Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Hanım sadece şimdikinden geniş bir buzdolabı istiyor. Başka istediği bir özellik yok. Tabi şimdilik. Yerli buzdolaplarının fiyatları da yüksek. 1500-2000 lira bandındaki dolaplar yetmez bize.

erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizim buzdolabinin boyu standart boy. Bosch marka. Ama bir daha alacak olsam, şöyle heybeyli buz dolapları oluyor ya enden geniş. Öyle alırdım. Eve büyük karpuz almıyorum buzdolabı yüzünden

sunbeki bunu beğendi.
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hay yaşa kardeşim:) o video olmasaydı ne maçlar bir dakika geç başlardı ne spikerler ağlayarak anlatırdı ne de bu olayın ne derece vahim bir olay olduğu anlaşılabilirdi. Zaten ben orada olsaydım gerçek kan görüntüsüne bakamıyorum içim götürmüyor fena oluyorum bayramda kurban kesilirken bile hayatta bakamam arkamı dönerim uzaklaşırım yani ben orada olsam öyle bir mekandan anında kaçardım ne yapayım ki, yapı meselesi ama müdahale edebilecek yapıda insanlarda vardır elbet, mesela aynı mekanda yan masada bir tane sivil polis memuru falan otursaydı belki olay esnasında havaya iki el ateş ederdi adamın üzerine ateş edemez çünki bizim polisimiz bile silah kullanma konusunda nerdeyse sivil şahıslar kadar hakka sahip, polis ateş ederde adamı öldürür yada sakat bırakırsa ve bıçakla karısını öldürmeye çalışan adam bir şekilde bu olaydan sonra suçsuzluğunu ıspat ederse vay o polisin haline bu sefer bütün memleket polisi katil ilan eder.

o üniversite öğrencisinin vakasında karısı yerine öğrenciyi bıçaklayan adam şimdi ifade verirken demiştir ki: biz karımla şakalaşıyorduk bu öğrenci şahıs birden bıçağın üzerine atladı bıçak temas etti ben kasıtlı olarak bıçak vurmadım diyecek, hatta benim akli durumum iyi değil diyecek deli raporu çıkartacak, eşimle aram iyi kavga etmiyoruz ki diyecek olay kazaydı diyecek, en fazla 3-5 ay içerde yatıp çıkacak sonrasında bu olayı kahvede arkadaşlarına böyle ballandıra ballandıra: aile arasına girilmez arkadaşlar ben eşimle benim arama giren birisini boğazladım kestim ırzıma namusuma dokundurmayan çok delikanlı adamım ben be pehh.. diyerek anlatacak

Yusuf bunu beğendi.
  4. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,193
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Haberler seyrediyorum, kadın cinayeti, şehit haberleri, istanbulda her gün patlayan kolonlar çatlayan binalar birde orman yangınları...

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Türkiyenin gündemi aynen böyle.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Roadrunners bunu beğendi.
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hepsinin sebebi tek abi o da: dünyada hızla artan kalabalık nüfus ve bu insan bolluğunun karşılaması gereken ihtiyaçları.

nüfus artışı = küresel ısınma, fazla miktarda konut ve barınma ihtiyacı, binaların artık bu kadar yükü taşıyamaması.

nüfus artışı = artan ahlaki ve sosyal eğitim gereksiniminin karşılanamaması sonucu olan cinayetler.

nüfus artışı = heryerde çıkan irili ufaklı savaşlar ve verilen şehitler.

1960 yıllarında dünyada 2,5 - 3 milyon insan yaşıyordu 2018 yıllarına geldiğimizde nüfus miktarı 7,5 milyonu geçti.

ben böyle deyince bana nüfusu savaşlarla falan azaltmayı düşünen illüminatici yada mason diyebilirler lakin kesinlikle öyle değilim:) ben daha ziyade bunların bir nevi ahir zaman alameti yani dünyanın sonunun yaklaştığına delalet olan şeyler olduğunu düşünürüm hep.

eskiden de savaşlar vardı ama hamas, hizbullah, pkk, arap şahinleri kartalları vs. gibi bitmeyen tükenmeyen terör örgütleri parayla kiralanan kirli terörist grupları yoktu. 1900 lü yıllarda küresel ısınma mı vardı? kadınlar ailenin, sanayinin, tarımın ve ev ekonomisinin en saygın varlıkları idi. 40-50 katlı gökdelenler yoktu, 15 katlı apartmanlar da yoktu evler 3-4 katlıydı. Havayı kirleten milyon tane motorlu araç ve yüzbinlerce fabrika bacası da olmadığı için atmosfer tabakası incelmez sera etkisi oluşmaz mevsim sıcaklıkları anormal artmaz ormanlarda yanmazdı. Nükleer santraller olmadığından radyasyon sızdırmaz ve bu kadar kanser vakası olmazdı.

7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Ellerine sağlık , Gılgamış destanı mübarek.

onurforces bunu beğendi.
  8. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Nüfus artışı 80 lerde batıda gündemdeydi. Şimdi yaşıyoruz.
    Küresel ısınma 2000lerde batıda gündem oldu şimdi hissediyoruz.
    Asıl sıkıntı su kıtlığı ki resmen topun ucundayız.

Devamında göç ve savaş var ki Suriye ön provası gibiydi. İç savaşın en büyük nedeni su kıtlığı ve kuraklık.

Bunun büyük boy olanlarını göreceğiz.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben birkaç kez kadına şiddete sokakta şahit oldum. genelde dayanamayıp müdahil oluyorum. birkaç kez üstüme gelenler oldu ama orada müdahale etmeyip ömür boyu kafama takacağıma müdahale ederim daha iyi.

siz de müdahale edin arkadaşlar. doğrudur adamın elinde silah olsa bize de sıkar. ama yapacak birşey yok. haksızlığa ve zülüme ses çıkartmayan insanlıktan çıkar. ben insan olarak kalmak için böyle durumlarda işe karışırım. yıllar önce bir çocuğun dayak yemesine(yoldaki herhangi birinden dayak yedi, akrabası ya da tanıdığı değil) ses çıkartamadım diye hala içimde bir sıkıntı vardır.

tek karışmadığım konu, sokakta iki sarhoşun kavga ettiği durumlardır. yanlarından geçer giderim. genelde birşey olmaz.

10. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Dün bacanak davet etti iznikde evlerine gittik Osmanlı roma bizans dönemine ait kale surlar kismi bölgeleri gezdirdiler Sağolsunlar yanlız çoğu yerde kazı çalışmaları yapılmış ve devam eden yerlerde var [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki, gokhan06, Fırat Ö. ve 6 kişi daha bunu beğendi.
  11. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Devamı olarak muazzam eserler mevcut daha gezemediğimiz bir çok yer var vakit yetersiz oldu [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki, gokhan06, muhendus ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Şuna dikkat çekmek istiyorum ki bu sıkıntılar sadece Türkiye yada avrupa için değil bütün dünya için geçerli olan sıkıntılardır.

şuraya bir tane yutup videosu ekliyorum bu video nasa nın araştırmalarına ait ve 1880 yılı ile 2017 yılları arasında dünyadaki sıcaklık ortalaması artışını gösteriyor videoda sol üst köşede sıcaklık renk cetveli var sağ üst köşede de grafiğin ait olduğu yılları gösteriyor.

Zaten dünya ve diğer gezegenlerin tamamı zaman içerisinde yok olacak çünki bizim sistemimizin yıldızı olan güneş birkaç milyar yıl içerisinde yaktığı yakıtı olan helyum ve hidrojenini bitirerek süpernova ya dönüşecek yani enerjisi tükenip çökerken son reaksiyon olarak patlamasına az kala iyice genleşmeye ve şişmeye başlayacak ilk olarak merkür ve venüs ü yutacak sonra sıra dünya ya ve diğer gezegenlere gelecek sonra bütün sistemi bozan ve soğuyan güneş büzülerek kara delik olana kadar büzülecek, şimdi burada anlaşılması gereken şey milyar milyonlarca yıl kadar süre sonra bu olayların oluşabilme ihtimalidir ancak en doğrusunu tabi Allah bilir, burada anlatmaya çalıştığım mevzu dünyadaki küresel ısınmanın sebebi şimdilik böyle doğal ve sırası gelecek belli tahminlere bağlı olan sebeplere bağlı birşey olarak görünmüyor.

insanın yaşaması gereken en ideal zemin yapısı topraktır, beton ve asfalt suyu kesinlikle emmez, doğrudan üzerinden akıtıp denize ve akarsuya kaydırıp suyu tahliye edip olumsuz bölgelere kanalizasyona vs. karıştırır ve beton ile asfalt zemin üzerine güneşin dik gelen ışınlarını yedikçe dünya kabuğunun ve arada kalan atmosferin gereğinden fazla ısınmasına sebep oluyor atmosfer ısındıkça rüzgar hızları inanılmaz derecede artış gösteriyor yüksek irtifalardaki soğuk ve sıcak hava dalgaları arasındaki sıcaklık farkları olması gerekenden fazla oluyor ve yağmur yağacağı yerde sel götürüyor şiddetli yağmur yerine de dolu yağıyor, kışın ise kar yağmasını bekliyorsunuz eskiden yağdığı dönemlerde kar yağmıyor yada felaket biçimde yağıyor. Bunların neticesinde çok hızlı ve şiddetli olan ancak kısa süreli yağan yağışlar insanların eksilen su kaynaklarını kesinlikle doğru düzgün doldurmuyor ne barajın ne akarsuyun şiddetli ve kısa süreli yağış ile doğru düzgün dolduğunu göremezsiniz yağmurun yavaş ve homojen biçimde yağması gerekiyor ve sıcaklık artışı sebebiyle oluşan yüksek buharlaşmanın da az olması gerekiyor. Bunlara ilaveten birde salınan kirli gazlar sebebiyle atmosfer yapısı bozuluyor böyle giderse belli bir süre sonra atmosfer güneş radyasyonunu emmemeye başlayacaktır.

Betonarme yapılar ve asfalt yollar ile sıkışmış olan şehirlerin hepsinin toprak arazi ve ağaçlandırma ile soğutulması şart.

geçenlerde dünyanın en derin noktası mariana çukuruna yüksek basınca dayanıklı özel bir denizaltı kapsülü ile gemiden çelik halata bağlı olan denizaltıyı sallandırarak kilometrelerce derine tabana kadar indiler ve gördükleri şey dünyanın en derin yerinde fastfood atıkları ile deniz zeminindeki plastik pisliklerden ibaretti maaşallah orayı bile leş gibi kirletmişiz.

iyi dayanıyor bu çevre bize vallahi, biraz da irdelersek kendimizi ve çevremizi aslında biraz da israf ettiklerimiz sebebiyle bunlar bize Allah tarafından ilahi ceza olarak geri dönüyor dönmeye de devam eder böyle giderse. Devlet büyükleri 30 araçlık konvoyla gezer, birisi gider okyanusun üstünde atom bombası denemesi yapar öbürü gider güneş enerjisi üretilebilen topraklarda petrol arar, okyanusun ortasında binbir arsızlık ile işletilen petrol platformu patlar sonra yerden fışkıran milyon varil miktarda petrol denize yayılır sadece bizim memlekette değil ki bunlar bütün insanoğlu kudurmuş para için ihtiyaçlar için.

muhendus ve ozgutozkan bunu beğendi.
  13. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bugün 500 km yolculuk yaptım, Mersin malatya arası, bu yolculukta yeni bir LPG tüketim rekoru kırdım. 21.5 litre gaz ile 350 km yol gittim :) bu da 100 km de 6.1 litre LPG ye tekabül ediyor. Ortalama 100 km hız ve klima full açık bagaj full dolu.

Asel Kaan Efe, ozgutozkan ve smtsmt227 bunu beğendi.
  14. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Küresel ısınmanın en büyük nedeni karbondioksit salınımı eskiden odun yakarken 1700 lü yıllarda avrupada insanlar bakmışlar ormanlar iyice azalıyor derebeyi gibi olan toprak sahipleri halkın ormandan ağaç kesmesini ve yerden çer çöp bile toplamasını yasaklıyor. Daha sonra kömürün çıkarılması ile insanlar ısınmaya başladı. Ormanlar böyle kurtuldu. Çünkü şuanki toplumun ısınması için tüm ağaçları keserdik. Bu seferde sıkıntı zamanla madenleşerek yer altında saklanan karbondioksiti yakmamız sebebiyle küresel ısınma başladı. Temiz enerjiye geçmezsek kıyameti yaşarız.

erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam Mersinden itibaren otoban nereye kadar var bilemedim , Kahramanmaraş Narlıdan sonra Pazarcık üzeri mi gittiniz ama yol otoban+ bölünmüş yol ise gayet güzel değer.

16. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,193
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bir yüzyıl daha görmez bu dünya bence...

Tilki bunu beğendi.
  17. cenker_baba

cenker_baba Guest

muhendus ve master006 bunu beğendi.
  18. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,193
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    muhendus, master006 ve cenker_baba bunu beğendi.
  19. cenker_baba

cenker_baba Guest

tam ahmet abilik desene :)

20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli: