Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,104
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam , siyah , yeşil,laci ve kırmızı gibi renkler güneş yanığına aday renklerdir. Oğlumun eskiden P206 vardı tavanda folyo vardı siyah , sahibi alıken güneş yanığı var böyle kapladık dedi , biz de bir muayeneden geçmeyince söktürüp , satarken aynen yine kaplatıp sattık. Eğer araç renginde bir folyo olursa geçiyormuş muayeneden , ama farklı renk geçmez dediler bize ( kameralar çekiyor , bu haliyle geçerse işimizden oluruz ) hadi tavanı folyo yaptın kaput ne olacak, öyle olunca bu çirkin görüntüden kurtulmak için detaylı fotolarını alıp boyattırmak , güneş yanığının başka yolu yoktur.

Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi

Canarslan006 bunu beğendi.
  2. Canarslan006

Canarslan006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    745
    Ad Soyad:
    Özgürcan Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çok haklısın abi ama bizim insanımızın boya takıntısını biliyorsun olmayan şeyden 40 bit yeniği çıkarıyorlar.Yok taklalı mı,üstünü mü sürttün diye.Tam güneş yanığı gibi olmamasından dolayı belki bir çözümü vardır diye umut ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,168
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Pasta ve iyi bir cila biraz daha düzeltir sanki

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

ben ilk çıktığında 5 aldım, yaklaşık 2 yıl sonra garantiden değişti.
    yeni verilen 5i 3 yıldan fazla kullandım.
    eşim de 6 kullanıyor 3 yıldır.

hiçbir iphoneda yeniyken bile normal kullanımda 2 günden fazla gittiğini görmedim. şimdi aldığım 8 böyle değil.

ayrıca apple o açıklamayı 8i çıkardığı zamanlarda yaptı. yani yeni güncellemelerin yeni telefonu yavaşlatmıyor olabilir.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Canarslan006

Canarslan006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    745
    Ad Soyad:
    Özgürcan Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bir detailing dükkanı boyanızı ölçüp kesin cevabı verebiliriz dedi.İnşallah dediğiniz gibi olur ve düzelir abi

Roadrunners bunu beğendi.
  6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

kicker zaten amerikan piyasasında en çok kullanılan marka, gerçekten iyi.

ama biliyorsunuz 2006'ya kadar olan santa fe'lerin araç üzerinde yer alan orjinal amfisini bile hiçbir tesisatçı bilmiyor, hatta amfiye filtre devresi diyen bile var.

orjinal amfiyi söktüğümde ben de amfi çipine baktım, üzerinde marka aradım ama bulamadım.

kicker yapıyor olabilir, ama ingilizce ve rusça hyundai forumunda hiçbir mesaj bulamadım. yine de dediğiniz gibi olma ihtimali var.

santa fe'nin orjinal hoparlörleri kicker olanlarla değiştirmek için set olarak kicker'lar satılıyor.

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi ben kesinlikle tavsiye ediyorum.

çok uzun zaman arıtma cihazlarını araştırdım. kendi evime taktım. sonra ablamın evine ve babamın evine taktım. hepsi de çok iyi oldu. arıtmadan çıkan suyu işyerinde tahlil ettim. gayet sağlıklı.

şöyle anlatayım:

- arıtma cihazları ters ozmoz filtresine sahiptir. en önemli filtre budur. bu filtrenin fiyatı 30 liradan başlar ve artar. bu filtre mutlaka iyi bir marka olmalı. vontron, lg gibi markalar iyidir. bu filtre su molekülünden daha büyük olan bütün maddelerin su yardımıyla atılmasını sağlar. bu filtre sayesinde su %99,99 oranında saflaştırılır. suyun içinde bizim için zararlı olan nerdeyse bütün maddeler su molekülünden daha büyüktür. bu nedenle gayet güvenilirdir. suyu arıtırken 1 litre su veriyorsa 3-4 litre suyu atık su olarak atar. arıttığı maddeleri üzerinde tutmadığı için tıkanmaz. uzaklaştırılması gereken maddeler suyla birlikte atık su olarak atılır.

-ters ozmoz filtresinden önce, ters ozmoz tıkanmasın diye 3 filtre vardır. ters ozmozdan sonra da duruma göre en az 1 en çok 5 filtre olur. yan, toplam 5-9 filtre arası olur.ben 7 filtreliyi tavsiye ederim. ters ozmozdan sonraki filtreler suyu temizleme görevi görmez, suya tat verir, mineral verir.

- kullanıma göre kritik olan ver düzenli değiştirilmesi gereken filtre ilk 3 filtredir. çünkü bu filtreler iş yapmazsa terz ozmoz filtre düzgün çalışmaz. bu filtreleri yılda bir değiştirmek uygun olur. ters ozmoz zaten kolay tıkanmaz, 2 yıl kadar kullanılır. diğer filtreler de kullanıma göre 1 ya da 2 yıl gider.

- arıtma işiyle uğraşan iş yerlerinin çoğu %300 kar eder. uzakdoğuda 30 tanesini 200 liraya aldığı filtreleri burada tanesini 40-50 liraya satar. arıtma cihazı da öyledir. çünkü ortada bir cihaz yoktur. sadece birbirine bağlı 4 tane kap vardır. bu kapların iyi ya da kötü olması söz konusu olamaz. sadece kullanılan plastik malzeme sertifikalı olmalı. üzerinde NSF, ACS ya da KTW yazan plastik kaplar güvenlidir.

-türkiyede satılan damacana suların çoğu çok sağlıksızdır. damacana su kapları nerdeyse sürekli güneşli ortamlarda durur. güneş plastiğin suya karışmasına neden olur. damacanaların çoğunda gıda güvenliği sertifikası yoktur. ayrıca damacana suyunda yer alan aluminyum gibi zararlı maddeler de çok tehlikelidir.

-fiyatı 1000-2000 lira olan arıtma cihazıyla fiyatı 400 lira olan cihaz arasında hiçbir fark yoktur. filtreler de öyle, kalkıp da filtre değiştirmeye 300-500 lira verilmez.70-80 liraya internetten alınır ve değiştirilir. yani 7-8 damacana su parasına en az 1 yıl arıtma suyu alırsınız.

internette milsu diye bir satıcı var, ürünleri güvenilir. lifetech markası da iyi. 7 filtreli olan lifetech marka ürünü tavsiye ederim.

e_uzun, HMB, sipartacus ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  8. cenker_baba

cenker_baba Guest

Yarın inceleyeceğim teşekkür ederim

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    katılıyorum doğru tespit

10. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    tavsiye ederim biraderim purelife kullaniyor tezgah alti ve sebil baglantili...babamlarda kullaniyor yillardir cok memnunlar .bende 3 oldu alali bu linkteki urunu http://detaysuaritma.com/index.php?route=product/product&product_id=87
    laborant bir tanidigim tavsiye etti kendi evine kurdurmus tahlil sonuclarida filtrelerin cok iyi cikinca bende hemen taktirdim.suyun debisi kuvvetli .kapali kasa hem yerden tasarruf hem goruntu guzel.cok sessiz aritirken bile .ben 1100 e taktirdim arastirin iyice 1600 diyende var 1300 v.s diyende

cenker_baba bunu beğendi.
  11. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,086
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Detaylı ve aydınlatıcı bilgi olmuş, teşekkürler.

12. pixgen

pixgen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,224
    Ad Soyad:
    Sedat AK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Elimden gelir dersen plastidip boya ile kapla gitsin hocam. Folyo çeksen yapış yapış kalacak, sökerken boyaya zarar verecek. Boyatsan direkt taklalı muamelesi görecek.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eşim samsunlu, merkezden değil, ilçeden.
    samsuna yılda 4-5 defa gidiyorum. merkeze de arada bir gidiyoruz.

2 gün kalıp döndüm, acil bir iş vardı.

belki daha sonra görüşürüz.

14. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,104
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    @MSC , geçmiş olsun diyorum.

Habertürk WhatsApp Hattı'na gelen bilgiye göre, MSC şirketine bağlı Armonica isimli yolcu gemisi bilinmeyen bir nedenle iskeleye çarptı.

MSC'den yapılan açıklamada, kazanın nedeninin henüz bilinmediği ve araştırmanın sürdüğü belirtildi. 65 bin ton ağırlığında olan MSC Armonica'nın yaklaşık 2700 yolcu taşıma kapasitesi olduğu ifade edildi.

Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi

Tilki bunu beğendi.
  15. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende de 6 var ekranın sağ alt köşesine basınca cıt sesi geliyor ama umursamıyorum

aliii0752 bunu beğendi.
  16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,104
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam bundan 3 yıl kadar önce Tordes marka bir su arıtma almıştım , o zaman topu topu 150 TL ye , sizin bu mesajınızı okurken aklıma geldi , şöyle bir bakındım nette , kaliteli bir arıtıcı da arıyorum aslında , derken bir su arıtıcı buldum şekil ve parça olarak benim sahip olduğumla aynı , fiyatı ise 1.650 TL. Sizin 400 TL lik olanla 2000 TL lik aynı derken ki isabetli görüşünüzü bu durum doğruluyor. Benim aldığım Kore malıydı ve daha sonra el değiştirdi fabrikası şimdi adı başka olmuş ama fiyatlarda başka olmuş.
    https://urun.n11.com/su-aritma-ciha...llestirici-alkamin-P202694704?rf=one-cikanlar

Halil bunu beğendi.
  17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

çin, taiwan ve kore'de su arıtmanın bütün parçaları toptan olarak satılıyor. o kadar ucuz ki. zaten para edecek birşey de yok.

türkiyede en az 40 tane farklı arıtma markası var. adam 250 tlye mal ettiği arıtmaya 1500-200 lira fiyat istiyor. sattıkları arıtma cihazı tamamen toplama, yani hiçbir firma üretim yapmıyor. fiyakalı bir isim buluyor. insanlar da sağlık söz konusu olduğundan ucuza kaçmak istemiyor.

bir tek reverse ozmoz filtresi önemli, o da en iyisi 90 lira.

HMB ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    pazartesi akşamı samsundan gelirken merzifonda radara girdim, biraz yokuş aşağıydı, farketmeden 120nin üstüne çıkmışım, 130la girdim.

polis çevirdi.

cezayı yazdı, imzaladım arabaya bindim. memur bey plakayı yanlış yazmış. benim plakam 26 NNxxx, polis 28NNxxx yazmış. üstelik aracın bilgileri de komple yanlış, yani 28 plaka olan farklı marka, farklı renkli farklı kasada bir araç. ama yazılan cezada benim ismim de var. yani ehliyetime yazılmış oluyor.

neyse arabadan geri indim, meğer iptal edemiyorlarmış. sordular amirlerine, tekrar ceza yazılacak, diğerine tutanak tutulacak, iptal edilecek dediler. 20 dakka oyalandım.

bu durumda benim ehliyette 2 ceza oldu. sonradan kesilen cezayı ödeyeceğim, bakalım diğer ne olacak?

umutd07 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,104
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam benim su arıtma cihazım tam ve faal ancak filtre sıkıntım vardı , buradaki yerel satıcılar ve netteki satıcılarda benim alacağım filtre setine ( 3 adet) 400 TL civarı fiyat çekiyorlar , az önce aliexpresste aynı tip arıtmayı buldum , ancak tek tek filtresini bulamadım , ürünü satan satıcıya filtre satışı olup olmadığını sordum ve eğer olumlu ise fiyat istedim , varsa satışı eminim buradakinden daha ucuza alabileceğim.

Halil bunu beğendi.
  20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,104
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İnşaallah iptal işlemi gerçekten düzgün yapılır da bir yerlerde sıkıntıya yol açmaz , can sıkıcı bir durum , bir ara yiğenim , Limon Tüccarıdır , aracı 07..... , polis durdurmuş ceza işlemlerine başlamış ancak o anda memleketlerinin aynı olduğu vs hatta ortak tanıdıkları muhabbeti başlar ve polis bilerek 07 yerine plakayı 27 .... yazar ve cezanın kendisini bulamayacağı ve rahat olması gerektiğini söyler ve gönderir.Aradan 1 yıl geçtikten sonra karşı plaka ( 27 ... hiç günahı yok adamın ) mahkemeye verir polisi ve gecikmesiyle beraber bizim yiğene o cezayı ödettiler , polis ceza almamak için yanlış yapmışım ayaklarına yatmış. geçenlerde yine bir yerde trafik polisi durdurmuş ceza yazmışlar ve polise demiş benim makbuzu bir daha kontrol edelim ne olur ne olmaz .:D:D:D

Halil bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş