iyi günler değerli üyeler otomatik 1.4 prime blue benzinli aracim var sifir aldim .Aracin gaz pedalinda yaklasik 1.5 - 2 cm civari bosluk var bu 2 cm'lik mesafede pedala bastigim halde devir saati kipirdamiyor bile bu serviste ayarlanabilir durum mu birde bu durum yakit tuketimini etkiler mi çünkü bundan dolayı gaza daha fazla basiyorum su anda ortalama tuketim 8.6 ile 9 arasinda değişiyor.Blue icin bu tuketim normal mi sizce.Arac su an 4750 km de.Düşünceleriniz icin simdiden teşekkürler.
ben bu sorun ıcın ılk bos zamanımda servıse gidecegim zaten siz görüstünüz yada sordunuzmu bu durumu hıc servise
Pedal boşluğu ayarsız, bunun fazla yakıt harcama ile bir ilgisi yok, spiral teli biraz daha gererek yada gaz pedalı arkasındaki ayar vidalarından düzeltebilirler, gaz pedalı arkasında bir tane yay var ilk pedala basıldığı zaman 1.5-2cm lik boşluk bu yayın boşluğu yani o 1.5-2 cm lik boşluğa bassanızda klape oynamaz bu boşluğu aşıp gaza basmaya devam ederseniz gaz pedalı bir miktar sertleşir çünki bu durumda klape açılmaya başlar ve esas gaz kumandasına etki eder pedal boşluğunun fazla olması gaz klapesinin en alt pozisyonunu etkilemez ancak çok boşluk varsa tam gaz gidemezsiniz, klape yayının direnci pedal boşluğu yayından daha çok hissedilir zaten, yinede pedal boşluğu 0.5 cm ila 1cm arasında açık bırakılabilir, kullanma kılavuzlarında bu boşlukların en fazla kaç milimetre olacağı yazar, kesinlikle yetkili servisin ayarlaması gereken ama basit ayarlanan birşey.