Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ticari araç kullananların 5 yılda bir sağlık raporu alması gerekiyor bunun için de ehliyete tarih konuluyor. Yurt dışında geçerli olması için bu şart. Ben de bu yüzden şimdiye kadar değiştirmemiştim ama artık okunmaz hale gelmişti.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    abi bizim nb ler daha 3-5 sene gider :D

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    ben bu konuda ehlıyete cok ıhtıyac duyanlardan degılım o yuzden degısmedım daha.ustunde bebeklık resmım gıbı duran bır resımle devam.
    Enteresandır polıslerın cevırmelerınde ehlıyetı sorduklarında bagajdan montumdan almama musade varmı dıyorum gerek yok tc ver dıyorlar.Tablette cıkıyor sanırım hersey. hayırlı gunler deyıp yolluyorlar.

sımdı rapordu, vergısıydı kım gıdıp randevu alıp ugrasacak. son zamanında yaparız 10 sene de oyle gıtse sonra yenı bısey cıkar zaten bu teknolojı ıle kart sormaz kımse zannımca.

4. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Yeni tip ehliyetlere bu sene sonuna kadar gecilmesi lazim sanırım ama kimlik kartlari icin bir sure mevcut degil diye biliyorum. Lakin yeni tip kimlik kartlarinin hem tasimasi kolay hem de bir yere ibraz edilmesi gerektiginde ustunde tum kimlik bilgilerinin yazmamasi cok iyi.

onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  6. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,430
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  7. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    İHTİYACI OLAN VARSA bilgiler resmi kurum bilgisidir.

YENİLEME/ SINIF EKLEME NEDENİYLE SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURUSU  Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı  Eski sürücü belgesi  Sürücü sağlık raporu  Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf  Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)  13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması  Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir.

KAYIP NEDENİYLE SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURUSU  Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı  Sürücü sağlık raporu  Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf  Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)  Eski tip sürücü belgesi kaybında 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması, yeni tip sürücü belgesi kaybında ise 200 TL değerli kağıt bedeli ve 37 TL vakıf payının yatırılması  Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir.  Kayıp sürücü belgesi başvurusunda başvuru yapılan ilçe nüfus müdürlüğü, sürücü belgesinin ilk alındığı yer ilçe nüfus müdürlüğüne görüş sorar. Gelen cevaba istinaden başvuru alınır. Cevaplama süreci ise ilçe nüfus müdürlüğünün yoğunluk durumuna göre değişmektedir.

SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER01.01.2016 tarihinden önce alınan Sürücü Belgelerinin 31.12.2022 tarihinde kadar yenilenmesi gerekmektedir.  Sürücü Belgesi için kişilerin şahsen başvurusu esas olup başvuru sırasında ilgilinin biyometrik verisi ve imzası alınmaktadır.  Sürücü sertifikaları 2 yıl içerisinde Sürücü Belgesine dönüştürülmelidir. 2 yıl içerisinde Sürücü Belgesine dönüştürülmeyen sertifikalar geçersizdir.  Sürücü sağlık raporları 2 yıl süre geçerli olup, doktorun kararı doğrultusunda belirtilecek sürede yenilenmektedir.  Sürücü Belgesi başvurusunun alınabilmesi için; 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 188, 190 ve 191 inci maddeleri, 21.03.2007 tarihli ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 4 üncü maddesinin yedinci fıkrası, 10.07.1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 12 inci maddesinin ikinci ve takip eden fıkralarında belirtilen suçlardan hüküm giydiğine dair kayıt bulunmaması gerekmektedir.  C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri 5 yıl; M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl geçerlidir. Sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren sürücü belgeleri geçersiz sayılır.

onurforces bunu beğendi.
  8. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    tekosis, muhendus ve Burak&Buse bunu beğendi.
  9. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Bugün dönerken bir araç gördüm elinde kablo ile takviye arıyordu kontak kapatmadan yaptık bağlarken motor sesi bir değişti aküsü tam boşalmış herhalde sonra düzeldi çalıştırdık arkadaşa anlattım da kontağı kapasaydın ya öyle zararlı dedi bende size bir danışayım dedim yanlış iş mi yapmışım zarar vermişmidir bir tarafa :)

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

10. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

11. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bugün hava güzel diye akşam yürüyerek kızımı okuldan almaya gittim. Dönüşte bir yaya geçinde bekliyoruz. Hiç bir araba bize izin vermiyor geçiş icin. Baya da hızlı geliyorlar . Baktım karşıdan polis arabası geliyor. Dedim şimdi polis durup herkese örnek olacak . Oda bir güzel basıp geçti. Ne güzel türkiye

SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tekosis, Tilki, smtsmt227 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  12. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    yapıcak bir şey yok burası türkiye :) he bu arada silivri çok soğukmuş malum kış çok çetin

Tilki, Asel Kaan Efe ve Under Ground bunu beğendi.
  13. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Hoş bulduk abi, henüz almadım iyi bir model mi alsam yoksa 20 liralık alıp geçsem mi onun kararını veremedim. Sol tarafta olduğu için çalışma alanı yok, mecbur far sökülecek.

Şükürler olsun iyiyiz, sizleri sormalı? Yüksek lisans, iş, mesai derken zaman kalmadı. Zaten çamurluk sinyali de patlamıştı onu da değiştiririm bu bahaneyle. Şimdilik osram yakın gibi duruyor ama kararsızım.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Batı ittifakı devletlerin kullandığı ufak zırhlı muharebe araçlarında ufak kalibreli ana silah sistemine destek olarak bunun yanında yardımcı silah sistemi olan TOW füzesi yada benzeri anti tank güdümlü füzeleri bulunur küçük zırhlı piyade taşıyıcıların sağında solunda çevresinde içeriden tüfek namlusu sokup dışarıya ateş edebilecek küçük delikler olur ana silah namlusu düşman hedefine dönük olmasa bile ufak ZPT ler düşmana her türlü sıkıntı yaratır ana silah namlusu 125mm olduğu için sadece elle dolum yapılbilen T-72 deki kadar büyük bir ana silah sistemi yerine 30-40-45mm gibi daha ufak kalibre bir ana silah sistemi otomatik olarak mühimmat doldurur arka arkaya ateş edebilir, haliyle T-72 dakikada 4-5 atış yapabilirken 45mm lik otomatik topu olan zırhlı ufak araçlar dakikada 70-80 atış yapabilir bu ufak mühimmat rate of fire yani birim zamandaki atış sayısı olarak üstün olduğu için kullanan operatörün nişan alma stresini ortadan kaldırır takır takır attığı mermilerden birisi mutlaka düşman aracının paletini çözerek attırabilir, motorunun ızgarasından girip bozabilir, nişangah sistemini kırıp dökebilir hiçbirşey yapmasa bile çarpan mermiler zırhını delemediği büyük bir tankı ciddi şekilde rahatsız eder, yada bizim ZMA da da böyle anti tank güdümlü füze türevi bir silah sistemi olduğunu zannetmiş olabilen T-72 mürettebatı korkup kaçar bu gayet doğal:) T-72 teeeaa 70 li yılların teknolojisi ne zırh yapısı ne manevra kabiliyeti 2000 model bir zırhlı araç kadar olmaz:) rusların ürettiği doğu bloğu felsefesini taşıyan her çeşitten savaş araçları batı ittifakından çok daha ilkel yapıdadır.

Mesela o çok övdükleri sukhoi ve mikoyan gureviç uçaklarında güdümlü füzeden ziyade it dalaşında kısa mesafede kullanmalık 30mm 150-200 atımlık top sistemi var ancak F-16 F-4E gibi uçaklarda hatta F-15 te bu işi yapmak için 500 küsür atımlık 20mm top bulunur 20mm lik topun hem namlu çıkış hızı hemde saniyedeki atış miktarı daha fazla. Sizce it dalaşında hangisi daha avantajlı?

o değilde bizim askerin tam olarak ne işi var oralarda mevzu rus tankı kovalamaya kadar gitmiş onu anlamıyorum:)

santafe2004 bunu beğendi.
  15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Hani devlete para lazımdı?? doğum sebebiyle yeni doğan kızıma kimlik çıkarttım para alınmadı, ilk çıkarılan kimlik ücretsizmiş.:) 2022 mevzusunu bizzat nüfus müdürlüğüne sordum doğruymuş 2022 ye kadar yolu varmış sürücü belgesinin.

gittim boşu boşuna halkbankasına 25 lira para yatırdım ya:) nüfus müdürlüğü gerek yoktu para alınmıyor dedi:) yol su elektrik olarak bize geri döner ne yapayım dedim.

santafe2004 bunu beğendi.
  16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,114
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam yeni doğan kimliği ücretsiz , siz doğum raporuyla nüfusa gittiğinizde Halkbanka 25 tl yatır mı dediler , böyle bir yanıltma varsa nüfustan paranı geri iste , yok eğer kendiniz ezbere gidip yatırdıysanız geçmiş olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

17. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,430
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de iyiyim tesekkur ederim. Işık miktari artinca ömür kisaliyor... Tercih meselesi...

master006 bunu beğendi.
  18. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    2022 değil 2023 son güncel tarih .tc kimlikleride aynı 2023 son....bu sabah hanımın ehliyeti çıkarmak için gittim dün randevu aldım ikisini bir hallettik .sordum görevliye son tarih 2023 dedi ertelenmezse...ilk kimlik doğumda ücretsiz evet ...yatırdığınız meblağı yatırdığınız yer yada vergi dairesinden iade alabilirsiniz....

erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    kovaladığı rus tankı değil rus yapımı suriye rejim e bağlı tank :) benim çözemediğim son ana kadar zma çıldırtıyor kaçırtıyor hatta atışta yapıyor sanırım yanlış görmediysem güzel ama tam arkasına yapıştığında t72 namluyu çeviriyor o anda neden vuramıyor acaba zma yükseklik olarak namlunun altındamı kalıyorda hedef olmuyor....birde t72 kaçarken mesafe açılıyor zma geri dönüyor sağa hamle yaptığı sırada t72 hedef alıp nasıl atış yapamıyor.demekki bu rejim ordusundakiler baya bir çaylak bizim mahallelerde sapan atan çocukları koy o tanka onlar bile hedef yakalar :D rusya destek vermese esad çoktan tahtalıköy malesef

20. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,430
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Allah hanımlarımızdan razı olsun. Ptesiden beri cocuga bakiyorum. Baya yorucu...

yesil_09, Unicorn, master006 ve 5 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş