Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,194
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hayırlı olsun hocam , yerine ne düşünüyorsun , rast gelir inşaallah.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

Unicorn bunu beğendi.
  2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,313
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hayırlı olsun. Linki var mı?

Unicorn bunu beğendi.
  3. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,960
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi kafam çok karışık bmw 1 serisi 2012 - 2013 düşünüyordum 1 ay dır bakıyordum 80-85 civarlarında seyrederken oldu 95 bin tl ve beni aştı ,
    golfe giriştim 2013-2014 oda aynıydı birden oda 95 e çıktı temizi
    belki leon 2013-2014 fr bulabilirsem oynanmamış ondan olabilir

@ai_torcuk
    tşkler ilan no : 740298147

Tilki, Asel Kaan Efe ve ai_torcuk bunu beğendi.
  4. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kışlık lastik deme içim gidiyor
    Eraya 4 tanesini aldığım fiyata Superb e 1 tane alabildim fiyat olarak .
    Gerçi aslan besleyen yemini düşünmez diye bir laf var ayrı mesele.
    Jant konusuna katılıyorum. Lastikçiler sağılsun paldır küldür dalıyorlar jantlara.
    Yeni aracım için bir set çıkma jant adım kışlıkları talarım diye. Sağolsun aşdığım arkadaş çok iyi bakmış jantlar sıfır ayarında .
    Şimdi onlara büyük ihtimal yeni yazlık alıp takacam, kışlıkları aracın orjinal jantlarına ..

5. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,253
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hayirli olsun alpaslan bey

Unicorn bunu beğendi.
  6. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,960
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sağolun hakan bey bakalım satılacakmı

7. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,098
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Unicorn bunu beğendi.
  8. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı satışlar olsun.

SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Unicorn bunu beğendi.
  9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Servisten çıktıktan sonra en yakın sanayiye anca kadar götürür:) zaten BMW nin yeri orası ''oto sanayi''

Bilgi için şikayet var com daki BMW şikayetlerini okuyunuz:) keşke bizim kullandığımız markalardaki gibi eften püften teyp, cam, koltuk tıkırtı sesi bozulan katlanır ayna, kaporta boya dökülmesi gibi basit problemleri olsa:) BMW lerin sorunları saç baş yolduran yolda bırakan şeyler hep, kırılan diferansiyel dişlisi patlayan devirdaim pompası, motor yağına karışan şanzıman yağı ve soğutma suyu gibi çok ciddi problemleri var.

Temiz bakılmış eski 1988 model E30 kasalar sanki şimdiki 2013-2015 model 320 lerden daha sorunsuz ve sağlam gibime geliyor hep.

master006, sevancak, MSC ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  10. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zaten millet eskilerini göz önünde bulundurup yenilerine göz kırpıyor sonra bum ! :)

Unicorn ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,194
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar , bu Almanlar , Mercoya özenirken , BMW yi niye ihmal etmiş acaba.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

Unicorn, muhendus ve Tilki bunu beğendi.
  12. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mercoda eski merco değil muhakkak ama genede eski köklerini ve amg mühendisleriyle karşılıklı bilgi alışverişi onları iyi bir kıvamda tutuyor sanırım. Birde avrupadaki arkadaşlardan edindiğim bilgi mercedes kullanıcı ve profesyonel tester lerin geri dönüşlerine değer veriyor buda iyi ...

Unicorn, muhendus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    BMW benim yerden yere vurduğum kadar kötü bir otomobil değil aslında ama bu durum görecelidir yani BMW sini seven dikenine katlanırsa şiddetli masraflarından kaçınmaz ise ve yine sıkıntı yaşayacağını kafaya takmaz ise ortada hiçbir sorun kalmıyor ama şimdi güney kore yada japon arabasından inip bir italyan arabası yada alman arabasına bindiğin zaman şartlar değişiyor mesela yakıt sarfiyatın illa ki azalır, yolculuk konforun illa değişir ama hyundai nin toyota nın suzuki nin işte ne bileyim bunun gibilerinin sağlamlığına ve doğru düzgün bakım yapmasan bile sıkıntı çıkarmadan uzun süre kullanmaya alışan kişi bir alman arabasına geçince bir bakacak boğaz kelebeği tıkanmış, sensör bozulmuş bilmemne:).

BMW cilerin laflarıdır hep dikkat ettim diyor ki birisi arabamı sıfır km 320 aldım 100000km geçince satmadığım için pişman oldum :)

bir diğeri de sıfır sandık motor aldım taktırdım onda da bir sürü sıkıntı yaşadım diyor.

Bir tane BMW cide çıkıp demiyor abi biz bununla LPG ile 1000000km (bir milyon) devirdik motora anahtar değmedi, işte ne bileyim birisi de çıkıp demiyor ki yaylaya tarlaya bayıra çıktım ne alt takım istedi ne rot ayarı :) yok abi öyle şeyler yok BMW de.

BMW motorsporlarına giriyor hiç çekinmiyor ve başarılı da oluyorlar hatta drift çember çizme guinness rekoru kırdılar, almanya da kendilerine has bir sürü yarış pisleri var nürburgring olsun norsdscheleife olsun hep BMW nin has pistidir bunlar buralarda dünya kadar başarıları var GT serisinde sürekli yarışıyorlar iyiler 24 saat durmadan gidiyorlar yarışta hiç sıkıntı yok, alman arabası ve performans denince akla ilk BMW geliyor ama binek arabaya gelince çuvallıyor adamlar:) şaşırıyorum delireceğim nerdeyse bu nasıl olur ya? bende istedim zamanında verilmiş sadakam varmış ki almadım:) Allah korumuş beni abi:)

Bazı insanlarda diyorlar ki BMW leri hep gençler kullanıyor kötü sürüş yapıyorlar hoyrat kullanıyorlar sonra bozuluyor ondan öyle çok arıza oluyor BMW de falan filan diyorlar ama bakıyorum gençler sadece BMW ye binmiyor ki, bir sürü genç var buralarda altlarında 93-95 honda lar, suzuki swift ler yumurta kasa accent ler getz ler onlara birşey olmuyor da bunlardan çok daha sağlam olması beklenen BMW ler niye öyle çabuk kırılıyor ki?

İlla BMW ye bineceğim diyorsanız senelik 40-50000 lira neyse artık borusan dan full kapsamlı olarak kiralayıp bir iki sene binip teslim edersiniz gider. Zamanında bakımları, kaza ve arıza masrafları yada bozulursa yedek araç verme gibi şartları vardı Borusan kiralık BMW nin, eğer hala öyle güzel şartları varsa bu pahalı fiyata kiralayın kullanın keyfini sürün, alkol almadıktan sonra tarla sürmedikten sonra hiçbir sorun olmaz bir iki sene kiralayıp sonrada iade edin gitsin. Tabi kiralık BMW ye verecek paranız ve BMW ye olan aşkınız varsa. BMW ile evlenilmez anca manita olunur:) Hiç olmazsa bu aşkı yaşadım dersiniz.

sevancak ve Tilki bunu beğendi.
  14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    İşyerinden arkadaş eski Linea yı verip yeni kasa Linea almıştı bugün yanıma geldi dedi ki benim ekranda bir tane ampül uyarı lambası yandı bu nedir?

Baktık araştırdık meğer arabada herhangi bir far ampülü sis farı ampülü stop lambası ampülü veya arka plaka aydınlatma lambası patladığı zaman gösterge ekranında uyarı veriyormuş:) ne güzel uyarı lambasının adı da dış aydınlatma uyarısı:) Beğenmediğimiz Linea da bile neler var:)

Bilgi ekranında da yazı çıkmış plaka lambalarını kontrol edin diye:) o derece

Unicorn, Tilki ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben Almanyada BMW çok sorun çıkarıyor diye şikayet eden duymadım. Şimdi konusu geçtiği için internette de bakındım biraz, daha çok sorun yaşayanlar 2.el M3, M4 kullananlar falan olmuş, onlara da binenler olur olmaz her yerde haldır haldır gazlayanlar, aracı sürekli zorlayan gençler. Benim arkadaş sıfır aldığı ilk nesil BMW 1.20d dizeli 340.000 km de sattı, bir şikayeti de yoktu. Gitti yerine 2 yıl önce yine sıfır BMW 1.20d aldı.

BMW ile ilgili şikayetler genelde parça fiyatlarının pahalılıyla ilgili. Ama bunu bıradaki herkes biliyor, Mercedes, BMW, Audi alınca masrafı bir Ford, Opel, VW, Hyundai, Toyota gibi değil.

Ben sorunların yarısından çoğunun kullanımla ilgili olduğunu düşünüyorum. Benzer şekilde kullanılan Hondalarda da bozulan, arıza, masraf çıkaran parçalar oluyordur ama maliyeti daha ucuz. Bir de bu BMW lerin gerçek ustaları da sayılı, onlarda bu duruma göre işçilik istiyor benim düşüncem.

Emre, sevancak, Unicorn ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  16. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mersolarla ilgili de güncel nesil C ve E lerde eski kalitenin olmadığını çok yerden duydum. Güncel modellerden Mercedesçiler çok ta memnun değilmiş. E serisinde mesela W212 lerin makyajlı kasasını herkes çok övüyor, şimdiki güncel E bir işe yaramaz diyorlar. Bunu mercedesçi 2 kayınbiraderim de söylüyor, taksiciler de söylüyor. Taksilerin çoğu Mercedes E serisi olduğundan yeni seri alıp pişman olduğunu söyleyen taksicilerle konuştum, önceki kasa E serisi olanlarda bunu duyunca ellerinden geldiğince model yenilemeyi düşünmediklerini söylüyorlar.

Tüm markalarda eski yıllardaki kalite ve sağlamlık kalmadı. Adamlar yaparken araçlara bir ömür biçmişler, kimsenin aynı arabaya 15-20 yıl binmesini istemiyorlar.

Unicorn, Tilki ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim yaklaşık 2 yıl süren toyota auris kullanımımdan sonra, "japon iyi, italyan arızalı, fransız dandik, BMW kötü" laflarına inanamıyorum.

japonların auris kadar kötü bir arabayı piyasaya sürmesi ve sırf toyota diye insanların ses çıkarmaması benim bildiklerimi altüst etti.

Emre, Unicorn, sipartacus ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  18. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,960
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bmw konusuna bende deyineyim çevremde bmw kullananlar var biri 4 senedir biniyor diğeri 3sene, bunlardaki araç birinde 3.20i var diğeri 3.16 2008 model bunlar hiç bir sorun yaşamadı biri bujiyle ilgili sorun yaşadı o da normal değişmemiş bayadır.
    bende bmw alacakken araştırdım bmw nin masraf çıkaran modeli 2.0 dizel versiyonlarından 177hp ve 184hp olan modelleri imiş triger zinciri gerilme ayarı gerekebiliyormuş zinciri değiştirmeye gerek olmasa bile sesli çalışmaya başlıyormuş diye duydum en sağlıklısı dizelde 163hp olan eski nesil motormuş dizelde.
    eski olarak 5.28 i vardı 98 model üst kapaktan motora su alıyordu motor üst kapak değişti 4bin tl verdik 8 sene oldu bu dediğime km si 280bin daha önce geçirdiği hararetten dolayı kapak eğilmiş.

Parça konusunda arkadaşım bi kaza geçirdi insignia ile bmw ye vurdu hata %100 arkadaşımındı tali yoldan ana yola bodoslamasına çıkmış. kamera kayıtları var. iki aracında kaskosu yok.
    insigniayı kazalı haliyle sattık ,
    sigorta kaza da sadece 34bintl ödeme yapıyormuş karşı tarafa, bmw ye expertiz geldi 80bin tl masrafı var dediler istenirse perte çıkabilir dediler.
    bmw sahibi istersen arabayı al sat dedi bmw nin parçaları çıkma ucuz bulunuyor dedi bizde araştırdık ve bmw yi aldık 2014 model 3.20i luxry line plus 156bin tl ye 34bin sigortadan alındı 122bin verdildi.
    bmw nin ön çamurluk , ön yolcu kapısı ,yolcu torpidolu, koltuk, tavan hava yastıkları alt marşpiyel rotil kolu hepsine 11500 verdik parçaları bekliyoz.yurt dışından geliyor. burda sadece yarım torpido sıfır diğerleri çıkma .
    direksyon ve hava yastığnı 600 e aldık millet m direksiyona çevirdiği için satıyorlarmış.
    yani bunlara bakınca parçalar ucuz geldi oda piyasada çok olduğu için galiba.
    video :
    [​IMG][​IMG]

Son düzenleme: 9 Ekim 2019
    Tilki, muhendus ve erhancakmakk bunu beğendi.
  19. erhancakmakk

erhancakmakk Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,263
    Ad Soyad:
    Erhan ÇAKMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    geçmiş olsun öncelikle , ama çıkma parça konusunda bmw'nin TR'de ganimet gibi parçaları var ... Bende aracıma keyfi ön 2 recaro koltuk arıyorum. Bi yerde buldum para bağlamak istemedim.

Asel Kaan Efe, muhendus ve Unicorn bunu beğendi.
  20. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bmw aldığı darbeye göre bayağı sağlam kalmış. Bu arada hem Bmw ye hem Insignia ya kaskosuz binmek nasıl bir cesarettir inanamadım.

master006, gokhan06, Samet_ak ve 2 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş