Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

garanti kapsamında lpg

'LPG Sistemleri' forumunda svyde tarafından 20 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yakın dostum olan bir kişi benim önerimle i30 alıyor ve benim önerimle tüplü alacak bu aracı.
    Öyle bir LPG konuşacağız ki bu arabanın içinde...
    Hatta LPG fıkraları vb. anlatacağız.
    LPG şarkısı besteleceğiz.
    Gazla yıkayacağız arabayı hatta https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    lpg manyağı yapıcanız arabayı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    araba benzin yakmaz sonra fazla yüklenmeyin https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

3. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya arkadaşlar siz arada bir benzine alıyormusunuz yakıtı

motor yağlansın diye

4. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    erhan hocam benim ilk çalıştırmada bir süre benzinle çalışıyor,
    sonra gaza otomatik geçiyor, zaten şehir içi kullanıyoruz
    bir oturuşta 500-600 km gitmiyoruz ki benzine geçirme yapalım
    sabah motor soğukken 1-2 dakika motor sıcakkende 20-30 saniye benzinle çalışıyor sonra kendiliğinden gaza geçiyor

seninkinde yokmu bu sistem? ortada bir tuş var ordan ayarlanabiliyor benimkinde

5. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimkide otomatik geçiyor ama çok az çalışıyor benzinde.

motor yağlansın diye ara sıra benzine alınırsa iyi olurmuş gibi bişey duymuştum. hani 2-3 km bile olsa motora benzin gitse iyi olur gibime geliyor

6. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1200 km kadar önce LPG dönüşümü yaptırdım aracıma.
    O zaman çeyrek depo kadar benzin vardı-şimdi ise çeyreğin yarısı kadar bir benzin var depoda.
    Bir iki güne bir 20-30 liralık benzin koydururum araca.
    Sanırım, benzinin çeyrek deponun altında olması bazı aksamlar için iyi değilmiş.

7. mehmetoguz

mehmetoguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Merhaba,
    Kafama takılan LPG takıldığında garanti kapsamı konusuyla ilgili Hyundai Kamer Otomotiv (SAMSUN) Servis Müdürüyle görüştüm.
    kısaca aktarayım; arac alındıktan (müdürün ifadesiyle ruhsat çıktıktan) sonra takılan LPG, aracı 5 yıl mekanik garanti kapsamı dışında bırakıyor. (LPG tesisatının yetkili Hyundai servisi tarafından yapılması da farketmiyor)

Ben kendisine forumdan edindiğim bilgiler ışığında bazı bayilerin garanti içinde bu değişikliği yaptığını söylediğimde sözkonusu bayilerin kendi tasarrufları doğrultusunda yapabileceklerini ancak Hyundai Genel merkezinin kesinlikle bunu onaylamadığını -hatta böyle bir durumda sözkonusu bayinin ceza alabileceğini- söyledi.

Son olarak eklemem gerekirse; LPG takıp, garantinin devam ettiğini söyleyen bayilere karşı dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Belki küçük bazı sorunları bayi çözebilir ancak ciddi bir mekanik bir sorun yaşandığında (İş Hyundai Genel Merkeze gittiğinde) arkadaşlarımız için tatsız süprizler yaşanabilir. Bu nedenle yasal tüketici haklarının korunabilmesi için kesinlikle yazılı bir teyit alınmasını tavsiye ediyorum.

Neden başta LPG takıp garanti verilebilirken, sonradan yapılan (4 ay süre ona da tuhaf geldi.) LPG değişikliği garantiyi bozuyor ? O da ayrı bir tartışma ve başlık konusu.

8. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşım hyundaı bu lpg işinionaylamıyorda, hyundaı resmi sitesindeki reklam neden konmuş acaba?istersen bir bak

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=kampanyalardetay&kampanya_id=36&menu_id=241
    Düzenleyen : levent06y

9. sahipfbb

sahipfbb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Bende Erzurum kuzey hyundai bayisi (aynı zamanda servis) aracılığı ile sıfır arbama lpg taktırdım. ben aracımı aldım 1 hafta kullandım, araştırmalarımın sonucunda lpg taktırmaya karar verdim. bayiyi aradığımda bana ruhsat çıkmadığı için garantili lpg takabilriz ama ruhsat çıkmış olsa idi takamazdık yada garanti kapsamı dışında olur dediler. Yani anladığım sıfır arabalara ruhsat çıkmadan takılırsa 5 yıl(yüzbin km)garanti devam ediyor.

10. Misafir

Misafir Guest

sanırım siz yanlış anladınız hyundai ruhsat çıkmadan takılan lpg yi garanti kapsamına alıyor fakat ruhsat çıktıktan sonraki yapılan her türlü lpg işleminde aracı garanti dışı bırakıyor..bunu anlatmak istemiş arkadas

11. sahipfbb

sahipfbb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok yaa yanlış anlamadım da, farklı bir yerden bilgi olsun istedim. Hemfikiriz yani.

12. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    pardon ben yanlış anlamışım kusura bakmayın

13. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bana lpg'nin araç alındıktan sonra dört ay içerisinde takılması suretiyle garantisinin süreceği söylendi, ben de taktırdım.
    Nasıl oluyor yani?
    Garanti bozuldu mu?
    Bozulmadığını direk olarak AKBAK Hyundai söyledi.

14. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayrıca Hyundai sitesinde "En son teknolojiler kullanılarak, BRC firmasıyla geliştirilen LPG
    Dönüşüm Kiti, yeni satın alacağınız ya da LPG'li hale dönüştürmek
    istediğiniz Hyundai'niz için özel olarak tasarlanmıştır. LPG dönüşümü
    gerçekleştirilmiş Hyundai'nizle, yakıttan sağlayacağınız tasarruf
    artarken, aracınızın motor performansı ve ömrü korunmaya devam eder.
    Üstelik tüm Hyundai modellerinde bulunan 5 yıl/100.000 km. araç mekanik
    garantisi, LPG'li aracınız için de aynen geçerlidir" paragrafından ben, ruhsat çıkmadan önce takılırsa garanti bozulmaz yoksa bozulur gibi bir şey de algılamıyorum. Hem yeni satın alacağınız-hem de lpg dönüşümü yaptıracağınız diye geçen bir bölüm var paragrafın içerisinde. Bu paragraf bile kanımca garantinin devam etmesini zorunlu tutar.

Saygılarımla...

15. sahipfbb

sahipfbb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kedi Umarım ve isterim ki senin söylediğin gibidir, zira benim için farkeder bi durum yok. ben elçiyim bana söyleneni yazdım. Bence lpg taktırdığın bayiden bi belge filan al.(belki gerkete yokturda) işini garantiye al. Olurda 3-4 yıl sonra bi sorun çıkar, geçmişi hatırlamazlar.

16. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    tamamda başka servis nerden bilecek durumu,
    servislerin aracın geçmişine baktığı bir sistem var sanırım,
    oraya bakımları falan giriyorlar heralde, her yerden görülebiliyor tahminim
    yani sizin araç için sistemde garantili lpgli yazarsa sorun olmaz,
    ruhsata kim bakıyor ki, ona bakarsan benim araca tartarini marka kit takıldı, garanti kapsamında taktırdım hemde, sonra sordum,
    brc olacaktı hani dedim, garanti ne oldu dedim, garanti devam ediyor dediler

17. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Buradaki her yazıda bir haklılık payı var. Zaten ben de yaşamıştım aynı sorunu Neziroğlu Hyundai(Ankara) ye gittiğimde. AKBAK ise garantili dedi. Zaten Neziroğlu da müşterilerini Renault(kendi yerleri) a yönlendirmesi sebebiyle garanti olmadığını söylemişti. Sonuçta yatkili bayiler bazında anlaşılan o ki her kafadan bir ses çıkıyor. Ama yarın bir daha araştıracağım bu konuyu. Ayrıca LPG garanti belgesi torpidoda duruyor daha-oradaki şartları da bir okuyayım ama şimdi kalkamam yerimden arabaya gitmek için-üşeniyorum çünkü :)

Saygılarımla...

18. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    evet akbak üç dört aysonra takılan lpg garantili olur dedi, ama başka yere sorduğumda kesinlikle garanti biter demişlerdi..

19. sselim

sselim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar günaydın, bende aynı konuları farklı servislerle görüşmeme rağmen hepsi plaka çıkmadan taktırırsan problem yok garanti aynen full olarak devam fakat sonradan taktıdığın takdirde sadece gaz kullanımından dolayı doğacak sorunlarda garanti dışı kalacağını bildirdiler.

20. svyde

svyde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu garantili lpg işini hyundai merkezi arayarak bildirsek...çünkü ben aradığımda talep olmadığını söylüyorlar...talep artarsa belki garantimiz bozulmadan lpg taktırabiliriz.

Bu Sayfayı Paylaş