Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Forumdaki bu güzel tartışma ortamında ben de farklı bir konudaki umutsuzluğumdan bahsedeyim.

Yaşadığımız toplumsal çöküntünün farkında mısınız? Siyasette, ticarette, kişiler arası ilişkilerde, pide kuyruğunda, kırmızı ışıkta, hastahanede, postahanede, toplu taşıma araçlarında vs vs vs haksızlık, adaletsizlik, saygısızlık almış başını yürümüş. Yaşadığım şehirde de böyle ama bu durum en çokta İstanbul'da hissediliyor. Her sene bir haftalığına gelirim. Birkaç gündür de İstanbul'dayım. İnsanlar robota dönüşmüş burada. Metrobüste 15 yaşındaki bir genç 70 yaşındaki bir insana nasıl yer vermez? O yaşlı insan yanı başında ayakta dururken nasıl oturur ve uyuma numarası yapar? Boş metrobüs gelip kapılarını açtığında oturmak için yaşlı, bayan, hasta demeden koltuklara hücum etmek ne kadar nahoş bir davranıştır? Ve daha bir sürü şey. Başta İstanbul olmak üzere bütün illerimizde toplumsal olarak büyük bir çöküntü içindeyiz. Düzelir mi? Zannetmiyorum...

2. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yeni nesil, ne yazık ki toplumsal konularda çok saygısız ve yetersiz. Bahsettiğiniz duruma bende ara sıra toplu taşımada şahit oluyorum. Hatta birkaç kez gençleri uyardığım da olmuştur. Lise önlerinden neredeyse her geçtiğimde, kız öğrencilerin küfürlü konuşmalarına şahit oluyorum. Erkek olarak ben utanıyorum. Umut gençlikte ama gençlik iyi bir durumda değil.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,840
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah

sipartacus bunu beğendi.
  4. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,211
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ticaretle uğraşan insanlarda durum genelde böyle hocam, bir yatırım fırsatı doğar, uyguna arsa görür veya çimento bulur altındaki arabayı hemen nakite çevirebilmek ister. Aklındaki iş tutarsa çünkü 3-5 aya sattığının daha da üstü arabayı çeker kapının önüne. Çok ta mantıklı ticaret insanları için.
    Biz maaşlı çalışanlar da yorganın boyu hiç değişmediği için eldekini satsak yerine ne koyarız nasıl koyarız diye 2 kere daha düşünürüz :)

gngrgkn, YasinD., ai_torcuk ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  5. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,468
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    siyasetten girip otomobile bağlamışsınız hocam. forumun büyüsü işte budur :)

Yusuf ve Roadrunners bunu beğendi.
  6. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Yasin idam öç alma eylemidir. Devlet benim öcümü alamaz. Devletin asli görevi suçluyu ıslah etmektir ve idamın telafisi yoktur. Olabilecek hatanın sorumluğunu da kimse üstlenmeycektir.

İnanın o küçük bedenlere kirli ellerini nasıl sürebiliyorlar bilmiyorum. Küçük bedenden nasıl bir heves giderecek lanet olsun. Hepimiz bu konuda isyankârız. Toplum nasıl bu hale geldi, kadın cinayetleri çocuk cinayetleri neden arttı.
    @Blue-Tuscani arkadaşın dediği gibi eğitim şart. Başta bizi yönetenler doğru eğtimi alması şart.

Ensar vakfında erkek çoçuklarina tecavüz edildiği ortaya çıktığında aileden sorumlu bakan bir kereden bir şey olmaz demişti.
    Bülent Arınç hamile kadın dışarı çıkmamalı o günü hatırlatıyor demişti, kendisinin dünyaya nasil geldiğini unutarak.
    Şimdi Reisicumhur olan Erdoğan b.bakan iken örtüsüz kadın perdesiz eve benzer ya kiralıktır ya satılıktır demişti. Ve diğerleri.
    Bizi yöneten koca koca adamlar bunu derse suça eğilimliler cesaret bulmaz mı?

Önce bu zihniyet değişmeli kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçmeleri gerekir, idam hic bir toplumda hiç bir zaman caydırıcı olmamıştır.

En iyi tedavi yöntemi hiç hasta olmamaktır.

deza ve muhendus bunu beğendi.
  7. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elbette düzelir asla umutsuzluğa kapılmayın. Bu bozuk toplum düzenini biz yarattık biz düzelteceğiz.

muhendus bunu beğendi.
  8. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Önemli olan suçları gerçekleşmeden önleyebilmek. Bunun içinde sorunları toplumun temelinde aramak, bulmak ve çözmek gerekiyor. Suça zemin oluşturan alışkanlıkları, yaşam tarzlarını, aile eğitimlerini, ilgisizlikleri düzeltmek lazım.

Shurzan bunu beğendi.
  9. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,468
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yks ye giren var mi gencler? :D

10. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Uzun zamandır yoktum arkadaşlar nasılsınız

onurforces bunu beğendi.
  11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    En çok takıldığım, nefret ettiğim, dert ettiğim olay, herkes küfür ediyor, ya başına ya sonuna o meşhur eki mutlaka ekliyor.
    En başta tv dizilerinde geliyor küfür, sözde bipliyorlar da kimse demiyor neden küfür ediyorsunuz niye bipliyorsunuz. Youtube ortamında zaten hak getire, bip bile yok, bir de bakıyorsun yüzbinler, milyonlar aboneleri var, çoğu da çocuk denilen kesim, sonra da normal geliyor hayatlarına dahil ediyorlar küfürü. Kız erkek hiç fark etmiyor. Sadece çocuklar değil, koca koca adamlar sokakta küfür ederek konuşuyor.

Siyasetten önce, her reklamda, her dizide kadını cinsel obje olarak göstermelerinin önüne geçmeleri lazım, her dizide çarpık ilişkiler, yasak aşklar, çok eşlilik vs pompalanıyor, bir dondurma reklamını açın bakın, dondurmayla ne alakası var kimse bunlara bir şey demiyor. İdam isteyerek milleti öldürmek değildir hevesimiz, maksat caydırıcılığı artırmak. Tüm bunlara rağmen yapıyorsa temizlik iyidir. Küçük bedenlere el sürenler hastalıklıdır en iyi çözümü bu konuda idamdır, biz sadece sonunda cinayet olunca veya ailesine söyleyince haberimiz oluyor ya korkusundan söyleyemeyen çocuklar, Allah ıslah etsin.

Kimse çocuğuna, haram, helal, dürüstlük öğretmiyorki. Çocuğu çalıp getirince bununla övünen anne/babalar var. Sağolsun camide hocalarımız da hiç girmiyor bu konulara, cuma günü, dürüst olun, hak yemeyin, ayıplı mal satmayın, tartıda hile yapmayın, kalp kırmayın diyen hocaya denk gelmedim, varsa da çok nadirdir. Artık insanlar birini dolandırdığında, birini kandırıp çok kârla bir ürün sattığında marifetmiş gibi anlatıyor.

Tapatalk kullanılarak iPhone aracılığıyla gönderildi.

muhendus, rpurcek ve sunbeki bunu beğendi.
  12. wepster

wepster Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Ahmet Candan
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Kupanin en guzel maci oldu mbappe cok iyi oyuncu. Arjantin o defansla isi zordu zaten.

13. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    @Yusuf herkesin mutabık olduğu konuya katılıyoruz. Çocukların ve gençlerin korunması bakımından primetime da yani izlenme oranın yüksek olduğu saatlerde Aksiyon, Erotik savaş türü vs. yayınların yapılmaması. Bu konuda daha bilinçli toplumlar düzenleme getirdiler bizde tık yok.

Toplumun dejenere olmasinda tek etken bu değil. Gerçek sorumlular görevlerini yapsalar o yayınlarda yapılamazdı.

Madaloyunun diğer yüzü hep es geçiliyor.
    Utanç duyduğum yasaları bu gözlerle ve kulaklarımla keşke şahid olmasaydım.
    Bu milletin meclisi tecavüz yasasını çıkardı. Utanç duydum.

Evrensel bir yasadir, suçu ve suçluyu korumak ve övmek suçtur. Bekir bozdağ tecavüz yasasını nasıl savunuyor. Ailelerin ve küçüğün rızası ile ne demekse razılık var diyor.

Benim yazdıklarıma cevap veriyorsunuz ama lütfen bizi yönetenlere de hak eden eleştiriyi yapın.
    Bülent arınç ın Erdoğanın Bozdağın Aile bakanin ve diğerlerinin toplumun yozlaşmasında hiç etkisi olmamış mı ki bunları ve çıkardıkları yasaları eş geçip tv yayınlarına takılıyorsun, o da elinizde RTÜK elinizde.

Hayatin gerçekliğinden uzaklaşmayın bunların tek sorumlusu bizi doğru yönetemeyen yöneticiler.

deza bunu beğendi.
  14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bahsi geçen yasa geçmişe dönük af gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Yani kişi evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuş ama baba cezaevinde bunlara yönelik bir çalışmaydı. Elbette dışarıdan bakıldığında yanlış bir uygulama bunu savunacak değilim, ama üzerinden yıllar geçmiş hayatı düzene oturmuş eve ekmek getiren babayı da hapise atıp bir başka mağduriyet daha yaşanmasına sebep oluyor bir yandan da. İşin özü ince eleyip sık dokumak gerekiyordu, adeta kişilerle bire bir görüşüp duruma göre karar verilmeliydi, kağıt üzerinden bakıp değil. Tabi bu da mümkün görünmüyor, bazı kadınlar baskı altında da rızam var diyebilirdi bu yüzden de geri çekilmesi en doğrusuydu, geri de çektiler.
    Bu dizi/film içeriklerinde yönetenlerin ihmali, suçu elbette vardır. Fakat şunu da unutmamak lazım, şu an dizilerin içeriklerine bir düzenleme getirilse bir yerlerde birileri özgürlük istiyoruz diye bağırmaya başlayacak.

15. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    @Yusuf tecavüz yasası hataydı bu konuda mutabıkız tamam, fakat yeniden düzenlenerek yani yaş 13 den 16 ya çıkarılarak yeniden yürürlüğe konuldu. Yinede hatadır, Mutabıkız.

Peki sırf bir kurumu üstelik yasal olmayan ENSAR vakfını korumak için minik bedenleri hunharca tahrip olmuş aylarca oturamayan o minikleri de düşünmeden Aileden sorumlu bakan Sema Ramazanoğlunun açıklamasını içine sindirebiliyor musun, lütfen empati yap ve o miniklerden biri yakının olduğunu düşünerek cevap ver, içine siniyor mu?

16. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Neden toplumdaki her sorun siyasetin politikalarına mal ediliyor? Siyaseti hiç sevmem, anlamam da. Uzak dursun benden. Politikaları beğenilmeyen siyasetçilerde bu toplumun içinden çıkmadı mı? A siyasetçisini koltuğundan indirip kimi getirelim yerine? B şahsını mı getirelim? B şahsı da bu toplumun içinden birisi olmayacak mı? B şahsı herşeyi doğru mu yapacak?

Bugün Eylül ismindeki kızımız. Yarın bir başka yavrucak. Ağrı' daki Leyla ismindeki yavrucaktan hala haber yok. Kimbilir başına neler geldi? Lütfen bırakın siyaseti. Sorun başka... Sorun daha derin... Sorun daha can yakıcı...

17. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Çok açık degil mi bizi onlar yönetiyor. Yasaları da onlar çıkarıyor.
    Siyasetten uzak duramayız düşünen her varlık siyaset yapar. Nedenlerine odaklamadıkça çözümler bulamayacağız.

18. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Ben de diyorum ki asıl sorun siyasetten çok daha öncesinde. Yani sorunlar aileden, aile eğitiminden başlıyor.

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Benim bildiğim nispeten af denilebilecek olan yasa tekrar gelmedi. Diğer 16 yaş sınırı ise kişi durumu algılayabilecek bir durumda ve rızası varsa ceza azalıyor, eğer durumu algılayamayacak kapasitede ise yine 16 yaş altı durumda değerlendiriliyor.
    Ensar vakfı olayında bazı kesimlerin üzüm yemekten çok bağcıyı dövme isteklerine cevap verme niteliğinde sarf edilen maksadını aşmış sözlerdir. Bakan orada vakıfta bir kez yaşandığını söyleyip kurumun bununla anılmaması gerektiğini söylüyor. Bu demek değilki suçlular, sorumlular cezanlandırılmasın. Her kim yaptıysa, kim göz yumduysa, kim ihmal gösterdiyse cezasını da çekecek.
    Ben aklı başında olan birinin, üstelik iki çocuk annesi bir kadın doktorun böyle bir olaya tepkisiz kalacağını düşünmem.

20. Carl Jung

Carl Jung Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Murat Ç.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    ben girdim

Konu Durumu: