Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Garantiden son ana kadar yararlanmak lazım abi. Ne zaman ne olacak belli olmuyor. Bende Ata Hyundai de çok şahit oldum. 2013 üzeri i30 ların direksiyon simidi soyuluyor.8 yada 10 kişi vardı. Sorgusuz sualsiz garantiden değişim yaptılar. Mekanikte de sıkıntı çıkarmıyorlar.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Roadrunners ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

yakın arkadaşlarımda polo kullanan çok.
    bizim şehrimizde ve komşu şehirlerde bu dediğinizin 2 katını istiyorlar. biraz "adamına göre" fiyatlandırma var.
    gönül ister ki her servis doğru düzgün işçilik saatlerini belirtsin, ya da fix paketler oluşturulsun. ama öyle değil.

eskişehirde en ucuz servisler opel, hyundai ve pejo.
    hyundai de zaman zaman pahalı fiyatlar verebiliyor.

diğerleri sadece yağ değişimine 1000 liraya yakın para alıyor.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Ford ve Renault yetkili servis müşteri memnuniyetinde lider firmalardır abi, lider Ford tur onu ikinci olarak Renault izler, özellikle Ford ta herşey garantiye girer:)patlamış amortisör ses yapan fren balatası motor şanzıman ne varsa:) hatta Renault da da yetkili servise araştırmadan bilmeden gitseniz bile birçok güncellemeyi yaparlar airbag değişimi, el freni teli değişimi, emniyet kemeri değişimi vs vs. siz söylemeden servis değiştirir para almaz iyi niyet falan demez eskisi güvensiz sorunlu yenisi bedava der ve değiştirir.

Ford zaten amerikandır amerikalılar ticarette müşteri memnuniyetine herşeyden çok önem verirler

Roadrunners, Asel Kaan Efe ve Unicorn bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    25000km iyi dayanmış bu vallahi en sağlamlarından bu:) yetkili servis bunları ücretsiz boyasız düzeltiyor arkasına da köpük sıkıyor göçmesin diye ama yine olacak o haberiniz olsun:(

120-140km hızlarda kaput dalgalanması var mı peki? onun çözümü de var ama her zaman çözüm olmayabiliyor

Asel Kaan Efe ve Unicorn bunu beğendi.
  5. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    şirkette focusun yeni kasasıda var 850 tl istediler son bakımı isterseniz dediler garantiyi uzatalım cüzzi bi miktar karşılığında dediler. 2bin tl,
    bizde şöyle bi karar aldık audi a4 var bakım masrafını dile getirmiyorum tahmin edersiniz. bunu satıp 1 veya 2 tane focus almayı düşünyoruz.
    hondayıda bi ara tucson ile değiştirmek için çabaladık ama fiyat karmaşası zamanına denk geldiği için fiyatlar allak bullaktı geri vazgeçilmişti.

6. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    VW servislerindeki yağ, piyasada satılmıyor. " Dünyanın İlk Karbon Nötr " yağı olma özelliğini taşıyor. Yağ sıcaklığı, yağ ömrü ve DPF için VW özellikle bunu öneriyor, ama ben Motul'u tercihim ediyorum. Servise gitmeden önce bagaja atıyorum, hem yüksek yağ parasından kurtulmuş oluyorum. Tavsiye ederim.

Ben VW servisinde en fazla 1100₺ ödedim. O zamanda aracım yeni idi, Türkiye'ye yeni gelmiştim kimseyi de tanımıyordum. Periyodik bakıma ek olarak ön-arka fren balata ve diski, fren hidroliği değiştirdim.

Yeni Polo'nun testine çıktığımda söylemişlerdi; %16 yaş indirimini kapsamıyordu, bakımı da 790 TL idi.

Her zaman tavsiyem; VW araçlar için bakımların serviste ve tek bir serviste yapılması. Aracın servis geçmişine bakılıp indirime ek olarak fiyat düşünülüyor, geliştirme kapsamında sürekli ücretsiz parça değişimi yapılıyor. DSG'de iyi niyet garantisi 10 yıl oluyor.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Halil ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    abi müşteri memnuniyeti derken fiyatları kastetmedim aslında:) garanti işlevinin yerine getirilmesi ve muameleyi kastettim:) Piyasa stabil hale gelene kadar otomobil alım satımı yapmak mantıklı değil.

Unicorn bunu beğendi.
  8. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    şehir dışına bi kere çıktım yeni alındığı sıralar sonra koordinatör verildi araç. zaten ön çok gözükmüyor yani dalgalanmayı göremedim. benim kafamı bozan hız sbitleyici 120 ye ayarladın gidiyor 115 e kadar gazda hiç esneme yok 115 e geldiğin hafif meğilli ise yol vitesi küçültüp bir gaz veriyor oda çok ses oluyor ondan rahatsız oluyor insan.
    göçükte onceden biraz dalagalanma vardı hafif ama araç pek kullanılmıyordu şehir dışı gidip geldikçe bide farkettikki göçmüş.
    dediğin gibi servis yine oluyor deyince yaptırmadık sonra bi ara gidilir diye öylece kaldı onada alışıldı yani açıkçası :)

9. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güzel görünüyor abi dört köşesi siyah basıyorlar ayar oluyorum ona

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    abla ilk bakımda fren balatası mı değiştirdin:) ne çok frene basıyorsunuz abla:) yoksa volkswagen frenleri çabuk mu aşınıyor? tsi motorlarda eksozda bir sensör varmış her bakımda değiştiriyorlarmış diyorlar doğru mu?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Siteden bakım fiyatlarına baktım, Tucson için ilk dört bakım 1000lira 5. Bakım 1500lira, diğer modeller daha uygun.

Asel Kaan Efe ve HMB bunu beğendi.
  12. HMB

HMB Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Mehmet B.
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Desene adamlar servis dışına çıkmamak için bütün açık kapıları kapatmışlar...;) tabi işin latifesi bizim araçlardan farklı anladığım kadarı ile motor ve vites teknolojisi. Kısacası konfor ve sorunsuzluğun bir bedeli var diyorlar. Bizim araçlar gözüme pek bir masum göründü şuan...:)

13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam baskıyı seyrettim , baskı için dizilimi yaptı , hidrolik preste bastı sonra bir makine var boya yapan , plakayı 4 er kez bir taraftan verip öbür uçtan çıkınca tekrar veriyor ağzına ve otomatik merdaneymiş , elle değil boyama.

Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi

14. HMB

HMB Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Mehmet B.
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Elantra için de 698 tl yazıyor şimdi baktım. Bizim cidden çoğu firmaya göre ucuz bakımlar. Hele de biraz pazarlık muhabbet derken miktar bi 50-100 arası daha düşük olabiliyor.

Son düzenleme: 30 Ekim 2018
    sipartacus ve Unicorn bunu beğendi.
  15. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Poloş 2.el.
    Almanya'da BMW 120d aracımı satıp, onun parasıyla Türkiye'de bir hemşireden temiz 2.el bir Poloş alabilmiştim.

Eski sahibinden aldığımda 120 km/h'den sonra frene basınca titreme vardı. Dışarıda torna istemedim, disk ile birlikte balata da değişti. 32k km idi yanlış hatırlamıyorsam.
    Arka balatalar yarı ömür de idi, fiyatı uygun olunca set olarak onlarda değişti.

Keşke değiştirmez olaydım. Ekonomi parçaydı, fiyatı bu yüzden bu kadar uygundu.
    Aracın konusunda paylaşmıştım, Galfer marka. Hiç memnun kalmadım.

Polo'da en son; ekonomi parça olarak Galfer, TRW. Orijinal Parça olarak Textar, Hella Pagid vardı.
    Eğer yedek parça bölümündeki dengesiz, suratsız bir tip değilse aracın parça kodlarından markalarına bakabilir, seninde marka ve fiyat seçeneğin olur. Tabii, siparişle geliyor bazen.

Galfer'den memnun kalmadım ama fotoğrafları konuda var, uzun ömürlü. TRW yumuşak, bol tozlu ve kısa ömürlü deniyor. Hella Pagid'i bilmem. Textar Epad candır.

Sensör konusunu bilmiyorum.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gokhan06, erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,180
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ben 2018 yili temmuz ayinda 104 araba 3 binde hurda indirimiyle 107 bine aldım o donem ikinci elide araştırdım 100 binden aşağı yoktu... elin arabasına o fiyatı verecegime sıfır alırım dedim, aslında elantraya baktım en full olanı 130 civarıydı ikinci elide 110 civarıydı

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

bir arkadaşımla 5 yaşındaki benzinli jettası için servise gittik. aracın garantisi yeni dolmuştu ve dışarda bakım yapılmamış. kavramada titreme vardı. servis kesin bir dille, dsg için eskiden 7 yıl garanti verdiklerini, ama artık bu şartın kaldırıldığını söyledi. yarım saat dil döktükten sonra ve periyodik bakım(sadece yağ değişimi) için 1000 lira vermeyi kabul ettikten sonra, "yedek parça parası almayalım, işçilik alalım dediler".
    kavrama değişimi için randevu verildi. kavrama değişimi 2.5 saat sürüyor ve 1000tl işçilik alıyorlar. yani 2000 liraya arabanın yağı ve kavraması değişti.

henüz 50 bin kmye gelmemiş ve istanbulda hiç kullanılmamış bir araç için resmen fiyasko.

bu dediğim 3-4 ay önce oldu. acaba şuanda bu verdiğiniz bilgi resmi olarak paylaşılıyor mu? biz zamanında her yeri araştırdık ama hiçbir bilgiye ulaşamadık. bu dediğiniz 10 yılı bir yere yazılı olarak koymazlarsa bunun bir anlamı olmuyor. bunun adı dolandırıcılık.

hatta ben de golf düşünüyorum ama çok araştırmama rağmen "arıza görülmeyen" bir dsg serisi bulamadım. hatta size de sormuştum bir ara. internette her modelin her yılında görülen DSG arızası için yüzlerce mesaj mevcut.

gokhan06, Asel Kaan Efe ve erenuzel41 bunu beğendi.
  18. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,180
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bende bu yaz 2 kere alanya gittim geldim kaputta dalgalanma yok şukür fakat yokuşta araç sollarken hiç güven vermiyor cvt...

19. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün doğuş oto da passatlara baktık. 1.6 dizel otomatik 265 bin den başlıyor. Bir tane 158 bin yazan vardı. Sorduk satıldı dediler. 1.4 müş. Amcamın 2011 A6 yı satıp, passat alacağız. Yıl sonu bayilerde indirim, kampanya vs olur. Ozaman bakarız artık.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Böyle durumlarda Almanya'ya VW Teknik'e mail atmanız, başka servislere de danışmanız gereklidir. VW Teknik'e mesaj atarken Almanca mail atmanız gerek, bu konuda yardımcı da olabilirim. Her markada olduğu gibi VW'nin iyi servisleri de mevcut, kötüden öte berbat diyebileceğim servisleri de mevcut. Bakım fiyatları konusunda farklı servislere de danışmanızı öneririm.

Hatay'lı bir arkadaşınız var ise araştırmasını rica edin; Hatay'da geçmiş zamanlarda Skoda Yetkili Servisi CSM Otomotiv mevcut idi. Octavia gibi bir aracın bakımını 250 TL gibi şaka gibi bir fiyata yaptırabiliyordunuz. Sonrasında merkez tarafından bayiiliği elinden alınıp kapatıldı. Bunda biraz pis işlerinde etkisi olduğu söyleniyor. Gerisini tanıdığınız var ise o araştırıp anlatsın.

DSG'nin 7 yıl garantisi olduğunu duymadım, ama 10 yıl iyi niyet garantisi olduğu bizzat servisteki arkadaşımdan öğrendim. Bir DSG kullanıcısı olarak bu konuyu sorma gereği duydum çünkü. Resmi bir bilgi isterseniz size dahili numarasını verebilirim, arayıp sormak istediklerinizi öğrenebilirsiniz. İleri de araç almak isterseniz de, o aracın servis geçmişi, mevcut ise; kronik sorunu, geliştirme parçaları, bakım fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Almanya'dan kesin bir dille arızalı DSG'nin onarımı istendiğini de sorabilirsiniz.

Bu işler şans işimi, servisten servise mi değişiyor, bazen bilmiyorum. Aracımın mekatroniği değişti, 3 defa değişmeyen denilen şanzıman yağı değişti. Toplam ödediğim tutar; 14 TL. Başka konularda da sık sık dile getirdim. Proforma fatura isterseniz paylaşabilirim.

DSG'nin iki türlü arızası mevcut. 1- Kavrama, 2- Mekatronik.

DSG'li bir aracı kullandıysanız fark etmişsinizdir. Sıkışık trafikte, kalkışlarda yakıt ekonomisi ve konfor için 2.viteste kalkmakta. Bu 2.viteste kalkışların zararını söylememe gerek yok galiba. Kavramanın bitmesine sebebiyet verir, kalkışlarda ve vites değiştirirken sıkıştırdığınızda titremeye sebebiyet verir. Kavrama için de sorunsuz kullanılan bir parça mevcut. '' Luk Repset 2ct DSG '' olarak aratabilirsiniz. VW'nin güncel olarak kullandığı kavrama bu.
    Ben kavrama da sorun olduğunu söyleyemeyeceğim.

Aracımın şikayet üzerine servise götürdüm, mekatronik arızalı olduğu söylendi. Şuan sorunsuz olarak bantta yerini alan 0AM325025H ZE kodlu Mekatronik ücretsiz olarak değişti. G 052512A2 kodlu ATF denilen şanzıman yağı kullanıldı. Sonrasında servise gittiğimde aracın servis aksiyonu olduğu söylendi ve iki defa daha ücretsiz olarak şanzıman yağı değişti. Son olarak G 055540A2 kodlu mineral yağ kullanıldı. Ve aynı zamanda yazılımları da değişti.

Mekatroniğin arızalanmasının sebebi; yağ buharından kaynaklı idi. Yabancı forumlarda da sık sık dile getirilmişti. VW mineral yağ ile sorunu çözmüş.
    Kavrama arızasının sebebi; aracı 2.viteste kaldıran ve dur kalk trafikte yarı kavramayla götüren yazılımdan kaynaklı idi, çözülmüş.
    Etka programına bakarsanız, kodunu verdiğim şanzıman yağı da, mekatronikte sorunsuz olarak banttaki yerini almakta.

Zaten üretici, değiştirdiği parçacının aynısını koysa, bu kalıcı bir çözüm olmazdı. Son yıllarda üretilen araçlarda DSG arızası azalmış.

Benim size tavsiyem; 2.el araç alacaksanız; mekatroniği değişmiş ve servis bakımlı araç alın. Eğer 0 araç alacaksanız; aracınızın bakımlarını serviste yapın.

Son düzenleme: 30 Ekim 2018
    MSI, Unicorn, gokhan06 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş