Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    almanyaya bosch çip fabrikası kurdu, yakında üretime başlar, kapasitesi kendi başına bütün avrupaya yeter.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,121
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Ne varsa boschta var , Çinlilere mahkum olmasın dünya.

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tesla amerikaya kendisine ait pil fabrikası kurdu. bosch da almanyaya çip fabrikasını bitirmeye yakın. amerika almanya ve japonya isterse çinliler taş yer.

4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,121
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İyi akşamlar arkadaşlar ,
    Eşim , akşam üstü iP 6S telefonunu kovadaki suya düşürdü , hemen çıkardık , dik bir şekilde tutup , şarj ve kulaklık girişindeki suyun akmasını sağladık ve dışındaki kılıfı çıkartarak pirinç kavanozunun içine gömdük. Teknik servis dışında başkaca bir tedbir bilen var mı ? Yarın sabah tekrar açacağız , bu gece böyle kalsın diyorum.

Unicorn bunu beğendi.
  5. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Kimseyi yanlış yönlendirmek ve vebaline girmek istemem ancak forumda aşıyı konuştuğumuz bir konu vardı. Orada aşı(Biontech) olduktan 5-10 dakika sonra bayıldığımı ve tek gidilmemesi gerektiğini yazmıştım. Maalesef aşıdan sonra yaşadığımız sorunlar bununla kalmadı. Dayım aşı(Biontech) olduktan 3 gün sonra ayağının üzerine hiç basamamaya başladı. Acile gitti bir şeyin yok dediler krem vs verdiler ama ağrıları geçmeyince başka bir hastaneye gitti ve bacakta 2 farklı yerde damar tıkanıklığı teşhisi kondu. Acil ameliyat edilmesi lazım çok riskli dendi daha önceden tanıdığımız Dokuz Eylül Üniversitesinde bir kalp damar cerrahı hocaya durumu anlattık çekilen filmleri attık ameliyattan başka şansınız yok kangrene gidiyor durum acil bacak kurtarma ameliyatı yapılması lazım dedi ve ertesi gün ilk ameliyatını oldu. İlk ameliyatta kasık bölgesinden bacağın üst bölümlerine kan akışı sağlandı. 3 hafta kadar sonra da 2. ameliyatını oldu. Baldırdan aşağıya kan akışı sağlandı. 2. ameliyatı olalı 3 hafta kadar oluyor bacaktaki şişlik hala devam ediyor. Üzerine basamamaya devam ediyor 2 ay içerisinde yavaş yavaş toparlanacak diyor doktor. Çalışıp çalışamayacağı mecbur. Hayatı boyunca kullanması gereken kan sulandırıcı ve şu an hatırlamadığım bir ilaç daha var. Olası başka tıkanıklıklar için ayağı iyileşince tekrar kontrole gidecek.

Benim bayılmam, dayımın ameliyatı bizi yine aşıdan uzaklaştırmadı. 2 hafta önce pazartesi günü dedeme 3.doz için randevu aldılar(sinovac). Salı günü akşam uğradım yemek götüreyim bir göreyim diye sesi kötü geliyordu. Acı çekiyor gibi üst üste 5 maske takmış gibi derinden geliyordu. Bir şeyin var mı bir isteğin var mı dedim yok dedi. İçim rahat etmedi eve gelince anneme arattım. Ona da bir şeyim yok dedi biraz üsteleyince göğsümde ufaktan yanma var dedi. Apar topar acile gittik. Kalp krizi geçirdiğini söylediler. Kırmızı kod ile uygun bir hastaneye nakledildi. Kalbe giden 5 damar %99 tıkalı. Anjiyo yapamadılar bypass oldu doktorların söylediğine göre her şey iyiye gidiyordu bilinci açıktı idrar çıkışı vardı ama ne yazık ki geçtiğimiz salı günü hayatını kaybetti.

Bu olayları yaşayınca ve anlatınca etraftan da aşı olduktan 1-2 gün sonra sorun yaşayan kişileri duyduk ama gözümle görmediğimi anlatmamın çok doğru olacağını düşünmüyorum. Dayımın da dedemin de benim de bilinen ciddi bir kronik rahatsızlığımız yoktu -Dayım ve dedem sigara içiyordu ben sigara içmiyorum.- Dedem acile gittiğinde doktorlara dün aşı olduğunu söyledik ilgisi olabilir mi diye sorduk ellerini iki yana açıp mahsun diyebileceğim bir surat ifadesi takındılar ve yanıt vermediler. Aşının etkinliğinden hala hiçbir şüphem yok ama konu olası yan etkiler olduğunda aşının bakanlığın söylediğinden daha tehlikeli olduğuna inanıyorum. Bilinen böyle bir istatistik yok kalp krizi oranını arttırmıyor açıklamalarına açıkçası inanmıyorum. Aşı sonrası baygınlık geçirdikten sonra acil girişim "kas ağrısı" olarak yapılmış. Böyle bir ortamda sağlıklı istatistiğe ulaşılabilmesi zaten mümkün değil. Ben yine de Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden aşı yan etkisi bildiriminde bulundum. Bununla ilgili benimle irtibata geçen araştıran eden kimse olmadı.

Son olarak, sosyal medyada internette yazılan yazılara anlatılan olaylara her zaman şüpheyle yaklaşırım. Benim yazdıklarıma şüpheyle yaklaşacak olanları da çok iyi anlıyorum. Aşı karşıtı ya da aşı sempatizanı değilim. Başımdan geçenleri anlattım kimseye sakın aşı olmayın diyemem. Bu olaylara kadar hepimiz aşı olduk hiçbir şey olmadı ama biri aşıdan 3 gün sonra biri 1 gün sonra yaşanan bu 2 olayın da tesadüf olduğuna inanmam mümkün değil. Özellikle kendi yaşamadığım ama yalan söylemediğine inandığım tanıdıklarımın da anlattıklarını düşünürsek aşının yan etkilerinin belki de aşılamayı olumsuz etkilememesi için gizlendiğini ya da en masum tahminle görmezden gelindiğini düşünüyorum. Biz ailecek 2. doz aşıyı olmaya korkuyoruz. Tek dileğim inşallah yarın öbür gün keşke diyeceğimiz bir olay yaşamayız.

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,121
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    @Samuelerto kardeşim , başınız sağolsun ve geçmiş olsun diyeyim. Covid aşılarının tamamında tüm aşama testler maalesef tamamlanmadı , ihtiyacın acilliği , ekonomilerin durumu , siyasi iktidar sahiplerinin sorumluluğu azaltmaya çalışması gibi bir çok sebeplerden dolayı , tabiri caiz ise pişmemiş aşı yedirdiler.
    Ben ve eşim 3. Doz dahil sinovac olduk , ilk iki dozda sol kolda ağrı 3-4 gün fazlaydı sonra hafifledi , başkaca bir sorun yaşamadık , yaşadığınız kayıp ve rahatsızlıkların biraz da biontech in yan etkilerinin bilinmezliklerinden olduğunu düşünüyorum.
    Ancak dünya bir sınavla karşı karşıya kırk katır mı kırk satır mı hesabı , maalesef aşıdan başka da kurtuluş yolu yok. Bu arada hastalığın ve aşının yan etkisinin sevdiklerimizi götüreceği gerçeğini de kabul etmemiz gerekecek galiba.

Samuera ve smtsmt227 bunu beğendi.
  7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @Samuelerto başınız sağolsun. aşının faydalarını ve zararlarını, yan etkilerini biz de arkadaşlarımızla konuşuyoruz. bunları konuşmak paylaşmak çok iyi birşey, zaten bu da aşı karşıtlığı değil. ama aşı olanlar 5 yıl sonra ölecek gibi afaki ve bilimsel olmayan saçma sapan söylentilere karşı sert bir tavır almak zorundayız.

coronanın kan dolaşımıyla ve kalple olan ilişkisi zaten biliniyor. babam geçen sene coronadan hastanede yattığında aşırı miktarda kan sulandırıcı verilmişti. yani aşı olmadan da coronaya yakalananlarda kan pıhtılaşması olması ihtimali çok yüksek görülüyor. benim çevremde coronadan ölenlerin yarısı hastayken kalp kriziyle vefat ettiler. bu nedenle aşı olmayanların corona olma ve kalp krizi geçirme tehlikesi de yüksek.

umarım ailenizde başka bir sağlık sorunu olmaz, geçmiş olsun.

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    @Samuelerto başınız sağolsun. Yaşadıklarınız aşı kaynaklı olup olmadığı kesin değil ama covid hastalığında bunları yaşamanız kesin. Ben hastalığı geçirdim, 6 gün evde ateşler içinde, tüm vücut ağrısıyla, 3 kere acile gittim, en son gitme sebebim ellerimi sıkamadığımı farkettim sonra bakınca parmaklarımın şiştiğini gördüm. Tekrar acile gittiğimde tahlil yaptılar, kanın pıhtılaşma değeri(D dimer) olması gerekenden 11 kat fazla çıktı(kan sulandırıcı tablet kullandığım halde) ani ölüm riski olduğu için yatış yaptılar. Günde iki tane kan sulandırıcı iğne yapıyorlardı. Taburcu olduktan sonra da bir buçuk ay daha kan sulandırıcı kullandım. Tüm bunlara rağmen ben yine de ciğerlerime yayılmadığı için kolay atlattım sayılır. Yaşadığımdan çok daha ilerisi var.
    Kullandığınız en basit ağrı kesicinin bile bir çok yan etkisi var ama kullanmadığınızda daha çok zarar görebiliyorsunuz. Bu fayda/zarar oranına bakınca aşı olmayınca zarar boyutu çok fazla.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

9. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,960
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi Temiz ve dinlenmiş su ise ekranda leke kalır ama çalışır. Deterjan ve benzeri katkılı ise sabah servise götür temizlesinler.

10. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,960
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @Samuelerto Başınız sağolsun. Aşı olsak bi dert olmasak bi dert, pek bu taraflarda garipsenecek bi durum duymadım, olmak daha mantıklı geliyor ve oluyoruz.

11. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,297
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    @Samuelerto başınız sağolsun. Aşı ilk çıktığı zamanlarda da çok konuşulan bir konuydu pıhtı atması. Zor bir durum. Allah kalanlarına sabırlar versin.

Samuera bunu beğendi.
  12. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    @Samuelerto Basınız sağolsun Rabbim kalanlara sabırlar versin

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Samuera bunu beğendi.
  13. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Size ve dayınıza çok geçmiş olsun. Dedenize Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Allah hepimize yardımcı olsun.

Samuera bunu beğendi.
  14. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,194
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Samuera bunu beğendi.
  15. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    muhendus bunu beğendi.
  16. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    @Samuelerto başınız sağolsun, özellikle mRna teknolojili aşılarda erkekler için kalp kası iltihabı ve pıhtı riski var. Bu nedenle aşı sonrası 3 gün bedensel aktivitelerin en azda tutulması gerektiğini söylüyor doktorlar.

smtsmt227 ve Samuera bunu beğendi.
  17. mechanical

mechanical Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    250
    Ad Soyad:
    harun
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Japon pazarı için mi çıkarılmış?
    Tasarım müdürü; önüne dümdüz bir led yapalım, rakip firmalar arka stopları birleştiriyor bizde bir farklılık yapalım öne dümdüz bir led koyalım, nasıl oldu hem teknolojik görünüyor hem de uzay çağı dönemi aracı oldu sür piyasaya gitsin.

santafe2004, Asel Kaan Efe ve muhendus bunu beğendi.
  18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    smtsmt227 ve santafe2004 bunu beğendi.
  19. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Başınız sağolsun çok geçmiş olsun dediğiniz gibi inşallah ileride farklı sorunlarla karşılaşılmaz ben biraz eski kafalıyım tanıdık doktorlara sorduk sinovak önerdiler eski tip aşı dediler ondan olduk bizde hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Samuera ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hoşma gitti güzel araç bence tasarım çokta kötü değil