Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fren Isınınca Ses Ve Titreşim

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda Buraktokatli tarafından 24 Haziran 2024 tarihinde açılan konu

1. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Selamlar herkese, aracım 2012 model accent era 1.4
    Aracımda orijinal fabrikasyon diskler vardı. 140 bin km de titreşim yapmaya başladığı için değiştirdim.
    Orijinal disk balata sorduğumda 1 sene önce 14 bin tl civarı bir para çıkınca yan sanayiye yöneldim.
    Yan sanayiler toplamda ön arka olmak üzere 3 bin civarı tutuyordu.
    İnternette sporfrendisk diye bir sayfa buldum ve herkesin memnun olduğunu gördüm. 5500 tl ye komple set aldım. frenlerde başlarda sorun yoktu. Sonradan frenler ısındıkça ses yapmaya başkadı. Soğukken sorun yok ısınınca ses yapıyordu. Balatalar sert diye düşündüm değiştirecektim fakat dün 160 km hızla birden 70 km hızlara düşmem gerekti ve direksiyon çok şiddetli şekilde titredi. Gideceğim yere gittim araç soğudu otobanda yine denedim sorun yok. 4-5 frenden sonra ısındı ve yine hem ses hem titreşim yapmaya başladı.

Disklerden mi kaynaklı, frenlerden mi kaynaklı çözemedim. Ustaya soruyorum disk yamuk torna olacak diyor ezbere. Disk yamuk olsa ısınana kadarki süreçte de titeşim yapmaz mı ?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, zaten zayıf olan yan sanayi diskleri delip iyice zayıflatıp millete satıyorlar, üstelik bu disklerdeki yüzey kaynaklı titreşimler kaliper pimlerini bozuyor.
    bosch yada trw disk/balata almanızı öneririm. ayrıca pimlerde boşluk oluştuysa kaliper tamir takımı da almanız gerekebilir.

MAERKEK ve SynysterGates bunu beğendi.
  3. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    abi yarın ustaya götürüp bırakıyorum o halde. Bosch marka disk alıp taktırıyorum. Fren meselesi şakaya alınacak yada deneme yanılma yapılacak bir mevzu değil. Cidden korkuttu beni. Teşekkür ediyorum

Halil ve KilecNasah bunu beğendi.
  4. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    690
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Maalesef yan sanayi ve ucuza alınan fren tertibatının çoğu parçasının ömrü bir kaç ayla sınırlı. Ülkece ekonomik bir sıkıntının içindeyken çoğu insan ucuz olsun bu yan sanayi ürünleri almak zorunda kalıyor. Sonrası ise malum. Şahsen özellikle fren tertibatının ve aracın denge tertibatının orijinal ya da bilinen kendini ispatlamış markalı ürünler olmasına dikkat ediyorum içinde canımızı taşıdığımız için. Yakıt, motor, vs vs her şeyi önemli fakat fren ve denge en önemlisi hem kendi canımız hem de başkalarının canı için.

Buraktokatli bunu beğendi.
  5. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Tamamen mühendislikten yoksun üretilen ve spor disk adı altında satılan hiçbir ürüne itibar etmeyin,denildiği gibi dayanımı çok düşük oluyor.Spor disk diye bir de performanslı bir sürüş yaptığınız anda diskin kırıldığını düşünün.. Her zaman disk ve balatada güvenilir yan sanayi ya da orijinal mal tercih edin.

Yan sanayi seçeneklerde Mando disk balata da alabilirsiniz, kaliperler ve aracın çoğu parçasının üreticisinin Mando olduğunu düşününce fena seçenek gibi durmuyor.TRW şahsen kesinlikle önermiyorum, aracımda 4 disk 4 balata trw kullanıyorum 60 bin kmdir, hayatımda bu kadar berbat bir fren deneyimi yaşamadım.Kazıma sesinden tutun her frende değişik bir ses ve deneyim yaşatıyor.

Üst düzey bir şey almak isterseniz ve bulabilirseniz Hella Pagid, Ate de bakabilirsiniz.

MAERKEK ve Buraktokatli bunu beğendi.
  6. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    teşekkürler, bugün araç bakımdan çıkacak. Ustayla konuştuk aracı test etmiş. Poryada yamukluk tespiti yapmış. Bunun etkisinin olabileceğini düşündük. Bu şekilde bir deneyeceğiz. Balataları değiştirdik şimdilik. Sorun yok dedi. Akşam eve giderken bir denerim.
    Diskler daha yeni bir şans daha veriyorum yine saçmalarsa diğer bakımı beklemeden değişim yapacağım. Dediğiniz markaları dikkate alacağım teşekkür ediyorum hocam

MAERKEK bunu beğendi.
  7. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,316
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Yan sanayinin yan sanayisine denk gelmişssiniz geçmiş olsun . Babamda inadına yan sanayi taktırıyor ama bir sorun olmuyor . Diskler Konya sanayi üretimi Başer galiba . Balatalar da öyle . Isınınca vs sorun yaşamadık .

8. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,316
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Poryayı mutlaka değiştirin

9. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Porya ve bilye değişti. Balataları değiştirdik. Disklerde yamukluk yoktu zarar da görmemiş. Şuan için çok iyi. Arabada yol titreşimi dediğim bir titreşim vardı. Yani ben yol titreşimi zannediyordum meğerse porya eğriymiş. Şuan frende herhangi bir sorunum yok. Herkese teşekkür ederim

MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,316
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Porya niye yamulur bende değiştirttim . Sebebi ne acaba ?

SynysterGates bunu beğendi.
  11. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Profil fotoğrafımdaki şekilde kullandım aracı 1.5 sene. 17 jant ve coilover ile çok basık şekilde. Alanyadan dönerken 160 ile sağ şeritte çok sert bir çukura düştüm. Jant yumurta şeklinde yamulmuştu. O zaman olduğunu düşünüyorum

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş