Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz Pedalı Problemi

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda cfoks tarafından 2 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. cfoks

cfoks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhaba

Hyundai Accent Blue 1.6 dizel aracımın gaz pedalına basınca bir müddet basılı kalıyor. Özellikle araba dururken daha sık oluyor. Arbayı ısıtmak için gaza basıyorum araba dururken fakat ayağımı çektiğimde pedalın geri gelmesi gerekirken bir müddet basılı kalıyor sonra yavaş yavaş eski haline geliyor. Arabanın bakımlarını hep yaptırırım. Şu an 90 bin de. Kış şartlarından olabilir mi yoksa farklı bir sebebimi vardır. En son 60 amperlik akü taktırdım başka hiç bir değişiklik yapmadım.

2. haydar usta

haydar usta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Haydar Zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Pedal da mekanik bir sıkışma yoksa , otomatik jigle ile ilgili olabilir . Motor ısındıkça rolanti düşer .

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    otomatik jikle? ustalığınız tarihi eser sanırım...

SaMeTT, gogo17 ve Furkan58 bunu beğendi.
  4. Furkan58

Furkan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    622
    Ad Soyad:
    Furkan BAKIREL
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Jikle nedir ?şahin de broadway de kaldi o

5. haydar usta

haydar usta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Haydar Zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu nick'i almakla hata yaptım sanırım. Çok takıldınız nick'imdeki usta kelimesine ki , evet otomotiv sektörü olmasada iyi bir ustayım .
    Daha iyisini biliyordunuz da neden Şubattan beri cevap vermediniz arkadaşa ?
    Neden bir süre sonra motor ısınınca pedal geri geliyor,rolanti düşüyor ?
    Hyundai , Türkiyede Tofaş,reno,toyota gibi çok yaygın bir araç .Forum'u da çok daha canlı,hareketli olmalı .
    5-6 sene önce 2007 Starex'im vardı,şimdi 2012 accent'im var.Yine crdi yine 4 ileri otomatik.
    Demem o ki , insanları küstürürseniz foruma taze kan gelmez .

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    İyide bu forum tamirci dükkanı değil ki Haydar abi:), bu konuyu görüp fikri olan birisi olsa elbet cevap yazardı, sonuçta hepimiz sabah 7:00 de evden çıkan akşam geç saatlerde eve dönen insanlarız yani iş güç, birşeyi görüpte o konuda fikrimiz varsa yardımı esirgemeyiz, ama tamir edemeyiz kaldı ki tamirci yada yol yardımı hizmeti de veremeyiz, ancak yol gösterebiliriz, forumda arada kalmış bir iki konu olabilir, ama dikkat ederseniz zaten konu sahibi 2 Şubat tarihinden beri tekrardan hiçbir güncelleme yapmamış, konu sahibi cfoks isimli arkadaşımız şahsen; çözemedim bu problemi çok zor birşeymiş falan diye yazmamış, büyük ihtimalle birisine problemini çözdürmüştür heralde gören olmasada oldukça basit bir problemmiş bu görmediğimiz.

basit bir problem derken; klasik olarak benzinli enjeksiyonlu yada karbüratörlü bir araçta gaz pedalı arkasında hava giriş klapesine giden bir spiral telli kontrol kablosu var gaza bastıkça klapeyi açıp kapatıyor, genellikle o kabloda sıkışma olur, o sebeple gaz teli spiralin dışındaki dış kabloya sıkışır genellikle spirali çıkartıp yağlıyorlar 5 dakikalık işçiliği 20 liralık ücreti vardır bu işlemin eğer spiral ezilmişse değiştirilebilir. Ancak yeni CRDi lerde durum farklı gaz pedalı elektronik potansiyometreli, gaz kelebeği gövdesinde spiral tel girişi yerine elektronik soket girişi var o zaman gaz pedalı da klapeyi açıp kapatan servoya ve ECU ya sinyal gönderen tarzda olmalı yani flyby wire sistemi var, bu durumda döşemedeki gaz pedalının kendisine, menteşesinde yada basılınca geri iten yay düzeneğine bakılabilir. Bu tipte fly by kablolu bir sistem oldukça karmaşık olduğundan fikir vermek zorlaşıyor işte, ancak kesinlikle jikleden söz edilmemeli çünki bu otomobil benzinli değil dizel. Ben yetkili serviste staj yapmıştım bir keresinde hyundai excel in spiralini beraber yağladık staj defterine bile yazmışlığım vardır ama bu accent blue ile aynı olmaz elbette o sebeple benim bile kesin biçimde cevap yazmam ters düşer değil mi?. cevap yazarken tereddütte kalıp vazgeçebilirim yani, o sebeple dediğim gibi problemi olan konu sahibine en fazla fikir vererek bilgimizi paylaşabiliriz.

1.6 Accent blue nun benzinlisinde de jikle olmaz, enjeksiyonludur, jiklenin görevi olan ilk çalışmadaki yakıt hava karışımını yani ilk soğuk çalışmadaki yakıt hava karışımını elektronik motor kontrol ünitesi yani ECU hesaplar ona göre enjektörler manifolta motor devri, motor sıcaklığı ve eksozdan çıkan gazın durumu gibi birçok veriyi sensörler ile ölçerek gözönüne alarak buna göre fazla yada az yakıt püskürtür.

Jikle sadece karbüratörlü motorlarda vardır karbüratörlü otomobillerde de çoğunlukla jikle kelebeği ile gaz kelebeği ayrıdır. Gaz pedalının sıkışıp geri gelmemesiyle ilgisi olmaz:)

7. İlkercemkara

İlkercemkara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    ilkercemkara
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Selamün aleyküm aranıza yeni katıldım Arkadaşlar 2004 hundai getz var bende 1.3 olanı farları yaktığımda biraz devirden düşme oluyor birde kalkışta sanki tekler gibi yapıyor tüplü bu arada aracım sizce normalmi

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    yanlış bilgi verince gelir mi?
    ben görmedim bu mesajı, görseydim cevap yazardım elbet...

Bu Sayfayı Paylaş