Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Aynen :) heleki tam otomatik tork convertörlü şanzıman ile.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    otomatik vites konforlu rahat. adamı uğraştırmaz. seviyorum otomatiği çift kavrama olunca hele. ama manuel başka. masrafı yakıtı bilmem nesi hiç önemli değil. çift kavrama anında hızlanıyor kesilme olmuyor. manuelde de vites atmanın keyfi var araba sürmenin zevki var . akıcı gitmek için otomatik , yan yan gezebileceğim bir arabam varsa da manuel isterim :) yalan yok.

ardaozdemir bunu beğendi.
  3. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bunların hepsi taraflı sandık memuru ya. :D
    Otomatik VEZİR'di, REZİL ettiler. :D

erenuzel41 bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Otomatik vites kendimi geliştirmeme izin vermiyor halbuki 90 yaşına da gelsem otomobilden birşeyler keşfettikçe aldığım zevkler devam ederdi, karda kaygan zeminde zaten kısa süreli sert kalkış yapıp ilk önce bu şekilde zemin hakkında bilgi ediniyorum hemde ön lastikleri ısıtıp dişlerin arasında dolmuş karları savuruyorum kısa süreli ihtiyaç halinde yola tutunma için, yaklaşık her 200-300 metrede bir kayıyormu ne kadar kayıyor diye ya direksiyonla yada gaz ve frenle azcık oynarım ben, sonrada art arda vites büyütüp biraz patinajlı sürüyorum çünki hiç sağa sola kaydırmadan sıfır patinajla karda gitmeye uğraşmak hem zor hem de gereksiz olabiliyor, genelde kuru havadan bir büyük vites tercihim oluyor. Otomatik vitesle bir büyük vites diye birşey yok kuruda neyse karda buzda hep aynıdır durmak içinde illa fren ister buzda ve karda frene basmak komplike iştir birinci viteste kaplumbağa adımı şeklinde yokuş inmez :)

Otomatik vitesle hız ve gaz pedalı konumu dışında vitesi belirlemek için seçenek yok geçenlerde bir tane BMW teknolojisi çıktı onun dışında yok, ben 3. vitesle ama 40km hızla hafif bir yokuşu çıkmak istiyorum mesela ve motor gücünün buna yettiğine eminim ama otomatik vites bunu yapamıyor mesela babamdaki yağlı kavrama 6 ileri vites i30 buna izin vermiyor illa ya ikinci viteste çıkacaksın yokuşu yada 60-70km hızla çıkacaksın o zaman 3 e takarım diyor belki yokuş mıcırlı karlı kaygan çöp suları akmış? yada yokuş bitişinde kavşak var dur diyorum yapma vitesi büyütme takma diyorum bir bakıyorum gaz kesince 4-5 saniyede vites 6 olmuş boşa falan almış vitesi devir saati 800rpm gösteriyor yine:) hobaaa diyorum tipronik moduna çekip zorladığımda hız ve vites oranı arasında arabanın naz yapacağı bir fark varsa vites geçmiyor yağlı kavramanın kompresyonu hiç yok nerdeyse motor>transmisyon tamam ama transmisyon>motor şeklinde terse çalışmayı sevmiyor zorlayınca devir saati yukarı aşağı titriyor. İlla fren:)

yine ben uzun yol kavşak çıkışlarına girmeden uzun uzadıya hafif hafif frene basmayı bu şekilde yavaşlamayı sevmem yada kavşağa kadar 120km hızla gelip kavşağa girerken frenle 60km ye düşmeyide sevmiyorum neden bastık o zaman o kadar gaza son 300 metrede basılan gaz varya hep israf bunlar fren israfı benzin israfı, kavşağa 200 metre kala sağ şeride yaslayıp gazı keserim arkamdan gelenler epey rahatsız olur yürümüyor bu cins herif diye bunlar benzin parasından ve bakım masrafından rahatsız olmadan 60000km de arabasının her yerinden ses gelen sürücüler genelde ticari araçlar ve şirket araçlarıdır benim gibiler önlü arkalı dizilirler hep beraber güzelce kavşağa gireriz çok şükür onlardan da var neyse.... ben araba 100-90-80-70km hıza yavaşlayarak geldiğimde 1500-2000 devire düşen motoru ara gazı ile dört ve üçüncü viteslere takıp kuşbakışı görüntüden aldığı isimle yonca tipi denilen kavşağa viraj giriş hızı 55-60km hızla sokup virajın apeksini çekiş gücünü yola veren tekerleklerin sabit viteste olup stabiliteyi bozmaması yalpa yapmaması adına küçük direksiyon açısıyla sabit bir vitesle dönmek isteyip kavşak çıkışında ön veya arkayı toparlayıp hızlı çıkmak isterim ki kavşak çıkışında karşılaşacağım trafiğe kendimi hazırlamış olayım, frenlerden önce lastiklerim aşınırlar çünki sürüş ekonomisi kararını bu yönde verdiğim için maksadım zaten bu frenler lastik dişinden daha zaruri ihtiyaç çünki lastikleri eskisin eskimesin 3 senede bir çöpe atıyoruz zaten, ama otomatik vites kavşağın ortasında bile şak 2 şak 3 şak 4 bilmem kaç kere vites atıyor sonra otomatik vitesle ben gaza bastıkça arabanın önü arkası balina kuyruğu gibi sallanacak bütün sürüş keyfim konsantrem kaçacak:) hatta gazı kesince boşa mı alıyor ne yapıyor? devir saati 800rpm de araba 70km hızda gidiyor gaza basınca 6 dan 5 e alıyor devir 1800 oluyor niye boşa alıyorsun kardeşim desem bu arabaya anlamaz beni, yağlı kavramanın bilinmezleri dsg tecrübem çok yok ama o başka bir değişiktir:)

Downshift olayı zaten otomatik vitesle düpedüz yalan Türkçesi yavaşlarken vites ufaltma bunu bir harmoni şeklinde manuel vitesle yapıyorum tamam ama otomatik vites bir araba bu işi frene basıldığı zaman çok kusursuz yapıyor, iyi hoş ama benim yaptığım gibi yapamıyor o nasıl oluyor dersek 100 metre ileride yokuş var mesela ben yokuşu çıkarken kaçıncı vitesle çıktım? diyelim 2. vitesle çıktım, o zaman yokuşun başında yavaşlayıp manuel vitesi ikiye takıyorum bir güzel 40-45 km hızla 3000 devirde benim getz iniyor yokuşun yarısında 3 ten 2 ye taktıysam onuda yapıyorum tam orada 3 e alıyorum rampa hafiflediği için pek güzel iniyor emniyetlice az fren az kasılma, o yokuşu manuel vitesli olarak kullandığım milenyum accent te iniyor crdi fl i30 da iniyor tofaş uno bile aynı sürüş biçiminde aynı şekilde ve karakterde iniyor, hepsi bir güzel sabit hızda iniyor ama gel gelelim otomatik vitesli araba o yokuşu inerken vitesi 3-4-5-6 ya kadar takıyor araba yokuş aşağı uçuyor adeta:) mübarek araba nasıl duracaksın aşağıda? tiptronik e çek olmadı L konumuna alsak manuel den ne farkı kaldı otomatik vitesle işimiz bitiyor eve gelince diskler 600 santigrat derecede kaynıyor fren hidroliğine Allah zeval vermesin vallahi Allaha emanet otomatik vitesin fren hidroliği ve onun kaynama ısısı:) bas bas frene bas gazdan çok frene basıyoruz otomatik viteste:) rampa inerken viraj varsa frene çok az bile basılsa illa arabanın çizgisi değişiyor 1cm dışa kaçar ve direksiyon istiyor.

Boş viteste yağlama sistemi çalışmıyor diyorlar her yere D konumunda gidiyoruz halbuki ben otobanda bile 130-140km hızla 10-15 dakika sürsem azıcık dinlensin soğusun diye 1-2 dakikalığına rampa aşağı boşa alıp 80-90km hızla arabayı rahata salıp dinlendirdiğim oluyor otomatikte hep D de duracak yağlama yapmıyormuş.

Otomatik vitesin elektrikli vites kolunu yolda 50-60km hızla giderken kazayla R ye takarsak ne oluyor? yada P ye takarsak:) manuel olsa carrlıyor yapma diyor yeni otomatik viteslerde de bu mümkün değildir heralde illa ki bir emniyeti vardır bozamasınlar diye ama eski arabaları diyorum onlarda yok bu emniyet yolda düz giderken R ye falan geçiyor:)

Sürtünme katsayısı fazlalığı başka bir mevzu, manuel şanzıman 100 beygirlik motorun gücünü yola 90 beygir olarak yansıtıyorsa otomatik yağlı kavramalı şanzıman 70 beygir dsg dct tipi şanzıman bence 80 beygir olarak yansıtır gibi duruyor farazi olarak teoride bu örnek verilebilir bir sürü dişli var otomatikte çift kavramalıda da iki tane prizdirek mili var ve motorun gücünü en maksimum şekilde yola veremiyorlar ve ağırlık olarakta otomatik vites araba manuel olanda en az bir 20-30kg daha ağırdır, benzin deposu çeyrek seviyesi altına indiğinde benim gibi atraksiyona girip aha hafifledik hızlanma yol tutuşu ne kadar değişti diye havaya giren sürücüler için bu bir negatif.

Yeni sürücülüğe başlayanların da ''otomatik vites arabam olsa keşke çünki manuel sürmek zormuş'' fikriyle çevrede dolaşmaları ve bunu muhabbetlerde lanse etmeleri sonucunda bunları duydukça gerim gerim geriliyorum bu gençlerin sonu ne olacak sorusu kafamda canlandırıyor diyorum ki atalarımız gemileri karadan yürütmüş sen debriyaja basmaktan kaçıyorsun:) gemileri karadan yürütme konusunda işin ırgatlığını değil icatlığını kastediyorum

Yine de otomatik vites tercih edenlerin kararlarına son derece saygılı olmak durumundayım:) çünki bunun dalga geçilecek bir yeri yok bu mükemmel bir icat. Bu kadar negatif şeyin yanında otomatik vitesin amacı çok az bir komutla çok basit bir şekilde arabanın yürüyüp ilerleyebilmesi ve kendi kendine vites değiştirme kabiliyetine sahip olması, elbette böyle bir araba negatif yönlere sahip olacak. Negatif yönleri benim gözümde pozitif yönlerine göre daha ağır bastığı için ben böyle yazıyorum. Tam tersi düşünenleri görmekte çok hoş birşey çünki hepimiz aynı olsaydık dünya yaşanacak güzel biryer olmazdı sıkıcı olurdu:)

muhendus bunu beğendi.
  5. szchake

szchake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Necip DÖNER
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    valla arkadaşlar benim abim sigortacı elimden geldiğince bu forumdan arkadaşlara yardımcı olurum arabayı sakın sorgulatmadan almayın ortalıkda pert dolu

Murat55 bunu beğendi.
  6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sen kendi tecrübelerini yazmışsın, bir çoğu senin otomatik kullanamaman dan kaynaklı :D yapılmıyor dediğin bir çok şey yapılıyor.
    Arazi araçlarından ticari araçlara, spor otomobillerden lüks segmente kadar hepsi otomatik artık, hatta yarış araçları bile.
    Düz vites sadece ucuz otmobiller de kullanılan basit ve eski bir sistem oldu artık.
    Otomatik vites aracın, motor ömrünün %20'ye kadar daha yüksek olduğunu söylememiştim değil mi :D

Emre ve erenuzel41 bunu beğendi.
  7. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,229
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Valla @erenuzel41 çok güzel yazmış, biz manuel vitesi seviyoruz, 200 metre ileride kırmızı ışığı görünce mis gibi vites küçülterek hız kesiyoruz, canımız isteyince istediğimiz vitesle arabanın kontrolü tamamen elimizde geziyoruz :)

Ben bir söz bilirim ve uygularım; "iyi şoför az fren yapan şofördür" der eskiler, bence doğrudur da, anlayamam düz yolda giderken fren lambalarını yakan tipleri ama arabaları otomatik napsınlar yavaşlamaz başka şekilde :))

MehmetHan ve erenuzel41 bunu beğendi.
  8. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3

Abi özet geç be 4 numara miyopum numaram artcak şerefsizim Allah bilgine ilmine sağlık versin :D

Son düzenleme: 26 Temmuz 2015
    erenuzel41 bunu beğendi.
  9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bunlara sonuna kadar katılıyorum. rahat küçük otomatik arabalar insanı köreltiyor. bizde önceden bir minübüs ve kamyonet vardı ara ara daha büyük kamyonetler bazende kamyon sürüyordum, sürekli farklı araba kullanmak ve zor olanları kullanmak gelişmeme sebep oluyordu şimdi 7 yıldır küçük araba kullanıyorum ve ben biliyorumki önceden daha iyi araba kullanıyordum, önceden koca kamyonu rahat rahat yanaşan ben şimdi bazen park etmekte zorlanıyorum çünkü köreldim. en basitinden park sensörü olmayan araçta arkadaki mesafeyi algılama sürem bile uzadı. şimdi başka bir araba sürsem alışma sürecim uzun oluyor ve ben biliyorumki eğer bir sonraki arabam otomatik olursa bu körelme daha da ilerleyecek.
    otomatik şanzımanları bende pek sevmiyorum çünkü milyonlarca farklı sürücüye aynı tepkileri veriyor ama düz vites öyle değil, düz vites kullanıcısı için 2300 devirde vites değiştirme ile 2500 devirde vites değiştirmenin arasında bile çok büyük farklılıklar yaşar. ama gel gelelim günümüz şartlarında saatlerce yoğun trafikte kalınca insan otomatik vitesi arıyor.
    Not: otomatik vites kullanıcılarının direksiyon başında telefonda konuşma süreleri düz vites kullanıcılarına oranla daha fazla, sağladığı rahatlık dolayısıyla bu da iyi bir şey değil.

10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,476
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Eren kardeş bu konularda bayağı bayağı ihtisas yaptığına inanmaya başladım , arabamla ilgili bazen sorumu direkt size yönelteceğim.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Foruma üye olmadan önce çevrede arkadaşlarımla falan konuşurken yine araba muhabbeti ediyor diye özellikle bayanlar beni sevmezdi kaçarlardı diğer arkadaşlarımda araba muhabbetinden belli bir süre sonra sıkılıyordu:) iyi ki benim gibiler için burası var, bende forumda güzel hoşuma giden mevzular bulunca detaylı şekilde ballandıra ballandıra yazıyorum, zati çoğu konular hoşuma gidiyor, araba muhabbeti beni doyuruyor, seviyorum araba muhabbetini:) müzik dinlemekten yada film seyretmekten daha çok ruhsal ihtiyacımı gideriyor:) otomobilin çok fazla detayı var hepsini keşfedebilecek belli bir şekle sokabilecek fikirleri keşfetmeyi seviyorum, zaten ünverste sınavını kazanıp gidip 2 senelik otomotiv okudum diplomalı motorcu çırağı oldum piyasada nesnemiz bu şekilde, motorsporlarını da eksik etmeden takip edince böyle bir cins insan olup çıkmışım:) direksiyon başında da diğer sürücülere göre hiçbir üstün niteliği olmayan ama onlarınkine göre epey farklı bir dünyadan gelmiş bir sürücüyüm. Bildiğim bir şey varsa yardım etmek adına kimseden esirgemem:)
    Rahata kolay alışılıyor ve rahatlık sigara gibi bağımlılık yapıyor. Sonra hiç vazgeçilemiyor. Fark ettirmeden tembelleştiriyor. İnsanlar ne yapsın hayatın akışında kendi seçimleri kendi hayatları ve keşfettiklerini elde ederek yada elde etmek için yaşıyorlar sonuçta o sebeple herkes haklı ve kendi doğru tercihlerini yapıyor. Ben mümkün olduğu kadar kendimi rahat şeylere kaptırmamaya çalışıyorum yinede çoğunlukla yapamıyorum. Gitgide daha özgür olduğumuzu düşündükçe aslında etrafımız herşey tarafıdan sarılmış halde oluyor:)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Allah o hayatımız da ki her şeyi otomatikleştiren mühendislerin belasını versin, evlerine ateşler salsın. :D
    Taş devrine dönelim anasını satayım :D

Hiç bir motor kompresyonu frenden güçlü değildir, yüksek devir motoru bitirir. İster düz, ister otomatik olsun fren ile yavaşlayın.
    Motor aracı götürmek, direksiyon yön verebilmek, fren ise yavaşlatıp durdurmak için var.
    Düz vitesi övmek için başka elemanların görevini otomatiğe yüklemeyin. :D
    Ayrıca ve ayrıca istediğin düz vites araç ile gelin rampa aşşağı frensiz salalım kim uçuyor kim yavaş yavaş iniyor görün tek sorun bu ise :D
    Varsa 2500 kilo otomatik aracımdan daha yavaş inebilecek, arabayı hediye edeceğim. :D
    Veya ışıklarda frensiz daha iyi durabilecek yine veririm :D

Bu gün şahinci arkadaşa dedim ki ''Oğlum maserattiye bak lan, sat şahini bundan al'' dedi ki ''sordum baba düz vitesi yokmuş almam, şöför adam düz vites, hidroliksiz şahin kullanır'' dedi :D

Asel Kaan Efe ve muhendus bunu beğendi.
  13. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,229
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    @mirkan üstat evime ateşler salındı :D

Tabiki motor kompresyonu frenden güçlü değil ve temelde amacı aracı durdurmak değil, sadece onca kütlenin kazandığı ivme ve kinetik enerjiyi de sadece fren maharetiyle durdurmak frene yazık, nihayetinde avuç içi kadar yere basan yüzeyle yavaşlamaya çalışmak zor, bu yüzden büyük ticari araçlarda mekanik hızı azartarak aracı yavaşlatan retarder var. Yoksa kamyonlara otobüslere tonlarca yükün altında fren balatası mı dayanır :)

Yokuş aşağı inişide test etmek isterdim de senin canavarda şimdi yokuş aşağı iniş asistanı/sistemi vs bişeyi vardır kesin :D

14. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Destan gibi valla hepsini okuyamadım[emoji3]

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

Hasan Tarık bunu beğendi.
  15. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Manuel vites sürücüyü sürüşe daha fazla dahil eden bir sistemdir diye düşünüyorum.Vites tercihi tamamen kullanıcının otomobile bakış açısına göre değişir.Bana göre otomobilin tüm hakimiyeti sürücüde olmalıdır yani getzin otomatiği var arkadaşımda sürmüşlüğüm var , peugeot 107 oto. , 2004 2005 mercedes c180 oto. vites araç da sürdüm inanın zerre zevk alamadım benim evdeki direksiyon setiyle oynamak gibi bi şey sürüş zevki yok denecek kadar az araç her şeyi zaten kendi hallediyo evet bu bazı kesimden insanlar için tam da arabadan beklenilen nokta fakat benim gibi arabadan ilk beklentisi sürüş zevki olan bi insanın otomatik vitesten zevk alması biraz zor gibi :) Yani sürüş zevki o kadar yüksek spor arabalar var ki bunları otomatik vitesle hayal bile edemiyorum.Ayrıca otomatik vites arabanın performansını törpüler yakıtını fazla yaktırır ayrıca hiç tozpembe çerçeveden bakmayalım otomatik şanzıman narindir bozuldumu da yapılması çok masraflıdır.Yeni dönemde çıkan çift kavramalılar çok başarılı performans konusunda fakat dayanıklılık konusunda çoğu sınıfta kaldı.Dolayısıyla ihtiyaçlara ve beklentilere göre seçilen iki aktarma sistemidir rahatını konforunu düşünüyosan oto. al keyfine bak sürüş zevki yakıt ekonomisi sağlamlık düşünüyosan da al manuel keyfine bak :)

Tilki bunu beğendi.
  16. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Arabayı satıp yürümeye başlayacam. Bisiklet alacaktım ama oda manuel vitesli lafı olur :D

MehmetHan ve Tilki bunu beğendi.
  17. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,567
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mesela hem otomatik hemde istediğin zaman manuel müdaheleye izin veren sistem otomatikden daha heyecanlı olur dimi ...

18. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    :D
    Fren eskimesin ısınmasın diye de motoru zorlamaya gerek yok hani. Fren balatası bakım parçasıdır, bitmesi, bozulması anlamına gelmez. En kral arabanın ki olsun 100-150 lira.
    Retarder bu iş için yapılmış bir sistemdir, aracı şaftdan diferansiyelden yavaşlatır. Aynı mantıkda gözükse de değil :D Motor kompresyonu zararlıdır.

İniş sistemi yok, vitesi sadece elle 1'e alacağım :D
    Ateş için özür dilerim :D Tanıdık itfaiye var, istersen yollayabilirim :D

muhendus ve Emre bunu beğendi.
  19. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Artık onlar da otomatik :D

Murat bunu beğendi.
  20. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Aynen öyle şuanki dct şanzıman buna olanak sağlıyor. Tek alışamadıgım kısım manuel e alınca vites yükseltmesi için ileri itmek gerekiyor. Klasik otomatikte geri çekince vites yükseliyordu

Tilki bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş