Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yerel yönetici olduğunuz yazıdan belli oluyor, standart bürokrat bahaneleri bunlar.
    kötü işin bahanesi olmaz. işe iyi yapılmak uzere başlanılır.
    zaten bu yüzden kaybediyoruz. bir işin kalitesizliğinde an alt seviye işçisinden firma sahibine kadar sorumluluğu vardır. yerel yönetici özellikle kalitesiz yapın diyorsa onun da suçu vardır.
    şahit olduklarımı, yaşadıklarımı yazsam çok uzar gider. mühendisleri de çok büyütmeyin ülkenin eğitim sistemi malum, elbette içlerinde işini iyi yapanlar da vardır ama bize denk gelmedi malesef. bu sebeple pratik zekaya sahip tecrübeli bir işçi mühendisten çok ötededir benim için.

Cilo, Murat, MSI ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,093
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    99 depreminde yıkılan yada ağır hasar alan binaların çoğu pratik zeka yüzünden yıkıldı. mimar uçar kaçar, garip geometrilere statik diretir, mühendis ne yapsın? çözdüğü statik sahada ustayı zorlayınca usta pratik zeka kullanır statiği öldürür. statiği ölen binada insanı öldürür. Eğitimle falan alakası yok, ülkede herkes aynı kitaplardan eğitim alıyor, saü de koü de itü de yıldız da herkes atıyorum betonarmeyi uğur ersoy'un kitabından öğreniyor, kurallar belli, yönetmenlik belli ama birinin binası yıkılırken birinin binası çizik almıyor. demek ki işçi ve müteahhitler bu tip işlerde mühendisten çok öte değildir. yol işi de aynı şekilde.

memin, Tilki, Cilo ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  3. sound_staff

sound_staff Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    yasin akdemir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Arkadaslar accent admire nin klima basinc sensorunun nerede oldugynu bilen varmi

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dünyada bir tek biz ülke kurduk, dünyadaki tek asfaltlı yollar bizim gibi düşünmeye gerek yok,

bizden daha gelişmiş ülkeler en az 100 yıldır asfalt yapıyor , yerel yönetimlerimiz gelişmiş standartların çok altında, asfaltın nasıl atılacağı da belli, atılan asfaltın nasıl kontrol edileceği de belli.

kötüyse neden kötü olduğu da belli.

hepimizin belediyelerle ilgili birçok anısı vardır, birbirimizi kandırmayalım. şehirlerimizin %90ı avrupanın en kötü şehrinden bile daha kötü görünüyor.

ha bir de türkiyedeki çoğu grev işe yaramıyor diye grev kötüdür denilmez. açıp biraz tarih okursak iyiyi kötüyü ayırt ederiz.

bu arada türkiyedeki bazı grevler de gayet işe yaramıştır,

Cilo ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi o zaman yapan usta da muteahhit de biliyordu binanın yıkılacağını, maksat malzemeden çalmak, kısa zamanda zengin olmaktı.
    plansız, projesiz yapılıp depremde ayakta kalan binalar da var sonuçta.
    ben zekaya sahip ustayı kastettim, yoksa demir bağlarken sağlam olmadığını söylediğimizde karşı koyup bu demir 300kg çeker diyen, demiri bağladıgı kirişin kaç ton taşıyacak olduğundan bi haber usta da gördük.
    viraja ters eğim verip, başına 30km hız tabelası koyup sorunu çözen mühendis de gördük.

Sabahattin, Cilo ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar belediyecilik tüm Türkiye'nin sorunu ama ben ömrü hayatımda Gebze'nin yolları kadar bozuk, alt yapısı kadar sorunlu biryer daha görmedim.

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cilo ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Greve karşı olmak ve milli güvenliği tehlikeye düşürecek bir unsur gibi görmek , grev kırıcılığı ile aynıdır , tarihte mücadele vererek hak alan tek sınıf örgütlü işçi sınıfıdır, her türlü grevi destekliyorum , benim günlük hayatımı zora soksa bile !

iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi

Cilo, Furkan58 ve SaMeTT bunu beğendi.
  8. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Yusuf bey, yazımı tekrar okuyun lütfen. Bir asfalt yapılmadan önce hangi aşamalardan geçildiğini(daire başkanı, bölge müdürü), neden kalitesiz çöken asfalt yapıldığını,(mali hizmetler, mühendis) açıkladım. Ve sonrasında, kalitesiz asfaltın sorumlusunun işçiler değil, yöneticiler olduğunu anlattım. Bahane uydurmam için yönetici değil, işçi olmam gerekiyor ki, bahane uydurayıp sıyrılabileyim. Çünkü topu yöneticilere atmışım.

" Bu geçilen 4-5 aşamada,(yöneticiler) herkes işini iyi yapar ise, hem hızlı, hemde kaliteli hizmet olur " dedim, yine topu yine yöneticilere attım.

Anlatmak istediğim şey; bu bir ekip işidir, asfaltın kalitesini, zeminin kalitesini evine ekmek götüren, alnının teri ile kazanan işçiye sürekli atmamak gerekir. O anda o işçinin başında ya bir şef vardır, yada bir müdür(yönetici). Elini cebine koymak yerine müdahale eder ise, asfaltın kalitesi artabilir.
    Ve o anda müdür, kaldırım için, çevre düzenlemesi için ilgili birimlere haber verir ise, koordineli çalışma ile çok güzel şeyler çıkar ortaya. Bakın; İş yine yönetici de(müdür) bitiyor.

Çözümü de açıkladım, afedersiniz; egolu, her işi ben bilirim diyen müdürler yerine, halkı dinleyen, genç, kalite ve estetikten anlayan, yeni nesil genç müdürlere, yukarıdan bakılmak yerine görev verilse, yapılan iş çok daha düzgün olabilir..

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..
    Tabiii, bunlar benim kendi görüşüm..

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Halil, MSC ve SaMeTT bunu beğendi.
  9. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Son yıllarda en gıcık bir şey de güzelim asfalt sokakları internet kablo hattı döşemek için incecik kazmaları daha sonra gelişi güzel yama yapmaları.

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    @Sevra Keskin ben de yönetici kadar işçi de sorumludur diyorum. o işçilerin ne kadar vurdum duymaz, işten anlamaz çalıştıklarını biliyorum. yönetici de işi o işçilere verdiği için suçludur. işciye git çukuru doldur diyorlar, çok basit gideceksin çukura belirli dolguyu yapacaksın bitecek. işçi gidiyor çukuru dolduruyor, çukur oluyor tümsek. bunda işçi evine ekmek götürüyor, emekçi deyip suçsuz mu diyeceğiz.
    çöken yolu ücretsiz yama yaptırdığı için tatmin olan yöneticiden/müdürden zaten bir sey beklemiyorum. düşündükçe sinirleniyorum, 3km yolu bir kaç milyon lira ile ihaleye verip, eskisinden daha kötü bir hale getirince insanın içi acıyor. bunda en alt kademe işçi de suçludur, belediye başkanı da.
    dedimya yaşadığım şahit olduğum çok şey var. önceden mücadele ederdim, dilekçe, mail atar randevu alır görüşürdüm ama artık ugraşmıyorum bu mantık düzelmedi düzelmez.

11. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Yusuf bey, şöyle bakalım; mühendislerin eğitim seviyesi belli demiştiniz. Mühendisler, bir çukurun genişliğine, boyutuna göre ne kadar asfalt atılacağını hesaplayamıyor ise; işçi ne kadar döküleceği, çökme ihtimalini nasıl anlasın.

İşçi elinde kazma, gidip çukurları dolduruyor ve sonrasında kürekle biraz ezerek düzeltiyor. Sonrasında oradan araba geçe geçe o asfalt eziliyor.
    Fakat; fen işlerinden bir müdür, o işçinin yanında bir silindir gönderse, işçi asfaltı dökse, silindirde üzerinden geçse, daha düzgün bir yama çıkmaz mı ortaya.

Maalesef şunu belirtmek istiyorum;
    " Yerel yönetici olduğunuz belli oluyor " sözünüz, ön yargılı davrandığınızı gösteriyor. Lütfen, bazılarının hatası yüzünden, işini doğru düzgün yapan yöneticileri suçlamayın.

Halil, SaMeTT ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    silindirleri oluyor zaten. genelde asfalt yama robotu, beko-loder, silindir üçlüsüyle yama daha dogrusu tümsek yapıyorlar. 50 santimlik çukura çok büyük muhendislik hesaplamaları gerekmiyor zaten
    .
    size şöyle bir örnek vereyim, dükkan iki caddenin köşesindeydi, büyük olan caddeyi yenilediler. diğer cadde ile birleştiği köşede yaklasık 1 metre karelik boşluk kaldı, diger caddenin sınırında kalıyor deyip asfalt atmadılar. işçiler diretti, standart bürokrasi işlerini bahane ettiler. kısacası tembellik ettiler, yapmak isteseler bal gibi yaparlardı 2-3 el arabası asfalt anca giderdi. orası öylece kaldı.
    sonra gittim dilekçe verdim, çukur kaldı adamlarınız yapmadı diye. işçiler geldi o kücücük yeri kazma kurekle temizlemek yerine kepçeyle temizlemeye kalktılar, sonuçta kaldırımı parçaladılar ama asfalltı attılar haklarına yemeyelim. sonra ben tekrar gidip dilekce verdim kaldırımı yapmaları için, sonra başka işcıler geldi kaldırımı yaptılar, bu sefer banket taşları ile asfalt arasında boşluk kaldı.
    şimdi bu işçiler emekçi değil mi.? alın terleriyle helal para kazanıyorlar.?
    ben size işinizi iyi ya da kötü yapıyorsunuz demedim, daha önce başka yöneticilerden duyduğum standart cumleler kurdugunuzu söyledim.

13. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    İşçilerin arasında bir işçi şef var veya bir müdür izler. Ne yapılacağına, edileceğine o karar vermekte. Keşke derdinizi o esnada ona anlatsaydınız.
    Eğer yol kazılmış, sonrasında doldurulmuş ise; yamanın yüksek yapılması gerekir. Zamanla dolgu çökecektir. Fakat; mevsim koşulları nedeni ile çukur oluşmuş ise, asfalt yaması stabilize bir şekilde yapılabilir. Çökme olmaz. Bunu o şefe anlatmak gerekir. Eylül ayında göreve başladım, itiraf etmeliyim ki; daha önce hiç dediğiniz şey ile karşılaşmadım.

SaMeTT ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. Furkan58

Furkan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    622
    Ad Soyad:
    Furkan BAKIREL
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yama için belediyeye müracaat etmek yerine belediye de calisan bir tanidigi ariyorsunuz gelen işçilere de bir cay ismarladiniz mi tamam...Maalesef memlekette işler boyle yürüyor.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe ve Yusuf bunu beğendi.
  15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bir önceki mesajda çöken yolu ucretsiz yama yaptırdığı için tatmin olan müdur veya şeften beklenilenin boşa oldugunu yazdım. yönetici olduğunuzdan işçiler sizin yanınızda farklı davranıyor olabilir, bir de dışarıdan bakın.
    yıllar önce karda otobüste yolda kaldık, 3km mesafeden karayolları ekibi 4 saat sonra geldi kurtardı, yokuşta bize yol açıyordu tam o sırada bölge sorumluluk tabelasını gördü ve durdu. benim sınırım buraya kadar dedi dönmeye kalktı, yokuşun bitmesine 100-200 metre anca vardı. adeta yalvardılar da tenezzül etti beyfendi yokuşu tamamen çıkardı. sizin mantığınızla o an şefe ulaşmamız lazım.
    en alt kademe işçi de dahi olsa yeri geldiğinde tüm sorumluluk onda olur, insiyatif alır ve karar verir. ne yazık ki bu bilinç bırakın en alt kademe işçiyi ust kademe yöneticı de bile göremiyorum.

16. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    O belediyenin hizmet kalitesine bağlı..
    Olması gereken böyledir; yama yapılacak yerin adresini, hizmet hattına veya sosyal medya hesaplarına iletirsiniz. Halkla İlişkiler personelleri, asfalt ile uğraşan Fen İşlerine iletir. Fen İşleri ekipleri, o talebi sıraya alır. Sıra gelmeye yakın, gidip incelenir, fotoğrafı çekilir, ne yapılacağı kararlaştırılır. Sıra gelince de yama yapılır. Yolun kapatılması gerekiyor ise, Kent İçi Ulaşım dairesine bildirilir. Ekipler yolu kapatır, alternatif yol verilir ve yama yapılır. Asfaltı serme kalitesi, müdür ve şefe kalmış.

SaMeTT bunu beğendi.
  17. Furkan58

Furkan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    622
    Ad Soyad:
    Furkan BAKIREL
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynen haklısınız , herkes isini duzgün yapsa ama maalesef...

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    doğalgaz dağıtım hattının döşenme sırasında bile tanıdık biri veya rüşvet konuşuluyor desem siz çok şaşırırsınız herhalde.

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar evet , herkes işini düzgün yapmalı hemfikiriz de çalışandan çok çalıştıranda iş bitiyor , Sevra Keskin kardeşimizin dahil olduğu BŞB de işler bayağı düzgün Hatay da araç kullandım yolları mükemmel ama düzensiz bir akış var , bence mahallindeki kurumların hepsi Beledie Başkanından emir almalı bu hizmette kalite ve bütünlüğü getirecektir , gidin demokratik ülkelere sizi karşılayan da uğurlayan da Belediye başkanıdır , taşradaki ihtiyaç bir kurşun kalemi temin etmek için Ankara ya yazı yazan kurumlar var bu da hantallık ve bürokrasiyi getiriyor.

iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi

Furkan58 ve Sevra bunu beğendi.
  20. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Belediye sorumluluğundan bahsedeyim; Yokuşun bitmesine 100-200 metre kala, belediyenin sorumluluk sınırı bitmez. Sorumluluk sahası sınırı, o yokuş tamamen bitince başlar.
    Örnek vermek gerekir ise; Mustafa Kemal Caddesi var diyelim, eğer bir kavşak yok ise, yarısı Belediye'nin, yarısı da Karayolları'nın sınırı değildir. Mustafa Kemal Caddesinin tamamı, belediyenin sorumluluğundadır. Başka cadde ile kesiştiği yer, sorumluluk sahası sınırıdır. Ben bu sorumluluk sahası sınırı, yolun koduna veya genişliğine göre belirlenir.
    Yollarda görürsünüz, turuncu karayolları aracını veya beyaz ve turunç çakar lambalı, belediyenin Ulaşım Dairesi araçlarını. Onlar, o işçinin müdürüdür. Belediyeyi arasaydınız, müdürler müdahale ederlerdi. Fakat; 2 kurumun arası kötü ise, müdahale etmezler.

Ücretsiz yama, belirli bir süre garantidir. Bunu sözleşmeyi imzalayan müdür değil, bölge müdürü veya daire başkanıdır.
    Ücretsiz yama, kalitesiz, geçici asfalt atılacak yerde sözleşmede geçer.
    İleri ki yıllarda o yol tekrar kazılacak ise; bütçe için kalitesiz asfalt sözleşmesi imzalanır. Kalitesiz asfalt atılır.
    Kazılacağı yıla kadar, ücretsiz yama atılır.

Diyelim; su işleri su döşeyecek, fakat; elektrik şirketinin bütçesi ve proje hazırlığı yok şuan döşeyemez yola. Yol kazıldı, su işleri hattı döşedi yola. Elektrik şirketi ileri de tekrar kazacak. Ya yol, 1-2 yıl öyle bozuk kalacak, yada yama garantili asfalt yapılacak. Kaliteli asfalt atılır ise; boşu boşuna para gider.

Doğalgaz hattı için iş doğalgaz şirketindedir. Yolu doğalgaz şirketi kazar, Belediye kazmaz. Müdür, doğalgaz hattı yapamaz, kazamaz, emir alır.

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş