19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

galericiden uzak durun

'Sohbet' forumunda ogtu2006 tarafından 6 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Eğer sıfır km araç almak mümkün olmuyorsa, öncelikle yakın çevrenizi araştırın, tanıdık, bildik güvenilir insanlardan almaya çalışın. Yok bulamadınız, bir arkadaşımızın da dediği gibi Plazaların 2.El satış bölümlerini gezin. Aracın neyi var neyi yok size dürüstçe söylerler. Karar verdiniz bir arabaya, satıcıya da güvendiniz (güvenmek önemlidir ve güzeldir) Test merkezlerinden birinde kontrol ettirin (kontrol etmek daha iyidir ve güzeldir).
    Eskiler derler ya, Allah iyilerle karşılaştırsın...

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  3. lark

lark Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araba alırken cok dıkkatlı olmak gerekıyor zamanında benı bıle dolandırdılar ama ne yaparsınız ıste basa gelen cekılıyor her serde bır hayr vardır dıyorsunuz dolandırıldıktan sonra gozunuzu dort acıyorsunuz gercı sonunda paramızı kurtardık ama parayı kurtarana kadar cektımı bır allah bırde ben bılırım ben bu aracı alana kadar 28 tane araca baktım 4 tanesını servıse goturdum 3 tanesınde neler cıktı neler satıcılara ınansak bıraz saf olsak kız gıbı araba aldık dıye sevınecez sonunda su ankı arabamız kısmet oldu gayet memnunum hatasız degısenzız ıkı parca boyalı bu yuzden cok dıkkatlı olmak gerekıyor

4. ugur1993

ugur1993 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş eçmiş olsun ama 248.000 de de dizel araba aınmaz bu hataya seni parası düşürmüş olmalı dizelleerdn uzak dur derim 300.000 benzinli al 150.000 de dizel alma bu arabalarn dizelleri sıkıntı

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aynen. sadece bu araclar için değil tüm dizeller için gecerli bu durum. dizeller uzun dönemde sorun cıkartırlar eger nazik kullanılmazlarsa ki, bu forumda bile gözlemledigim, turbo dizel kullanıcılarının buyuk cogunlugu aracların nasıl kullanılması gerektigini bilmiyor. biliyorsa bile belli bir süğre sonra onlarda dikkat etmiyor. nasıl olsa kısa vadede bir sorun cıkartmadı, demekki bişi olmuo diolar sanırım. Ama uzun vadede dizel araclar cok sorunlu oluyorlar. o yuzden derler ya ikinci el araba almak zordur özellikle istanbulda ama ikinci el bir dizel almak kat ve kat daha zordur. Bir cok deneyimli buyuklerim sahibini tanımadıgın işkinci el dizel alınmaz diolar.

6. tuncaybronze

tuncaybronze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun... Gerçekten okuyunca çok sinir oldum... Ne insanlar var çiğ süt emmiş memlekette... Bende araba almanın eşiğindeyim... Pazartesi günü servise götüreceğim alacağım arabayı... arabadan anlamıyorum... yapacak bişey yok... Servis neyi varsa söyleyecek... 100 tl. istiyor kdv hariç... Hayırlısıyla temiz çıksada şu elentrayı alsak...

7. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    şuanki arabamı almadan önce galerinin birinde yaşadığım bir dolandırılma teşebüssü olayını aklıma getirdi.

kırmızı 1.2 benzinli felicia beğendim. (50.000 KM) Araç ışıldıyor ,sanarsın 5dk önce banttan indi.Almayada karar vermiştim.

girdim galeriye sahibi tambir denyo , emekli öğremenmiş güyaa falan.

dedim şu arabana talibim verde anahtarı yada yanıma bir elemanını ver skoda servisine experize götüreyim problemsiz çıkarsa bugün alacam dedim.

Adam expertize götürmek için 500 TL vermelisin bizde kural budedi (hönk)

ben:eek: niye ?

galerici: müşteriler alıyo arabayı bütün gün geziyo amaç onu engellemek !

ben :yanıma elemanını ver o zaman expertiz yarım saatlik iş skoda servisi hemen şurda

galerici: 500 tl yi alırım araçta sorun çıkmaz ve sen arabayı yinede almazsan 500 tl benim olur . Ama araçta sorun çıkarsa paranı geri veririm. Sorun çıkmaz ve sen alırsan fiyattan düşerim.

ben: neye binayen vercem sana 500 tl ? git işine ya almıyom arabanı

ve müşteri aradığı mutluluğu bir getz 'de bulurhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

şaka bi yana adam ayakta götürecek müşterileri , içerdede goril gibi mafyavari tipler , bildiğin god father film seti gibi. Haftada 1 kişinin öyle 500 tl sini çarpsa ayda havadan 2bin tl . İşim yokta Galericiye elden 500 tl para vercem . Resmen 3 kağıt.

NOT: Beğendiğim kırmızı aracın daha sonradan komple boyalı olduğunu öğrendim!

Düzenleyen : mert_driver

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    AMANNN DİYİM 2. EL ARAÇ ALIRKEN SAKIN 80.000 DE, HERŞEYİ ORJİNAL LAFLARINA KANMAYIN...USTAYA GÖTÜRSENİZ SADECE ARABA TAKLALI MI DEĞİL Mİ ONU ANLAR...AMA SERVİSE GÖTÜRDÜĞÜNÜZ ZAMAN ARABANIN ANATOMİSİNİ ÇIKARTIYORLAr.KAÇ PARÇASI BOYALI VEYA DEĞİŞMİŞ, MOTOR REVİZYONA GİRMİŞ Mİ GİRMEMİŞ Mİ, KAZA YAPMIŞ MI YAPMAMIŞ MI HERŞEYİ SÖLÜYO ORDAKİ ÇALIŞANLAR...3.000-4.000 TL MASRAF İSTEMİYORSANIZ 50-60 TL SERVİS ÜCRETİNDEN KAÇINMAYIN DERİM...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    aynı şeyler benim audide meydana geldi. 196binde aldık otomatik vites. Servise göstermedik audidir sağlamdır dedik. Hayatımızın hatası sonradan 5bin lira masraf hala olmuyor zararına sattık. Şimdi garantili arabama gönül rahatlığıyla biniyorum. 30binde 40binde düşük kilmetreli araçları alın servise gösterin.

10. ibrahimdemir

ibrahimdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım ama sende biraz fiyat araştırması yapsan belki bunun farkına varırdın kim 2005 model accent hemde dizeli 12.000 e verır ben 2001 model benzınlı accentı 11.500 aldım ucuz etın yahnısı olmuyo işte yinede gecmiş olsun ikinci el alırken mutlaka yetkılı servısıne getırmeyı unutmayın

11. ibrahimdemir

ibrahimdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesin taksi cıkması

12. Sedat2626

Sedat2626 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir şey dicem ama yanlıs anlamayın 12 milyara 2005 model dizel hyundai alıorsun önce bu kafanda bi soru isareti yaratmadimi ? ne kadar 2005 normal dizel hyundaiların piyasasi ? 14 15 16 demi araba 250 bini dewirmis boyasi km si motoru ona kezadir zaten galerici adam her zaman uyanık adamdır zaten adam o isten ticaret yapıor ekmek yiyor sen gene insaflı bı galericiye gelmssn seneti yapmssn parayi wermssn kalan parayida mecbur ödemek zorundaydım adamn elinde senet war yanlıs anlamayın benı ama benm kendı fıkrım bızım ınsanımız mal ıyı fıyat ucuz ıcını hıc dusunmuyor

13. aliyilmaz274

aliyilmaz274 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi geçmiş olsun bence biraz borca gir ama araba sıfır olsun.. ben aldım 11 gün oldu 2011 1.4 era team memnunnumherşey tıkır tıkır ikinci elmi allah göstermesin.. derlerya afedersiniz arabanın 2.eli karının duluna benzer diye yalan deyil walla

14. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    azıları vardırki arabasına karısı gibi değilde kızı gibi bakar üçüne beşine bakmıycaksın kızı gibi bakandan 500-1500 tl fazlaya alacaksın. ki arabasına değer verenler alıcıya göre fiyatta ikramda yapıyorlar. sonuçta galerici olayına karşı aynı kanaatteyim. ama ikinci elin hepsi sizin dediğiniz sınıfta değil.....

15. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hoş eşlerimize büyük bir çoğunluğumuzun çok değer verdiği kanaatteyim.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

16. aliyilmaz274

aliyilmaz274 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabi ki sözüm yanlış anlaşıldıysa affola.. bende bir ay sonra düğünüm var kısmetse o anlamda söylemek istemedim tabir olarak konuştum.. araba işi birazda nasip işi bizim bi tanıdık sıfır aldı arabanın çamurluğu değişik çıktı tırdan indirirken bayide çarppmışlar değiştirmişler bilemiyosun.. bende tecrübeli olarak gittim baktırdım şükür bişey çıkmadı:) saygılar

17. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    herkesin imkanı sıfır araba almaya müsait olmayabiliyor. benim imkanım olsa da alacağımı sanmıyorum. ben ancak bir arabaya 8-10 sene bineceksem o zaman sıfır alabilirim orası ayrı. ikinci el araç alırken bir defa ya kendiniz bu işlerden biraz anlıyacaksınız ya da anlayan birisiyle arabaya bakmaya gideceksiniz. niye derseniz? atıyorum adam araçta hiçbirşey yok diyor sizde alıp ekspertize sokuyorsunuz birsürü şey çıkıyor ekspertize verdiğiniz parada boşa gidiyor. onun için ya kendiniz az çok anlayacaksınız yada anlayan birisiyle gideceksiniz. araba kafanıza yattıysa aracı iyice inceledikten sonra bir sorun görmediyseniz. parada da anlaştıysanız yapacağınız tek şey satıcıya ben aracı yetkili serviste ekspertize sokarım onlar onay verirse alırım demek kalır. ondan sonra aracı mutlaka yetkili servise götürün verin 100 lira ekspertiz yaptırın. ekspertiz raporuda tamamsa o aracı alırsınız güle güle binersiniz. araçta ekspertiz raporunda yazılanlar haricinde başka birşey çıkarsa da gider ekspertiz yaptırdığınız yerden hesabını sorarsınız.

18. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    asıl onemlı olan satıcı kımlıgı. galerı yada elden fark etmez .adamın ıcınde dolandırma dusuncesı varsa napabılırsın. gecen araba ılanlarına bakarken gordum. adam arbasını satıyor. 2010 model12.000 km de acık acık yazmıs 3 parca boya pert raporu vardır dıye . fakat bu aracı baska bı arkadas almıs. adamın ılanı aynen soyle 2010 model 19,000 de tertemız ılk sahıbınden ... ılk satan adam ılanını ıptal etmemıs. plaka yazılı olmasa arayıp konusacaktık adamla..

Bu Sayfayı Paylaş