Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. mactavish38

mactavish38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Süleyman Aykaç
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Allah razı olsun teşekkürler. Evet bana da biraz fazla gibi geldi ama bilmiyorum usta içindeki diyaframlar orlikler falan hepsi değişti dedi.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. mactavish38

mactavish38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Süleyman Aykaç
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar hayırlı akşamlar aracıma bugün 2 adet hejalux marka h3 sis ampulü aldım tanesine 30 TL verdim röle aldım rölesi bozukmuş 25 TL verdim arka rüzgarlık üzerindeki lamba yoktu onu da aldım 60 TL de ona verdim sizce çok mu? İnternette baktım lambanın tanesi 20 TL falan röle de 20 TL kazıklandım gibime geldi sizin yorumunuz nedir?

3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,203
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam geçmiş olsun , yapılanlar hayırlı ve daim olsun. Ben her zaman bir mal/hizmeti almadan önce bir de aldıktan sonra bir piyasa araştırması yaparım , burada amaç yenilen kazığın boyutunu öğrenmek. Kazıksız iş maalesef olmuyor. İçin rahat olsun , yapılanlar aracına yakıştı vr iş görüyorsa gerisi hikaye.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

santafe2004 ve mactavish38 bunu beğendi.
  4. mactavish38

mactavish38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Süleyman Aykaç
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yanıtınız için teşekkür ederim üstad dediğiniz gibi yaptırmadan önce bir araştırma yapmak şart ama akşam üzeri olduğundan birde olur ya başka yerde bulamazsam diye pek üzerine düşmedim. Şu da bir gerçek size katılıyorum yapılanlar yakıştı ve iş gördü o yüzden gerisini hikaye olarak görüyorum. :cool:

5. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
  6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,203
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Gökhan’ım iki günde bir şarj istiyor. Çakmaklıktan şarj için verdikleri kablo 50 cm civarında , mecbur evde şarj ediyorum , fonksiyonlarında tek sorun ,ara sıra bay bay deyip kapanması , tekrar açıyorum. İdare ediyorum şimdilik.

santafe2004 bunu beğendi.
  7. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    şarz kablo evet kısa abi uzun al bir tane ama araç çakmaklrı güç olarak yetmiyor abi yani bluetooth da olsa telefonda tabelette v.s olsa kullanımdayken çalışıyorken yapılan şarj yetmiyor.bir sürü çakmaklık şarj marka denedim daha adam gibi bir şey bulamadım bir yere giderken tel navisini kullanıyorum varış yaptığımda telefonun şarjı yarılanmış oluyor...bu aralar nadirende olsa kendiliğinden kapanma olayı bendeki cihazdada var çözemedim önceden yapmıyordu .

8. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bimden almış olduğum çakmaklık girişli oto araç soğutucu termosu iade ettim kapak kısmı çok vasat ve aman aman da bir soğutma sağlamıyor du ama şuan da araştırma içindeyim inşaallah güzel bir cihaz bulabilirim

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    https://www.haberturk.com/elektrikli-araclarda-yeni-donem-2779376-ekonomi

TOGG'un Çinli rakibi kiralık batarya ile fiyat kırdı

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, araçlarında yer alan bataryaları kiralamaya başladı. Yapılan açıklamaya göre, Nio'nun otomobillerinin başlangıç fiyatı bu sayede 10 bin dolar kadar ucuzladı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) rakipleri arasında yer alan Çinli üreticinin, Türkiye'nin otomobilinin bantlardan inmeye başladığı tarihlerde Avrupa pazarında faaliyete geçmesi bekleniyor

Unicorn, sipartacus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,203
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Reis bir şeyler düşünür ve Togg piyasada lider marka olur. Alimallah bırakmayız piyasayı o çekik gözlülere.

santafe2004 ve Unicorn bunu beğendi.
  11. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,427
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    "Öyle ki, Nio'nun ES6 modelinin 49 bin 674 dolarlık fiyat etiketinin, araçtaki bataryayı satın almak yerine kiralanması halinde 39 bin 553 bin dolara düştüğü belirtiliyor."
    Kiralama ile 40bin dolara düşmüş fiyatı, bu haliyle bile vergiler dahil 350bin lira, kiralama olmadan 420bin lira, TOGG'un fiyatını simdiden merak ediyorum.

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    350 nin altında olacağını düşünmüyorum

13. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    abi çekik gözlü gardaşlarımız elektrikli araçlarda sonuca varamıyor hep hüsran beklenen ilgiyi göremediler .dehşet prototipler tanıtıyorlar v.s ama pazar oluşturamıyorlar

14. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,262
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Trump varken cok zor işleri

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,487
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Samet sen iyi yapiyosun bu iade islerini. Biz olsak 40 takla actirirlar. Zamaninda ticaret mudurlugunde calistigim halde :)

smtsmt227 bunu beğendi.
  16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    TOGG gösterilen donanım ile Suv için bugün olsa 600bin üzeri olur. İçten yanmalı motora sahip donanımlı orta üst kalitede C Suv’lar 500bin civarı fiyata sahip, bunu elektrikli olarak düşünseniz 700bin diyebiliriz. Hadi teşvik, kampanya, tanıtım vs diyelim 600bin.
    350-400binler çok iyimser. Megane olmuş 280bin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

17. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    haklısın ceo nun sürekli vurguladığı herkesin rahatlıkla erişebileceği rekabetçi fiyatlarla satışa sunulacağı .amma lakin bahsettiğin gibi maliyetler masaya yatınca zaten bu işte zenginler için olacak belki 5-10 sene sonra daha düşük rakamlara bulma binme şansımız doğar

Yusuf ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ben bu tür konularda da hassasım açıkçası ürünü almadan daha üretici firmayı arayarak teyid alıyorum açıkçası mağza içinde
    Hocam aman togg başlasın hem iç piyasa açısından hem yurt dışı açısından satışlar baslasin ayrıca üretim yapan togg firması 4000 bin personel alımı gerçekleştirecek buda iş ihtiyacı olan arkadaşlar açısından faydalı olacaktır.

Bu arada arkadaşlar bugün İlk defa kızımızı bakkala gönderdik yanlız başına yaşı 7 oldu artık ee bi git bakkala dedik bakalım eve yaklaşık 350 metre mesafede olan bakkala gönderdik eşimle hevesle dönüşünü evde bulunan bina kamerasından beklemeye başladık ben dk tutuyorum tâbi giderken tembih ettik sağa sola bak araba gelirse kenara kaç çık kaldırımdan git gel çok şükür gitti geldi buda bizim için güzel duygu açıkçası sizler ile paylaşmak istedim

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

19. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,100
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Çocuklar malesef günümüzde özgüven yoksunu. Daha doğrusu hangi konularda kendilerine güveneceklerini bilmiyorlar. Tabi ki günümüz koşulları çok önemli faktör ancak bir çok aile çocuğu akvaryumdaki balık gibi yetiştiriyor.
    Bizim çocukluğumuz sokaklarda geçti. Bırakın aynı sokağı 4-5 sokak ötede oturan arkadaşlarımız vardı, aileleri bizi tanırdı. Şimdiki çocukların oturduğu binada bile doğru düzgün arkadaşları yok. Mahallenin bakkalı, marketi, camideki hocası, hatta seyyar satıcılar bile ismimizle tanırdı bizleri. Malesef günümüzde çocuklar ekmek almayı beceremeyecek hale getirildiler.
    Sizi tebrik ediyorum bundan dolayı

smtsmt227 bunu beğendi.
  20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Ceo Karakaş ın röportajı vardı geçen gün, komple güç ünitesini Bosch tan alacağız, çünki dünyada bu işi en başarılı yapanlar onlar diyor, bence ABB yi de araştırmak gerekiyor acaba ne kadar fizibilite yapıldı? eğer gerekirse ilerde başka firmalardan güç ünitesi alabiliriz veya kendimizde üretebiliriz diyor.

Batarya paketini ise kendimiz üretecekmişiz, bu konuda detay vermiyorlar.

Türkiye deki otomotiv yan sanayi robotlaşmış durumda ana sanayinin çalışanları tekdüze sabit mantık çalışıyor kendinden birşey katmıyorlar ve yan sanayiye proje götürdüklerinde al bunun aynısını yap diyorlar, Karakaş ise: biz bunu ortadan kaldıracağız projeye ortak olan herkes fikir sunacak ona göre iyileştirmesi maliyet düşürmesi vs. vs. olacak diyor

Türkiye de otomotiv yan sanayi üretimi amacıyla atölye, dükkan veya fabrika açıp ta Türkiye de ana sanayide faaliyet gösteren Ford, Renault, Toyota gibi firmalarla anlaşamamış, piyasada tutunamamış zararda, ziyanda olan yerli otomotiv firmalarını kendi bünyemize çekip onlara iş verip parça ürettireceğiz hem yerli sermaye kazanacak hemde TOGG a sadakat edecek yan sanayi firmalarına sahip olacağız diyor.

henüz sadece 100 küsür tane parçanın projesini blueprintlerini hazırlamışlar tabi sadece komponentleri toparlıyorlar henüz ortada otomobil yok onu görmemiz çok uzun sürer.

Otomotiv yan sanayi deyince kafalar karışmasın, bir otomobilin komple montajlandığı fabrikaya malzeme üretip göndermek üzere dışarıda ayrı bir firmada ayrı bir firma ismi çatısı altında ancak montajlanan otomobilin lisansı altında yarı mamül parça üretimi yapan firmalar endüstri terimi olarak otomotiv yan sanayi olarak geçer.

Çinlilerle baş edilmez benim çalıştığım fabrikanın 20-30 dolara mal ettiği bir parçayı Çinliler 7-8 dolara perakende olarak satıyorlar. Geçen gün yedek parça sitelerinde görmüştüm. Mercedes Sprinter şaft askı rulmanı, Ford Fiesta amortisör takozu gibi parçalar bunlar. Kalitesi ve dayanıklılığı elbette tartışılır.

Yinede TOGG un otomobilinin perakende fiyatı bu kafayla giderlerse 25000 doları pek geçmeyecektir. Ancak önemli olan otomobilin piyasada hızlı satılması yada fiyatı değil, önemli olan gavuru kıskandırmaktır gavur buna entel ağzıyla çamur atarsa iyi birşeyler yaptık demektir, gavurun bizim otomobilimize: "şurası standartlara aykırı olmuş" demesi lazım. Şahsen Reisi seven birisi değilimdir. Onun fikirlerini savunan birisi de değilimdir, onunla kafa yapımız farklı eğer arkadaş olsaydık hergün kavga ederdik, ancak otomobil meselesi Reis ten hükümetten ziyade milli bir mesele bence.

Zamanında İstanbul Tuzla da jip fabrikamız vardı, rahmetli Erbakan ın Pancar motorları üreten Gümüş Motor fabrikası vardı, bunların başını yediler, TOGG un da başını yemeyelim de belki ileride biner gezeriz. Sonra gavurun otomobiline sevdalı gözlerle bakmaya mecbur kalıyoruz. Elimizdekini gavurun otomobilinden daha iyi hale getirmeye uğraşsak olmaz mı sanki...

muhendus, suleymanozer ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş