Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Alirken bu omur kisimini arastirdim, uygun urunlerde 120tw gibi bir omurden bahsediliyor, bu aldigim icin 160. (Birimin kisaltmasini karistiriyor olabilirim)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çoğu kişi yanlış yapıyor hocam, araçla ilgili belge ve kayıtlar saklanmaz mı hiç, altı üstü 1er sayfa kağıt. Bir zarfa doldursa torpidoya koysa yeter.

gokhan06, Tilki ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. cenker_baba

cenker_baba Guest

evet yanlış yapılıyor da bu toplum böyle.

Tilki ve muhendus bunu beğendi.
  4. newrophat

newrophat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    392
    Ad Soyad:
    a. ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    teşekkürler hocam.

hocam satan kişi servis bakımlı serviste kaydı mevcut dedikten sonra fatura vs... sormadım artık, bende bir sürü araç alıp sattım, yaptığım masrafların faturaları bir kenarda bekledi, trigeri değiştimi diyene şu kmde değiştirdim amortisör şu kmde aküsü şu kadar ay önce vs... dedim, biz herkesi kendimiz gibi gördüğümüz için genelde karşımızdakinin beyanına göre hareket ediyoruz aslında evet doğru olanı belgeleri sormak hatta karşıdaki kişi sormadan göstermek ama bizde araç satışı hep zamanla yarış şeklinde geçiyor belge peşinde koşmakta örnekte olduğu gibi sonradan aklımıza geliyor

hocam insan ister istemez aynı şeyi düşünüyor ki genelde zaten sizin söylediğiniz gibi ilk sahibiyse 3-5 sene bakımlarını serviste yaptırıyor sonra maliyet düşürmek için dışarıdaki ustalara baktırılıyor, serviste kaydı varsa en azından son km işlemini öğrenebiliriz.

Asel Kaan Efe, ai_torcuk ve muhendus bunu beğendi.
  5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Vermiyorlarki, en son Doğuş’ta iş emrini vermediler, faturayı de mail attılar kağıt filan yok.

Ben bir yere kadar sakladım, öyle torpidoya sığacak gibi değildi. Dosya yapıyordum ondan da vazgeçtim sonunda.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe ve muhendus bunu beğendi.
  6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,194
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bende cezalar dahil , sevabı günahı dosyalı , eski trafik ve kasko poliçeler dahil.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

master006, Tilki ve muhendus bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    BMW nin karmaşık ve oldukça ileri teknoloji olan soğutma sistemlerine ait linkleri aşağıya ekledim, motor yağı ve şanzıman yağı ayrı ayrı eşanjörlere gidiyor ama bu eşanjörlerin içinden motor soğutma suyu da geçerek her iki yağı da soğutuyor her BMW modelinde bu sistem yok zannedersem F serileri ve motoru güçlü olan spor modellerde bu sistem genellikle var
    Hatta emme manifoltu içerisinde bir tane ufak radyatör oluyor bu radyatör içinden dışardaki bir radyatörde soğutulmuş su geçiriliyor böylece motorun emme yaptığı hava soğutularak su hava intercooler sistemi dediğimiz değişik bir icat elde edilmiş oluyor

Yine bazı performans modellerinde motor suyu soğutma radyatörlerine ilave edilmiş birer ikişer tane daha radyatör olduğu belirtilmiş.
    Benzer şeyleri AMG mercedes için de tasarlıyor ancak bu konuda BMW den çok daha başarılılar.

Alüminyum radyatörler konusunu bu işin üretiminde görev yapan birisiyle konuştum alüminyum radyatörün kenarları rekorları bağlantılar flux kaynağı denilen bir kaynaklama metodu ile birleştiriliyor bu kaynaklar ülkemiz yollarında çukur kasis gibi sert darbelere maruz kalan otomobilin içinde birde BMW nin sert süspansiyonu ile karşılaşınca kısa sürede kaynakları patlayıp eşanjör içindeki soğutma sıvıları ve yağlar birbirine karışıyor. Bu kaynaklama metoduna BMW nedense tam bir çare bulamamış gibi görünüyor halbuki her otomobilde var bu kaynaklama sistemi ama onlarda bu kadar sık patlamıyor.

O sebeple almanya da sürekli otobanda kaymak gibi yolda giden BMW sorun çıkarmayabilir ama Türkiyede daha ilk çukurda bu radyatörler dağılıyor sonrası facia zaten. Anlaşılana kadar iş işten geçiyor sıvılar birbirine karışıp çorba oluyor masraf feci halde çıkıyor.

https://www.bimmerworld.com/About-Us/BMW-Cooling-System-Tech/

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1283924

Sadece BMW nin soğutma sistemini inceleyerek bile 200 küsür hp lik 400nm lik dizel motorunun otomatik vitesle dahi şehir içinde 6 litre şehirler arası 4,5 litre yakıt harcayacağını iddia etmelerine bir açıklama getirilebilir. Tabi kullanıcıdan kullanıcıya bu sarfiyat illa fark edecektir.

Bu kadar komplike detaylar birçok ekonomi sınıfı marka ve modelde bulunmuyor.

sainz, Unicorn, Halil KURT ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    solid state drive ı uzun ömürlü ve sorunsuz kullanabilmek için bir kere anakart ın QVL listesinde yani onaylı üretici listesinde olan ssd donanımını tercih etmek şart, sonrasında işletim sisteminizin 64bit olması ve anakartınızın SSD veya sabit disk okuma hızıyla aldığınız SSD nin örtüşmesi gerekiyor

Windows XP ve Vista gibi sistemler SSD leri tam olarak desteklemiyor minimum win7 yada daha yukarısı 64 bit işletim sistemleri ile olumlu sonuçlar verecektir.

ortalıkta dolaşan bir dedikodudur zamanında okumuştum windows xp gibi eski bir sistem ve 3gb / saniye gibi düşük bir okuma hızı desteği olan bir anakart ile SSD kullanıldığında SSD ömrünün yarı yarıya azaldığı kısa sürede bozulduğu söyleniyor

Şu anda piyasada M.2 SSD denilen anakart üzerinde ufak pci yuvalarına takılabilen SSD ler var ve 64gb saniye okuma hızlarına rahat ulaşıyorlar.

Kaldı ki SSD değil normal mekanik sabit disklerde bile zaman zaman veri kayıpları ve arızalar oluşur.

O sebeple ya fazla kafaya takmadan direk gidip bütçeye uygun bir SSD alıp kullanıp keyfini süreceksiniz yada tam uyumlu ekipmanları bir araya getirip bir dünya meblağ para verip uzun ömür ve verimlilik bekleyebilirsiniz:)

9. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Allah TÜRK Ordusunun yar ve yardımcısı olsun. Ayağınıza taş değdirmesin.

SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yesil_09, Unicorn, umutd07 ve 11 kişi daha bunu beğendi.
  10. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 iki bilgisayarda da m2 portu yok, dolayısıyla sata3tür muhtemelen, buraya takılan hdd yerine taktım. İki bilgisayarda da 64bit win10 kurulu. Exper'de 1yıldır ssdyi kullanıyorum, şimdiye kadar sorun çıkarmadı. Yeni bilgisayar alırsam eğer ki düşünüyorum, geçen Acer Nitro 5 reyzen5li dizüstü 4179liraydı, almadığıma pişman oldum, onda m2 slotu vardı.

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bende intel i bıraktım, yavaş yavaş bilgisayar topluyorum, geçenlerde Ryzen 5 2600x aldım birde asus x470 chipsetli anakart aldım, bugünde 16lık 3200 ddr4 ram geldi, az kaldı bir tane psu, beyaz buzdolabı gibi bir kasa birde ikinci el bir ekran kartı ayarlarsam önümdeki 8-10 yılı rahat kapatırım:)

dizüstü hiç bana göre değil:) masaüstü bilgisayar üzerinde çok fazla DIY uygulamam var toplamda 9 tane soğutucu pervane ve el yapımı fan hız kontrol ünitesi ve overclock işlemleri var kasamın içinde:),

AMD nin AM4 soketli anakarta athlon x2 de takılıyor ryzen 3 ryzen 5 ryzen 7 de takılabiliyor hatta ryzen 9 a kadar yolu var ve daha piyasaya sürülmemiş işlemcileride çalıştırabilecek felsefede AMD nin sistemi en fazla BIOS update isteyebilir. Sonu G harfi ile biten AMD işlemcileri dahili ekran kartı olarak kullanılabiliyor ama performansı yavaş bir GTX 650-750 kadar gücü var onların. 2500U gibi Mobil versiyonları da çok fazla ısınmıyormuş. Dizüstü olarak ta güzel oluyormuş yani.

İntel de ise bugün aldığın anakart ertesi sene çıkan işlemci ile uyumsuz oluyor soket 1150 - 1151p - 1155 x59 x99 chipsetleri bilmemne bir sürü anakart tantanası ile sürekli soket değiştiriyorlar fiyatları da AMD nin iki misliydi eskiden şimdilerde fiyata göre verdiği güç olarak yaklaştılar.

iki sene önce sorsalar AMD hayatta tercih etmezdim ucuz çok ısınan ve dandik işlemci diye ama iki yıldır test ediyorum araştırıyorum Türkiye şartlarında intel işlemci ve nvidia ekran kartı kullanmak zengin işi olmuş ve AMD işlemiciler artık intel kadar ısınmıyor 95 derece kaldıran Ryzen işlemci var 6-7 sene sonra yetmezse çakarım oradan overlokçu voltajı 5,5Ghz e alırım devam:) . Radeon ların ikinci elini 500-600 e veriyorlar aynı ayarda Nvidia lar 1500 2000 lira:) lakin radeon azıcık görüntüyü şişirir bozar, çizim ve render işine hiç gelmez ama nvidia tercih eden de genelde oyun oynuyor render ve çizim yapan çok nadirdir ama nvidia grafik tasarıma daha yatkın ikisini de kullandım gördüm.

sipartacus bunu beğendi.
  12. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 esasinda masaüstü bilgisayar daha mantıklı ama dizustu daha iyi benim icin. Gecenlerde a9 islemcili dizustu aldim, aldigim gibi iade.ettim cok ısınıyor. Ryzen için iyi deniyor, 15wattmis, kacirdigim bilgisayarda ryzen 5 2500u ve rx560 ekran kartı vardi. Bakalim kismetse almayi düşünüyorum.

13. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar falken as 210 da 225 45 r17 bekleyenler için bilgilendirme yapayım. Fabrika bu seriyi de üretmiş şu an bir çok lastikçide satışta. @sipartacus

sipartacus bunu beğendi.
  14. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  15. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim, kislik lastik aldim, yaz kis sok tak yapacagiz artik

gokhan06 bunu beğendi.
  16. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,313
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    umutd07 bunu beğendi.
  17. sainz

sainz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    537
    Ad Soyad:
    Uğur Akar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Heh yalnız değilmişim. :D Mutlu oldum.

Açıklamalarınıza çok teşekkürler.
    Yalnız demeden edemeyeceğim; bir dokun bin ah işit gibi olmuş.:D

muhendus, erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,253
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Açıklamalarınıza çok teşekkürler.
    Yalnız demeden edemeyeceğim; bir dokun bin ah işit gibi olmuş.:D[/QUOTE]
    Erenin yazıları maşallah biraz uzun ve detaylı oluyor

muhendus, Unicorn, Çaloğlu ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,194
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Erenin yazıları maşallah biraz uzun ve detaylı oluyor[/QUOTE]

Eren’in yazıları arşivlik.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

muhendus ve erenuzel41 bunu beğendi.
  20. sainz

sainz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    537
    Ad Soyad:
    Uğur Akar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Şaka bir yana; bilmediğim bir durumdu ve öğrenmiş oldum, hem de ayrıntılı olarak.

Bu Sayfayı Paylaş