Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,246
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Simdi tofaş deyince kibrisa son yil götürdüğüm bir araba var onun resmini paylaşayım

2. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    3,9 litre olması çok ideal 4 litre üzeri olmadığı için Türkiye de satın alınsa fahiş vergilendirmeden nasibini almayacak:) yani 35000 lira yerine 21000 lira mtv ödenecek yıllık olarak 4,1 litre olsaydı fenaydı:)

Asel Kaan Efe ve sipartacus bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ben yapıcam en sonunda:) bu kadar olmaz, sanki çok zor, memlekette beş arabadan bir araba yapan adam var, zevkine göre kendi arabasını garajında üreten var, en az 7-8 tane otomobil ve ticari araç ana sanayi fabrikası var ve bunlardan gelen tecrübeler var, dünyanın 72 ülkesine otomotiv yedek parça ve otomobil ihraç ediyoruz ama kendi arabamızı yapamıyoruz dedimmi? orada bir şey sezerim ben.

yazıklar olsun.

6. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,425
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Ayni sektor degil ama sorunun cevabi bu gibi, nasil uretilir ve nasil basarili olunur?

<<bülent>>, santafe2004 ve Roadrunners bunu beğendi.
  7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Yorumlar çok yanıltıcı oluyor. Bazı otellerin ismi değişmiyor ama işleten değişiyor. Daha fazla kar etmek için her şeyden kısıyorlar. Zaten günümüzde (Antalya civarı oteller için konuşuyorum) 5 günlük tatil için 2000-5000 arası yemekler,içkiler odalar çok iyi değil. Kaç senedir son 15 gün kala otel ayarlarım fiyatlarda 4000 civarı. Ama doğru düzgünce et yediğimi bilmem. Hatta bu sene gittiğim otelde tüplü tv vardı. Nerdeyse benle yaşıt klima vardı. Arkadaş mangalda tavuk yapıyorlar. Yemek 7 de başlıyor , 9' a kadar sıra bekliyorlar. Artık bu sene son dedim. Ya verebileceksem 10000 civarı yere gideceğim. Ya da apart tarzı bir yer tutup kalacağım.

8. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,478
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de bu sene kasımda alacağım oteli. Ne kadar erken o kadar iyi.

Asel Kaan Efe ve smtsmt227 bunu beğendi.
  9. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,246
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Maalesef yabancı geldiği sürece otel fiyatları düşmez...10 yıldır aynı otele senede 2 veya 3 sefer gidiyorum, sadece bu yıl temmuzda bu otel gecen sene bana eski müşteri olduğum için 180 200 tl den birden 500 tl ye çıktı diye gidemedim baska otele gittim boşa gitmişiz, geçen hafta tekrar gittim bir daha bilmediğim otele tövbe dedim

santafe2004, Asel Kaan Efe ve smtsmt227 bunu beğendi.
  10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Çok basit abi:) ağırlık dengesi ve motor takati yeterse bir milyoncudan satın aldığın terlikleri bile motor takıp ağırlık dengesini tutturarak havada uçurabilirsin kanata bile gerek yok. Emniyet standartları ve tasarımın geliştirilmesi de peşinden geliverir çok zor değil:). Ertesi gün terliğin aerodinamiğini geliştirirsin:), 45 numarasını denersin:) sonra herkes dalga geçer hevesin kırılıverir. Bu örnek komedi oldu biraz:) ama işin gerçeği budur aslında, burada işin felsefesine bakmak lazım, mesela bir örnek daha vereyim: klozet taşını bile üretmek felsefe işidir o klozetin içine edildiği zaman seramik yüzeyin pürüzlülük RA değeri küçük olacak ki ifrazat yüzeye yapışmasın akıp gitsin seramik malzeme mukavemeti 150kg luk insanı taşıyabilecek bunlar hep mühendislik işi ama kim ve hangi mühendis tanıyorsunuz bu işi para için değil de sırf araştırma için insanlık için millet için hesaplama isteği olan? klozetin yüzey pürüzlülüğünü üniversite bitirme tezi yapsa bilmem nasıl karşılanırdı? klozet fabrikasında çalışıyorum dese kim kız verecek bu adama?, nasıl olsa içine edeceğiz aman yapalım gitsin dersek olmaz değil mi? kesinlikle olmaz. Klozet örneğini neden verdim derseniz? sokağa çıkıp 10 kişiye klozet yapacağım hesap kitap bilen okumuş adam lazım dediğinizde ilk başta size gülerler halbuki bu bile saygı duyulması gereken hassas bir iştir. Bunun bilincine varmak yapılan işi severek milli bilinçle bu da bize lazım diyerek yapmak lazım, Türk insanı olarak o kadar gururlu ve onurluyuz ki en başta daha bir işe başlamadan o işin prestijini faydalarını ve getirilerini düşünüyoruz çocuğumuz marangoz olmak istese aman çocuğum marangozlukta para yok sen doktor ol öğretmen ol diyoruz atasözü bile var ''bu memlekete marangoz da lazım ama sen olma'' bu kafayla biz ne araba yapabiliriz ne de uçak gün gelir o çocuk ikea gibi bir firmanın sahibi olur o zaman anlaşılır, örnek verdim bu bile gavurca:) bende bile hayır yok ne hale gelmişsek ikea ne abi? :). En başında daha bir işe girmeden bile kaç para kazanacağız demek yerine vatana millete faydam dokunsun ne iş olsa yaparım demek gerekiyor... kimsenin lafına bakmamak gerekiyor sadece sıradan vatandaşın değil ülkenin en yüksek kademesindeki yöneticilerinin de bu kafada olması ve küçük büyük önemli önemsiz demeden her türlü icata, sanata, emeğe saygı gösterip yol vermesi köstek olmaması tarafsız, çağdaş ve yüksek medeniyet düşünceli olması gerekiyor. Kestirmeden köşeyi dönüp rahat hayat yaşama hayalleri ve paraları çuvala koyup üzerine yatma hayalleriyle bu işler hiçbir zaman yürümez, kafalar düzelsin bir hele milliyetçilik baskın gelsin, o zaman önce klozet sonra araba sonra uçak yapılır. Dışardan ala ala kalmadı elde avuçta para sonra herkes demekki bize sadece para lazım para demeye başlar para olunca herşey olur demeye başlar, tabi ipin ucu kaçınca hiçbir yeni icat gün yüzüne çıkamaz.

Herkes zaten cumhurbaşkanı başbakan genelkurmay olmuş:) şu alttaki videodaki gibiyiz:) bundan aşağısı kurtarmıyor.

ben 5 yıla yakın model uçak ve helikopter uçurdum lakin ailevi sebeplerle bıraktım. Neler öğrendin? derseniz... havacılık işi de öyle çok aman aman imkansız bir iş değilmiş buna inanmış oldum. Zaten insansız hava aracı üretiyoruz biz ülke olarak bunun devamının gelmesi bile güzel olacak.

Brezilya lıları boş adamlar zannetmemek lazım yutup ta takip ettiğim bir brezilyalı vardı deli gibi stirling motoru yapıyordu adam, ben bu adamın birebir aynı planını alıp kendim aynısını yaptım yada yaptığımı zannettim benimkisi dakikada 40 devir çevirirken adamın motoru 3000 devir çeviriyordu evet acele ettim yapamamıştım biraz daha sebat etseydim sabırla yapsaydım bende 3000 devir çeviren stirling motoru yapardım, motorumda çok fazla hava kaçakları vardı ve olmadı, tabi hayaller var eğer başarılı biçimde yapsaydım telefonu mum alevi yada ispirto ocağı ile pek güzel şarj ederdim. Yapamama sebebim o motorun hemen 3000 devir çevirmesini istemem ve hata etmemdi. Adam gibi yapmaya çalışıp elimi yüzümü leş gibi silikon contaya bulasaydım bütün parmaklarımı yapıştırıya bulayıp gece 3:00 lere kadar uğraşsaydım olurdu değil mi?

Bu kadar uzun yazmaya bile gerek yok, okumuş adamlar bizim memlekette neden durmuyor da yurtdışına iş güç bulmaya kaçıyor? bu adamları burada tutmak için ne yapmak lazım? diye işe başlasak zaten güzel bir sonuca varacağımızdan eminim ben.

Kaldı ki herşey okumakla diplomayla da olmuyor ülkenin derinlerindeki okumamış diplomasız yetenekleri keşfedip ortaya çıkartmak gerekiyor.

İtalya ya gidenler bilir elin italyanı bile milliyetçilik duygularından ötürü gelen turistle ingilizce konuşmayı bilse bile reddeder. 1991 senesinde deniz kuvvetlerinde çalışırken tatbikatta limandan inip napoli de dolaşan babamın başına bizzat gelmiş bir olaydır.

Bizde memleketi bırakıp avrupaya gidenler var. Havacılık üniversitesi kursak bile orada okuduktan sonra bizden kaçan adamlar gider embraer de çalışır paraya para demez ohohohoo tabi ya. Zamanında uçak fabrikası vardı kapandı. Dışardan daha ucuza alıyormuşuk, bakın yine para yüzünden.

Para değil milliyetçilik lazım, hazıra alışmışız bir kere ekonomi ekonomi diye insanlarda düşünme kabiliyeti bırakmıyorlar.

11. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Firat hocam benim nacizane tavsiyem Gitmiş olduğum oteller arasında granada ve lonicera world tavsiye ederim tüm arkadaşlara.

Bu arada az önce üzücü bir olay yaşandı otelde müşterinin lobyde çocuk koşarken düşüyor başını yere vuruyor hotel de ambulans yokmuş doktor da saat 18:00 a kadar varmış işin garibi düşünüyorum da acaba her hotelde ambulans olmalı bence acil durum ekibi gibi.İsin kötü yani da personelle musteri birbirine üzerine yürümesi oldu personel hatalı konuma düştü benim gözümde abi benim prensibimdir musteri herzaman haklıdır politikası personel musteri üzerine yuruyemez bu yanlış bir durum müdürler personeli aldılar zaten ama üzüldüm açıkçası bu duruma

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. yesil_09

yesil_09 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,186
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Yıllarca full +full ekstra ful vb çeşitli adlarla yer alan otellerde konakladım,tatile gidiyorsun kahvaltı 7-9 arası öğle yemeği 12-13:30 arası akşam 17-18.30 tatile mi gittik askere mi belli olmuyordu,tatilde başkasının planlamasına göre yaşamak saçma gelmeye başladı, son 4 senedir çadır aldım,hanım başlarda pek sıcak bakmadı ama kızım sevince o da istedi (Akyaka-Çubucak-Datça-Marmaris-Didim-Kuşadası-Manavgat-Alanya) istediğim yere gittim istediğim yerde konakladım,şimdilerde çekme karavan bakıyorum en güzeli kendi istediğin gibi yaşamak @Fırat Ö. hocam,tavsiye ederim.

Son düzenleme: 9 Eylül 2019
    sunbeki, santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Granada şuan bile günlüğü 1500 tl . Yaz sezonunda bakmıştım. 15 bin liraları buluyordu. O otel fazlasıyla aşar bizi :)

santafe2004, Asel Kaan Efe ve smtsmt227 bunu beğendi.
  14. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çadır olayını sevmiyorum ben. Ya apart tutacam ya da 2 aile birleşip villa. Villalarda aslında çok pahalıya gelmiyor.

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. yesil_09

yesil_09 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,186
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kafa dengi ekip varsa villa olabilir ama tek bana ağır gelir işin doğrusu,birde ben farklı farklı yerleri gezmeyi seviyorum,çekme karavan konusu hanım engelinde şuanda ama umarım aşacağız :)

Asel Kaan Efe ve Fırat Ö. bunu beğendi.
  16. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Çadır olayını bizde yapıyoruz çok güzel oluyor karavan konusunda nt 126 diye bir karavan var ve ruhsat gerektirmiyor hatta youtube da falan videoları fln var hersey var içinde ayrıca izolasyonu iyi olduğu söyleniyor fiyat olarak yüksek galiba ama

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. yesil_09

yesil_09 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,186
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ben linkdekilerden bakıyorum işin aslı, dediğin gibi hem ruhsat muayene derdi yok hem 1.6 araba ile istediğin yere götür,senin dediğini de incelemeye aldım :)
    https://www.sahibinden.com/ilan/vas...f-road-karavan-sifir-ayarinda-662409616/detay

Son düzenleme: 9 Eylül 2019
    Asel Kaan Efe ve smtsmt227 bunu beğendi.
  18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

4 litre çinde bir vergi sınırı. 4 litrenin üstüne çok bindiriyorlar.

19. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bizim forumun ustalarına versinler bu işi layığıyla yaparlar :) ağa babasını yaparlar

20. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hakkaniyetin var fırat hocam .yalnız 4 bin civarı rakamlara çıkıyorsan türkiyede hakikaten iyi hizmet veren oteller var 5 yıldız otele bin basan 3 yıldız larda var ....işini on numara yapan 5 yıldız otellerde var doğru zamanda doğru kampanya ile iyice araştırarak bakılmalı.bu tatil.com v.s tatil sitelerindeki puanlama ve yorumlarla değilde otel adını direk google dan arayarak farklı forumlarda v.s konaklamış olanların yorumlarına bakmak daha doğru oluyor.tatil sitesi yorumlarında misal otele gitmiş vatandaş her şey iyi yemekhanede sinek görmüş :D tamam bitti gitti vay senmisin oteli işleten o sinek oraya nasıl girer zihniyetinde vatandaşların ağır eleştrileride çok .

çok muhteşem detaylı görünümlü v.s olan bir otelde hüsranda yaşanabiliyor dediğiniz gibi .en mantıklısı gidilecek otel hakkında varsa yakın çevreden tavsiye varsa dikkate almak en kötü ihtimalde dediğim gibi iyice araştırmak.ben bugüne kadar konakladığım onlarca otel arasında sadece 1 kez üzüldüm marmariste bir otelde.onun dışında gittiklerimin hepsinde hizmet paraya oranla olması gerektiği gibiydi.izmir otelleride antalya marmaris gibi beldelere nazaran hizmette daha iyiler

Bu Sayfayı Paylaş