Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Parmak izi ile personel takibi yapabilen bir cihaz arayışı içindeyiz. Personel mesaiye saat kaçta gelmiş kaçta çıkmış kayıt yapacak ve bu kayıtları anlık bilgisayar ekranında gösterebilecek bir cihaz tavsiye edebilir misiniz? Kullanan arkadaşlar var mı acaba? Bütçe 1000 lira.

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bizim fabrikada vardı parmak basılan yeri zamanla parmak basa basa matlaşıp bozuldu ve parmak okumaz hale geldi haliyle çöp oldu:)

sonra aynı kalitede aynı ebatlarda bir tane yüz tanıma sistemi alıp taktılar:) artık her mesai giriş çıkışı kuyruk oluyor:) çünki ucuz cihaz yeterli hassaslıkta değil ve yüzleri tanımıyor:) üç dört sefer mimik değiştiren var personel tiyatrocu oldu:)

Personel sayısı az ise yoklama almak en güzeli geç kalanları da kapıdaki güvenlik elemanı yazıyor mesela sonra onları patron öpüyor:)

böyle ucuz cihazlar var GG da bizimki de bunlardan biri olması lazım. linkleri ekledim aşağıda
    https://www.gittigidiyor.com/bilgis...YJMf57sVAJI_5Xvs55ESDjLwCWHFvi1hoCxPMQAvD_BwE

https://www.gittigidiyor.com/bilgis...sgm_action=click?rcp_action=rcpProductClicked

(Şaka başlangıcı)
    en güzeli kart basma abi garanti iş tık diye böyle, işe gitmediğin zamanlarda kartı arkadaşına veriyon:) o basıyor senin yerine kim bilecek o gün işe gitmiş misin gitmemiş misin? tabi geç kalacağın zamanlarda da kartı birisine verip bastırmak gerek:)
    (Şaka sonu)

3. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bu zımbırtıların maliyetinin çoğu satış sonrası servislerdir . Zırt birt bozulur , güncellenir, işçi ise gelir puantaji okumaz vs vs . Ucuza kaçmayın bu işin kurulumunda .

SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,190
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Cabbar mı hakanmi?

onurforces, Asel Kaan Efe ve santafe2004 bunu beğendi.
  5. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    cabbar hakan :D

onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Taşın üstünde ne dogrulttuklarıni anlamadım. Aks mili mi acaba? Keyifli video.Daha çok rot miline benziyor ama arkada rot milinin ne işi var . 4x4 olduğundan mı acaba ?

Son düzenleme: 27 Şubat 2020
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    arka treyler kolu abi. yani arka bağımsız süspansiyonun arka kolunu düzeltmeye çalışıyorlar bu parça arka toe açısının yükünü tutuyor arka tekerlek bu yüzden epey bir yamuk duruyor:) arka süspansiyonda yapılan işin amacına uygun olarak hassas olup performans vermesi açısından ve kullanım süresi de nasıl olsa oldukça kısa olduğu için iki ucundaki kovanlara tıkırtı burcu çakılmış treyler kolu kullanmışlar:), bildiğimiz bağımsız arka süspansiyon parçasının biraz ağır hizmet için olanı ve kolay sökülüp takılabilen ayarlanabilir tipte olanı, binek modeli böyle değildir:)

bu tamirat yaptıkları yer de sanırım iki etap arasındaki bağlantı yolu kısmı yani yarış süresi işlemiyor yalnızca biten bir etaptan diğer bir etaba doğru yol alıyorlar bu süre yinede kısıtlıdır ama kritik değildir.

Colin Mcrae nin kabiliyetleri işte:) yaptığı tamirattan bahsetmiyorum bu adam çok acayip kazalar yaptı ford focus wrc ile videoları var onları da izlemişsindir abi o videolara bakınca bu mevzu anlaşılıyor:)

önceden izlediydim ben bunu:) Mcrae den sonraki yıllarda en bilinenlerden Richard Burns geçti Subaru nun direksiyonuna o da beyin tümöründen genç yaşta gitti Mcrae nin helikopteri düştüydü.

Under Ground bunu beğendi.
  8. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Anakart 1666mhz ram desteklemiyorsa çalışmayabilir, bir de ram lerden biri 1066mhz diğer 1666mhz olmaz. İkisinin de frekansları aynı olmalı.

sipartacus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Ya arkadaşlar özür diliyerek söylüyorum. Tapatalk ta mesajlar arasında çıkan şu iç çamaşırlı bayandan gına geldi . Bu zikkim bir bende mi çıkıyor?

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    cihaza reklam engelleyici program kurarsan gelmez abi:) reklam engelleyici veya youtube tan video indirme programı gibi programları google play gibi apple store gibi lisanslı resmi uygulama marketlerinde cihaza kolayca yükleyeyim diye hiç aramayın bulamazsınız:) çünki reklam engellemek veya kayıt yapılması yasak bir içeriği indirmek türünden işler google ın hele özellikle apple ın kullanıcılarına kabul ettirdiği kurallara tamamen ters:)

Android te reklam engelleme programları yani adblocker uygulamaları harici sitelerden *.apk uzantılı şekilde indiriliyor yani biraz korsanımsı bir program olarak epey riskli biçimde istenirse bilinmeyen kaynaklardan yükleme güvenlik sistemi geçici olarak iptal edilip mobil cihaza yükleniyor ve mobil cihazda ciddi derece kasma yaratıyor telefon yavaş ise iyice kasar ama reklam namına birşey kalmaz:) ne kedi maması ne don ne atlet ne iç çamaşırı ne gergedan boynuzu görmezsiniz.

Apple da jailbreak yoksa zaten reklam engelleme asla mümkün bile değil. Iphone sahibi olmamak için bir sebep daha çıktı:)

reklam engelleyiciler bazı download butonlarının hiç görünmemesine yani html sayfasından bir öğenin kullanıcıya indirilme izni verilmemesine veya bazı sayfaların hiç görüntülenememesine veya reklam engelleyiciyi kapatmadan giremezsiniz biçiminde uyarı vermesine sebep olabilir çünki reklamları engellediğinizi girdiğiniz siteler ve uygulamalar hisseder ve anlar :) pek gizli bir iş değildir.

Virtual paralel network kullanarak sanal ağ üzerinden sanal ağın sunduğu ayrıcalık var ise reklamlar görünmez ancak buna göre bir VPN istemcisi elde etmek gerekiyor. Opera gibi tarayıcılarda var ama lisanslı uygulamaların çoğu bu özelliği vermezler.

İnternet sitesi ve mobil uygulama kurucuları ve işletenleri reklam engelleyici programlardan nefret ederler, sevmezler, adamların ekmeğine mani olursunuz, haliyle girdiğiniz sitelere uygulamalara para kazandırmak için bu insanlara sürekli olarak zarar ettirmemek için zaman zaman etik bir davranış olarak reklam engelleyiciyi kapatmak gerekir.

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    2019 yılında dolar hiç 4 liraları görmedi. Nisan ayı ortalaması 5,75tl civarlarında bu da yaklaşık 15.650 dolar yapıyor. Bugün ise 97bin lira yapıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

santafe2004 bunu beğendi.
  12. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,190
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bence 2018 nisan yazacaktı galiba

smtsmt227 bunu beğendi.
  13. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Başakşehir turu geçti. İnanamiyorum.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    anakart DDR3 ise üç aşağı beş yukarı desteklediği RAM mhz i zaten bellidir abi:) yine de uyumsuzluk yaratırsa özel durumdur ancak biri 1066mhz diğeri 1666mhz RAM ler yan yana çalışır fakat ikisi de 1066mhz de çalışır 1066mhz olanı 1666mhz e izinsiz olarak çıkamayacağı için BIOS bu durumda otomatik olarak sistemin stabilitesini koruma amacıyla yüksek olanın çalışma frekansını düşürür, iki tane 1666mhz RAM takılırsa yine anakart akım olarak ikisini de 1666mhz olarak besleyemez ise çalışıp çalışmayacağı yine meçhuldur:) bu sefer 1666mhz RAM leri düşürmek gerekir önce tekini takıp bir tane RAM ile PC çalıştırılacak sonra BIOS tan RAM mhz i 1333mhz yada 1066mhz seçilecek sonra PC kapatılıp enerjisi kesilip ikinci 1666mhz RAM slota takılacak anakart akım olarak çok sayıda RAM i besleyemez ise ancak bu şekilde yapılırsa çalışır ve çok iyi güçlü bir anakart değilse genelde besleyemez ve slotlar çoğaltılırsa bu şekilde RAM lere düşük mhz verilir ve çalışır.

Böyle bir durumda farklı mhz deki DIMM belleklerin düşük mhz de çalışanını mesela tasarımsal olarak 1066mhz olanını BIOS tan overclock yapılarak deneye deneye 1066mhz ten 1666mhz e çıkarılabilme olanağı teoride vardır ilk önce 1333 sonra 1456mhz sonra 1666 yı belki zor da olsa görebilir, ama bu durumda mhz i yükseltilen RAM in normalinden daha fazla ısınacağı, uzun süre bu şekilde kullanılırsa bozulacağı yada kısa vadede daha ilk çalışmada sistemin stabilitesini bozup PC nin hiç açılmaması yada çalışırken hata vermesi gibi durumları yaşatabilir, tasarımsal olarak zaten 1666mhz olana birşey olmaz o kendi halinde takılır çalışır. Overclock işine tek şeritli dar bir köy yolunda otobandaki kadar hız ve trafik oluşturmaya çalışmak derler:) pilotajı iyi olan ekipman hızlı gider ama illa birgün kaza yapar:) yüksek mhz li PC transistör yığınını yani işlemci yada RAM i düşük mhz de çalıştırmak ise underclock tur overclock un tam tersidir otoban gibi yerde yavaş ve az trafik oluşturmaktır frekans düşürmek.

farklı slotlarda farklı mhz lerde takılan RAM ler çok absürd durumlar dışında genellikle düzgün çalışıyor. Ben 8 sene kadar bu şekilde bir PC kullandım 667 ve 800mhz olarak iki farklı slotlarda RAM leri yıllarca saatlerce çalıştırdım. Canım sıkıldı zaman zaman 667mhz olanını 750mhz yaptım bazen 800 yaptım tabiki sıkıntı yarattı ve siyah ekran gördüğümde CMOS pilini söküp fabrika reset yaptırarak eski haline döndürdüm yoluma maddi kayıpsız devam ettim. ileri vadede eski PC deki dört tane RAM slotunu da gelişigüzel doldurdum ve bu dört RAM den hepsi kingston marka idi ama bunlardan üçünün parça numaraları birbirinden farklı farklı idi sadece iki tanesi aynı parça numarasına sahipti boyları bile farklıydı biri yüksek biri kısa kalıyordu:)

DDR RAM ler zaten bir nevi fabrika çıkışı overclockludur:) 400mhz bir RAM eğer DDR2 ise 800mhz yapar DDR3 olsa 1200mhz yapar DDR4 olsa idi 1600mhz yapacak idi yani aslında 1066mhz ile 1666mhz DDR3 RAM arasında 600mhz fark yoktur sadece 200mhz fark vardır. DDR ın mantığı bu aslında o kadar şey değildir, birde bunların karakteristik olarak çalışma voltajları var 1.2 ila 1.8 volt arasında olur DDR2 ve DDR3 ler genelde eski nesildir ve 1.85 volt çekerler. Benim şu an yeni topladığım PC de kullandığım RAM tek parça ve yeni nesil bir RAM olduğu için 1.2 volt gibi düşük bir çalışma voltajına sahip ama bu kullandığım anakart 1.6 voltluk ucuz RAM leri de destekliyor. Demek istediğim RAM de olay sadece mhz değil çalışma voltajından tutun da anakartın desteklediği QVL deki bazı markaların RAM lerinin kendine has sürümleri gibi bir sürü detayı var, bazen görüyoruz RAM firması yırtınıyor bizim belleklerimiz şu işlemci ile yüzde yüz uyumlu diye ama QVL listesinde o markanın ne adı ne sanı olmuyor demekki gerçek olay bu değil demekki bu olay biraz ticari boyuta kaçmış anakartın üretici tavsiyesine uymak bu durumlarda mantıklı geliyor,

PC işinde risk almadan ve az miktarda para dökmeden hiçbirşey elde edilmiyor:)

sipartacus ve muhendus bunu beğendi.
  15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ben de sonradan baktım abi 2018 nisan ayına 4,05tl ortalaması varmış. Muhtemelen 2018.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Roadrunners bunu beğendi.
  16. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Kedi köpek maması gergedan neyse . Bu hatunlar yüzünden eşimle papaz olursak bu tapatalk i uçururum ben direk telefondan

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,190
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bizde yeni evde tv lere uydu taktirdik, kanallar karışık...gecenlerde misafirler var, yavaş yavaş kanal çıkıyorum birden bilmemne tv de dans eden bayanlar filan çıkıyor tabi o an rezil oluyorum...
    Eski evde kablo tv vardi, toplam 10 kanal vardi

Çaloğlu, smtsmt227 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,115
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Nede olsa hocası , sarı/kırmızı renklerin temsilcisiydi. Asaleti yetti.

Tapatalk kullanarak Nokia 3310 aracılığıyla gönderildi

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,115
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    O tür kıyafetlere mi bakmıştın sitelerde satın almak için , sürekli taciz ederler , benim tapatalkta hiç reklam yok , bir ara geliyordu ama bir güncelleme ve ayar yapmıştım , şimdi kesintisiz sayfalarım.

20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,115
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 kardeşim , seni tenzih ederim , atalarımızın bir sözü var ,” çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz” diye , mesajlarını biraz daha özet yazabilir misin ?, yarına sarkan okumalarım oluyor , gözlerim iflas edecek.

Çaloğlu ve santafe2004 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş