direkman ve hemen stop ediyor.Anladığım kadarıyla zengin karışımdan dolayı motor boğuluyor ondan stop ediyor.

40 derece bilgisini LPG nin beynine gönderen sensörden şüpheleniyorum.LPG bu sıcaklık bilgisini nereden/hangi sensörden alıyor?

Not:Benzindeyken gaz yememe sorunum şimdilik düzeldi.Tam emin olamıyorum henüz erken.

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Regülatörünüz üzerindeki ısı sensörü arızalı. 15 saniyede yazın bile 40 dereceye çıkamazsınız.

Bu Sayfayı Paylaş