19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,259
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Asel Kaan Efe ve santafe2004 bunu beğendi.
  2. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    çok haklısın kardeşim hile hurdaya karışmayan yok birde devleti arkalarına alıyorlar buna sinir oluyorum

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Ben zaten Akşam haberlerini ne zaman açsam burası Türkiye mi diyip kapatıyorum daha neler görücez duyucaz Allah sonumuzu Hayır etsin inşallah

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Olaylara bak ya akıl alır gibi değil. Toplumun mayası bozulmuş hepten, ahlak falan hak getire, güya dindar nesil yetiştirecektik. Ahlakın dinle ilgili olmadığını bir anlayan olmadı, zaten dinimizi de anlayan olmadı. Herkes kafasına göre yorumluyor herşeyi.

5. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,259
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Şimdiki TV de oynayan filmlere bakıyorum çoğu yeri makaslanıyor lan kelimesi bile sansürleniyor 90 lı yıllar ve 2000 li yılların başında TV de bu kadar sansür yoktu ama toplum şimdikinden daha ahlaklıydı

Tilki, santafe2004, blue55 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  6. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Adam hatalı iş bitmeden para vermiş. Oradaki üstteki yorumum bu görürsün.

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Vallahi kocaman tebrikler o arabaları nasıl öyle herkes acil çıkış pozisyonunda ön tarafı yola bakacak biçimde park ettiniz ta buradan binlerce tebriklerimi saygı ve sevgilerimi sunuyorum:)

yoksa bunları böyle park ettirende Metin amca mı? :)

santafe2004 bunu beğendi.
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    santafe2004 ve ai_torcuk bunu beğendi.
  9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Abla tuzdan kaçınacağım diye iyotsuz kalma, bir tane patates bile yada büyük açık deniz balıklarından uskumru somon falan bulursan iyot açısından zengin, benim gördüğüm tuzdan çok kaçınanlar bu seferde tiroid ve guatr hastalığı çok olan ülkede iyotsuzluktan hasta oluyor.

zaten peynir ve yoğurtta normal saf süte göre çok daha fazla faydalı içerik var, doğru olan senin yaptığın gibi olmalı.

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yelken veya sürüklenme kelimesi ile gugul aramalarında sonuç çıkmaz:) bu terimin en geçerlisi coasting tir.

comanchee bunu beğendi.
  11. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Skoda octavia otomatik kullanan var mı ? Şu vites topuzu nasıl kullanılıyor ? En baştan da anlatabilirsiniz otomatik vites kullanımını . Teşekkür ederim . Bugün acil bir durum için lazım oldu da .

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Standart Dsg, daha doğrusu bildiğimiz otomatik şanzıman. P=park konumu R=geri vites, N=Boş, D=sürüş konumu. “D” konumunda kolu geri çekip bırakırsanız “S” yani spor moduna geçer daha üst devirlerde vites değiştirir. Tekrar “D” konumuna gelmek için yine kolu geri çekip bırakmanız gerekir. “D” konumunda kolu sağa iterseniz vitesi kendinizin değiştirebileceği manuel moda geçer, her ileri ittiğinizde bir üst vitese geçer, geri çektiğinizde de alt vitese geçer.

MAERKEK bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    babamın teyze oğlu 60 yaşına yakın bir abimiz olan Bekir amca babamın bize dedemin cenazesinde getir götür işleri için verdiği otomatik i30 u kapısını açıp vites kolunu görünce ben bunu kullanmam deyip bütün şöförlük işini o gün bana yaptırmıştı, halbuki Bekir amca kamyon, otobüs, askerde iken unimog, 4 çeker jip, traktör, minibüs ve milyonlarca km otomobil kullanma deneyimine sahipti:)

biz ona tuzsuz deli Bekir diyoruz yanında limon yiyince limon yiyene saldırıyor kafamızı kaşırsak küfür ediyor çok fena tikleri var bu adamın neyse:)

böyle birisi otomatik araba kullanamıyorsa suçu üretici de mi? yoksa sürücüde mi aramak lazım bilemiyorum:) o yüzden otomatik vites kullanmaktan go kart a binmekten çekinen kim olursa gelsin anlatacağım. Asla ve asla da hakir görmeyeceğim.

Şimdi P konumunda iken el freni ve vites topuzunu hiç ellemeyip ilk önce motoru çalıştırdıktan sonra fren pedalına basıp vitesi P den çıkartıp N konumuna alıyoruz el frenini indirip D konumuna alınca ileri doğru yürür, eğer geri gidecek isek arabayı önce komple durdurup vites kolundaki mandal düğmeye basıp R konumuna alınca geri geri gider

durup park ettiğimizde ise motoru stop etmeden evvel el frenini çekip P ye takıyoruz oluyor bitiyor. Bazı modeller P ye takmadan kontak anahtarını yerinden çıkartmaya izin vermeyebilir, P ye takarsanız gösterge uykuya geçer kapı kilitleri otomatik açılır vs, otomatik arabayı park ettiğinizde N konumunda bırakmayın P ye takın ama önce sağlık açısından el frenini çekmek gerekiyor.

Burada kafayı karıştıran şey P konumunda ön tekerlekler kilitlidir yani sabitlenir ama motora bağlı değildir motor çalıştırılabilir yani P konumunda motor boşta olur ama tekerlekler şanzıman tarafından kilitlenerek sabitlenmiş olur ve bunun ön frenlerle alakası yoktur. P de iken motor çalışır araba yürümez.

Emniyet amacıyla birçok otomatik vitesli otomobil motoru stop halde iken D veya R konumunda hatta N konumnda iken marş basmayabilir vitesi P ye alırsanız marş basar motor çalışır yada N konumunda iken birçok otomobil marşa basıp çalıştırılabilir ancak vites kolunun D-R-L yada S konumu var ise onlarda marş basmaz yada çalışırsa yerinden fırlar diye emniyet amacıyla öyle tasarlandığı için bazı viteslerde kontak anahtarını çevirip çalışmadığı görülürse paniğe gerek yoktur.

Bazı modellerde motor çalışmadan yada frene basmadan veya kontağı açmadan vites P den diğer viteslere geçmez aracı ittireceğiniz lazım olursa ittiremezsiniz P vitesi şanzımana kilit atar ön lastikleri sabitler.

P park vitesi ön tekerlekleri sabitler.

N vitesi neutral yani boş vitestir

D vitesi Drive yani sürüş, mantıken ileri doğru sürüş manasında

R ise reverse yani geri geri sürüş manasında

L vitesi ise low dur yani düşük oranlı vites manasında, dik yokuşları çıkmak ve inmek için ideal en küçük vitestir

S eğer S modu varsa sport sürüş manasındadır vites kolu üzerinde olmazsa vitesin yanında buton şeklinde olabilir, Yüksek devirlerde vites değişimi ile yakıt verimini azaltır motor gücününden daha çok faydalanmayı sağlar bazı modellerde manuel vites değişimine olanak tanır.

Overdrive düğmesi: çabuk hızlanma ve yüksek devirde vites değişimi yapacak biçimde olan otomatik vites programını seçer çoğunlukla vites kolu üzerinde bir düğmedir. Sanayide roketleme düğmesi derler.

Kickdown butonu: gaz pedalının en son noktasında yada pedalın altında bulunur, gaza sonuna kadar basılıp bu buton devreye sokulduğu zaman overdrive ile aynı işlevi görür çabuk hızlanma için vitesleri büyüteceği yerde küçültmeye başlar.

Aslında çok ta şey etmeye gerek yok otomatik vitesli arabayı eğer ki P-D-R-N-L vs. herhangi bir vites konumuna geçirmek isteyip geçiremiyorsanız, mandala basın geçecektir, ileri hareket halinde geriye takacak haliniz yok bu durumda durduğunuz yerde duruk vaziyette iken vites konumunu değiştirmek isteyip değiştiremiyorsanız fren pedalına basılı halde iken vites kolunu oynatın hatta mandala da basın geriye park vitesine geçecektir.

Dikkat edilmesi gereken husus manuel vitese alışkanlık edinip kazayla otomatik vites kolunu yolda 90km hızla giderken geri vitese falan takmayın

manuel yani elle vites değiştirme modu varsa güzel oluyor rampa inerken frenleri yormazsınız yada hızlanırken gaza basmadan önce otomatik vitesi beklemeden vitesi kendiniz elle küçültebilirsiniz bu sistem ya D konumunda iken kolu sağa sola oynatarak çalışır yada S konumunda direksiyondan kulakçıklı kumanda ile çalışır.

Kırmızı ışıkta 30 saniyeden uzun beklerseniz N ye takarak bekleyebilirsiniz, her durduğunuzda vitesi N ye yani boşa almanıza gerek yok.

kuru kavramalı her otomatik vitesli otomobil tuhaf kalkış titremeleri ani fırlayışlar veya patinajlar yapabilir bunlar problem değildir panik yapmaya gerek yoktur, tam otomatik vitesli birçok otomobil rampa aşağı gazı kestiğinizde vites D de iken motor devrini rölantiye kadar indirebilir vites boş vitese geçmiş gibi hissettirsede gerçekte öyle değildir vites kolu D de tutulduğu sürece rölantiye inse bile gaza bastığınızda hızlanmaya devam edecektir

MAERKEK ve gokhan06 bunu beğendi.
  14. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Teşekkür ederim, tuz yasak bana. Bazen sevdiğim yemeklerde azıcık yemeklere ekliyorum da, sevmediğim yemeklerde zaten sevmiyorum deyip tuz eklemiyorum.
    Bir ilaçtan dolayı sodyum değeri sürekli değişik oluyor. Bu değer 130'dan düşük olunca; yavaş yavaş bilincinizi kaybetmeye başlıyorsunuz, biri bir şey deyince hiç bir şey anlamıyorsunuz, yüksek olunca da bağışıklığa etki ediyor ve enfeksiyon riskiniz oluyor.

Meslek gereği ve beslenme uzmanı kuzenimin yardımıyla bir senedir sorun olmuyor.

Aldığım tüm peynirler çok tuzlu geliyor bana, ben süt alarak kendi peynirimi yapıyorum. Bir zamanlar çok sevdiğim çiya tohumlu, 12 tahıllı ekmek alırdım. Ocak üstüne konulabilen sac'dan aldım, tuzsuz esmer ekmek yapıyorum. Hazır salçalar da da çok tuz oluyor, salçasız da yemek olmuyor. Kilo ile domates alıp salçamı yapıyorum.

Abur cubur da yasak ama ondan feragat etmem, Çokomel(siyasi mesaj yok. ), sosbom, snowball, vazgeçilmezimdir. Yasaklara pek takılmamak lazım bazen.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurforces, gokhan06 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,116
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam geçmiş olsun , tlf.lar çekmiyormuş , inşaallah can kayıbı yoktur.

Fırat Ö. bunu beğendi.
  17. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Fırat Bey geçmiş olsun

Bu arada serçenin sigortası geldi sistem üzerinden baktım da çıkan fiyatlar bu şekildedir [​IMG][​IMG]

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

master006, Tilki ve Fırat Ö. bunu beğendi.
  18. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Abi çok teşekkürler . Vites değişimini topuzun yanındakini düğmeye basarak yapıyoruz sanırsam .

Dün akşam çok aniden bir otomatik aracı kullanma olayı çıktı . Hayatımda elime otomatik vites topuzu almadım . Önceden yan tarafta düğmesine basılacak olduğunu biliyorum fakat bu Skoda octavaia da vites topuzunun önünde de bir basacak yer vardı onu çözemedim .

Tekrardan teşekkür ederim

19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    geri vites R ye veya park vitesi P ye yada L veya S viteslerine takarken basılması gereken yada bütün herhangi bir vites arasında geçiş yaparken basılması gereken otomatik vites kolu mandalı dedikleri düğme yanda yada önde olabilir bunun gerçekten mandal mı yoksa overdrive veya arazi vitesi yani L gibi başka bir amacı olup olmadığını anlaması aslında zor değil, mandal sistemi düğmesi bastırıp bırakınca geri döner basılı kalmaz ama bastırınca geri dönmeyen aç kapa biçimli bir düğme varsa amacı farklıdır bu düğme hiç belli etmese bile gösterge panelinde mutlaka yaptığı işleve dair bir ışık bir lamba yakar, bunlar arazi vitesi, dört çeker geçişi, L vitesi yada overdrive butonu olabilir otomobil binek bir araç ise zaten arazi ve dört çeker gibi pozisyonları direk elemek lazım:).

otomatik vites kolu üzerindeki düğmeleri kurcalamaya gelirsek, vites kolunu hareket halinde iken geri vitese yada hareket halinde iken P ye yani park vitesine takılmadığı sürece bu otomatik vites düğmeleri her ne kadar kurcalansa basılsa edilse bile problem olacağını zannetmiyorum. Ancak bu tip kaza ile vites değiştirmelere karşı birçok otomatik hatta manuel vitesli otomobillerde bile artık günümüzde emniyet amaçlı düzenekler var.

Acil durumda iptidai müdahale olarak sadece D-N-R viteslerine geçiş yapabilmek ve birde P konumundan çıkartmayı halletmek çoğunlukla yeterlidir. İlk ileri yada geri hareket için vites kolunu ittirirken bir yandan fren pedalına basmak veya düğme ve mandalı denemek neticesinde vites geçişleri deneme yanılma ile hallolur. Çünki zor ve tehlikeli değildir. Ancak panikle acele etmemek gerekiyor.

MAERKEK, smtsmt227, gokhan06 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  20. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eren bey den otomatik vites makalesi. :cool:

MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.