Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Portatif araç şemsiyesi. İyiymiş...

smtsmt227, Tilki, Halil ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. Canarslan006

Canarslan006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    745
    Ad Soyad:
    Özgürcan Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Geçmiş olsun abi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Roadrunners bunu beğendi.
  3. pixgen

pixgen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,224
    Ad Soyad:
    Sedat AK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    İstanbula hoşgeldim. Yıl olmuş 2018 hala trafik sorunu var [​IMG]

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Biraz geç oldu ama Geçmiş Olsun Abi Allah beterinden korusun forum ne güzel dostluklar çıkartıyor :) @Tilki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Roadrunners ve Tilki bunu beğendi.
  5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkürler

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bedelli askerlik yapacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

Tapatalk kullanılarak iPhone aracılığıyla gönderildi.

smtsmt227 bunu beğendi.
  7. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,238
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bedelini ödeyemecek garibanada hayırlı olsun...

8. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Vatan borcunu, banka veznesinde ödeyip, arabasında mehter dinleyenlere hayırlı olsun.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

smtsmt227, deza, Tilki ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  9. cenker_baba

cenker_baba Guest

bence profesyonel askerlik hariç kalan askerlik iptal edilmeli.
    er 12 ay askerlik yapıyor izin alt devrelik acemilik vs derken bakıyorsun kep altı olmuşsun benim askerliğim mi kalmış diyor yükleniyor acemilere
    şurada askerlik toplasan altı ay ya var ya yok kalanı lay lay lom şeklinde geçiyor (çatışma bölgeleri hariç)
    sonra adam geliyor bir anlatıyor ki off offf rambo mok yemiş yanında.
    doğuda vs birebir çarpışan günlerce dağlarda terörist kovalayanlar haricindekiler (ben dahil) askerlik yaptım demesin ben ve benim gibiler askerlik yapmasa devlete maddi olarak ferahlık gelir yeminlen.

smtsmt227, Tilki, YasinD. ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Abi 15bin lira çok uçuk bir rakam değil. Önceki bedellide arkadaşım da gitti, 2250tl maaşla çalışıyordu evli bir çocuğu var. Askere gitse eşine çocuğuna kim bakacak, döndüğünde hemen iş bulabilecek mi. Biraz birikmişi vardı üstüne kredi çekip bedelli ödedi.

Abi zaten çatışma bölgelerine er gönderilmiyor. Hepsi profesyonel, istisna vardır elbet ama çok az. Diğerleri cidden devlete masraf. Şu anki bedellide 25gün askerlik diyorlar. Bu da masraf bence. 25gün için kıyafet, yemek, barınma zaten kişi başı 5bin lira tutar.
    Ben önceki bedellide yaptım, o zaman okul vardı hiç aklımda yokken çıktı, özellikle askerliğini yapmış olanlara ciddi ciddi sordum askere mi gideyim, bedelli mi yapayım diye. Bir kişi bile askere git demedi.
    Akrabalarda bakıyorum sadece bir kişi var ciddi anlamda çatışmaya giren hakiki askerlik yapmış, terörle mücadele etmiş o da 25yıl önce. Diğerleri devlete zarar.
    Muayene için kışlaya gittik orada bile asker üzerimizde egosunu tatmin etmeye çalışıyor. Toplasan 2 saat kalacağız, sonra birbirimizi görmeyeceğiz bile ama vazgeçmiyor.

smtsmt227 ve cenker_baba bunu beğendi.
  11. cenker_baba

cenker_baba Guest

yusuf kardeşim çatışma bölgelerine er'lerde gidiyor hatta şuan tr sınırları dışında er olarak kuzenim görev yapıyor
    profesyonel hariç diğer kişiler askerlik yapmamalı bence devlete masraftan başka birşey değil

smtsmt227 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Abi operasyonlara profesyonel askerler çıkarılıyor diye biliyordum. Ülkemizin içi hain dolu olduğundan trafik polislerimiz bile özel harekatçı olmalı.

smtsmt227 ve Tilki bunu beğendi.
  13. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizin için çok önemli veri yada resimler var ise sadece veri kurtarma işi yapan yerler var. Ama iyi fiyat veriyorlar. 100 /200 tl degil baya yüksek. Birde tamamı kurtarılamaz belki bunu kendileri söylüyor.

apolatera, smtsmt227 ve deza bunu beğendi.
  14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tsknın asker ihtiyacının sebebi çok sayıda kışla olması. şuanda her şehirde onlarca askeri birlik var. eskiden(100 yıl önce) ihtiyaç duyulan yerlere kurulmuş. şuandaki teknolojide yarısından çoğu kapatılabilir. zaten TSK da 2000 yılından beri bazı birlikleri kapatıyor ya da birleştiriyor. eğer gereksiz askeri birlikler kapanırsa asker (er ve uzman çavuş) ihtiyacı yarıyarıya düşer. bu durumda her türk erkeğine 3 ay askerlik yaptırsalar bütün ihtiyacı karşılar. 3 ay hiçkimseyi çok kötü etkilemez.

profesyonel askerlikle "ordu millet" kavramları birbirine tamamen terstir, hem afrin harekatı sırasında ordu millet diye televizyonlarda sosyal medyada propaganda yapıp hem de profesyonel orduya geçiyoruz denmez. hangisi daha doğrudur, o tartışılır, ama eğer türk milleti "ordu millet" ise bedelliyi falan unutmamız lazım.

eşinden işinden okulundan ayrılamayanlar haklıdır, mantık hiçbir zaman zorunlu olan bir hizmeti yapmaya yönlendirmez bizi.

smtsmt227 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda

Eyy abiler kimse bu işin parasında değil. Ben eski kafalı biriyim ve bence bir ERKEK erkek olduğunu ispatlamak için yani ev geçindirme gibi hayatın zorluğuna katlanma gibi şeyler karşısında kendini kanıtlaması için askerlik yapması zaruridir,

Bilir misiniz bilmem bazı yörelerde askerliğini yapmamış olan erkeğe kız vermezler hatta iş de vermiyorlar lakin son zamanlarda bazı insanlar benim gözümde yozlaştı yani askerliğini yapmamış adama iş te veriyorlar kız da veriyorlar bu benim hayat felsefeme çok ters birşey

ya adam gitse evde karısı çocuğu beklerken şehit olsa, ki ne ala dır şehit olmak Allah hepimize nasip etsin inşaallah şehit olmayı ama o zaman o kadın ve çocuk ne yapacak hayatta yapayalnız daha 20 li yaşlarda??

askerliğini yapmamış adam 18 yaşında işe giriyor iyi güzel sonra 25 yaşına kadar bekletiyor sonra sülüsü getiriyor çat 7 maaş tazminat üstüne üstlük bu adama öğrettiğin bütün iş uçuveriyor işveren çok sever böyle ya:)

Ben 15 ay cık yaptım 36 ay deseler yine yapardım askerlik bana çok şey kattı fiziksel kondisyondan tutun da toplu yaşam kurallarına hatta değişik kültürlerden insanları tanımaya kadar neler neler. Bırakın devlet bu masrafı karşılasın silah kullanmayı alçak sürünmeyi bulaşık yıkamayı ayak kokan yerlerde uyumayı her erkek öğrenmeli bence.

16. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    A dan Z ye aynı kanaatdeyim. Ben de 15 ay askerlik yaptım. Gitmeden önceki benle, terhisten sonraki ben arasında dağlar kadar fark var. İnsana gerçekten çok şey katıyor. Şimdi birisi gidip babama sorsa, göğsünü gere gere anlatır. Oğlum olsa, aynı gururu ben de yaşarım.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    elbette abi, askerlik yapmak savaş sanatını öğrenmektir, bu ülkeyi olası bir savaş durumunda korumayı öğrenmektir, vatan borcudur vatandaşlık görevidir, bence vatan borcu parayla ödenemez anca canını bu vatana beyat etmekle ödenir. Askere giden kişi canını beyat etmiş sayılır.

bedelli askerlik yapan birisi bu ülkede savaş çıksa seferberlik olsa nasıl vazifesini yerine getirebilir ki? elbette getiremez, bankaya girip çıkarak askerlik yapan adam yere yat ateş ediyorlar deseler yatamaz, yere yatacak olsa yer beğenir babasının çiftliği gibi yer beğenir üstü çamur olur toz olur ya sonra:) yat yahu mermi geliyor:) piyade tüfeği görse dedesinin bastonu zanneder, asker mutfağında patates soymayan adam bulaşık yıkamayan adam kendini kibirli görür bu işleri de hakir görür.

askerlik yapan kişinin illa ki savaşması gerekmez varlığı yeterlidir çünki bu bir nevi caydırıcı kuvvettir. Ülkedeki en dandik yeri bile boş bırakmadık asker diktik gibi bir gözdağıdır gören ve bilenlere.

Zamanında fransızlar ile almanlar arasında bir olay yaşanmış alıntı yapıyorum aşağıda:

19.yüzyılda Almanya’nın Mülhaym şehrindeki Ren nehrinin bir yakasında Almanlar, öbür yakasında da Fransızlar oturuyordu. Fransızlar, her sene nehrin Almanların kısmına geçip mahsulün tümünü toplayıp götürüyorlardı. O sıralar, birliğini temin edemeyen güçsüz Almanlar ise buna fazla ses çıkaramıyorlardı tabiî.

Her sene böyle olunca çareyi Osmanlı Sultanına durumu yazıp imdat istemekte bulurlar.

Mektupta söyle denmektedir:

"Fransızlar her sene bize zulmediyor, mahsulümüzü elimizden alıyorlar. Siz ki, dünyaya adalet dağıtan bir imparatorluğun sultanı, İslamiyet’in de halifesisiniz. Bizi şu zulümden kurtarın. Asker gönderin. Ürünlerimizi bu sene olsun toplama imkânı sağlayın.”

Çöküş faslına girildiği bir zamana denk gelen yardım isteğini inceleyen padişah, asker göndermeyi mümkün ve gerekli görmez; yalnızca asker elbisesi göndermeyi kâfi bulur ve cevabi bir mektupla beraber içi askeri elbise dolu üç çuval yollanır. Şaşkına dönen Almanlar, çuvalı alıp mektubu okurlar:

"Fransızlar korkak adamlardır. Onlara yeniçeri göndermemize gerek yoktur. Yeniçerimizin kıyafetini görmeleri kâfidir. Çuval içindeki Osmanlı askerinin elbiselerini adamlarınıza giydirin. Mahsul zamanı, nehrin görülecek yerlerinde dolaştırın. Karşıdan gören Fransızlar için bu kâfidir.”

Bağ bahçe sahipleri hemen Osmanlı askerinin kıyafetini kapışırlar.

Hasat vakti büyük bir heyecanla yeniçeri kıyafetiyle nehir kıyısında dolaşmaya başlarlar. Ertesi gün, karşıdan gelen haber, Almanların sevinç çığlıkları atmalarına sebep olur:

"Osmanlılardan imdat geldiğini düşünen Fransızlar, korkudan köylerini de terkederek iç kısımlara doğru kaçmaktalar. Mahsulünüzü rahatça toplayabilirsiniz. Zulüm sona ermiştir."

Bu olay, Mülhaymlilerin gönüllerinde taht kurmuştur. Giydikleri yeniçeri kıyafetlerini, daha sonra Mülhaym’a bağlı Karlsruhe müzesine koyup ziyarete açarlar. Şehrin en yüksek binasına da Osmanlı bayrağı asarlar. Ayrıca, halen olayın yıldönümünde de şehirde bir karnaval düzenleyip, hadiseyi temsilen kutlarlar.

18. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bende İran sınırı, Küçük Ağrı Dağında yaptım askerliğimi, evet insana çok şey katıyor ama bana sorarsanız her Türk gencine savaş durumunda ne yapacağını öğretmek için 3 ay doğru dürüst bir silahlı eğitim verilip bırakılmalı.Benim gibi 19 gün acemilik yapıp, o da Levazım eğitimi ondan sonra yürü bakalım yaparlarsa olmuyor.Neye uğradığını ,ne yapacağını şaşırıyorsun.Bir gittim G3 söküp takmaktan haberim yok, G3 ile eğitimim, atışım bile yok.:D Neyse öyle böyle öğrendik, pusu, gözetleme sonra silahçılık derken bitti.Birbirinden haberi olmayan,kimin nereye gideceği belli olmayan bir sistemdi o zaman.Şimdi nasıl bilmiyorum ama en güzeli profesyonel askerlik bana göre.Öbür türlü askerliği öğrendik derken askerlik bitiyor.

Son düzenleme: 17 Temmuz 2018
    YasinD. ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. Weaster

Weaster Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    281
    Ad Soyad:
    Sezer Pamukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Mantıklı üstat. Bizde mi böyle birşey yapsak :)

smtsmt227 bunu beğendi.
  20. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hyundai, Veloster hariç Coupe üretmez oldu. Veloster ne kadar Coupe o da tartışılır gerçi.:cool: Genesis Coupe üretimi de durdu, Hyundai Coupe gibi uzun yıllar üretiği modeli de bıraktı.Bence yeni bir coupe yakışır markamıza.En son bomba Veloster N ama bir saf coupe havası yok bence.

Son düzenleme: 18 Temmuz 2018
    smtsmt227 bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş