Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. ardaozdemir

ardaozdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,583
    Ad Soyad:
    Arda ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Günaydın...

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,103
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Hayırlı işler

3. cenker_baba

cenker_baba Guest

günaydın arkadaşlar birkaç gündür 4. viteste giderken ufaktan bir uğuldama vardı bu sabah biraz daha arttı. hala 4 mevsim lastik var havalar soğudu ya lastiğin kimyası değiştiğinden yada bana masraf açacak kerata gene bu cumartesi kışlıkları takacağım bakalım ses devam ederse kafama huni takıp gezeceğim sanırım :)

Asel Kaan Efe, Tilki ve Murat bunu beğendi.
  4. shadow_

shadow_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    63
    Ad Soyad:
    fatih MsL
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Hayirli cumalaar.
    Nalet ossun benzin fiyatlarina. Iki gundur benzinle biniyom yumurtama super hizli ve sessiz geliyo cok fark ediyo. :(

erenuzel41 bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Üç gündür içi komple virüs bulanmış bir android tabletle uğraşıyorum, tablet işyerinden bir arkadaşımın kendiside kullanmıyor çocukları kullanıyormuş dedi işte bir bakıver format falan lazım, bende iyi dedim getir bakayım, tablet asus memopad in ucuz modeli 7 inç 8gb falan fiso bir cihaz 300 liralık alet ama içine öyle bir virüs girmiş ki açılır açılmaz 360 security durdu screen lock durdu diye sürekli olarak çeşitli programlara dair uyarı penceresi verip başka hiçbir yere dokunamamanıza ve tableti kapatamamaya hatta menüde gezinmeye izin vermiyor sürekli ana ekrana atıyor el çabukluğuyla falan kapatmak imkansız, program durdu diyen uyarı penceresini kapattığınız salisede yenisi açılıyor, açma kapama düğmesiyle ses açmaya basarak recovery yapıyoruz formatlayıp bütün datayı wipe diye siliyoruz sonra cache yide siliyoruz yok virüs gitmiyor içindeki virüslü programlar formatlasanızda resetlesenizde aynen duruyor nasıl olur ? dedirten cinsten.

Virüs demişken o cihaza bulaşan virüs benim tahminimce sistemin esas kabuk dosyalarına kadar bios una kadar bulaşmış ve herkesin yaptığı gibi factory resettir hard resettir bilmemnedir format çeksenizde gitmiyor formattan sonra kurulum ekranı geliyor sonra yine program durdu hataları ve kapanmayan pencereler.

Neyse ben buna 7-8 kere format/reset çektim elbette düzelmedi kendimi kandırıp kızıp durdum hatta içinde +18 ötesi belden aşağı programlar yüklendiğine dair emareler vardı muhtemelen o şekilde bozulmuş virüs kapmış

Ne yaptıysam olmadı sonra düşündümde başka bir platform olan bill gates in problemli microsoftlarından yıllardır artık gına geldiği için bu seferde yeni bir macera olan google a kendimi kaptırıp birde android le uğraşmak istemedim tam tableti olmuyor bu alet diye geri verecektim arkadaşım bana yapmadan getirme istersen hiç getirme olmuyorsa zaten o tablet direk çöpe gidecek gözümde hiçbir önemi yok diyince riskli işlere girmeye karar verdim

ne yapılıyordu bu aletlere ? evet root yapılıyor windowsa bağlayıp içine başka başka romlar çakılıyor ediliyor ama riskli iş tabi cihaz komple inşaat tuğlası olabiliyormuş.

Aradım uğraştım en sonunda sp flash tool diye program buldum odin diye program da varmış bana bu flash tool denk geldi, orjinal rom diye birde rom indirdim 650mb lık rom piyasada 250mb lık rom da var bu cihaz için nasıl oluyorsa artık:) şansa işte birisini deneyelim dedim, baktım USB bağlanınca PC ağlıyor driverı yok ki tabletin:) benim pc de eski sistem xp olduğu için birde home edition olduğu için murat 131 ile ralli yapmaya benziyor bütün bunlar tabi ama denemeye değer dedim olmazsa çöpe atılmaya aday bir android tableti var elimde:)

USB ile aleti pc ye bağlıyorum yok dırın dırın ediyor bir tanıyor bir tanımıyor android USB sinde preload diye bir program var cihaz kapalı ve pili çıkarılmışken program atmaya yarıyor pc yi görmesini sağlıyor falan belki o bile virüsten mi oldu veya korunan içerik uygulaması mıdır nedir rootlamasınlar diye olabilirmi acaba dedim, flashtool programından android cihazı rootlamak ta karmaşık bir işlem önce programı flashlama ya ayarlayıp cihazı daha sonra pc ye bağlamak gerekiyor falan işte tam android programlarını tablete flashlarken çat diye USB bağlantısı koptu cihaz oldu briket tuğlası:) düğmeye basıyorum açılmıyor :( şarj almıyor :( aldım elime tornavida kanırta kanırta açtım tabletin arka kapağını nerde bu batarya kablosu? memory yi bulsak ta kısa devre mi etsek acaba? derken bataryadan çıkıp boarda giren ufacıcık bir kablo demeti varmış aşağı çekiyorum gelmiyor bende tuttum yukarı çektim çıktı yerinden öyle olunca PC USB den bağlanan tableti tanıdı, hadi bir daha driver istedi bir daha kurduk manuel olarak driver yüklüyoruz bu arada, setup falan yok driverlarda, sadece ini dosyaları var donanım ekleye falan giriyorum böyle, ne ilkel eski sistem işlere giriyorum varya benim PC nin programı eski win xp olduğu için bunlar:) androidin cihaz açıkken PC yi görmesi için gereken driverı farklı kapalıyken flashlamak için gereken driverı farklı preload 65xx nedir ya? yap bunu basitinden gitsin ne gerek var değişik şeylere, benim gibi windows kafalı birisi için epey zor bunların sebebini anlaması:). Neyse sonunda kabloyu bağlayıp USB ye bakıyorum yine bir tanıyor bir tanımıyor tiktaklı saat gibi USB bir görüyor bir görmüyor bir görüyor bir görmüyor haydaaa yine program atmaya kalkacaz yine briket tuğlası olacak alet bu sefer pili çıkarmakta kurtarmazsa? kendi kendine iki saniye arayla USB den PC yi bi görüyor bi görmüyor böyle acayip bir cihaz PC nin biosundan USB için 64 emulasyon seçtim hispeed seçtim fullspeed seçtim aynı nane yok düzelmedi, portun ayarlarına girdim baud hızı bilmemne yok nafile.

Derken flashtool programı meğer USB bağlantısı sağlandığı anda birkaç saniye sonra kopmadan evvel bir anda devreye girerse PC nin tablet ile USB bağlantısı kopmuyormuş, kurcaladım ettim flashtool programından memory test dedim baktım bağlantı kopmadı ama flashtool programı çalıştırılmaz yada bu program açık olsa bile işlem yapılmazken bağlantı sürekli gidip geliyor, bende deneme yanılma işi yapmaya devam edip programı açıp android dosyalarını flashlamasını istedim tableti pc ye taktım yok program ve PC tableti yine görmedi bağlantı olmadı, bende gittim tablet PC ye bağlıyken o anda arka kapak açık nasıl olsa pil soketini ayırdım, çat diye dosyaları o an atmaya başladı dedim aha bak şimdi yine kopacak bir yandan da soda içip sigara çekiyorum stresten, birde bunları yaparken çift PC de uğraşıyorum evde, xp professional yüklü dizüstü var babamdan kalma öbürü desktop, birisi flashlanacak programı çekiyor diğerine tablet bağlı USB bellek le bir üst kata bir alt kata gezip duruyorum ama tablet ikisindede aynı USB sorunlarını yapıyor.

Oldu sonunda bir 4-5 dakikaya bütün orjinal rom dosyalarını attı tablete. Açtım ve çalıştı:D şimdi gugul play den oyun çekiyorum root erişimi yok mis gibi orjinal 4.2.2 sürümünü bir güzel kurdum. Bu arada camı da çatlak boydan boya. Camını hayatta değiştiremem.

Bugün çok şey öğrendim demekki android in içine de feci şeyler yapabilen virüsler girebiliyormuş. Ve öyle bir durumda factory reset falan bir işe yaramayabiliyormuş, demekki dikkatli kullanmak lazım.

6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Herkese hayırlı sabahlar... Saatler geri alındı aman unutmayalım :)

7. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Kurumun araci 23 bin km de baski siyirdi servis araci sokmeden bakmadan direk kullanici hatasi diyor allah askina 23 binde baski mi siyirir kullanici hatasiyla bisey degil bin lira bana kalcak :D

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    herkese hayırlı sabahlar. aracımın muayenesi ve sigortası iki hafta sonra bitmek üzere bugün fark ettim bi araştırma yapıp hemen halletmek gerek... :)

9. cenker_baba

cenker_baba Guest

sigorta için tanıdık var mı tanıdık olunca fiyatlar değişiyor bilgin olsun :)

10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,250
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam araç ne marka , hangi servis bu ?

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

11. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    [QUOTE="Asel & Kaan Efe, post: 590213, member: 338bakalim am araç ne marka , hangi servis bu ?

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.[/QUOTE]
    Ford connect ford servisi hala arac serviste yarin nlcak bakalim gorucez:)

12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,250
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Murat55 kardeş, yiğenimin aynı araçtan vardı , periyodik bakımlarda Ford servisleriyle sürekli sorunlar yaşardı en sonunda 3 yaşındaki aracı D. Bakır serviste yaşadığı sorunlardan sonra satmak zorunda kaldı , sebep sadece markaya tepkiydi , adam memur sadece hafta sonları binerdi şimdi artık kurtuldum diyor.

Murat55 bunu beğendi.
  13. cenker_baba

cenker_baba Guest

Arkadaslar arabada bir ses var sizce nereden gelir bu ses kırmızı ışıkta dururken yani araç dururken sanki saz teli kopar gibi Dink diye bir ses geliyor kışlık lastikleri taktirdiktan sonra duymaya başladım kışlık lastikler jantli duruyordu lastiklere göz ile baktım herhangi bir baloncuk görmedim sizce nedir bu ses

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,250
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Cenker , fren yaptığın anda ön tekerlerden birinin kaliperin oradaki sac esnemeden dolayı janta veya başka bir yere temas etmesin , bir ihtimal boşa yanikirikoda bu ses olmuyorsa liftte çalıştırıp bir frene basmak lazım kesin olarak bir temas var.

15. cenker_baba

cenker_baba Guest

Abi bende anlamadım frendeyken yapıyor yarın durunca el freni ni çekip öyle bekliyim birde ilginç bir ses

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Arabaya nazar değdi resmen :)

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cenker_baba bunu beğendi.
  17. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Cuma ödev teslimim + sunumum var. Haftaiçi full okul var zaten. Pazar günü başka bi ödev için okula gitmem lazım. Salı çok önemli bi sınavım var. Çalıştığım işte de yoğun zamana geçmek üzereyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hayat çok zor...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ardaozdemir bunu beğendi.
  18. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Aklıma geldi paylaşıyım. Bundan 1kac sene önce sabah arabaya binerken direksiyondan destek almıştım tak diye bi ses gelmişti. Sonra anahtarı soktum ama dönmedi. Bi sey olduğunu anladım ama bilmiyom. Dedim sabah sabah bune ya diye söyleniyoz babamla. Neyse babamı taksiye bindirip göndermiştim. Sonra eve geldim internetten falan araştırdım meğer direksiyonu sağa sola hafif döndurür gibi yapıp anahtarı öyle çevirince kontak calışıyomus. Geçen sabah bi yerde arabayı iki dk park ettim hemen çıkcam diye yolda durdum 4lüleri yaktım. Tam arabaya binerken aynı olay oldu. Ama bu sefer tecrübeli olduğum için sıkıntı olmadı. Sonra her işte bi hayır var işte dedim. Eğer o sabah başıma o olay gelmeseydi araba belki çözüm bulana kadar yolun ortasında kalacaktı.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

19. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bahsettiğiniz şey direksiyon kilidi. Anahtar takılı değilken direksiyonu cevirilirse kitlenir. Açmak içinde anahtarı hafifçe döndürürken direksiyonu sağa sola hafifçe cevirirseniz açılır.

20. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Herkese günaydın. Bilgisayarım gece iki defa aşırı fan açıp oyunu durdurdu. Cihaz lenovo y510p sli. Arkasındaki ızgarasıni temizlemek için kapağı söktüm. Fotoğraftaki sanırım bakir kısımdaki yerde bi renk değişikliği olmuş. Bu bir problem midir ? Neyden olmuştur hafifçe silmeye çalıştım silinecek tarzda birşey değil. Konu hakkında fikri olanlar varsa yardımcı olabilir mi

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş