Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz verdiğinde motordan gelen tık tık ses ?

'Sonata Forum - Club' forumunda bykadir tarafından 10 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sağol Fatih kardeş. Birtürlü sorunlar bitmedi. Şimdi benim korkum bu şekil 130km yol gidecem. İnşallah yolda bırakmaz yada sorunu dahada çoğaltmaz. Şimdide acaba yetkili servise mi gideyim yoksa normal servisemi onu düşünüyorum. Eğer motor inerse ki öyle gözüküyor. Bayağı bir masraf olur diye düşünüyorum. Bir de iyi yapılmazsa tekrar tekrar uğraşmak da istemiyorum. Bir ellettik motoru ayar tutmadı.

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kadir abi sana Serdar abinin kasa sonata dan otomatik viteslisi lazım aslında bunun değiştirme vakti artık yaklaşıyor.

bykadir bunu beğendi.
  3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Öyle de maddiyat işte. Yeni i10 sordum. 42000tl olan 1200cc triptoniğe fiyat aldım. Bende özürlü indirimi durumu var. 21000tl ye indirdiler. İşte maddiyat.Tabi i10 sonatanın eline su dökemez. Ama bence sıfır için sıkıntıya düşmek istiyorum. Bu arabam güzel hoşuma gidiyor da sorunlar olmasa. Artık yaptırıp devam edecem.Bugün yola çıkmadım daha yarın sabah büyük ihtimal. İnşallah sorun yaşamam.

4. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar Konyaya sorunsuz vardım. Hiç bir sorun yaşatmadı. Gayet stabil gitti araba. Tek üst devirlerde motordan hırlama sesi geldi. Bir de rolentide tık tık ses ama ara devirlerde 2000-4000 devir arası sorun yoktu. Yalnız arkadaşlar yolda kalma riski yaşamışım. Eve gelince anladım. Sorun ummadığım bir yerden.Onu da tam evime döndüm. Kayışlar ciyaklamaya başladı.Kayışlar yeni değişti. Ciyaklamaması lazımdı. Eve park ettim. Sonra incelerken şarj dinamosunun gergin vidası boşta. Harhalde vidası düşmüştür dedim. Baktım gerdirme vidasının dinamoya vidalanan vida kopmuş. İçin de de kalmış parçası.Onu çıkarıp oraya vida bulmam gerek. İyikide yolda gevşeyip kayışı çıkartmamış. Gerdirme bölümü de boştaymış.O da düşmemiş. Nerden kokarken neresi çıktı. Bu hyundailer ilginç arabalar üretiyor .Sağ gösterip sol vuruyor. İşte resimleri. Fikir veren olursa sevinirim.
    [​IMG][​IMG]

fatihsevim bunu beğendi.
  5. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Abi o tak tak vuran yatak sesi gibi olan ses bu yüzdenmiymiş? Eğer öyleyse ucuz atlasmissin valla sevindim abi geçmiş olsun :)

6. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zannetmiyorum. Fatih dostum. O sesi yapmaz çünkü. O ses motordan geliyor. Ama dengesiz şarjdan bujilere yeterli elektrik veremediğin yanı Ateşleme sorunu yaptırıp sese neden oluyorsa onu bilmem. Ama oraya gelene kadar ötme yapmadı. Şimdi çalıştırınca ötüyor hemen. Gevşemiş yani. Artık bir şekilde o kırık vida parçasını çıkarıp yerine vida uyduracam. Değilse öyle sanayiye de gitmez. İyice gevşeme riski var. İyikide resimdeki o parça düşmemiş. Değilse o parça gerekecekti.Şimdi öyle rasgele gereksiz bir yerden vida söküp oraya uydurula bilir. Bakalım yarın hava uygun olursa arabanın altına yatıp kırılan vidayı çıkarmaya çalışacam. Öbür taraftan vidanın ucu çıkmış orayı kullanıp sökmeyi deneyecem. Sonra bu ses için uygun bir zamanda doğru servise..İnşallah yatak değildir. Basit bir şeydir. Bu gidişle kredi çekip motor yaptıracam. Bu böyle olmayacak. Yetkili serviste tahmini ne kadar tutar ki. Komple motor.

7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yetkili serviste herhangi bir bilgim yok ama baya tuzlu olacağı kanısındayim abi ya :( e sen göstericektin abi arabayı göstermedinmi daha?

8. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Fatih Akşehirden daha bugün Konyaya geldim. İşlerim bitmedi. Akşehirde gösterecek usta yok. Rastgele bir ustaya gittim. O da kaputu açtı. Biraz gaz verdi sesi duyunca direkt yataklar vuruyor dedi. Bu şekil binilir mi dedim. Yok binemezsin motoru bitirirsin dedi. Burada yapılır mı dedim yok Akşehirde yaptıramazsın konyaya götürmen gerek dedi. Binerek gidebilirmiyim dedim. Yok gitmez dedi. Ama sorunsuz geldim. tabi korka korka. Motor sesini dinleye dinleye.Öyle pek incelemedi yani. O üst devirlerdeki hırlama sente ayarlattıktan sonra servisten alırken vardı. O zaman ortaya çıktı bu üst devirdeki hırıltı.Servisteki usta da duydu o sesi ama bir sorun yok dedi. Servisteki usta biliyor o hırıltıyı.Böyle bir sorun olsa söylerdi diye düşünüyorum. Yalnız rolentideki tık tık ses 20km gittikten sonra kontrol için kaputu açtım ozaman gelmeye başladı. Yağı değiştiren yağcı bu siboplardan geliyor dedi. Senteyi düzeltirken siboplarda falan zorlandıysa yapar dedi. Eğer kranktan gelse sesi alta vereceğini söyledi. Bu ses üstten geliyor.Tabi baktırmakta fayda var. Göstermekte biraz bekledim. Nedeni hava koşullarından. Biraz düzelsin öyle gösteririm diye düşündüm. Zaten o zamandan beri yeni bastım sayılır marşa.

Son düzenleme: 2 Mart 2015
    fatihsevim bunu beğendi.
  9. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Fatih yine bizim motorlar iyi her işgenceye dayanıyor.

10. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Abi geçmiş olsun valla inşallah ucuz atlatirsin :( valla bencede iyi dayaniyor biz ev yaparken bütün maddiyatı eve yatirdigimizdan 5 sene boyunca sadece bir kere yağ değiştirdik çoğu zaman malzemede tasidik eşşek gibide bindik mecburen t8k demedi maşşallah :)

bykadir bunu beğendi.
  11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bu sonatanın model yaşı eski haliyle böyle sıkıntılar çıkarması bence anormal bir sonuç değil, kırılan vidayı çıkaramazsan dremel in ince diski ile ortasına çizik atıp düz tornavida ile döndürebilirsin ama dremeli nerden bulacaksın abi? burada bazı nalburlarda var, bu da olmadı dremel ile yada ince başka bir matkap ile vidanın ortasına delik açıp kılavuz çekilip çıkarılabiliyor.

bykadir bunu beğendi.
  12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bakalım hava güzel olursa sökmeye deneyecem.Tabi el falan sığarsa. :) Arkadan bayağı vida çıkmış oradan uğraşacam.Penseyle falan tutulabilir.Olmadı bu şekilde mantıklı.O çıkan ucunu düz tornavida kanalı açıp aynı vida gibi aç diyorsun yani.Tek sorun, cins yerde el,alet falan sığmayacak yerde bakalım artık alttan falan ulaşılabilir büyük ihtimal.

13. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Asıl derdim motodan gelen tıkıtı.Motoru açtırmak bile çok tutar.Zaten asıl işçilik pahalı.İşte yapılabilse kendin indirip bakacan da işte imkan.

14. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Çok sağol Faih kardeş.Bende aldım alalı eşek gibi bindim.Trigerini bile değiştirmedim.Bir ellettim hep sorun.Ama sente atmayasaydı bu sorunlar olmayacaktı.Bu tıkıtı olmasa yine iyi.

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bendeki hobi amaçlı model helikopterlerin vidaları M3-M4 gibi ufak civatalar ve sıklıkla başları kopar, bizim ekipte birkaç kişide dremel var onlara yolluyorum bu şekilde açıyorlar üstelik vidalar loctite lı olmasına rağmen vida yarığı açarken çok ısınıyor ve loctite da çözülüyor ve düz tornavida ile çıkıyor, bu senin vida metrik 10 olması lazım onu sökmek daha da kolay.

El girmiyorsa parçayı istersen komple sök abi nasıl olsa vidanın biri kırık diğerlerinide değiştirirsin yarın öbürgün onlarda kırılacak yaştan ötürü, çinko kaplamalı ve uygun kalitede vida kullanmalısın vida kalitesinden kasıt marka falan değil metrik civatada 8.8 - 9.8 veya 10.9 gibi kalite numaraları var kalite no. su vida kafasında yazar kalite arttıkça çekme mukavemeti artar ama kırılganlıkta artar serttir manasındadır, 8.8 bile senin işini görür yeterki merdiven altı bir vida ve somun olmasın.

bykadir bunu beğendi.
  16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Çok teşekkürler arkadaşım.Verdiğin bilgiler çok işime yarayacak.

17. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Vidanın kırık bölümünü büyük uğraşla söktüm arkadaşlar.Sökmek kolay oldu da oraya ulaşmam zor oldu.Dinamoyu söküp penseyle çevirerek çıkardım.Beni asıl dinamoyu takması uğraştırdı.Arabanın altında betonun üstünde tek başıma(tabi eşimde çıraklık yaptı.O da bayağı öğrendi motor işlerini :) Çoğu bayandan bayağı bir bilgisi oldu sayemde.Yalnız kullanmaya korkuyor nedense :) ) dinamoyu tutan saplamayı hizalamak uğraştırdı.Öyle yere koymuşlar ki ne el sığıyor nede herhangi bir şey tek elle bayağı uğraştım.(İki el yanaşmıyor araba kaldırılmayınca.)Yarın da o kırılan vidanın yerine vida buldum.Onu takıp kayışı gerdirecem artık.Bugün hallederdim de hava soğudu.Kapalı alan olmayınca soğukta olmuyor.Az daha uğraşsam ve sağlam olsam motoru da indirecem bu gidişle. :) Ben bir yerde çıraklık yapsaymışım iyi usta olurmuş benden :) Bu işlere alışkın olmayınca bayağı yoruldum(tabii engeliminde biraz etkisi var.).Bir de hava birden soğudu dondum resmen. :) Birde egsozda delik fark ettim.Aşağıda egsozda yay gibi bir zımbırtı varya onun önünde kaynak yeri siyahlaşmış.Sanki ufak bir çatlak var.

fatihsevim bunu beğendi.
  18. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    İnş. Sesin kaynağı bu durumdur Kadir Abi merakla takipteyim yani sorunu en basit şekilde çözmeni bekliyorum

Sent from my iPad using Tapatalk

bykadir bunu beğendi.
  19. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnşallah kardeş.

20. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3

Bu arıza için sizce yetkili servise mi gideyim yada normal ustaya mı?Sizce hangisi daha mantıklı?Sorun yataklardaysa yetkili serviste motor sökülmek gerekirse tahmini ne kadar işçilik tutar.Mesela 2000-3000tl tutar mı?Ya da normal bir ustaya gitsem ne kadar tutar.Ben iş garantili olsun diye yetkili servise gitmeyi düşünüyorum.Ne dersiniz.

Bu Sayfayı Paylaş