Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

ben eskişehirden izmire yılda en az 10 defa gidiyorum.

genelde senin birinci önerdiğin yolu kullanıyorum. kütahya gediz arası 1-2 keskin viraj haricinde dümdüz ve bomboş bir yol olur. tamamına yakını çift gidiş çift geliş. tek sıkıntı köylülerin toroslarla ters yönden gelmesi. gediz-uşak arası, yarısı duble yol, yarısı tek gidiş geliş. yolun kötü kısmı 20km kadar. eğer gündüz geçeceksen hiçbir sıkıntı olmaz. gece biraz yoruyor.

ikinci önerdiğin yol da güzel de banazda ve uşakta radar sıkıntısı var. 30-40 dakika daha yolunu uzatır. bir de aslanapa tarafındaki yol bazen çok rüzgarlı oluyor. tamamı çift gidiş geliş.

her iki yol için benzin istasyonu ve tesis az sayıda bulunuyor. mümkünse eskişehirden çıkarken yakıtını fulle. gedizin içinde bir cağ kebapçı var. biz gündüz gidersek oraya uğrarız.

smtsmt227, onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,194
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Malûm 30 ağustos cuma tatil ,3 gün Alanya yapalım dedik...bu gece yola çıkıyoruz hayırlısı bakalım

3. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İyi yolculuklar, iyi tatiller. Kazasız belasız

Roadrunners bunu beğendi.
  4. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Iyi tatiller abi kazasiz belasiz

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Roadrunners bunu beğendi.
  5. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,194
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Teşekkür ederim arkadaşlar

6. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hakan hocam iyi tatiller.

Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Uefaya gidersek iyidir. G grubu iyiymiş.

A Grubu: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Club Brugge, Galatasaray

B Grubu: Bayern Münih, Tottenham, Olympiacos, Kızılyıldız

C Grubu: Manchester City, Shakhtar Donetsk, Dinamo Zagreb, Atalanta

D Grubu: Juventus, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Lokomotiv Moskova

E Grubu: Liverpool, Napoli, RB Salzburg, Genk

F Grubu: Barcelona, Borussia Dortmund, Inter, Slavia Prag

G Grubu: Zenit, Benfica, O. Lyon, RB Leipzig

H Grubu: Chelsea, Ajax, Valencia, Lille

Asel Kaan Efe ve Roadrunners bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Peltier plaka ve dilimli soğutma blokları kullanarak bilgisayarın hava soğutma girişine soğutma koridoru yapmayı düşünüyorum son yaptığım fanlı soğutma dizaynına göre bilgisayarımın kasası ön kısımdan havayı elektrik süpürgesi gibi çekip arkadan eksoz fanlarından dışarı atıyor ama çıkan havanın sıcaklığı 40ºC dereceden fazla çünki overclock var bu yüzden kışın iyi ama yazın odada durulmuyor bilgisayar kasasının içine serin hava basacağım maksat bu

Core2Quad 3000mhz işlemciyi 3,30Ghz yaptım çok ta değil lakin oyunlarda işlemci 75ºC leri ekran kartı da 82ºC leri gördü:). overclocksuz işlemci 65ºC yi geçmiyor fan bile açmıyor:)

peltier plakaların ömürleri falan ne kadardır? bilgisi olan varmı? @<<bülent>> Bülent abi ne diyorsun bu işe? fiyatlar güzel dolar 20 lira olmadan alayım mı iki üç plaka peltier? harici 500 watt güç kaynağı ile ve 1-12 volt arası ayarlanabilen voltaj ayarlı potansiyometreli güç kumandası ile sıcak tarafınıda güzelce soğutarak çalıştıracağım. Kaç ay kaç sene dayanır acaba?

Proje iş görmezse yani bilgisayar kasasının içi soğuktan buğu ve nem tutmaya başlarsa zaten iptal edip seyyar klima olarak bu proje değişiklik görecek. Lakin o kadar soğutma gücü elde etmeyi düşünmüyorum 5 , 10ºC derece plaka sıcaklığı yeterli gibi millet -20ºC dereceleri görüp plaka üzerinde buz katmanı yapmış o kadar değil:).

soğuk kısmı doğrudan işlemci üzerine takıyorlar o şekil pek hoşuma gitmedi.

<<bülent>> bunu beğendi.
  8. yesil_09

yesil_09 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,186
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Yola cikmissindir ama Eskisehir-Kutahya-Dumlupinar-Banaz-Uşak yolunu kullanmani tavsiye ederim,Gediz daha yakin ama bence bu guzergah daha temiz yol olarak. Eshisehir cikisi radar Kutahya girisi radar,Banaz Usak arasi radar mevcut bunlara dikkat edebilirsin,hayirli yolculuklar.

9. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eren hocam selamlar, peltier elemanların ömrü kullanım göre değişir, fena değildir ama bence senin istediğin kullanımda çok başarılı olmayabilir. Peltieri ayrıca soğutmak zorunda kalırsın. Peltier plakaların bir yüzü ne kadar soğuyorsa diğer yüzü o kadar ısınıyor. İki yüzün sıcaklık farkı delta t hep sıfır olur. Sıcak olan yüzeyin ısısını atman lazım, arka yüzey ısısı çok artarsa bu kez ön yüzün soğuma performansı düşer. Senin izah ettiğin soğutma sistemini gözümde tam canlandıramadım, bir çizim yapabilsen üzerine daha rahat konuşabiliriz.

Peltier plakalar ilk başta hep çok güzel fikirler ama sıcak tarafın ısısı sıkıntı. Zamanında ev tipi dondurma makinesi yapmaya çalışmıştık bir kaç arkadaşla, hatta patent alma noktasına da gelmiştik ama dışı ateş gibi olan dondurma makinesi bir süre sonra kullanım pratikliğini yitirdi, proje rafa kalktı.

10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    @Fırat Ö. Hocam biz bu gruptan çıkamayız , hele bu yapıyla , ha Falcao falan gelir de gol yollarında bir gelişme olursa belki.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fırat Ö. bunu beğendi.
  11. erkan42

erkan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    373
    Ad Soyad:
    İskender Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Herkese hayırlı geceler, öncelikle
    Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Mekanları cennet, ruhları şâd olsun.. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

Daha önce suzuki kullanan var mı aramızda ? Arkadaşıma araç arayışımız sürüyor bu aralar Suzuki Swiftlere takıldı kaldı. 2010 model ve üzeri 1.2 gl benzinli manuelleri nasıldır ? Aracın 4x2 ve 4x4 seçenekleri mevcut. İkinci el piyasası pek yok garip fiyatlar isteyenler var malum sitede.

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Çizim yok abi:) doğaçlama ve bodoslama gideceğim:) bir taraf sıcak öbür taraf soğuk oluyor biliyorum, sıcak tarafa klasik herkesin yaptığı gibi bilgisayar işlemcilerinde olanlardan fanlı dilimli alüminyum hava soğutma takıp soğuk tarafın soğuk ısısınıda dilimli alüminyumdan kasadan içeri üfletmeyi düşünüyorum. Hatta dört tane 50-60 wattlık plakayı kare kutu biçiminde birleştirip dış kısımı sıcak olacak biçimde iç kısmı da soğuk olacak biçimde ayarlayıp ısınan dış tarafı komple soğutucu ile soğutup iç soğuk kısımdan ayrıca hava üfletip bilgisayar kasasına giren havayı soğutmayı planlıyorum ancak çok aşırı akımlar söz konusu değil yani 12volt ile -15 derece soğuyorsa bu benim için çok fazla 5-6 volt verip daha az soğuk daha az ısınan taraf soğutma gereksinimiyle soğuk tarafta buz tutmamış nemsiz bir hava akışı elde edebilirsem iyi anakartı rutubet sebebiyle yakmayayım:) işe yaramazsa da peltier gibi malım olsun kenarda dursun sorun yok:)

termal macun, PC soğutucu pervanesi işlemci soğutucusu silikon yapıştırıcı sıcak silikon kimyasal silikon vs. problem yok malzeme var.

proje işe yaramazsa alternatif çok, bunların bir tarafı ısıtıldığı zaman öbür tarafıda soğuk olursa kabloların ucundan bu sefer elektrik üretiyormuş:)

Peltier ler normal gazlı tip kapalı devre kompresörlü soğutucu sistemlerden çok çok daha aşırı fazla akım çekiyormuş, yani klimadan buzdolabından verimsizmiş çektiği voltaj amper ve ısıtma soğutma başarısı olarak verimsiz diyorlar. Bu da benim için problem değil :)

bu iş konusunda vazgeçmek yada işe yaramaz diye yapmamak gibi bir düşüncem yok:) mutlaka alıp kurcalayacağım deneyeceğim bakacağım bu iş nasıl oluyor.

İşin başında bu işi bilenlerden bilgi alma sebebim sadece ön hazırlık yapıp zaman ve bilgi kazanmak:). guguldan arattım birşeyler öğrendim şimdiye kadar ancak ömürleri yazmıyordu, peltier plakalar çok zorlamadan 100-200 saat çalıştıktan sonra bozulup bitiyorsa o kötü.

en ucuz kaliteli adam gibi işlemci soğutucusu 500-600 lira. Peltier ve yardımcı parçaları bunun beşte biri fiyata ama el yapımı kendime özel projelerle uğraşmak paha biçilemez:)

muhendus bunu beğendi.
  13. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Merhaba @erenuzel41 , verdiğin örnek çok güzel süpürge gibi emişe koy serin hava girsin ... Ömür bakımından maalesef sözüm yok ama soğutucu plakalarla uzun gittiğini biliyorum, peltierin iç yapısı zaten n ve p malzemeli yani diyottan farksız.

Bende 1 plaka satın aldım kurcalar oynarım diye hatta insan teni sıcaklığnda çalışan fener projesi üzerine almıştım, lakin mesailer yüzünden pek vakit kalmıyor :(.

Yabancılar daha şanslı bu konuda malzeme fiyatları hem ucuz hem ellerinin altında sürekli bulunuyor. yapılmış örnekleri var zaten biliyorsun o sebeple video filan paylaşmyorum. Kolay gelsin diyor sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum :).

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu ve Mutlu olması dileğiyle..

Hayırlı Cumalar

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,194
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Çok şükür hayırlısıyla geldik, fakat akseki ye torosları inerken Eds koymuşlar...çok kişiye ceza çıkar kiz limiti 50

16. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,432
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dün 12-12:30 gibi başlayan eskişehir urla yolculuğumu molalarla 8-8:30 gibi tamamladım. Eskişehir- kütahya-dumlupınar-banaz-uşak-kula-salihli-turgutlu-urla güzergahını tercih ettim. Denildiği gibi yol full duble yoldu çok rahat ettim. @Halil Allah nasip ederse dönüşte de aynı güzergahı kullanacağım.
    Mola yerine gelince manisa salihli de gürsu odun köfte diye bir yerde durduk. Salihli nin içinde kalıyor. 1 porsiyon köftenin miktarı az ama lezzet müthiş. Tahinli kemalpaşa sı enfesti.

smtsmt227, sipartacus ve Halil bunu beğendi.
  17. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tabiki sende biliyorsun ama yine de söyleyeyim. İşlemci ne kadar soğuk tutulsa da voltaj yüksek olduğu için elektron atlamalarından dolayı işlemcinin ömrü daha çabuk azalıyor.
    Extrem son çıkan oyunlardan oynanmıyor ise veya üst düzey mühendislik için değil ise bence gereksiz overclock. Tabii zevk de meselesi ben karışmam.

18. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aslında takım kötü değil abi. İyi bir golcü lazım. Bir de topçular arasında uyum gerekiyor. Bu da 3-5 günde olmaz. Emre mor Fatih terime rağmen hala bencil. Topu ayağından çıkaracağı zamanı bilmiyo. Jagne ye hastayım ben ya. Bi adam bu kadar mı kazma olur. Ben uefaya kalırız diyorum. Şu anda iyi bir görüntü vermesede düzelecekler.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Valla hocam bu takımın bu yılki başarısını görmek için dsmart ve tivibuyu iptal ettirip , digi abonesi oldum bakalım hayırlısı. Jagne konusunda aynı şeyi düşünüyorum , fazla zarar etmeden adamı bir yere gönderebilsek keşke.

Fırat Ö. bunu beğendi.
  20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    F1 2018 de 50-55FPS aldım, yine 2018 de çıkan Dirt rally 2.0 da 60hz monitörde 60FPS sabit alıyorum, need for speed rivals e kadar olan son seri NFS lerde 30-60 fps alabildim payback i denemedim .

Ekim de WRC8 oyunu çıkacak 2019 yapımı onu da rahat çalıştırabileceğim WRC7 yi full detay çalıştırıp 60FPS alabiliyorum.

Monitörden kazanıyorum ben:) çözünürlük 4K değil bende 20 inç monitör var ufak fazla grafik zorlanması yaşatmıyor:) birde ekran yenileme hızı 60hz olduğu için 60FPS tutturduğum zaman zaten oyunlar akıcı ve düzgün biçimde çalışıyor

Core2Quad Q9650 2010 yılında üretilmiş bir işlemci 4Ghz e kadar çıkartanlar var ben 3,2-3,3Ghz lere voltaj vermeden sadece kuzey köprüsü FSB mhz inden ayarlayıp voltajı otomatik tutuyorum böylece 2011 yılında çıkan i3 ilk nesil işlemcileri ve ikinci nesil işlemcilerini geride bırakıyor ilk nesil i5 ler ile kafa kafaya performansı var 2017-2018 de çıkan otomobil yarışı oyunlarının çoğunu gayet tatminkar biçimde oynadım. Lakin son çıkan en son nesil i5-i7 ve i9 gibi işlemcilerin yanında benim işlemci yaklaşık 30-40 kat daha yavaş:(

işlemciyi daha da yükseltemiyorum çünki işlemciyle beraber anakart ve ram komple değiştirilmesi gerekecek. şu anda İntel tercih edersem en az 6000 lira tutuyor AMD tercih edersem 4000 lira civarında.

anakarta uyumlu en son işlemci core 2 quad q9650 işlemciyi geçen sene ikinci el olarak 250 liraya alıp taktım:) 600 liraya da ikinci el 3GB 384bit amd radeon 280x ekran kartı bulup taktım:)

Millet 2000-3000mhz hızlarda RAM ler kullanıyor bende bütün slotlar full dolu anakart en son 8GB destekliyor 8GB 800mhz RAM ler takılı kasaya

kasayı satsam 500 lira etmez ama 2018 yılı yarış simulasyon oyunlarını güzelce çalıştırdığı bir gerçek:)

Dolar 6 lira oldu mu? Berat paşa sağolsun artık yeni bilgisayar çok çok zor iş:) evde yedek işlemci yedek ekran kartı stok yaptım şu an kullandıklarım arıza yaparsa hemen değiştireceğim:) yeni bilgisayar alma işi artık çokomelli.

İntel i5 8600K işlemci 3500 lira:) GTX1080 ekran kartı 3000 lira bunlar 2017 yılının malları hep, bizde hala sıfırı satılıyor, böyle konularda Türkiye de çöpçüyüz yüzyıllardır, herkes renkli tv seyrederken Türkiye ye siyah beyaz TV ler yeni giriş yapmıştı eskiler bunları bilir. Hele bir yurt dışından almaya kalkayım 500 dolarlık malın üzerine çöküverirler.

Bende ikinci el işlemci anakart ram bundan sonra ne bulsam kar benim için. Geçenlerde ikinci el amd 1300x işlemci vardı 280 liraya içim gitti alamadım tabi buna birde anakart ta lazım o da 350 lira civarı alamadım para vardı ama şartlar el vermedi:)

<<bülent>> bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş