Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam fren sisteminde hava var , soğuk havada fren yağı içindeki kısmi ( çok az da olsa var ) su yoğunlaşıp , ısınınca da hava yapmasına sebep oluyordur , frenlerin motor çalışınca rahatlaması sistemde hidroliğin dolaşmasıyla oluyordur , fren havasını aldır bir.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

sunbeki ve smtsmt227 bunu beğendi.
  2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Abi duygularıma tercüman oldun. Biz o gelir vergisine de giriyorduk. Benden önce bir sürü kiracı takıyordu, ben ele alınca bu sorun ortadan kalktı ama gerek binanın kendi yıpranması, gerekse kiracıların yıpratması artık önlenemez ve onarılamaz hale gelmişti. İnsanlık için küçük bizim için büyük bir adım olacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Tamamen haklıymışsın , maalesef lider olmak istemeyen FB , altın tepside 3 puanı Kayseriye ikram etti.

4. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Havalar soğudu varmı doğalgaz açılışı yapan

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,257
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Abi maçı seyrettim ,olmayınca olmuyor bazen...

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    evet zor iş ayrıca helal olsun vergiye tabi olmayı kabullenmek çok güzel birşey, yüzlerce ev sahibi var vergi ödememek için kiracıya kirayı bankaya yatırma elden alayım diyen bu adamları da Allah ıslah etsin diyorum memleket hırsız dolu:)

Kirayı ödemeyen kiracının evine zorla girip eşyaları kapı önüne atamıyorsun, kirayı ödemedin diye kapıya dayanamıyorsun kiracı haneye tecavüz diyerek dava bile açabiliyor çok çok zor iş. Ödemeden kaçtığı zaman parayı almanın imkanı yok bir dünya masraf edip mahkemeye versen dava görülse mahkeme bu adama parayı öde dese karar çıksa yine ortada yok para:) canımı mı alacan yok para diyor adamın üzerine kayıtlı ne araba var ne ev var ne arazisi hiçbirşeyi yok haciz maciz hiçbir çare olmaz kiracılar asla kurşun geçirmez:). Yaşasın adalet sistemi ne güzel berbat:( bir sene bedava otur bir gece ansızın ortadan kaybol.

Bizim pendik teki evin banyo tavanı sıvası yere dökülmüş komple, banyo tavanına bakılınca inşaat demirleri gözüküyordu:) üst kat komşusu sağolsun banyosunun zemini 24 saat ıslak halde:) elektrik tesisatının negatif kablosunu inşaat telinden yapmışlardı artı kutup yalıtımlı kablo ile geliyor eksi kutup çıplak inşaat teli olarak çekilmiş zamanında bütün prizlere:) Evin girişindeki doğalgaz borusuna araba çarptıydı 15 sene önce hala o şekilde yamuk duruyor. Kombi bozuldu çıkma kombi bulduk aynı marka aynı model taktık eğer başka sıfır kombi getirip taksak tekrar gaz kaçağı ve doğalgaz muayenesi gerekiyor haliyle DASK yenilenecek belediye ye harç yatacak sonra muayeneye gelecekler eve ve tesisat eski diyecekler haliyle birde tesisat komple yenilenecek değiştirilecek bir sürü iş, çıkma kombi 9-10 sene idare etti ve artık yeniledik tekrardan doğalgaz muayenesi işini şimdi yaptırıyoruz.

Babamın bir lafı var çoook eskiden beri söyler Allah düşmanıma bir apartman dairesi veya bir tane motorsiklet versin der:)

Bu ramazan bayramında benim babadan kalma müstakil bahçeli evin kanalizasyonu tıkandı:) toplam harcadığım masraf 1500 lirayı geçmedi hatta 1000 lirayı geçmedi:) motorlu pompa bulduk suyu tahliye ettik lavabo tuvalet karışıp evin bodrumuna dolmuştu:) bahçeyi kazdırdık sıfır pimaş hat çektirdik plastik rögar sistemi vs. gündelik işçiye günlük 150 lira, borular ıvır zıvırlar 300-400 lira bir 200-300 de sinek ilacı, kireç, çamaşır suyu, çizme, fırça, murç ıvır zıvır:) hem kolay hem ucuz:) bodrumdan çıkan foseptik bulaşmış eski eşyaları da gündelikçi amele ye verdim güle oynaya gitti adam, plastik masa sandalye geri dönüşüme verdi parasını aldı, bir sürü tonla tahta falan vardı yakar sobada:) kapıdan eskici geçiyordu kavga çıktı bunları bana vermiyorsun diye:) Apartman olsa mahvolduyduk:)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,257
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sametcim ankara dun gece-4 dereceydi mecbur yaktık

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 hocam , hırsızlık millet olarak damarımıza işlemiş , adam işadamı talimat veriyor muhasebecisine senelik vergiyi şu kadara ayarla diye , büyüklerin çaldığı yerde küçük vatandaş durur mu ?

9. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dün gece biz de yaktık. Ankara' nın kuru ayazı başladı. Cumartesi den itibaren, kışlık kıyafete geçiş yaptım.

SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Aman abi:) benimkide altıncı ayında yolda daha:) bu seferki yedek ve ikinci diye fazla şey etmiyorum şubat ortası çıkacak bakalım. Allah verir rızkını bizimki plansız programsız oldu. Her zamanki gibi ikincisi de kız:) benim gibi stresli içine derin pilotaj ruhu kaçmış, elektronik radyasyonlu ortamlarda gezen adamın oğlu olmaz zaten:), lakin kız oldu diye seviniyorum:) göbek koyvereceğim kız babası göbekli olur:) okulunu okuturuz bir güzel, ister çalışır ister çalışmaz bir nişan yaparım bir tane yatak odası ufaktan çeyiz hepsi o kadar:) Erkek öyle değil zor:) sünnet, askerlik, iş bulabilme yada iş kurabilme niteliği kazandırmak için zorlu bir eğitim öğretim süreci, düğün, ev, masraf, otomobil, bilezik, üçlü set, zincir, beyaz eşya borcu vs. vs. vs. :) Allah erkek babalarına kolaylık versin diyorum.

Panik atak halindeyim zaten, geçen akşam tansiyonum fırladı 18 büyük 11 küçük tansiyon ölçtüm, sonra gecenin 10 unda yemeksepetinden sipariş verdim tıkındım yedim içtim sonra yattım biraz da tansiyon normale geldi. Kalp krizi gibi çarpıntı göğüste ağrı var benim ama yemezler bunları diyorum:) daha önce psikiyatriye gitmeyen bilmez böyle birşey yaşasa direk gider kardiyoloji dahiliye bilmemne:) Neyse kısacası demek istediğim psikolojim şu sıralar bozuk ama buna alışkın tecrübeli bir depresif olduğum için bunlar fazla etkilemiyor beni:)

Haliyle çocuk masrafları artmadan önce nasıl olsa çok seyrek gittiğim dışarı gezmeleri falan azalacağı için yeni bir bilgisayar bile topladım:) şimdi bez parası mama parası derken sıkıntı olacak en iyisi ben hazır çocuğun doğmasına 3-4 ay varken güzel bir işlemci anakart birde ekran kartını stokladım:)

Yani gelen çocuk dünyaya gelirken bize falan sormuyor buna Allah karar veriyor. Birde Allah tarafından ganimeti rızkı bereketi ile beraber geliyor abi:)

Halil, gokhan06, yesil_09 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  11. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bereketli olsun sağlık lı sıhhatli büyüsün ailesine vatana millete hayırlı olsun evlat herşey Aile ise Herşeydir çok güzel sevindim

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yesil_09 ve erenuzel41 bunu beğendi.
  12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bizim de elden aldığımız vardı ama onun da yine vergisi ödüyordum. İnternet vergi dairesinden kira beyannamesi dolduruyordum. İş yerinin verdiği kira 4 dairenin verdiği kiradan daha fazla olmasına rağmen toplam ödediğim verginin yarısı dairelerden kaynaklanıyordu.
    Emlakçılık yaparken yatırımlık ev almak isteyenleri vazgeçirmeye çalışıyordum. Teoride alayım kiraya vereyim kredisini ödesin diye düşünüyorlar ama kazın ayağı öyle değil işte, pratikte krediyi geçtim masrafını bile ödemiyor.
    10 yıl önce babam iki daireyi tadilat yaparken o aklımla para harcamayalım gittiği yere kadar gitsin sonunda yıkalım dedim dinletemedim. Şimdi bakıyorum neredeyse 10 yıl önceki yerdeyiz, aynı masrafları yeniden yapmak gerekiyor, 10 yılda alınan kira da bu masrafı karşılamıyor. Kiracılar çıkınca daireleri detaylı gezdim Allahtan yıkıyoruz dedim yoksa cidden altından kalkamazmışız.
    Kiracıyı mahkemeye veriyorsun adam 3-5 ay kira ödememiş, mahkemeye geliyor ödedim ispatlayacağım diyor süre istiyor, duruşmayı atıyorlar 3-4 ay sonrasına, araya adli tatil girerse oldu 6 ay, zaten 3-5 aydır vermiyordu, duruşmaya kadar da zaten boşaltıp gitmiş oluyor sonra ara ki bulup alasın. Zor işler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe ve erenuzel41 bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bu sene de sezon bitmeden Formula 1 şampiyonu zaten belli ama olsun ben bu akşam yarış izleyeceğim diyenler için aşağıya link bırakıyorum 2019 F1 amerika GP si canlı olarak 22.10 da başlayacak saat farkından dolayı yarış bizde 22.10 da:) orada bu esnada gündüz vakti,

mümkün ise açılır pencere ve reklam engelleyicili bir internet tarayıcısında ve PC de izlemenizi tavsiye ederim:) linki açtığınızda altta çeşitli mavi yazılı skysport F1 linkleri var oradan tıklayarak açılan penceredeki play düğmesine basıp izleyebilirsiniz.

https://www.totalsportek.com/formula1-hungary/

Geçen sene FIA GT uluslar kupası yarışını birinci bitiren Türkiye ekibi bu sene aynı yarışta birazcık çuvalladı Türkiye nin gururu Türk Milli motorsporları pilotları Ayhancan Güven ve Salih Yoluç un diğer ülke takımlarına karşı yarışının tekrarını da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Fırat Ö. bunu beğendi.
  14. yesil_09

yesil_09 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,186
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    :) Kız,erkek Allah (cc) sağlıklı,hayırlı evlat versin Rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın evladın hepsi değerli,umarım sizde sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız.

erenuzel41 ve smtsmt227 bunu beğendi.
  15. YasinD.

YasinD. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,577
    Ad Soyad:
    yasin demirbağ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sağlıklı bir şekilde vatana millete hayırlı bir evlat olsun insaAllah hocam

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rpurcek ve yesil_09 bunu beğendi.
  16. yesil_09

yesil_09 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,186
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Amin,çok teşekkür ederim @YasinD. hocam.

YasinD. bunu beğendi.
  17. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçen hafta 10 dereceler düşünce hemen aradım yöneticiyi açtırdım valla :)

18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

bizim toplamda 100ün üzerinde kiracımız oldu. en problemli kiracılar her zaman ailelerdir. 3 tanesiyle mahkemelik olduk, hepsi aileydi. maalesef ailenin evi daha temiz tutacağına inanıyor çoğu insan. ama öyle değil bekar adam ve öğrenci evi daha az yıpratıyor. çünkü zaten evde daha az zaman geçiriyor.

itinayla kiracı seçenler mutlaka zor duruma düşerler. kaşına gözüne bakıp kiracı seçilmez. adam öğrenciyse öğrenci kimliği, bekarsa çalıştığı yere ait kimliğin fotokopisi bizde kira kontratına eklenir. şimdiye kadar bekar kadın ya da erkek, hiçbir kiracıyla problem yaşamadık.

zaten sürekli gelir vergisi bize de çıkıyor. doğru düzgün muafiyetleri yansıtınca toplam kira gelirinin %4-5i vergiye gidiyor bizde.

ev kiralamak için öğrenilecek çok şey var.

ysuatsenyurt ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,487
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar merhaba.
    accent blue araçlar ilanlardaki genelde 2012 model. bunun özel bir sebebi var mı? yani mesela 2006 eralarda fabrikasyon boya atma sorunu var ya. onun gibi veya başka bir kronik sorun mu var 2012 accent blue araçlarda? @Tilki

20. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Belki o yıl özel bir indirim vs bişi olabilir... Ben accent blue'yi alırken baya araştırdım öyle bir şeye rastlamadım.

Asel Kaan Efe ve onurforces bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş