Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. pixgen

pixgen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,224
    Ad Soyad:
    Sedat AK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    SanDisk den yana bi benim yüzüm gülmedi galiba
    Ne kadar flash bellek aldıysam 6 ayda gitti. Laptopa ssd aldım taktım hiç görmedi iade ettim yerine james donkey ssd alıp taktım. Flash bellekte de Toshiba kullanıyorum araba da 2 tane sorun olmadı hiç

Yani elektronik ürün biraz şans işi.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe ve erenuzel41 bunu beğendi.
  2. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,253
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ahmet abi günaydın, dün hanımın araba için servisi aradim ön balatalar bitiyordu ,510 tl dediler dışarda degistereyim dedim...
    Hangi marka alayım?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,194
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam ben geçen yılın başında Adana da i20 nin önleri değiştirdim , usta ısrarla SBP taktı , çok iyi kullan beğenmezsen geri alırım dedi , çok iyi tutuş var ses yok , biraz fazla tozlanıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

rpurcek bunu beğendi.
  4. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fazla tozlanıyorsa erken biter. Tahminen, orjinali sanayideki yedek parçacılarda 350 tl civarıdır. İmkân varsa orjinal en iyisi.

SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben elantraya kale taktırdım, frenlerimden çok memnunum, balata çok çabuk da bitse fiyatı pahalı değil, balata dayanıklı olsun diye fren performansından ödün vermk mantıklı gelmiyor bana.

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,194
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam satın aldığım adamda , bosch, kale vs hepsi vardı , adam ısrarla bunu tavsiye etti , balataların bariz üstünlükleri vardır diğerine göre belki ama kullanmadan belli olmuyor. Benim ön teker sürekli kirli balata tozu , ben de ordan anladım , bir daha değişecek olursam başkasını da denemek isterim.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,313
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    @umutd07

8. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,313
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    İşyerinden arkadaşım sıfır corolla alacaktı. 1.6 baz versiyon için hurda indirimi ile 115.000 TL fiyat çekmişler. 3 yıl garanti, 5 yıla çıkarmak için 840 TL istemişler.
    Bende madem baz versiyon olacak hyundai elantra al dedim. Öğlen arası bayiye gidecek bakalım, neler olacak.

9. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Yazılanları geç gördüm ama teknikden anlamayana bile olayı anlatırım işim bu.

Şimdi iki tür sabit disk var. Biri eski sistem hdd denir. Bunun içinde alüminyum bir cd olur. Bu cd genelde dakikada 7200 devir ile döner. Eski plaklardaki gibi manyetik bir kafa bilgiyi okumaya veya yazmaya çalışır. Bilgisayarın her parçası hızlandı bu sabit diskler hızlanmadı. Çünkü 7200 devir ile dönmesi bunları kısıtlıyor.

Sonra flash disk teknolojisi geldi. Bilgiyi elektriksel olarak yazıyor veya okuyor. Elektrik kesilse bile içindeki bilgiyi saklıyor. Ssd yani katı hal Diskleri bu flash diskler gibi çalışıyor. İçinde dönen bir parça olmadığı için kısıtlanmıyor. Kapasiteleri daha az ve fiyatları daha pahalı fakat bilgisayara takıldıklarında bilgisayarın özellikle açılış hızı acayip artar.

Para olsa bende bir tane ssd alıp bilgisayara takacağım.

10. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,253
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ali bey ben 10 gün once 1.6 corolla otomatik vites icin 115 fiyat almıştım, elantra icinde ankarada duz vites elantra 106 bin hurda dahil

Asel Kaan Efe ve ai_torcuk bunu beğendi.
  11. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,313
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Toyota'ya zam geldi galiba. Bir de 0,49 faiz oranlı krediyi hybrid modeller için geçerli demişler. Baz versiyona kredi olmuyor demişler.

12. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eren hocam ben Türkiyede efendi gibi BMW kullanan çok az sürücüye rastladım. Ne zaman sol şeritte şimşek çakar gibi selektör ata ata gelen bir araç görsem %80 BMW ci oluyor. Araç sportif ve basınca kaçıyor diye sürekli sıkıştırılınca ve bazı turbo motorlu araçlara dair konulara dikkat etmeden kullanılınca böyle şeyler olur.

Bak yukarıda başka bir mesajda sen yazmışsın BMW de çıkan sorunlar cam açma düğmesi bozulması, trimlerin dandik olması falan değil çoğu mekanik sıkıntılar diye. İlk dediğin gibi problemler çok fazla olsaydı araç kalitesiz denilirdi de, mekanik sorunlarınların çoğu agresif kullanımla ilişkili bence. Yoksa devirdaim pompası neden patlasın.

Unicorn, Halil ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. pixgen

pixgen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,224
    Ad Soyad:
    Sedat AK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Eğer otomatik vites düşünüyorsa corolla derim ben. Kahve festivalinde denedim otomatiği çok hantaldı.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,313
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Manuel vites alacaklar. Yukarıda yazdığım fiyat manuel corolla için.

pixgen bunu beğendi.
  15. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mando aldım abi teşekkür ederim :) 71₺ sudan ucuz bu getzin parçaları :)

Asel Kaan Efe ve ai_torcuk bunu beğendi.
  16. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,313
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bedavadan biraz pahalı.:D:D

Gerçi almışşsın. SBK soruyordun ya, @Asel & Kaan Efe Ahmet abi kullanıyormuş o balatayı.

umutd07 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Abi gönlümüzde gazlamayacaksak neden o kadar para verelim ki BMW ye o zaman:) ? gideriz 77000 liraya Egea alırız :)

BMW de mekanik yürür aksam haricinde bozulan parçalar yok değil onlar da var:) kapı kolları eriyen var:)

https://www.sikayetvar.com/bmw/kapi-kolu

https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-aracin-kapi-kollari-eriyor

https://www.dosyahaber.com/otomobil...eriyen-bmw-leri-gormezden-geliyor-h38421.html

Haberlere kadar konu olmuş bir mevzu bu, bir iki tane münferit problem de değil yüzlerce kapı kolu eriyen BMW var:)

Arabaya vergiler dahil 400000 lira para ver ve o arabanın kapı kolu erisin.

Alman mühendislik harikası bu olmamalı. Yakıştıramıyorum.

Dün benim honda nın sağ çamurluk park lambasına su dolmuş, şimdi gideceğim servise 50km birde dönüş en az 50-60 liralık benzin harcayacağım sonra garantiye girsin diye uğraşacağım fotoğraf çekecekler fabrikaya gönderecekler 10 gün bekleyeceğim onay gelirse değiştirecekler ki onay gelmemesi büyük ihtimal sonra bir 100km daha gitgel yapacağım dedim ki boşver:) zaten bu parça modifiyeli olarak 45 liradan 200 liraya kadar satılan ufak ucuz bir parça, garajda kendim lambayı söktüm eve getirip akvaryum silikonu ile yapıştırdım şimdi kurumasını bekliyorum:) herkes biliyor 10 uncu nesil civic lerin dünyaya gelmiş en kalitesiz civic ler olduğunu :) eleştiri serbest yani:)

Çamurluk lambasını açtım zaten sökerken camı çerçeveden düştü çıktı, içinin ıslaklığını kuru makyaj temizleme pamuğu ile kurularken reflektör boyası döküldü pamuğa çıktı boya çünki sulu boya kullanmışlar:)

Çamurluk park lambasının içine su dolma sebebini tahmin edebiliyorum, arabayı sağ ön tekerleğini altı ay önce 20cm lik bir çukura düşürmüştüm ve tekerlek yarılmıştı arabanın sağ ön tarafı ciddi biçimde sarsıntı gördü ve park lambası dış çerçevesi bu esnada zedelendi büyük ihtimalle. Normalde elbette olmaması lazım elbette bu durum garantiye girmesi lazım ve bir yetkili servis hayır dese bile öbür servis illa değişimi onaylar ama benim gibiler tamirat yapmayı sever:)

Ancak bir BMW sahibi olsam tamirattan soğurdum orası ayrı mevzu:) böyle dertler hergün çekilmez.

Bu arada birde kendi gözlem raporumu vereyim:) Türkiye yollarında en agresif ve hızlı sürücüler genelde Audi ye biniyorlar ve Audi ler zannedersem BMW kadar problem çıkartmıyorlar.

Mercedes ise en gerçekçi alman otomobili hatta tek gerçek alman otomobili. maşallahı var ki büyük dertler çıkartma mevzularına bakılınca eskisi de sağlam yenisi de sağlam gerçekten şikayetlere bakıldığı zaman mercedes benz in problemleri genelde premium otomobilde zaten olması beklenen yüksek tüketici beklentilerine bağlı ciddi olmayan ufak tefek şeyler. Yani Mercedes BMW den oldukça sorunsuz.

Ben yinede severim BMW yi:) PC de yarış oyunu oynarken tercih ederim, bilgisayarıma tabletime arka plan resmi yaparım belki, motorsporlarında severek izlerim ama Türkiye şartlarında satın alıp Türkiye yollarında BMW kullanmak korkutuyor beni hepsi o kadar.

Tilki ve muhendus bunu beğendi.
  18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Eskiden PC donanımları kutusuz satılırdı, hatta bunlara piyasalık OEM parça diyorlardı OEM den kasıt toplanmış hazır PC satan firmalar için üretilen poşetli orjinal ekipman parçalardı bunlar ancak toplama işinde kullanılmamış olanları perakende olarak yedek parça gibi satın almak mümkündü ve o zamanlar garanti kapsamı parçanın PCB kartı yada alüminyum şasesi üzerindeki etiketten barkod okutularak işletilirdi, kutu ambalaj vs. aranmaz idi eğer barkod da bulunan üretim tarihi garanti süresiyle uyuşur ise ve arıza sebebi dış etken kaynaklı değilse parça ücretsiz değiştirilirdi. Bu yöntemi genellikle yüzlerce bilgisayar kullanan büyük firmaların bilgi işlem mühendisleri kullanıyordu. Bir ofiste 50 tane bilgisayar olsa hepsinin kutusu tek tek saklanmıyor:) bozulan parçayı söküp yollarlar sonra yenisi gelirdi yada gelmezdi.

Bu şekilde şansınızı deneyin derim. Kutusuz faturasız bile olsa PC ekipmanının ne zaman üretildiği içinde dışında elektronik kartların hafızasında her yerinde yazar neticede üzerine çekiçle vurmadınız su kovasına düşürmediniz:) arızası da belli yani

19. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Geçenlerde araç çalışıyorken kontak anahtarını tekrar çevirsek ne olur diye bir arkadaş sormuştu. Hangi konudaydı hatırlamıyorum onun için buraya yazayım.

2017 i20 otomatik için araç çalışıyorken kontak anahtarını tekrar çevirince birşey olmuyor. Anahtar boş dönüyor. Bugün gayri ihtiyari tecrübe ettik.:):) Yani marş motoru güvende. Güzel bir özellik.

20. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hyundai motorları sessiz çalıştığı için, bu özellik iyi düşünülmüş. Özellikle, benzinli motorlar neredeyse çalışmıyormuş gibi. Çalışırken marş yapılsaydı, kullanıcıların %90' ı marş motoru ve dişilisini eline alırdı. Ben motor çalışır halindeyken çok bastım. Allah'tan devreye girmiyor.

SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sunbeki bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş