Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    anlamadım hangi olayı çözdün :D

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    eğer 1066 mhz RAM yanına 1600mhz yada 1666mhz yani daha yüksek RAM takarsanız bilgisayar bu RAM leri 1066 mhz de çalıştırır. Yani en küçük mhz de çalışır ve sonradan takılan yüksek mhz li RAM ler normalden daha serin çalışır uzun ömürlü olur diğer 1066 mhz olan ise normal ısınır normal çalışır

PC ye bir tane 1666 bir tane 2000 bir tane de 1200mhz ram taksanız hepsi 1200mhz de çalışacaktır.

1066mhz frekansı DDR2 RAM lerin en son çalışma frekansıdır 1066 dan sonra DDR3 ler piyasaya çıktı o yüzden şu anda PC nizde DDR2 mi DDR3 mü var ondan kesin emin olmanız gerekiyor.

Burada dikkat edilmesi gereken husus chipset in tasarımsal RAM desteğidir. Bazı anakartlar sadece tek bir parça 2GB RAM takıldığı zaman 2600mhz çalışır ancak iki parça 4GB takılırsa 2000mhz ve 8GB RAM takıldığı zaman 1300mhz gibi çalışırlar RAM in sığası yani GB ı arttıkça daha düşük MHZ de çalışmaya göre optimize edilmiştir ve yüksek MHZ de çalışamazlar, yani işletim sistemi başlamaz, başlasa bile stabilite sorunları mavi ekran olabilir. Eğer bu hususu bilmiyorsanız BIOS tan ayar yapmadan PC yi çalıştıramazsınız, BIOS tan RAM mhz i seçilmesi gerekebilir overclock menüsü olması gerekir çünki underclock yapılması gerekebilir . Çünki anakart tek bir RAM i beslediği gibi birden fazla RAM i aynı şekilde besleyemez.

Açıkçası BIOS tan ayarlamak en azından kontrol etmek şart, bu türden yani çeşitli farklarda mhz lere sahip RAM kullanmak her zaman risklidir bu riskleri en aza indirmek için BIOS ayarlarından RAM mhz i düşük seviyelere çekilir ve PC bu şekilde farklı cins RAM ler ile düzgün çalışır.

DDR2 veDDR3 sakın birbirine karıştırmayın DDR2 yada DDR3 soketine farklı bir tipte RAM takarsanız yani DDR2 soketine DDR3 takarsanız ciddi hasarlar yaratır duman çıkartır yanar.

Anakartınız ile alakalı toplayabildiğiniz bütün bilgileri toplamanızda fayda var QVL listesi yani qualified vendor list bunun Türkçesi uyumluluğu kanıtlanmış ve üretici tarafından denenmiş olan donanım ve ekipmanlar listesidir takacağınız donanım bu listede olursa gözünüz arkada kalmaz gözü kapalı takabilirsiniz sıkıntı çıkarma riski çok azdır.

SSD konusunda dizüstü bilgisayarların SSD kompartımanları rahat şekilde bence kasetçalar gibi bir SSD ye win10 diğer bir SSD ye win7 şeklinde yükleme yapıp canınız sıkıldıkça bu SSD leri sök tak yaparak farklı işletim sistemlerini aynı PC de rahat rahat çalıştırabilirsiniz soket yıpranması dışında sıkıntı yaratmaz o da çok büyük bir problem değildir.

RAM lerin MHZ leri sadece sabit disklerden yükleme yani diksiyon işlemi esnasında yani LOADING ekranları esnasında bu süreyi çok az miktarda kısaltır PC performansına çok aham şaham büyük bir etkisi yoktur 1666mhz RAM leri 1066mhz de çalıştırıyorum diye üzülmeyin serin çalıştıkları için ömürleri daha uzun olacaktır daha az akım çektiği için PC ye de ömür olarak katkısı olur performans kaybı çok fazla değildir hissedilmez bile oyunlarda saniyedeki kare hızı olan FPS ye etkisi ise 1-2FPS yi pek geçmez.

başka bir mesele varsa yazın cevaplarım:) ben bu işlerle amatörce çok uğraşıyorum seviyorum PC işini.

Dizüstü bilgisayar olduğunu biliyorum masaüstü PC miş gibi yazdım ama mantık temel olarak aynı:)

Asel Kaan Efe ve sipartacus bunu beğendi.
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Sinirleniyorum böyle işlere abi, sen ve arkadaşlar beni bu inşaat yapmayı bilmeyen çevre katili ekosistem katili fabrikacılara inşaatçılara sövmüş sayarsınız tamam mı... kötü söz yazmayayım şimdi.

Bu resmi aşağıya buraya bırakıyorum, Mclaren fabrikası, yer ingiltere, hiçbir işe yaramayan bir bataklığın üzerine kurulu, bataklık gölüne çakılmış 50-60 tane kazığın üzerine tek katlı olarak inşa edilmiş ne bir orman kesilmiş ne de bir tarım arazisi bozulmuş, ekosistem e çok etkisi olmayan üzerine imar yapılması mümkün olmayan bu değersiz bataklık Mclaren tarafından bu şekilde değerlendirilmiş, hem de ne değerlendirme:)

Böyle olabilmek için bizimkiler 1500 fırın ekmek yese de yine bu kadar düşünceli olamazlar.

Mevzu gavuru övmek değil Mclaren global bir firma dünyanın dört yanından çalışanları var, aslen avusturalya da doğmuş olan bir firma, ingiltere de fabrika kurmasının tek amacı icraat yaptığı yere yakın olmak:) keşke herkes böyle kötü yerleri güzelleştirerek birşeyler yapsa.

Son düzenleme: 27 Şubat 2020
    YasinD. ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Burak&Buse

Burak&Buse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    756
    Ad Soyad:
    Remzi Akıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Tüm Forumdaşlarım [​IMG]

Sonata NF 2.4

5. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yaw sana serkan diyip duruyodum ya. Serkan69x le karistirmisim.

Asel Kaan Efe ve santafe2004 bunu beğendi.
  6. mrtert

mrtert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat erat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    arkadaşlar merhaba. dün babam aracımı baskı balata değişimi için özel servise götürdü. servis sonrasında bugün çalıştırma fırsatım oldu aracı ve farkettim ki; yol bilgisayarı aracı ilk çalıştırdığım andan itibaren her 10 saniyede yakıt tüketimini artırıyor gösteriyor. 7.8 7.9 8.0 derken birkaç dakika sonra yol çıktım. sonra yakıt tüketimi yavaş yavaş düşmeye başladı. sonra park edip aracı stop edecekken tekrar baktım, durduğu yerde yeniden artmaya başlıyor. sorun hakkında bilgi sahibi olan ve ya çözüm önerisi olan var mı acaba?
    normalde uzuuun yol giderken değişim gösterirdi 30-40 km gibi. ama şimdi yerinde dururken bile anlık değişiyor. şimdiden teşekkür ederim.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hee tamam anladım şimdi :D sıkıntı yok ha serkan ha gökhan nasıl istiyorsan öyle hitap edebilirsin istersen cabbar de istersen hakan hepimiz gardaşız.

8. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @Under Ground guzel laf.

Ayrica mart kapidam baktirir, kazma kurek yaktirir. Ben subatin 5 i miydi 7 simiydi kislik taktirdim. Simdi sokturursem aglarim :)

Son düzenleme: 27 Şubat 2020
    Asel Kaan Efe ve Under Ground bunu beğendi.
  9. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sen kaşındın cabbarcığım.

santafe2004 bunu beğendi.
  10. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Babacim sen 45 e dusunuyorsun anladigim kadariyla. 46 yazip 45 e satman zor. Millette pazarlik piskolojisi var. Ne kadar koparsa o kadar mutlu oluyo. O yuzden ben yerinde olsam 48 falan yazardım. İlan tarihi yaklastikca 1 er 1 er dusururdum. İlan tarihinden 1 hafta once de 44 yapip son bir hafta yazardim. Boylece favoriye ekleyen adam 48 den 44 e dustugunu gorup rahat edecek.
    Bu arada sahibinden ve arabam.com da arac degerleme yaptin mi? Kac gozukuyor satis degeri?

11. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    @erenuzel41 Dizüstünde ddr3 ram varmış. Ddr3 ram bulmak artık çok zor, ikinciel mevcut fakat fiyatı pekte uygun değiller. Geçenlerde neredeyse hiç kullanılmamış 7yıllık dizüstüye ssd-ram takivyesi yapınca 4gb ddr3 boşa çıktı, onu farklı bir bilgisayarda denemek istiyorum, çalıştırırsa sorun yok, 2+4gb olarak kullanırız, belki uygun fiyatlı bulursam bir 4gb daha alır 8gb yaparım ki zaten en fazla 8gb desteği mevcutmuş.

12. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Benim de bayıldığım bir laf köpek kışın soğukta ulan bir yaz gelsin kendime ev yapacağım. Soğuktan kicim dondu dermiş. Yaz gelince de aman boşver kışa daha çok dermiş
    Bugün kombiyi kapattım ilk defa hava çok iyi

SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurforces bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    2+4GB RAM genellikle çalışır yani olur uyar, mhz i en düşük olan RAM yongasına göre BIOS tan düşürülüp o değere alınır çalışır.

İkinci el PC piyasası parası olmayan PC meraklısı için güzeldir, İstanbul da olsaydın burada PC hurdacıları var geçen gün bir youtuber arkadaş İstanbul da PC satıcılarının olduğu meşhur sokaktan PC hurdacısından 15 liraya asus P5 anakart ve 50 liraya da eski XEON server işlemcisi aldı kasası güç kaynağı falan hepsi 100 liraya PC kasası topladı:) gayet güzel çalışıyor 2005 senesine kadar olan oyunları oynatıyor win xp win7 de güzel sonuçlar veriyor. Orada bu tip şeyler ucuz, ama sahibinden gittigidiyor gibi internet siteleri işin içine girince 25 liralık RAM oluyor 100 lira yazık günah yani piyasadan çoktan kalkmış eski parça için

2018 senesinde 2010 model core 2 quad işlemciye 280 lira para verdim hala acıyorum:) ama overclock yapıp 3.30GHZ 4 çekirdek işlemcim olmuştu 2008 model bir intel anakartta ve fena değil bir ekran kartı ile F1 2018, rise of the tomb raider, wrc7 oynuyordum:)

Şanlıurfa dan son bir tane 2gb 800mhz DDR2 RAM aldım, kasamda takılı 2+2+2+2 şeklinde üçü 800 birisi 667mhz olan toplam 8gb 667mhz RAM in dört slotunu birden 800mhz yapmaya kalkıştım PC çalışmadı siyah ekranda kaldı fanlar dönüyor tık yok:) RAM bozuk heralde diye geri yolladım sonra ah benim aptal kafam dedim dört tane slot RAM takıldığı zaman anakartım maksimum 667mhz destekliyormuş:)

böyle şeylere dikkat edilmesi gerekiyormuş, bazı anakartlar var yüklü slot arttıkça mhz değişmiyor çift kanal tek kanal muhabbetleri var birde işlemci RAM mhz lerini bazen desteklemiyor yine düşük çalıştırıyor AMD sistem topladım 2600x işlemci taktım 3200mhz RAM aldım ama işlemci desteği yüzünden 2933mhz i geçmiyor. Overclock ile aşmaya çalışanlar var ama RAM de 266mhz için hiç ama hiç gerek yok:)

RAM lerin kalite olarak en önemli yeri yonga üreticisi, piyasada üç tane temel yonga üreticisi var micron, samsung ve hynix ve eskiden elpida vardı sanırım bu üç markadan birisi elpida yı satın aldı bu dördü de kullanım şekline göre iyidirler hynix overclock ve madenciler için iyidir iyi voltaj yer, samsung lükse kaçar pek bir niteliği yok overclock yemez çabuk hata verir ama sağlamdır, micron ise amerikan menşeili yine iyi bir yonga uzun ömürlü ve ucuzdur. bunun dışında no name olan çin menşeili markasız ucuz ram yongaları her zaman kötüdür ne olacağı belli olmaz, ram in kendi markasından ziyade üzerindeki yongaların markası daha bir önemli.

sipartacus bunu beğendi.
  14. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  15. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Benım 45 gıbı bır dusuncem yok aslında ama ınsanı bır kıl edıyorlar.
    ılk gun 42 den actım cunku arabamcom 42-47 arası dedı. Ben normal satılsın pesındeyım ama ılan acılır acılmaz galerıler atladı olaya bı baktım bana 38 dıyen adam elınde daha ust km olanı 49 yazmış. dogal olarak forumda da konusup 47 ye cektım derdım 43-44 e iş kapansın oldu.
    ama sımdı de dusunuyorum burda 1-2 bın pesınde kosarken altından alacagımız kar kısmını kaybedıyoruz.
    bu arada cıddı cıddı gelıcem bakıcam dıyen olsa fıyat konusunda cok takıntım yok begenırse o ankı havama gore belkı 42 ye bıle verıcem cunku bız aldıktan sonra zaten cıddı fıyatlar arttı 2 senede zaten kar etmıs oluyoruz.

onurforces bunu beğendi.
  16. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Umut onceki sayfalarda ben de bir seyler sormustum bu konuyla ilgili. Bir bak istersen.
    Ama benim anladigim.genel mantik isik gucu arttikca omur azaliyor.

umutd07 bunu beğendi.
  17. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de arabayi yukaridaki yontemle sattim. 42 son yazdim. Çok iyi pazarlik ettiler. 41.400 e verdim.
    Ama sana tavsiyem kimse gelmedi bakmadi diye panige kapilma. Ben 42 son diye guncelledim ilani ertesi gün satildi.

18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,115
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Yok , Abuzer Kadayıf.

Tapatalk kullanarak Nokia 3310 aracılığıyla gönderildi

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,115
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
  20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yorumluyorum acilen facebook kullanmayı bırak, facebook pişmanlıktır. facebook taki satışı yapılan hiçbir ürün hiçbir hizmeti almayın kullanmayın kullandırmayın. facebook = çöplük.

onurforces ve rpurcek bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş