Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
  2. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bence tam tersi Amcaya doğruyu söylemeniz gerekirdi.Düşünsenize ileride o amca aracını satmak istediğinde Amcayı belkide Yalancılıkla,Sahtekarlıkla suçlayacaklar.
    Bazen iyilik yaptığımızı düşünürüz ama farkında olmadan karşımızdaki o insanlara zararımız dokunabiliyor.

Duygu ve cenker_baba bunu beğendi.
  3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    jeneratör almayı düşunüyorim eve, hiç anlamam ama şunlar mantıklı geldi.
    calıştırmayı düşündüğüm cihazlar, kombi, 42inç led tv, uydu alıcısı, modem, aydınlatma-250w(led ampul ile düşürebilirim), yaza denk gelirse buzdolabı(kombi çalışmaz), güvenlik kameraları.
    bu iki ürün arasında ses seviyeleri verilmiş, Aksa 7metre mesafede 69db, Lwa 96db(ne oldugunu bilmiyorum.) Hyundai için 76db denmiş ama hangi mesafede bilmiyorum. en yakın ev ile aramızda 20-25metre mesafe var, çok sorun olur mu.?
    Hyundai güç ve calışma saati olarak biraz önde.
    diğer ve asıl sorum, nasıl bağlanır.? çok uğraştırır mı.? astarı yüzünü gecer mi.? eger tesisatı problem olur derseniz daha kücük, sadece kombi için alıp balkona koyanilirim. ayrıca regülatör kullanmam gerekir mi.? @Ersin
    Hyundai olanın bildigimiz Hyundai ile ilgisi var mıdır? yoksa sadece isim benzerliği mi.? @MSC

http://www.hepsiburada.com/aksa-aap-3500-benzinli-jenerator-3kva-4-zamanli-motor-p-HRAKSAA3500DC

http://www.hepsiburada.com/hyundai-hhy3500-jenerator-3-5kva-benzinli-p-HRITLHJHHY3500

Son düzenleme: 11 Ocak 2017
  4. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hyundai bildiğim kadarıyla bildiğimiz Hyundai jenarator tesisatı basit bir şekilde kuruluyor abi bizde ufak bir jenarator var buzdolabı ve ısıtıcı aletler hariç herşeyi çalıştırıyor buzdolabı icin sizin gosterdiginiz jenarator yeterli oluyor bu arada dızelide var

Yusuf bunu beğendi.
  5. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Seçtiniz jeneratörler ipli çalışır, evde sizden başkası jeneratörü çalıştıracak birisi yok ise benim tavsiyem marşlı sistem almanız.
    Ucuz ve ev için sorunsuz çalışacana inanıyorum: http://www.hepsiburada.com/attlas-mp-3600-e-benzinli-monofaze-jenerator-marsli-p-HRCNTMP3600E
    Pahalı ve kaliteli buda evde sorunsuz çalışacaktır: http://www.hepsiburada.com/aksa-aap-3500e-benzinli-marsli-jenerator-3kva-p-HRAKSA3500E
    Ev şebekesine bağlam için 1-0-2 inverter şalteri ve ufak bir pano almanız yeterli olacaktır.
    not: İki hafta önce bacanama pano ve elektrik tesisatı bağlantısını yaptım ve evde hiç kimse olmasa bile annesi rahatlıkla çalıştırıyor. Tek jeneratörle iki kat besliyoruz, dizel ve marşlı 5.5 kw.

Halil bunu beğendi.
  6. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Bir ay once dolarini 3.30 civarinda bozduranlar icin hukumet bir calisma yapacakmis,once tras oldugun veya bedava yemek yedigin lokantadan,bozdugun dolar makbuzunu alipp,sonra kuyumcuda bu makbuzun senin oldugunu belgeleyen evrakla ,bulundugun mahalle muhtari ,ve belediyeden onay ciktisiyla beraber dilekce yazip aradaki kur farki iadesi formu ile faiziyle iadesinin yapilmasi istenmesi.durumunda yapilacak arastirmada bir iade yonunde bir engel olmadigi saptanirsa,tras ucreti ve digr vs ucretler geri alinmak kosuluyla,kur farki hesaplara yatacak..... ne güldüm

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hasan Tarık bunu beğendi.
  7. Duygu

Duygu Guest

yok ya ben sordum ötüyormuş, bizimki sallamıyor, yani dikkatsiz...
    Bir fırça çektim.
    Zararını kendisi görsün de ondan sonra öğrensin dikkate almamayı :)

8. Duygu

Duygu Guest

Bende sizin düşüncelerinize katılıyorum.
    Çünkü belki adamın oğlu tanıdığı vardır gereğini yaptırabilir.
    Ama beyefendinin dediği de doğru.
    Sahtekar insaları Allah bildiği gibi yapsın...

Tilki, ahmety17, gogo17 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bunlar Hat üzeri olmadığı için elektrik kesildiğini anlayıp bağlanabilecek bir sistem değil. Bir 6 lı grup yapılıp uzatma ile bağlanabilir bu cihazlar. Diğer türlü tesisata bağlanıp otomatik geçmez. Yada 1-0-2 şalter koyulması lazım.
    Regülatör gerekmez . Elle çalıştırmak gerekir . Marş motoru var şimdi çoğunda öyle baksan daha iyi olur

Ha illa yapacam dersen , Pano lazım. Kontaktör vs lazım. Elektrik gittiğinde kontaktör düşecek jenaratör hattına düşecek. Elektrik gelince kontaktör çekecek geri şebekeye geçecek. Bunlar büyük jenaratörede gerekiyor ama zaten mecburen olması gerekiyor ve alt yapı ona göre yapılıyor.

ahmety17 bunu beğendi.
  10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    @Sabahattin @Ersin
    önce marş motorlu olanlara baktım ama onlarda da akü bitiyormuş kullanılmadığında. tesisata 1-0-2 salter konulunca bu sefer kullanılmayan cihazların fişini cekmek gerekecek, elektrik geldiğinde tekrar fişi takmak.?
    Elektrikçiye sordum, dediki ya daha büyük bir jeneratör al sistemi komple besle, fişi takıp çıkarmakla uğraşma ya da sadece kombi için akülü güç kaynaği al.
    elektrik kesildiğinde kendi otomatik çalışmasa da olur.

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Akülü güç kaynağı dediği UPS oluyor. Elektrik kesilmesi ne kadar sürüyor ? Ben bir hasta nın yatak odasına yaptım , Solunum cihazları vs bağlı. (Hem Jenaratör Hem UPS ) Ups de ek akü modülü var toplam 18 akü var. Normalde kendinde 6 aküsü vardı.
    4 Saat falan gidiyordu.

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    4 saat gitse yeterli olur. ama akülerin ömrü, değisım maliyeti ve ne kadar yer kapladığını bilmiyorum.
    ya da şune ne dersin kücük inverter çanta tipi dedikleri jeneratörü al balkona koy elektrik gidince kombiye bağla bir uzatma ile tv/uydu alıcisı çalıştır. kombi 150w ama kalkış gücünü bilmiyorum. led tv standart uydu alıcısı ne kadar çeker bilmiyorum.

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kombiye Kombi servisleri 2 veya 3 amper sigorta istiyor. 3kva rahat yeter sana.

Aküsü bitiyor ama ellede çalıştırabiliyorsun yine. İpide var yani.

14. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Size verdiğm örnek jeneratörler sizin evdeki tüm cihazları çalıştırır, siz sadece fırın ve çamaşır makinelerini çalıştırmayın.
    Jeneratör aküleri zamanla kendiliğnden bitiyor ama küçük bir akü şarj aletiyle arada şarj edebilirsiniz
    örnek: http://www.hepsiburada.com/ataba-at-660-aku-sarj-adaptoru-6-12-volt-kd-p-HBV00000192C3
    gerçi biraz fazladan para verip bunu alırsınız, hem arabada sorun olursa kullanırsınız : http://www.hepsiburada.com/einhell-bt-bc-5-aku-sarj-unitesi-p-OTINTBTBC05
    ve birde bende olan : http://www.hepsiburada.com/einhell-bt-bc-8-aku-sarj-cihazi-p-OTINT01001023110

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bunun gibi mi.?
    http://urun.n11.com/ups-ve-guc-kayn...gclid=CMOzyZLSutECFQmeGwodDggMSA&gclsrc=aw.ds

firın, camaşır makinesi filan problem değil calışmaz. aslında ev müstakil 2 katlı, tek kombi ile ısınıyor. sürekli çalışan 1 buzdolabı, 1 derin dondurucu, güvenlik kamerası, kombi, modem, tv, uydu alıcısı ve aydınlatma.
    bir de dizel jeneratörler ile arasaki farkı sorayım. ses, kullanım, bakım olarak arada ne tür farklar var.

16. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Dizel çok daha ekonomik ve sesi azaltmak için kabin de yapabilirsiniz ( kendisini soğutacak kadar havalandırma bırakmak lazım) birde egzoz çıkıışına bir susturucu takılınca fazla ses çıkmaz, hatta sizin ev müstakil ve sonuçta elektrikler kesilince hiç kimse çıkan sese aldırmaz.
    Ben yıllar önce Enders 1 kw jeneratör almıştım onu kullanıyorum,biraz sesli çalışıyor, bende müstakil bahçeli evde oturuyorum, ama komşular hiç şikayetçi değil.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    benim kastım, diyorsanki az daha ekle şunu al kusursuz kullan dediğin bir makine varsa alayım. dizel jeneratörleri de haftada bir çalıştırmak gerekiyor mu.? evin altında market var, marketin dizel jeneratörü var, jeneratör marketin içinde depo kısmında, egzozu metal spral boru ile duvardan dışarı cıkarmışlar, çalıştığında sadece bir uğultu duyuluyor.

18. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Bölgenizde fazla elektrikler kesilmiyorsa dizele gerek yok, size verdiğim linkte : http://www.hepsiburada.com/attlas-mp-3600-e-benzinli-monofaze-jenerator-marsli-p-HRCNTMP3600E
    İşinizi gayet güzel görür, bir inverter şalter ve ufak panoyla işiniz çözülür.

19. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Maşallah forumda herkes elektrikçi:D:D:D
    Ben de bir iki satir birşeyler yazayim dedim baktım aşağıya doğru gereken herşey yazılmış...
    :cool:

Duygu ve Yusuf bunu beğendi.
  20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu markayı hiç bilmiyorum, gerçi diğerlerini de bilmiyorum:D Aksa'nın adını duymuşluğum var işte.
    bu marşlı ve inverter şalter(ne oldugunu bilmiyorum) ile kendi otomatik mi çalışacak.? ya da panodan şalterle ben mi çalıştıracağım.?

Duygu bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş