Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz kokusunu içeriye vermeye başladı

'LPG Sistemleri' forumunda onur978 tarafından 6 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Arkadaşlar aynı problemi yaşadım. Çok gaz harcasım boş yere. Dediğiniz gibi sadece gaza iyi basarken yapıyor bunu çünkü paşaoğlu arkadaşın dediği gibi kuruma ve çatlaklardan sızan gaz.
    Bendeki problem enjektör bobin veya dağıtıcı diyelim motorun üst kısmında genelde kırmızı gibi olur 4 adet buraya gelen gaz hortumu (kalem kalınlıgında) ucu çatlamış ve yarılmıştı.kendisini yerine getirmiştim ama yine aynı oldu kestim yeniden takıp klipsle sıkıştırdım şimdi sıkıntı yok. İçeri gelme sebebide klima/kalorifere yakın olmasıydı diye düşünüyorum.

Yanma odasından gönderildi.

2. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    [​IMG] şunun giriş çıkışlarına bi bakın olur mu

Yanma odasından gönderildi.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Benim arabada koku vardi baktirdim ve 2 enjektorden gaz kacagi var enjektorun degismesi gerekli dediler. Tanesine 200 tl fiyat verdiler bir usta ile telefonda gorustum getir bakalim belki tamir olur dedi. Sizler ne dusunuyorsunuz. Enjektor degisimi bu kadar pahali mi oluyor ? Ayrica tamir olasiligi varmi varsa ne kadar saglikli.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4. spoilt_06

spoilt_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ercan KOÇAK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    merhaba,
    bunların tamiri maalesef yok, ben de aynı şekilde bayağı bi uğraştım enjektör problemi ile (BRC enjektör) biraz araştırdım Ankara da hurdacılardan (pert araçlardan) 4 tane buldum hepsine 180 tl verdim değiştirdim. şimdilik sorun yok. siz de böyle bir yol bulmaya çalışın bence. tamir diyorlar güçlü yapıştırıcı ile yapıştırıyorlar bir hafta onbeş gün sonra aynı sorunu yaşıyorsunuz.

Murat bunu beğendi.
  5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Mesaji yazdiktan sonra ugrasmadim zaten degisim yaptik enjektorleri.

Ama bir daha birak "0" arabaya 2. El araba alirken bile brc li ise uzak dururum.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

6. saltinto

saltinto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

Eski aracımda başıma gelenleri alatayım. kısa bir mesafe idi gidecek yolum. Motor soğuktu 2-3 km yol yapmıştım.Hararet göstergesi yükseldi. yolculuk sırasında gaz kokusu geldi son bir iki gündür fark ediyordum hafiften gaz kokusu geliyordu. heme kaputu açtım motroun suyu bitmiş hemen su takviyesi yaptım. o sırada regülatörden şakır şakır gaz damladığını gördüm. Aracı benzine alıp eve gittim. Hafta sonu LPG servisine gittim. Tabi benzinde Usta gaza aldı hiç bir sorun yoktu şaşırdım. Ama Regülatörün üzerinden gaz damladığını anlattım damlayan yerleri gösterdim. Ustanın Sorusu aynen şu idi. "Motor Susuz kaldımı ? " Evet, o sırada su eksilmişti dedim. Bunun üzerine cevabı " Lpg -30 > derecede depoda duruyor karbüratörde buharlaşma noktasına gelmesi için regülatörün içinden motor suyu geçmekte imiş.Bu sıcak su olmazsa gaz kaçar ve kokar dedi. Muhtemelen soğuk havalardaki geçici gaz kokusunun nedeni bu olsa gerek diye düşünüyorum.

7. efend1s1z

efend1s1z Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    volkan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Aynı sorun bende de var.Bu gün sanayideydim.Sevdiğim temiz sağlam bi ustam var.Araca sabah ilk girdiğinde koku varsa yada park halindeydi birkaç saat sonra girdin yakıt kokusu varsa koltuk altında kapakmı ne varmış ondandır dedı ama sürerken sıkıntı varsa manifold dan dedi.Abi bak dedim manifolda.Manifold çatlak çıktı :) Yakıt tüketimini de olumsuz etkiliyor.Ve pekte ucuz bi parça sayılmaz.250-300 arası parça.Umarım manifold sıkıntısı değildir bu kadar masraf çıkmaz.Bu hafta değiştiriyorum.Baktır bence.(Konuyu hortlattık ama mutlaka lazım olan birileri olabilir)

8. ugurs78

ugurs78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Uğur SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bende de aynı koku sorunu başgösterdi önceden de yığılma sorunu vardı. Bugün BRC yetkili servisine götürdüm. 3. ve 4. enjektörlerde kaçak olduğunu söyledi( kaçak cihazıyla kontrol yaptı ve kaçağı gösterdi). Enjektörün 180 tl olduğunu bakımla beraber toplam 420 tl olacağını söylediler. Açıkcası gittiğim servise kanım pek kaynamadığı için bu işi daha ucuza veya aynı paraya ama iyi bir şekilde yapabileceğim İzmir karşıyaka, bornova tarafında bir servis var mı?

Bu Sayfayı Paylaş