Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayırlısı olsun.

golf ikinci elde türkiyenin en iyi modellerinden, ama son kasa golfle birkaç gün geçirdikten sonra birçok eksiğini buldum. iç aksamdaki plastik kalitesi çok kötü. testlerde bundan hiç bahsedilmiyor. iç aksam nerdeyse reno modelleri kadar çabuk eskiyor. eskiden (2004 falan) golf modellerinin içi çok daha kaliteliydi. ikincisi yakıt tüketimi. benim normal sürüşümde 1.4 golf 10 litreye yakın yakıyor. aynı kullanımda reno dizel modelleriyle 5,8 yakıyorum. şuandaki ceedle 6,5, sattığım toyota aurisle 6,2, şirketteki corolla dizelle 6,2. etrafıma bakıyorum. 1.4 vw tsi motorunun ne kadar az yaktığını anlatan arkadaşlar arabayı kağnı gibi kullanıyor. zaten öyle kullanınca her araba az yakıyor.

ayrıca highline alınca bile hala bazı donanımlar için ilave para istiyorlar.

keni yaptığım karşılaştırmayı yazacağım. kia ceed'le karşılaştıracağım. 35 binkm auris, şirkette de 5 binkm corolla kullanmış birisi olarak söylüyorum: bu toyota modellerinin kiaya göre yol tutuşu çok zayıf. yol gürültüsü çok daha fazla. performansına hiç girmiyorum, toyota şanzımanı piyasanın en berbat şanzımanı. yeni i30'un da yol tutuşunun iyi olduğunu düşünüyorum(kullanmadım)

yeni tucsona baktın mı?

umutd07 ve isaslan bunu beğendi.
  2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bu arabaları ablam için baktığımızdan Yeni Tucson büyük olur.
    İkinci elde Golf’ün çok büyük avantajı var, donanım eksikliği aşikar, anahtarsız giriş/çalıştırma ve elektrikli koltuk en büyük eksikliği.
    İkinci elde bir de şöyle bir durum var, sıfır fiyatlarında dizel ve benzinli arasında ciddi fark varken ikinci elde fark çok az oluyor nedense. Yakıt her ne kadar fazla gelse de otomatik Getz’den az yakacağını düşünüyorum.
    Önceki kasa Auris otomatik kullanmıştım felaket derecede kötüydü. Kullanıma alışınca vites geçişlerimdeki yığılma kontrol edilebiliyormuş ama 0-100hızlanması 14 saniyenin üzerinde olması korkutucu geliyor.
    Kia ceed için yeni i30 ile aynı parayı istiyorlar, aynı paraya yeni nesil olduğundan i30 almak daha mantıklı.
    Bir bakmadığım yeni Astra var aklımda.

Tapatalk kullanılarak iPhone aracılığıyla gönderildi.

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ceed önerecektim ama satıştan kaldırmışlar, fiyat listesinde artık yok. yeni kasa da gelmeyecekmiş galiba.

4. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dolar 5.08 oldu. Yakında benzini de geçer. Hayırlı olsun.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Roadrunners bunu beğendi.
  5. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,293
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hondayı sarıp sarmalıyorsun bu garibanmı diyor hanım...

6. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,293
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ülkedeki en istikrarli şeyler dolar ve mülteciler eksilme yok artmaya devam

7. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Günaydın Arkadaşlar hayırlı pazarlar kızımla hurdaci pazarına geldik [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,252
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Maşaallah bakıyorum da pazarda yok yok , bir insan hurdası yok.:D

smtsmt227 bunu beğendi.
  9. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,326
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    @smtsmt227 nerede oluyor bu pazar ve hangi gün?

10. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Bursa osmangazi Hipodrom bölgesinde pazar günleri sabah saat 06,00 da alışveriş başlıyor

Asel Kaan Efe ve ai_torcuk bunu beğendi.
  11. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,103
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Yeni burası mı yoksa bir konu başlığı mı açmalıydım bilemiyorum ancak forumda konu kalabalığı olmasın diye buraya yazmak istedim. Uzun da bir mesaj olacak muhtemelen ancak umarım zevkle okursunuz. Tamamen yaşanmış bir olaydan ibaret.

Yaz mevsiminin sonunun ve kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde araç bakmaya başladım. Geçen hafta bir çok bayisi bulunan, tok kapı sesleri ile meşhur markaya ait 2. el satış firmasında bir araç gördüm. 2017 model ve 11.000 kilometrede olan, tok kapı sesli firmanın yan markalarından birine ait araç fotoğraflarda çok düzgün duruyor ve beni cezbediyordu. En kötü ihtimalle bir süre kullanır sonrasında satarım hatta markadan dolayı satarkan kâr bile ederim dedim.

Pazartesi günü arayıp aracı görmek istediğimi söylediğimde aracın o an bayide olmadığı akşama kadar dönüş yapacaklarını söylediler ancak arayan falan olmadı.

Salı sabah 10 gibi aradığımda aracın şirkete ait araç olduğu, zaman zaman çalışanlar, zaman zaman da müşterilere verilen ikame araç olduğu söylendi. İkame araç da olsa bu kilometrede bir sorun olmaz ayrıca garantisi de devam ettiği için sorun olsa da halledilir diye düşündüm. Telefondaki satış görevlisi arkadaş aracın kullanıldığı için kilometresinin artmış olabileceğini söylediğinde 15.000 kilometre falan olur mu şeklindeki sorum karşısında, yok abi olur mu en fazla 12.000-13000 falan olmuştur dedi. Peki o halde bugün görmek istiyorum dediğimde aracın müşteride olduğunu eğer erken saatte gelirse arayıp haber vereceğini geç gelirse de sabah arayacağını ve görmemi sağlayacağını söyledi. Ancak ne o gün ne de ertesi sabah arayan falan olmadı. Anlayacağınız Salı Sallandı :)

Çarşamba günü geldi ve saat 10 sularında aradım yeniden. Söylenilenin aksine dönüş yapılmadığını ve aracın gerçekten satılık olup olmadığını sorarak ilgilendiğim başka araçlar da olduğunu ancak farklı şehirlerde olduğu için öncelikle yaşadığım yerdeki aracı görmek istediğimi, bana haber verilmediği için hiç birine bakamadığımı belirterek net bir şey söylemelerini istediğimde aracın hala müşteride olduğunu o nedenle aramadıklarını ancak 10 dakika içinde dönüş yapacaklarını söylediler. Peki o zaman bekliyorum diyerek kapattım yeniden telefonu. 2 gündür aramayan adamlar arar mı bekle bekle ses yok yine ben aradım. Aradan geçen 6 saatin sonunda daha nce de görüştüğüm ve telefonu açan arkadaşa 10 dakikanın dolup dolmadığını sordum. Ne dediğimi anlamamış gibi bir tepki verdiğinde 10 dakika içinde cevap verecektiniz diye hatırlattım. Aracın 2. el bölümünde olmadığını, bayiden cevap beklediğini cevap geldiğinde beni arayacağını belirtti beyefendi. Net bir şey yoksa dönüş yap ve haber alamadım de, beni oyalıyorsunuz, ikame araç da olsa müşteri ne zaman getirecek belli değil diye bir şey mi olur, size bağlı değil mi bu durum, müşteri mi karar veriyor ne zaman aracı teslim edeceğine, ben aracı gösterin illa ki demiyorum sizin yüzünüzden ilgilendiğim 2 araç satıldı, bu aracı da görüp beğenmezsem ya da anlaşamazsak hedeflediğim süre içerisinde araç alamayacağım dediğimde XXX firması yüzünden kimse mağdur olmaz, biz şöyleyiz falan şeklinde reklama girdi. Hatta bu sırada kendisinin de Samsunlu olduğunu, benim çalıştığım üniversitede okuduğunu falan anlattı. Olayla da pek alakası yoktu bu bilgilerin ancak neyse amaç artık bu bilgilerden de mahrum bırakmadı beni sağ olsun. Ben yaşadığımı söylüyorum, başka şeyler anlatmayın diye çıkıştığımda madem öyle siz başka araç bakın şeklinde ukala bir cevap geldiğinde iyice sinirlendim. Cümlesinin devamında peki madem öyle bekleyin hemen bilgi vericem bekleyin dedi. Eyvah dedim bugün de gitti. Arayacaksın değil mi, kesin arar mısın dedim telefonu kapatmayın canlı bağlanıyorum dedi :) veeeeee benle konuşurken aradı bayiyi. Yapılan bu görüşmenin sonucunda bayiden aracın Cuma günü geleceğini, cumartesi günü görmemin mümkün olacağı şeklinde net bilgi aldım. Tam 3 gün uğraşıp aracı cumartesi görebileceğim konusunda bilgi sahibiydim artık. Kısacası Çarşamba da çarşafa dolanmıştı :)

Peki gerçekten Cuma gelecek miydi araç, bilmiyordum. Ancak bu saygısız tutumlar, müşteriyi önemsemeyen tavırlar dolayısıyla şikayet etmeyi düşünüyordum bayi ve çalışanlarını. Bu kadar sabrettin oğlum az daha bekle zafer senin olacak, biraz daha ve sakin ol diyerek teselli ettim kendimi ve mğbarek gün Cuma'yı bekledim. Evet o gün, o büyük gün geldi artık ve araç zannedersem artık bayideydi. Zannedersem diyorum çünkü aramadım, sormadım ama bayide olduğunu düşünüyordum artık hatta emindim bile diyebilirim. Çünkü ilanı ilk gördüğüm anda 11.000 kilometrede olan aracın ilanında düzeltme yapılmış ve 25.0000 kilometreye çıkmıştı. Hızlı şoförmüş aracı verdikleri müşteri, 4 günde 14.000 kilometre yol yapmış. Yani yanlış hesaplamadıysam hiç durmadan 4 gün boyunca 145 kilometre ortalama hızla gezmiş :)
    Yaşanılanların üstüne bir de bu eklenince artık zamanı geldi diyerek firmanın genel merkezini aradım. Yaptığımız görüşmede tüm süreci aynen aktararak aracın hem firmaya ait web sitesindeki hem de meşhur satış sitesindeki ilan numaralarını vererek (kendi sitesinde halen 11.0000 kilometre görünüyor) şikayetime dair dosya açtıklarını, durumla ilgileneceklerini ve gereğinin yapılacağını söylediler ancak bana bilgi vermek için ne bir numara istediler ne de bir takip numarası verdiler.

İlgilenirler mi? Hiç sanmıyorum. Sonuç, hala araç aramaya devam. Hatta buldum sayılır, tabi anlatacak yeni bir macera çıkmazsa :)

Shurzan, umutd07, HMB ve 9 kişi daha bunu beğendi.
  12. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,326
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Aramaya devam @ysuatsenyurt
    Bence acele etmeyin bayram öncesi piyasa biraz yüksek oluyor.

umutd07, HMB, onurforces ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  13. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,293
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Suat bey bizde o km arac alirken o olayları yasadik bu kadar ilgisiz olupta nasıl böyle bir başarı yakalıyorlar anlayamadım

HMB, Asel Kaan Efe ve ai_torcuk bunu beğendi.
  14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,103
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bi tez konusu çıkar mı burdan :)

HMB, Asel Kaan Efe ve ai_torcuk bunu beğendi.
  15. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Rahmetli babam çok gotururdu şimdi ben evladimla geziyorum abi yok yok pazardan şimdi ayrılıyoruz [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

umutd07, HMB, Asel Kaan Efe ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Suat Bey geçmiş olsun,

bence tüm yaşanılanları markaların ismini vererek yazmalıydınız.

türkiyedeki çok iyi bilinen markalar birçok sitede kendileri hakkında yazılmış olan olumsuz yazıları kaldırtıyorlar. ama burası hyundai forumu, hyundai hakkında bile neler neler yazıyoruz, o tok kapı sesli firma hakkında da yaşanılanlar, gerçekler olduğu gibi yazılmalı. sizin şikayet ettiğiniz yer bu şikayetle ya hiç ilgilenmeyecek, ya da size ilgilendiklerini söyleyip ilgilenmeyecekler.

tez konusu, maalesef Türk Halkının itilip kakıldığı markalara olan bağlılığı hakkında olabilir.o_O

ayrıca sizin yerinizde olsaydım çoktan o marka ve yan markalarından araç bakmayı bırakmıştım. aracı almadan böyleyse aracı aldığınızda başınıza neler gelecek kim bilir?

HMB, onurforces, ysuatsenyurt ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,252
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Böyle yerleri gezmeyi çok severim , talebeliğimde Ankarada bazı yerler vardı benzer , oraları gezerdim , sonra sonra Rus pazarları kuruldu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

HMB ve smtsmt227 bunu beğendi.
  18. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,103
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bahsettiğimin hangi 2. el araç satışı yapan firma olduğu ve almak istediğim aracın tok kapı sesleri olan hangi alt markaya ait olduğu az çok tahmin ediliyordur diye isimleri yazmadım. Dediğiniz gibi firmanın da şikayetimle ilgileneceğini pek sanmıyorum hatta haksız bile çıkabilirim yapılan inceleme sonucunda. O firmadan araç almayı düşünsem de hep arka sıralarda olmuştu yeri ama şimdi biraz daha geri gitti. Aynen dediğinizi düşündüm bende, aracı alsam neler gelecekti başıma. Para verip alamadığım araçta eğer satın alsaydım ve sorun çıksa nasıl çare bulunurdu dedim :)
    Tez konusu için de aynen dediğiniz gibi Halkımızın neden bu markay bu derece düşkün olduğunu sorgulamak lazım gerçekten. Sııfırını almak için bile eziyet çekmek nedir arkadaş demek çok da yanlış olmaz sanırım

HMB, sipartacus, Halil ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  19. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,434
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    6ay sıra beklemenin, sırani satmanın, alıp garaja çekip sifir km'den daha pahalıya satmanın, 0km siparisi vermenize rağmen araç geldiği zaman ki fiyattan geçerli olarak almanın, birkac donanım fazladan sipariş verip Türkiye'de tek başlığıyla satmanin hakkında illaki tezi yazılır hatta konuyla ilgili makale yazsam mi bana bir sosyolog ve iktisatçı bir arkadaş lazım :)

HMB, Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,252
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar bu bir malın tutulması olayı sadece araba için değil her ürün için geçerli. Halk kulaktan dolma bilgiyle bir yere kadar kanar , bizzat alıp kullanınca eğer beklentisini karşılamıyorsa , para versen reklam yapmaz. Bence halk açık yazayım Honda ve VW hakkında olumlu bir intiba edinmiş ve vaz geçmiyor. Bunda ürünün kalitesi , ikinci el fiyatları , parça fiyatları , servis ve bakım giderleri gibi bir çok etken vardır. İyi ki bizim Hyundai için fanatiklik derecesinde bir talep yok , yoksa biz de bu arabaları alamazdık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

HMB, Hasan110 ve sipartacus bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş