Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,166
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Belli bir bara dayanıklı ise korkma hocam.

Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Seat kullanım, sürüş olarak gayet iyi olsa da detaylara indikçe o hissiyat gidiyor. Bizim eniştede de 2015 model var 1.2Tsi Dsg, Golf'ü alınca karşılaştırdık arada uçurum var. Tabi fiyatına göre öyle olması gerekiyor. Güle güle kullanın.

Benim de evde 2 kedim sokakta da baktığım anaları var, haliyle biraz ilgileniyorum bu konularlaa, sokak hayvanlarıyla ilgilenen sosyal medya hesapları var, onlara da bakıyorum. Onlar belediyeden bir hayvan alındığında ona "kurtarılmış" diyorlar. Yani belediyeler hayvanlara çok da iyi davranmıyorlar. Zamanında daha evde baktığım kediler yokken annelerine sokakta bakıyordum, aşıları yapılsın diye belediyeyi aradım, onlar hayvanı getirin ücretsiz yaparız ama hayvanı size geri vermeyiz dediler, neden dedim prosedür böyle geri verirsek sahipli hayvan oluyormuş, siz hayvana ne yapacaksınız dedim, bir yere bırakırız cevabını verdiler. Dedim bu hayvan buraya alışmış ben bakıyorumda yabancı yerde diğer kediler, köpekler boğar. Vermedim belediyeye, götürdüm veterinere parasıyla yaptırdım aşılarını, çok da pahalı bir şey değilmiş zaten. Hayvan hala duruyor. Belediyeye verseydim belki çoktan ölmüştü.

Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  3. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Selam, Bora'da bagaj aydınlatmasından elektrik alıp şerit led takmak istiyorum. Bagaj kablolarından elektrik alınca led yanmıyor, duyun içindeki tellerden elektrik alınca da sigorta attı. Niye olmuyor?

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

santafe2004 bunu beğendi.
  4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Muhtemelen üzerinde standardını veya kalitesini belirleyen bir ibare varsa(TSE, TUV vs.) sorun olmaz herhalde.

5. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,463
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    araç dizel.
    sadece uzun süreden sonra ilk calistirmada yapiyor.

6. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,090
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Söylediklerine tamamen katılıyorum

7. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Biz yerel dernek ve vakıflarla beraber çalışıyoruz, hayvan ameliyat olacağı zaman bütçe var ise; ücretsiz karşılayıp, sahibine takip zorunluluğu ile geri veriyoruz. Daire Başkanlığında o ay bütçe yok ve meclis toplantısına çok var ise; hayırsever buluyoruz dernekler ile. Ayrıca; isteyen dernek üyesi, kulübe boyama, yemek verme, temizlik gibi işlemlere istediği zaman katılabiliyor.

Sizin kedinizin aşısını belediye yapmaz, yaparsa da kedinin rehabilitasyon merkezine kayıt edilmesi zorunludur. Çünkü; 10 tane olmayan kediye iğne yapılır, o iğnenin giderini Daire Başkanlığı karşılar. Ama ortalıkta iğne vurulan kediler yok, para nereye gider Allah bilir.

Rehabilitasyon merkezimizde derneğe üyesi kişiler de var, onlarda gayet titiz insanlar.

Bir yavru kedinin bilinmeyen bir yerde düşmesi, aç kalma ve hayatta kalamama riski yerine, belediye tarafından alınıp büyütülmesini, karnının doyurulması, aşılarının yapılması ve zamanı geldiğinde takip şartıyla sahiplendirilmesini her zaman tercih ederim.

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Kedi benim kedim değil yanlış anladınız, sokak kedisi hala daha sokakta ama artık karnesi var benim üzerime. O zamanlar bu kadar ilgili olmadığımdan pahalı bir şey sanıyordum. 100 lira bile tutmamıştı aşıları, bilseydim zaten hiç aramazdım belediyeyi, sonrasında yavruladı, yavrularını eve aldım kendinisini de aldım ama sokağa alıştığından durmadı, sürekli kaçmaya çalışıyor bağırıyordu, 40-50gün sonunda yara çıkardı veteriner stresten kendini kaşımış yara yapmış deyince yaralarını iyileştirip tekrar sokağa bıraktım kaç yıl oldu hala buralarda.

Sevra bunu beğendi.
  9. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Benim de kedim var, bende aşılarını yapıyorum. Ama zamanlarını bilmediğim için veteriner zamanı gelince arayı bilgilendiriyor.

Çok büyük sayılmaz daha ama sürekli evde, genellikle akşamları sadece site bahçesine çıkarıyorlar. Çok kalabalık olmayan, Yayla gibi yerlere gidince kafesine koyup götürüyoruz. Bazen düşünüyorum, kötülük mü yapıyoruz diye, çünkü çoğunlukla evde. Bazen eve gelince yatağına koşuyor, orada kıvrılır yatıyor, uzun süre oradan yatıyor ama biz evde yokken kameradan baktığımızda dolanıyor, oynuyor.. Yanlış bir şey mi yapıyoruz diye düşünüyorum.

10. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Var abi üzerinde bir sürü onayı mevcut. Orijinalden daha sağlam korkma dedi. Az önce gittim yanına .

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sokakta da ölüp gidiyorlar, yemek bulamıyor, daha büyüyemeden yavruluyor, yavrularına bakamıyor, kışın soğukta üşüyor. Sokakta baktığım son yavrularını doğurduğunda hastalanmıştı, yavrularına bakmıyor uzakta yatıyordu. Veterinere götürdüm ateşi vardı 3gün tedavi oldu sonra düzeldi, götürmesem hem kendi hem yavruları ölüp gidecekti. Sokak hayvanlarının kaderi genelde böyle oluyor. Evde durmayınca sokağa salmadan önce kısırlaştırdım, artık sadece kendiyle ilgileniyor, mamasını da verdiğim için tüm gün işi gezmek, kertenkele, fare yakalamak, bahçe duvarına çıkıp gelen geçeni izlemek, marketin önüne gidip müşterilere kendini sevdirmek, millet de bunu aç sanıp marketten salam filan alıyor bu da hiç ilgilenmiyor. Böyle bakınca tabiki evden rahat bir konumda ama hep böyle olmuyor ne yazıkki.
    Biz yavrularını gündüz arada terasa çıkarıyoruz orada gezip sözde kuş avlamaya çalışıyorlar. İki tane olduklarından zaten bizle pek ilgilenmiyorlar beraber oynayıp geziyorlar. Size tavsiyem kedi evde tek kalıyorsa bir kedi daha alın. Sıkılmaz onunla oynar. Mesela veterinerler kedinizin gözlerini, kulaklarını düzenli temizleyin diyorlar bizimkiler birbirlerini yalayıp temizlediklerinden gerek kalmıyor. Biri diğer odaya gittiğinde diğeri de gidiyor asla tek kalmıyorlar.

Tapatalk kullanılarak iPhone aracılığıyla gönderildi.

gokhan06 ve Sevra bunu beğendi.
  12. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fotoşop dan anlayan arkadaş var mı aramızda?

13. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    İşimi görecek kadar diyebilirim Biraz daha açarsanız yardımcı olmaya çalışırım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe ve Fırat Ö. bunu beğendi.
  14. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Cuma günü benim 3 yaşındaki oğlumun doğum günü. Hem arabalı pasta olsun hemde kendi resmi olsun istiyorum. İki resmi uygun şekilde birleştirmek amacım.

master006, Sevra ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Şimdiden Nice mutlu sağlıklı yaşlara Pek anlayamadım araba şeklinde pastanın üzerine 2 tane resim mi yoksa bir araba resmi bir oğlanın resmi mi olacak yada araba şeklinde pastanın üzerine montajla oğlanın resmi mi konacak :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

16. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Sokak kedileri için ayrı bir bütçemiz var, dernekler ile birlikte sokaktaki sabit mama kaplarına yemek dağıtıyoruz. Yemek konusunda sıkıntı yaşamıyorlar ama maalesef kaza konusunda sıkıntı çok, özellikle de duyarsız vatandaş çok.

Bu konuyu belki 5-6 defa konuştum veteriner ile. Kedi ve köpekler çarpma esnasında sakat kalıyor, ağır yaralanıyor veya ölüyorlar. Sakat kalan hayvan, rehabilitasyon merkezine getirilir ise; kırığın durumuna göre iyileştirilir, olmaz ise tekerlekli aparatlardan takılıyor. Ağır yaralı hayvana genellikle yarım saat içinde müdahale gerekiyor, müdahale olmaz ise; iç kanamadan ölüyorlar.

İnsanımız biraz duyarlı olsa, hayvan kazalarında belediyeyi arayıp hayvan ambulansı çağırsa, araba çarpılan hayvanların bir çoğu kurtarılır. Hayat kurtarıyorsun, ne güzel. Ama maalesef aramıyoruz.

Hayvan ambulansını aradık, gelmedi ise; Bimer ve Cimer'e şikayette bulunulabilir. Şikayet demek, dosya açılması demek, sorgulama yapılması demek. Hiç bir yerel yönetici, başı ağrımasın diye sürekli şikayet ile uğraşmak istemez, bir defasında sorunun kaynağı kim de ise onun görev yerini değiştirir sorunu çözer.

Kedi evde tek kalıyor. Bende kalan üniversite öğrencisi akrabamızın kızı sürekli bakıyor, ilgileniyor. Site bahçesinde indiriyoruz ama arkadaşı yok demek ondan bazen evinden yatağından uzun süre çıkmıyor.

Haftaya Barınak'a gidip bi bakayım, ona arkadaş olarak onun gibi küçük bir kedi getireyim. O kedi içinde oyuncak ve kulübe alayım. Bir de oyuncak ile oynamayı sever de pencere kenarında oturmayı daha çok seviyor, galiba daha sık dışarı çıkarmak gerekecek.

17. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şerit ledler 3lü grup halinde kesilerek yada 3 ün katları olacak şekilde kesilerek 12 volt ile çalışır.
    Ayrıca +ve - uçları doğru bağlanmaz ise çalışmaz.
    Siz belkide + - uçları yanlış bağlamış olabilirsiniz.
    Duydan ek yaparak alırken kablolar kısa devre olmuş olabilir o yüzden sigorta atmış olabilir.

Sevra bunu beğendi.
  18. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Teşekkür ederim, sorunun cevabını başka bir forumda öğrendim.
    Kablolardan bağlantı ile olmuyormuş, duya + - olarak lehimlenince oluyormuş. Kablodan elektrik alınınca arıza lambası yakıyor ve elektrik kesiliyormuş.
    Bir de sigorta atmasının sebebi; duyun üzerinde küçük siyah bir elektrik parçası var, ondan öncesine değil de, ondan sonrasına bağlamam gerekiyormuş kabloyu.
    Tekrar teşekkürler.

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sokakta baktığımın su kabını bile alıyor kağıt/plastik toplayıcılar. Cam koysam kırılır, saklıyorum ağacın arkasına filan. Duyar yok pek ama yine de çok şükür şiddette maruz kalmadı şimdiye kadar.
    İki kedi her zaman iyidir, birbiriyle vakit geçirir, birbirinden bir şeyler öğrenirler. Şimdi almanız alışması için daha iyi olur, büyük olunca birbirlerine alışması daha zor oluyor tabi kediye de bağlı. Evde olanlardan erkek olanı her kediye yaklaşmaya çalışıyor kavga etmiyor, dişisi ise kesinlikle başka kedi istemiyor.

Tapatalk kullanılarak iPhone aracılığıyla gönderildi.

erkan42 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. erkan42

erkan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    373
    Ad Soyad:
    İskender Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    İyi sizinki şiddete maruz kalmamış abi. Bizim binaca beslediğimiz kedimizi birisi pazar günü sabah resmen katletmiş. Bir abimiz pazar günü sabah 6 sularında sabah namazı için camiiye giderken binanın önünde görüyor hatta kendisine biraz sırnaşıyor o da alıp seviyor biraz kediyi. Çok değil yarım saat sonrasında eve dönerken kaldırımın üzerinde başından kan akar vaziyette ölü buluyor. Başta araba çarpmış olabilir mi diye düşündük fakat pek öyle değil gibi çünkü araba çarpsa çarpan alıpta kaldırıma koymaz diye düşünüyorum. Abimiz videosunu da kaydetmiş sadece başından yaralı araba çarpmış olsa daha büyük bir yarası olurdu diye düşündük. Birde başka bir sokak kedisini daha görmüş hatta videosunu çekmiş. O kedininde sırtında boydan boya bıçak yarası var ve bir bacağı topallıyormuş. Belli ki mahalleye bir cani dadandı. Binanın güvenlik kamerası var ancak makine diski görmüyor bugün servis geldi götürdü bakalım kayıtları kurtarmaya çalışıp görüntüleri izleyeceğiz.

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş