Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,098
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    İlk defa duydum gerçekten. Yani boşu olduğunu biliyordum ama bu kadar boşu olduğunu bilmiyordum :)
    Bu arada yazılım olmasa da iyi kaçıyor dizel Getz'ler.

Çaloğlu ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Sıfır orjinal eksoz takıyoruz sanki içinde V6 var gibi bağırıyor o motor ne menem birşeydir bu Tofaş Şahin ler, dumanı pisliği ayrı gürültüsü ayrı fena

muhendus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Türkiye’de bu mümkün değil. Şu anki egzoz ölçümlerinde bile neler dönüyor işin ucu bir de vergiden kaçmak olursa neler yaparlar neler. Standart ölçütlere göre olması lazım, mevcut olan motor hacmi, yaş gibi. Belki yaş arttıkça mtv artarsa bir nebze. Ama bu sefer de insanlar paramız yok eski araba aldık bir de vergi alıyorsunuz diyecek haklı olarak. En basit çözümü güçlü hurda teşviği.

Start candır :) 2009’da ikinci el Getz bakıyorduk, o ara ötv indirimi çıktı biz de donanımlı ikinci el yerine aynı paraya sıfır boş start paketi almıştık. Bir tane hava yastığı, klima ve ön camlar elektrikli başka bir şey yoktu. O zaman 1.4 Otomatik 20.400 liraya almıştık, bayi de kapı kollarıyla aynaları gövde rengine boyayıp uzaktan kumandası olsun diye alarm takmıştı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Aracımı severim. 88lik. Yazılımla 1oo ün üstünde sanırım.
    Gidişi güzel. Duruşu da üsturuplu kullanırsan iyi.
    58.000 km aldım. Bir akü bir debriyaj switc arzsı dışında masraf açmadı.
    Debriyaj da hala götürüyor bizi. Daha ne olsun.
    Allah ihtiyacı olan, isteyen herkese nasip etsin.

2010 aralıkta 1.4 fabia almıştım ben de sıfır. O zaman araç almak daha kolaydı. Gelirim o zamana kıyasla bayağı bir artsa da bundan sonra sıfor araç alabileceğimi düşünmüyorum.
    O dönem de dizel getz de yakın fiyattı sanırım benim fabiaya.

master006, muhendus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hatırlıyorum o zaman B sınıfı araçlara çok bakıyordum, en ucuzu Getz ve Aveo idi. Aslında diğer markalar arasında da 2-3bin oynuyordu tabi 2-3bin o zamanlar için kararını etkiliyordu insanın. Dizel düz vites ile benzinli otomatik aynı fiyattı.
    Günümüzde bu şekilde başlangıç paketi B sınıfı aracı sıfır olarak 60bin civarı alabilmek gerekirdi aynı oranla, geçen yıl yine 60-70’e Egea, Sandero vs alınabiliyordu ama artık mümkün değil.

Çaloğlu ve muhendus bunu beğendi.
  6. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam tam olarak öyle değil, egzoz ölçümüne göre değil. Üretici firmalar zaten katalog değeri veriyor emisyon salınımıyla ilgili. Devlet o değere göre otomatik olarak vergilendiriyor. Eski araçların üretildiği yıllardaki egzoz normları daha gevşek olduğundan araçların salınımı daha fazla, doğal olarakta vergisi de daha fazla.

Tüv muayenelerinde de araç yıl modelini giriyorlar, egzoz ölçümü üretici verisine göre belli bir tolerans aralığında olmalı, zaten limitlerin dışındaysa araç trafikten men oluyor. Belli bir yılın ötesindeki araçları da sahibi isterse antika kategorisinde trafiğe kaydettirebiliyor, bunlarda egzoz emisyonu aranmıyor ama antika araçlar gündelik kullanımda kısıtlı galiba.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kanunların arkasından dolanıp işin kaymağını yiyenlerden oldum ben de, hem alırken hem yıllık MTV de 1500 cc motorlu araç vergisi ödeyip 180 küsür beygir ürettiren motorla, D segmenti ebatında ama normalde C sınıfı olan arabaya binip Kasım ayında satın almış olduğum için üç yaşı tam olarak doldurmadan da üç yılı doldurmuş gibi indirimli MTV ödedim:)

ooh canıma değsin.

çevreyi daha çok kirletene, motor gücü daha yüksek olana, toplam ağırlığı yada ebatı fazla olana daha fazla vergi ödettirilmesi elbette güzel birşey olurdu ama Türkiye de öyle bir vergilendirme yapılmaya başlandığı anda otomobil üreticilerinin meydanı boş bulduğu bu memlekette nice acayip tasarımlar görmeye başlarız. Bir arabaya dört beş tane katalizör takan markayı mı görürüz artık?, yada benzinli ve dizel motor satmayıp sadece lpg ile çalışan otomobil satanı mı görürüz?, görürüz de görürüz:) eski araba kalmaz ama piyasada yeni diye satılan arabaların içinde de eski alışkanlıklarla binilecek araba kalmaz.

Yeni yeni kanunlar yürürlüğe girmeye başlıyor. Artık her otomobilde şerit takip asistanı, çarpışma önleyici otomatik fren ve kör nokta uyarı sistemi gibi düzenekler zorunlu hale gelecekmiş 2021 den sonra deniliyor.

ESP ve TPMS sistemini nasıl zorunlu yaptılar ise bu yukarıda dediklerim de zorunlu olacakmış yakın gelecekte sıfır üretilen her otomobilde

Yanlış anlaşılmasın eski arabalara bunlar zorunlu değil:)

bu demek oluyor ki artık bir Dacia Stepway de bile kör nokta uyarısı şerit takip asistanı olacak

O zaman ne olacak? evet biliyorsunuz fiyatlar uçacak:) hemde ne uçuş. Buraya yazıyorum bunu, şimdiden amaaan ne olacak ki diyenleri hissediyorum o zaman bir gelsin hele görüşürüz:)

Under Ground ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,098
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Resmi gazetedeki düzenlemeyi okumadım ama başka bir forumda kör nokta uyarısının sadece römork takan araçlarda zorunlu olduğunu söylemişlerdi. Bi bakmak lazım doğrusu nedir.

9. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Fiyatlar zaten hep uçuyor, yurtta enflasyon olduğu sürece, donanım eklemek yerine eksiltseler bile uçuyor malesef. Ama bu güvenlik ekipmanları zaten Avrupa genelinde zorunlu standart haline geleceği için sadece Türkiye pazarına has olmayacak, tüm üreticiler talep edince bu donanım/sistemlerin üretimi yaygınlaşacak ve birim maliyetide düşecektir.

Under Ground ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Bizde değil ama AB ülkelerinde satilan araclarda bu donanımlar su anda en bos paketlerde bile mevcut. Su anda Opel'in bircok aracinda trafik levha tanima ve serit uyarma standart. Ben iki seneye gelecek araclarda bu ozelliklerin fiyati pek artıracağını düşünmüyorum.

Asel Kaan Efe ve muhendus bunu beğendi.
  11. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu iş zaten senin dediğin yola gidiyor Eren hocam. Tabii Türkiyedeki vergi uygulaması emisyona dayalı olmadığı için henüz o kadar yaygın değil ama Avrupadaki satılan araçlarda 48volt mild hibrit uygulamalarının yaygınlaşması, düşük hacimli turbolu motorlu araçların çoğalması vs hep bu emisyon limitleri ve vergi olaylarıyla ilgili. Mercedes bile 1.3 motorlu araçlar yapıyor artık, BMW 3 silindirli 1.5 motorlar kullanıyor. Audi desek 1.0 tfsi, 1.5tfsi motorları kullanıyor ve hatta fabrikasyon lpg/cng li Audi g tron serisi araçlar satılıyor.

Hyundai Tucson mild hibrit modeli var, i30 ların Türkiyede hiç bir zaman satılmayan 1.4 atmosferik 100hp motorluları var, işte bunlar hep emisyon. Avrupada insanlar yeni araç alırken sadece yakıt tüketimine bakmıyor o yüzden, karbon salınımına da bakıyor, çünkü o da cebinden çıkacak para demek.

12. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Geçen sene kredi imkanı geldiği ay 7 8 bin tl koydu herkes üstüne. Sonra olagan hale geldi zamlar.
    O dönemde babam yeni vefat etmiş kardeşimin görevi şırnağa çıkmış durumdaydı.
    Babamdan kalan vw bora aracı hafta sonu kız arkadaşımla görüşmek için almak istediğimdw abim cuma cumartesi pazar bhaneler uydurdu. Pazar günü de aracı vermeyince anneme dedim kalk araba almaya gidiyoruz. Cebimde 15 tl vardı. Ankarada konya yolunda gölbaşı tarafından gelirken ilk galeri skoda honda opel fiat vw şeklinde sıralıydı. Önce fabiaya sonra diğerlerine baktım. Bir tek skodada adam gibi bilgi verdiler. Aklımda fiesta vardı. Fordda da ilgilenen olmdı. Para kredi düşünürken eve dönüyorduk. Biraz da moral bozulmuş halde tabi. Sonra annem hadi o kırmızı skodayı al dedi. Seni mi kıracam sultanım deyip o gün işlemleri başlatıp kredi ile aracı aldım. Hiç te pişman olmadım. 2 sene bakımlarda bedava kampanyası vardı. Daha ne olsun.

master006, tekosis, muhendus ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1.4 Mpi i30 TR’de de satışa sunuldu bir zamanlar.

https://sahi.io/s/UbNwrbgE

Allah rahmet eylesin. Hayatta anneniz gibi insanlara çok saygı duyuyorum, ikilemde kalmadan net karar veren daha doğrusu aldığı kararı uygulamada kararlı olan insanlara. Erteleyince pişman oluyor insan.

Çaloğlu ve muhendus bunu beğendi.
  14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    windows 10 terbiye ediyorum, önce lisans çektim sonra defender ı patlattım ne var ne yok siliyor namussuz, windows update i de manuel e aldım, UAC zırt pırt sıkıntı çıkarıyor onu da patlattım.

Bir tek şu oturum açma şifresini kaldıramıyorum. Her seferinde şifre gir sanki PC de çok gizli iş yapıyoruz da? ne gerek var?

İyicene azıttım sonra baktım microsoft store varmış asphalt 8 asphalt 9 gtracing bilmemne çocuk gibi mobil versiyonu olan oyunlarda takıldım şimdi forza horizon çekiyorum tabi yine delirdim üç oyunu aynı anda çekiyorum

Hanım Netflix istiyordu öbür eski PC ye de win 10 çakayım bi, onu da evdeki LCD tv ye bağlarım seyreder oradan.

M.2 SSD ler ne güzel icatmış 2-3GB/ saniye okuma hızı olanları var kapalı soğuk PC yi fişe tak düğmesine bas 6-7 saniye sürmüyor win 10 masaüstünün gelmesi.

windows 10 musun nesin ? 1998 den kalma oyun yükleyip zorlayacağım hele bir çalıştırmasın.win 10 a win 7 nin visual C update lerini kurdum şimdilik elde eski ne oyun varsa açıyor:) rezil ettim onu:) win 10 benim elimde atari gibi oldu:)

muhendus bunu beğendi.
  15. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cümlemizin geçmişlerine Allah c.c. rahmet eylesin.
    Kararsız kalmıştık güzel oldu. Bir de rahmetli babamın 75 model R12 si vardı. Kahrımızı çok çekti.
    Biraz duygusal dönemdi. Keyfi yerine gelsin istedim.

16. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 Windows kurarken sifre kismini atlasaydin keşke, bende evdeki bilgisayarin şifresini kaldirdim.
    Acer dizustu ile birlikte 120gb m2 ssd gelmisti, kapasite cok yetersiz, sata disk baglantisi icin yer var fakat kablo ve montaj baglantisi yok, bende ustundeki m2 ssdi cikarip yerine 500gb wd sn550 m2 ssd aldım. Vaad edilen hız 2400mb okuma 1700mb yazma idi, yaptığım testte bu hizi verdi gerci benim amacim hizdan ziyade kapasiteydi.

17. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    windows 10 dan bahsediyoruz değil mi? :) 1909 sürümü var yani Eylül 2019 sürümü, ben microsoft un sitesinden orjinal download edip o şekilde kullanıyorum, şifresiz kurulum yapamadım, arkadaşlara da verdim onlar daha beter durumdalar:)

Dizüstülerin sata 3G/6G portları anakarta tümleşik oluyor arada kablo yok ama alttan kapakları söküp diski beriye çekince gelmesi lazım. Kapağın içindeki kompartmanın kenarından görünen soket vardır disk direk oraya kablo vs olmadan soketiyle giriyor serverlardaki çekmece sistemi gibi. 2.5 inç disklerin alayı girer oraya SSD yada mekanik farketmez, ama 3.5 disk girmez:)

M.2 SSD satın alırken çok cahildim, birçok önemli hususu bilmiyordum NVMe, Sata ve PCI express tipleri var ve 2280 2260 2242 gibi uzunluk ebatları var bununla beraber B ve M key denilen slot yarığı mevzusu var M key olanları tek yarıklı ama bu altta resimdeki benim kullandığım ise B ve M key iki yarık içeriyor ancak anakartımda tek yarık olmasına rağmen taktığımda sorunsuzca çalışıyor fakat yüzde yüz uyumlu değil, gerçi çift yarıklı eski tip slot girişine tek yarıklı M.2 takılamıyor ama çift yarıklı ikisine de oturur çalışır

PCI express olan tek yarıklı tip olup Gen 4 destekli yani PCI express 4.0 destekleyenleri şu anda en pahalı ve en hızlılarıdır, lakin anakart 4.0 desteklemiyorsa hiç gerek yok çünki yavaş çalışacak.

Bende resimdeki WDS 500G1B0C modeli var bu da rakiplerine göre oldukça ucuz 500-600 lira civarlarında olup biraz eski nesil bir M.2 SSD, alüminyum soğutma bloğu olmayışı kötü ama çok ısınmıyor genelde 50-55ºC lere çıkıyor. İddia edilen hız 1700 okuma 1300 yazma olması lazım ama okuma testinde 1300-1400mb/s lerde kalıyor genelde

Geçenlerde hem PCI express 4.0 tek yarıklı 3480mb/s okuma 2000mb/s yazma hızı olan Gen 4 Corsair MP510 480GB olanı ile arkadaşa PC topladık 850 lira verdiydi buna, bendeki aynı windows 10 sürümü yani 1909 sürüm ile o PC de windows 10 un başlama süresi 5-6 saniye kadar sürüyordu bende bu süre 7-8 saniye kadar sürüyor ancak kurulum bende 15-16 dakika sürmüştü arkadaşın PC ye windows 10 u yaklaşık 8-10 dakikada kurduk.

M.2 SSD ler cidden hızlı parçalardır, Western Digital 5 yıl garanti vermiş çiplerin üzerinde sandisk yazıyor ne de olsa ortak firmalar.

Kapasite sıkıntım yok çok şükür ama rezil gibi altı tane sabit disk var şu an kasamda, 2 tane 1 TB lık disklerden bir tane Seagate Barracuda dm010 ve bir tane de Seagate dm003 bir tane sandisk ssd plus 480gb bir tane sandisk ssd plus 240gb bir tane western digital 2.5 inç 160gb notebook hdd son olarak ta Western Digital S500G M.2 ssd taktım.

Rezillik benimkisi kimse bana uymasın:) ufacık kasamın içi type-r motoru gibi nefes alacak yer yok, gerçi kablolar arkadan montaj olduğundan bir şekilde güzel soğuyor.

İyi bir gelirin ve çok fazla paran olmayıp her ay ufak bir parça satın alarak toplama parçaları biriktire biriktire parça parça PC toplarsan böyle oluyor abi. Yapacak birşey yok:) ben istemez miyim depolama arşivlik 6TB lık tek bir HDD takıp bir tanecik 500gb lık SSD ile tertemiz iş yapmayı.

18. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 Evet win10, kurulum yaparken şifresiz kurdum. Bu m2 ssdlerin tonla çeşidi var, benim aldığım wd sn550 dahili ddram içermeyen modellerden, ddram bulunanlar biraz daha pahalı ve hızlı. Ömür konusunda sanırım tbw denilen bir birim var, 500gb sn550 300tbw ömür biçilmiş. Ben geçen sene kasım ayında 2300liraya 8. nesil i3lü Acer swift3 aldım. Yalnızca 4gb ram var 128gb m2 ssd vardi, 8gb ram(esasen 4gb yeterdi) ve 500gb m2 ssd alıp taktım. Benim işimi görüyor, senin kadar kapsamlı bir bilgisayara ihtiyacım olmuyor.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 2.5luk takabilmem için şu alttaki kite ihtiyacım vardı.

20. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,960
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok kötü bi durum oldu arabacımı ön çamurluk sürtme izi vardı düzelttirdim yapamadı bi daha gittim zorla yaptı
    boyaya verdim ön çamurluk lokal , ön tampon , sağ arka çamurluk lokal , bide spoiler aldım oda boyandı
    sonra şok aracım siyah adam simli siyah yapmış ben şok nasıl böyle bir hata yaptın dedim aracımda boya kodu yazmıyormuş komşusunun makyajlı kasasındaki merso nun boya koduyla boya almış oysaki onunki simli siyahmış , söyledim bi kaç gün tutsun da gel dedi bakalım yeniden yapacak herhalde nasıl yapacak bilmiyorum
    adam iftardan sonra çalışıyor oruç olduğu için gece farkedilmiyordu. ama hertürlü farketmeliydi. çok canım sıkıldı

Bu Sayfayı Paylaş