Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    15 yaşındaki buzdolabımız bir süredir içine su damlatıyordu.

Eşimde yeni bir buzdolabı istiyordu. Ben de almamak için direniyordum.

Servis yüksek tamir masrafı çıkarınca ben de internetten videolar seyredip artık son çare dolaptanda vazgeçmişliğin verdiği rahatlıkla kendim yaparım dedim.

Buzdolabının buzluk kısmını söktüm. O parçayı sök, bu parçayı tak, deneme falan derken sorunlu olduğuna kanaat getirdigim iki parça tespit ettim.

Bunların yenisini alıp değiştiririm diye düşünürken dondurucu borularından biri delindi ve bütün gaz kaçtı.:):)

Şimdi servis hiç uğraşmayın artık bu dolap iş görmez diyor. Tamirciler 500 liraya hallederiz diyorlar.

Bize de beyaz eşyacının yolu gözüktü. Gitti 5000 gayme:):):)

MSC, ozgutozkan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Lowfrost tipi dolaplari tavsiye ederim @sunbeki

sunbeki bunu beğendi.
  3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Geçmiş olsun , olacağı varmış , onun ekonomik ömrü dolmuş , yenge yeni bir dolabı haketmiş artık , bir de bu beyazeşyaya ötv indirimi vardı sanırım o da sona erdi. Ben Bosch kullanıyorum , tavsiye ederim. [​IMG]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme: 25 Ağustos 2019
    sunbeki bunu beğendi.
  4. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
  5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam özel bir araç olduğu için ( zırh falan ) bildiğimizden daha farklı aparatlar vardır. O kolu ben de merak ettim.

master006 bunu beğendi.
  6. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Hocam ne gibi artıları var? Sizi memnun eden özelliği nedir acaba?

7. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bende merak etmiştim belki de benzin deposu veya bagaj içindir.

master006 bunu beğendi.
  8. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Abi ramazan imsakiyesi hala duruyor.:)

Buzdolabında tercihimizi yaşadığımız yerde servis sorunu olmayan bir markadan yana kullanacağız. Bu da Arçelik veya Bosch olacak gibi duruyor.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Çok dikkatlisin kardeşim , o imsakiyeden bir kaç taneydi , bu da dolap üzerinde öylece kalmış. Servisi varsa orada Bosch al , ben bu gördüğünü aldım , ardından genel bir elektrik arızasında ana kart yanmış , henüz 1 aylıktı , Bosch servis ustası da yan apt da oturuyordu , dolabı servise götürmedi olduğu yerde ayakta tedavi etti. Çok şükür bir daha bir şey olmadı , sonrada 7 çekmeceli dondurucusunu almıştım.

sunbeki bunu beğendi.
  10. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Tek dezavantajı çok az buz tutması, dolap kendiliğinden eritiyor ama yılda 1 kez fişini çekip temizlemek lazım, gerçi kullanım klavuzunda 6ayda bir deniliyor ama çok fazla buz tutmuyor.
    Güzel yanları ise aynı lt hacimindeki dolaptan daha ucuz, daha az elektrik tüketiyor, gövdeden soğutma olduğu ve üfleme yapmadığı için daha iyi soğutuyor, dolaşan bir hava sirkülasyonu olmadığı için koku yapmıyor ve yine hava üfleyerek soğutmadığı için nofrosta göre içi daha fazla doldurulabiliyor. Zamanında sadece Bosch gurubunda vardı, biz yerli üretim Profilo'yu seçtik, 6yıldır kullanıyoruz. Dondurucu kısmı altta olan combi model tercih etmiştik. Şu anda hangi modeller var bilmiyorum, 6 sene kadar önce durum böyleydi, eminim yeni dolaplarda gelmiştir ama lowfrostu bir araştırın derim, genelde hafif buz yapıyor denince hanımlar eski nesil dolaplarla karıştırıp, önce karşı çıkıyorlar ama kullanımı çok işlevsel. Bizimki alttaki ürün, zamanında 1150liraya almıştım, nofrost olanı 1500liraydı.
    https://www.n11.com/urun/profilo-bd...V1ud3Ch01lwu3EAQYASABEgIYNfD_BwE&gclsrc=aw.ds

master006, sunbeki ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Profilo-Bosch-Siemens Alman zaten.

12. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bazı ürünler burada Profilo fabrikasında üretiliyor diye biliyorum, evet aynı guruba ait.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Ben hem onu hemde far anahtarının oradaki düğmeyi merak ediyorum

master006 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    BSH grubu Bosch, Siemens, Profilo hepsi Tekirdağ Çerkezköyde üretiliyor. En üst seriler belki direkt Almanya’dan geliyordur, geri kalan beyaz eşyalar yerli. Hatta bazı ürünler Türkiye için özel sanırım, aynı modeli Almanyada bulamıyorum, ya da tersini.

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Almanya’da buzdolabı genişliği farklı. Daha dar.

muhendus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sadece buzdolabı için konuşmadım hocam, çamaşır kurutma makinelerini incelemiştim, onlar da farklıydı.

Halil ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,981
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    orjinalinde yok, muhtemelen zırhla ilgili ekstra bir kapı kilitleme mekanizması.

master006 bunu beğendi.
  18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Hakan abi geçmiş olsun, Allah böyle kazalara karışmayı hiçbirimize göstermesin.

Şimdi bu sıralar yeni tartışılan internette video paylaşım sitelerindeki kadın cinayeti videosundan bahsediyorsun tamam abi haklısın cinayet sonrası olayları video çekmek yerine çekim yapmayı bırakıp yardımcı olunabilir doğrudur ama cinayet zanlısının saldırdığı kişiye sapladığı bıçak hala elinde iken ve sağa sola tehditler savurarak ilerleyen bir cinayet zanlısını engelleme yada yakalayıp köşeye kıstırma maksadıyla temas etmek hatta üzerine doğru bardak çanak fırlatmak Allah korusun yardım edeyim derken bizim de vahşice öldürülmemizle sonuçlanır veya zarar gören kimseye ilkyardım müdahalesi yapmaya çalışmak ta aynı şekilde kurşun yağmuruna veya bıçak sopa darbesine maruz kalmamıza sebebiyet verebiliyor.

Zaten 112 acil servisi aradığımız zaman ambulans duruma göre beş dakikada da yarım saatte de gelebilir. Burası Türkiye olduğu için hırsızlık anında bile polis ve jandarmaya telefonla ihbar yapsanız eğer soyulan yer çok büyük bir yetkili şahıs yada hükümette etkileri olan bir şahsın bir ağanın mekanı değil ise polis ve jandarmanın oraya gelmesi saatler sürebilir gelene kadar iş işten çoktan geçer gider, olur ya hırsız sizin ihbarınız ile yakalansa bile 3-5 gün hapis yattıktan sonra yakalattıranın evine gidiyor ve molotof atıyor hiçbirşey yapamaz ise camlarını kırıyor zarar veriyor.

hepimizin çoluğu çocuğu var. Vahim olaylar anında video çekmek gibi boş işlerle uğraşmak kötü bir davranış kesinlikle ancak böyle vahim olaylarla karşılaştığımıza mağdur kişilere yardım edecek isek mecbur evimizi ailemizi düşünmek zorundayız.

Bu kadar yazdım ama:) 2016 senesinde benim kendi oturduğum mahallede bizim 30km hızla zar zor indiğimiz dar virajlı yokuştan aşağı fiat palio ile 120-130km hızla inen uyuşturucu madde kullanmış bir genç kaza yaptı, öğretmen bir karı koca çiftin içinde bulunduğu kavşakta bekleyen honda civic e arkadan ekstrim bir hızla çarpıp aşağı sokaktaki evin bahçesine sokmuştu. Baktım çarpan delikanlı palio dan inmiş kafası gözü yarılmış halde kenardan yürüyerek kaçıyordu Jandarma şans eseri olay yerinden geçerken onlara anlattım mevzuyu ve jandarmaları peşime taktım madde bağımlısı genç beni görünce koşmaya başladı hızlandı zanlıyı kendim kovalayıp jandarmaya işaret edip yakalattım kendim elimi sürmedim ama bu olay olay anında oradaki bir insanın gücü yeterse yapabileceği birşey eğer o kafa yapıcı madde kullanan şahış kaza yaptığı arabadan inip te üzerimize yürüseydi elinde bıçak tabanca pompalı tüfek olsaydı hiçbir halt edemezdim değil mi? :) ertesi gün bizim de cenazeyi kaldırırlardı öğle namazına müteakip.

ambulans falan hep geldi öğretmen çiftin boynuna boyunluk falan taktılar hastaneye götürdüler arabalar hurda oldu tabi ikisi de yürümez hale geldiydi.

onurforces bunu beğendi.
  19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    daha dün bizim 20 yaşındaki eski arçelik i hurdaya verdim babamın eski buzdolabıda bozuldu abi:) hurdası 40 lira etmiyor, motoru yeniydi motoru söktük öyle verdik:) aynı şekilde borular patlamış gaz kaçırmış hiçbir şekilde çalışmıyordu, babam buzdolabı bozulur bozulmaz GG den internet üzerinden bir tane buzdolabı almış 1600 lira verdi sanırsam ufak değil epey ebatlı birşey sanırım ama özelliksiz bir buzdolabı, yabancı marka idi tam aklımda değil markası, onu da bayramdan önce cumartesi kargo getirdi kullanıyor şimdi. buzdolabına 5000-6000 nedir abi ya o paraya lada samara veriyorlar:) ne güzel yerli buzdolapları var yedek parçası servisi bol. Şimdiki hanımlar fena.... istiyorlar ki işte inox paslanmaz yüzeyli olsun, pervaneli ızgaralı no frost, soğuk su pınarı, buz otomatı vs. şu kadar söyleyeyim ne kadar teferruat olursa o kadar elektrik sarfiyatı ve arıza riski oluyor:) çizilmesin diye inox dış yüzeyi temizlemek için alınması gereken deterjanlar bile buzdolabı gibi pahalı:)

fazla da şey etmemek lazım:), neyse para sizin keyif sizin:) artık ankastre sistemler bile yeni inşa edilen konutlarda standart olmuş:)

onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Videoya çekeni de gözaltına almışlar, bu da saçma, eğer o video olmasaydı bu kadar gündemde olmayacaktı. İki ucu şeyli değnek. Ben sansürsüz olarak sonradan izledim, kadının boynundaki ana damarları kesmiş kolay kolay bir ilk yardımla kurtulma şansı malesef yokmuş. O anda profesyonel müdahale gerekliydi ki bu da çok küçük ihtimal.
    Geçmişte bir üniversite öğrencisi tarafından benzer olaya müdahale edilmiş, öğrenci bıçaklanarak hayatını kaybetmiş, adam ifadeye ise tartıştığı eşiyle gitmiş. İnce eleyip sık dokumak lazım. Bunu tartıp değerlendirmeye benim çapım yetmiyor.

erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş