Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

frene basınca titreme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda murat_dastan tarafından 2 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. Burhanturkoglu

Burhanturkoglu Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burhan Türkoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Herkese merhaba 2006 1.4 hundai Accent Era aracımın fren pedalı ile ilgili sorunum var ama hala çözülmedi sorun şu giderken fren pedalina az bişey basınca tıkır tıkır tıkır ses geliyor iyice basınca ses gidiyor frenciye gittim söktü diskleri torna yaptı balatalari zimparaladi taktı ertesi gün ses yine gelmeye başladı tekrar gittim ses sol önden geldiği için bukeze üzerinde torna yaptı yine olmadı ses devam ediyordu bulamadı daha oncesinde kaliper torna oldu pimler değişti fakat hala tık tık sesler fren pedalına hafif basınca gelen tıkır tıkır tıkır ses hala var lütfen yardım edin

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Geçmiş olsun bayağı bir işlem de yapılmış ve çözülmemiş olması kötü , belki de ses kaliper balata civarından değil , bizzat pedalın kendisinden geliyor hiç dikkatinizi çekti mi ? Benim geçmişte Astra vardı ve baston kilit kullanıyordum akşam park edince , simitle fren pedalını birleştirip kilitliyordum , fazla sıkı yapmışım zamanla fren pedalının oradaki bir sac levha yukarı kalkmış bilmiyorum tabi , pedala bastıkça bir ses sürekli , en sonunda kaportacı buldu ve sacı olması gereken yere yatırıp , gerekeni yaptı da kurtuldum.

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

3. Nazimkayaa58

Nazimkayaa58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Nazım kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Benzer problem bende de vardı.
    Özellikle 100 ve üzeri hızlarda frene hafif dokunma da titreşim ve ses geliyordu.
    Yeni lastik aldığımda jant ta yamukluk olduğunu ve preslenmesi gerektiğini soylediler islem sonrası büyük ölçüde tikirti ve titreşim hissi gitti.
    Denemeniz de fayda var .

Bu Sayfayı Paylaş