Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,167
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Araplar ve düşük ses mümkünatı yok...

2. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    anladım geçmiş olsun

rpurcek bunu beğendi.
  3. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Ben malesef sıze katılmıyorum
    Mercedes te arkadan ıtıslı ama ben daha mercedes te arka kaydıran gormedım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tilki bunu beğendi.
  4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Havuzlu paspas aldım. Önceki sahibinden kalan havuzlu paspaslar hem tam oturmuyor hem de klipsleri yoktu sabitlenemiyordu.

5. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aslında aynı şeyi söylemişiz hocam, arabanın suçu yok, çoğunlukla binici kaynaklı bir durum var. Yoksa sizinde dediğiniz gibi Mercedeste arka kaydıran pek yok, o sürücü kesimi daha çok BMW lere ilgi gösteriyor. Ama bu BMW ler “hep sorunludur” demek değil bence. :)

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    tam tahrik gücü ile sürüş mümkün değilmiş :) iyi güldüm 5000 liraya hallederiz demişler ne güzel:) bu linkteki şikayet honda övmesi de içeriyor
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-tam-tahrik-gucu-ile-surus-mumkun-degil-sorunu

127000 liraya hallederiz demişler:) ne mi olmuş? şanzıman yağı ve soğutma suyu birbirine karışmış turbo da bu yüzden bozulmuş:) nasıl oluyorsa artık
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-sanziman-yagi-ve-motor-suyu-birbirine-karisiyor

dişli kıran 2014 model bmw servise gitmiş eksoz soğutma bozuk demişler, iyi ki eksoz bilyası bozuk değil :) neyse garantiden hallederiz deyip günlerce sallamışlar
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-hatali-uretilen-egzoz-sogutma

su eksilten alman mühendislik harikası 5-6 yaşında bmw ler :) 2008 getz e 9 yıl binip te bir damla su eksiltmeyince bunlar abes geliyor
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-aracimda-su-eksiltme-sorunu
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-satis-sonrasi-kabus

bu sefer su pompası patlamış:) 4000 liracık sıkışmış su pompasına:) linkte yazıyor
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-ariza-yapan-aracim

yatak saran 2 litre dizel:) crdi den iyi olmasın valla ama işte:)
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-motorlarin-sorunlu-olmasi

bu linkteki şikayeti yazan kişiyi kutluyorum adeta tekniker seviyesine ulaşmış diyor ki: bobin bağlantı hataları nedeniyle aşırı motor sarsıntısı ve turbo basınç valfinin montajı ve kürbütör kapağındaki basınç hortum çıkışının tapasının takılmamış olmasından kaynaklı olarak da aracın performansının yarı yarıya kaybı. Problemi anlayabildiysenız işaret verin:) teknolojik motor bmw. neyse bir 50000 liraya hallolur bu.
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-sorunum-devam-ediyor-ve-sikayetlerime-karsilik-verilmiyor

bu bmw ler bir alem:) motor tam performans vermez hatası vermiş, Alt tarafı debriyaj ve volan değişecek baskı balata bitmiş ama 10000 lira olunca işte insan şaşırıyor:) ha bu arada bu otomobil pardon bu bmw 26000km de
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-26000-kmde-garanti-kapsaminda-aracin-ariza-vermesi

spor bir model silindir çatlatmış, 21000 liraya hallederiz demişler bu bmw sahibi dışarda ben 7000 liraya yaptırdım diye sevinirken aslında olmamış bu motor.
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-aracimin-silindir-arizasina-servis-yuksek-ucret-istiyor

bmw ciler beni forumlarına da almıyorlar haliyle üyelik falan para isterler diye korktum ama konu başlıkları okunuyor
    buyrun aşağıda:
    http://bmwarea.com/forum/index.php?PHPSESSID=ita0bpbdh0i4ltrf7fo9i4q9f0&board=39.0

malesef bmw ler hep sorunlu sanırım, yani yeryüzündeki gelmiş geçmiş bütün hoyrat sürücülerin bmw tercih etmesi gibi bir durum olacağını zannetmiyorum:)

diğer sorunsuz diye bildiğimiz mazda sıdır hyundai sidir işte honda falan gibi markalardaki sorunlara bakıyorum eften püften direksiyon soyulur kaporta göçer servis boyayı tutturamaz böyle fasa fiso işler hep ama yolda kalan 127000 lira masraf açanı pek yok:)

bmw ler bayağı bayağı motor patlatıp yolda şanzımanı yere döküp saç baş yolduruyormuş görüldüğü üzere

Son düzenleme: 29 Mayıs 2019
    emrex ve Burak&Buse bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Ben aslında bmw yi böyle sevmiştim, bu alttaki poster anlatıyor. Evet zamanın en kuvvetli pistonlu uçak motorlarını yapıp ilave güç için benzine metanol su karışımı basıyorlardı.

zira daimler benz o zamanlar mercedes ortada yokken onlar da uçak motoru yapardı.

Sevra ve emrex bunu beğendi.
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hehehe bir saniye önce bmw şikayetlerine tıkladım aşağıdan bildirim çıktı şu anda seninle beraber 19 kişi bmw şikayetlerini okuyor yazdı:)

yukarıki mesajla milleti toplayıp oraya gönderdim galiba:)

emrex ve Burak&Buse bunu beğendi.
  9. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,419
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yine sürat kargo kepazeliği.

Valvoline'den sipariş ettiğim yağ p.tesi kargoya verildi. Bugün sabah alıcı şubeye ulaştı. Öğleden sonra dağıtıma çıkarıldı fakat ne hikmetse hanım ve ben tüm gün evde olmamıza rağmen teslim edilememiş. Yarın şubeyi arayıp bir güzel paylamayı düşünüyorum..

10. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,419
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aliexpress'ten de ambiyans ışığı sipariş vermiştim. "Şu anda takip bilgilerine ulaşılamıyor" diyor. Bu durumla daha önce karşılaşan oldu mu?

11. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eren hocam şikayet sitesine girince doğal olarak markalarla ilgili şikayetler çıkar, o sitede konu edilen markaları övmek için yazı yazmıyor kimse. Aynı durum “Honda” şikayetlerinde de var, sayfa sayfa şikayetler döşenmiş kullanıcılar. Herkes birşeylerden şikayetçi olabilir, haklıdır haksızdır bilemem ama BMW şu kadar masraf çıkardı gibi rakamlar bana normal geliyor. Araç muadilleriyle benzer bakım,onarım ve parça masraflarına sahip. Bir Dacia yla aynı olmayacak tabi masrafı, aynı arızalar Mercedes veya Audi lerde de benzer masraflara çözülür sanırım.

O 127000 lira masraf açtığı söylenilen şikayette de araç 2.el ve geçmişi belirsiz. BMW alıp 28bin km den sonra garantiden çıkacağını bile bile aracı dışarıda yaptıran ilk sahibinin aracı nasıl kullandığı, birşeyleri ihmal edip etmediği vs de belli değil. Özetle benzer şikayetler aynı sitedeki pekçok araba markası için var, maliyetler de markalara göre değişiyor illa ki.

Ek; böyle liste yapacak değilim ama bakın bu da Honda şikayetlerinden biri.

Garantili aracın cızırtı yapan tek bir hoparlörü işin 3280 lira ücret istenmiş.
    https://www.sikayetvar.com/honda/honda-bir-hoparlore-328000-lira-istiyor

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    tamam abi bmw olsaydı o tek hoparlöre 10000 lira isteyecekti:) neyse demek istediğim bu para işi aslında asıl problem değil çünki aslan besleyen yemi falan düşünmez derler.. Problem şu ki honda nın hyundai nin olsa olsa en fazla hoparlörü bozulur, direksiyonu sıyrılır dökülür, gündüz ledi bozulur, hyundai nin mazda nın kia nın vs. ön takımdan rulmandan ses gelir eyvallah ama yolda bırakmaz saç baş yoldurmaz ufak tefek şeyler bunlar, motor indiren şanzıman dişlisi kıran çok çok nadirdir bir subaru da hyundai de mazda da hepsini toplasak bir sürü satılan otomobil arasından kim kaç kişi 30-40000km de motor patlattı? bmw lerin problemlere bakıyoruz hiç öyle mi? şanzıman yağı suya karışıp turbo yu bozmuş:) eksoz soğutma sistemi nedir? düzeltilmezse motor yanar demişler, bu nasıl bir motordur abi:) 2012 - 2013 model arabalarda su eksilten eksiltene zaten, o yaşta birçok marka model otomobil bakım periyodunda soğutma suyu bile değiştirtmiyor önermiyor gerek yok diyor. Hor kullanan zaten soğutma suyu falan değiştirmez zamanından önce ki yanlış antifiriz koysun.

tamam bunlar da problem olmasın bmw lerin problemleri ciddi şeyler olsun ama problemden görmeyelim desek:), ama şu var bu ülkede ikinci el piyasada çok ucuza satılan güzel görünümlü bmw ler var ve haliyle davulun sesi uzaktan hoş gelir, bunları ucuz diye alıp normal sorunsuz veya problemi kolay halledilebilen bir arabaymış gibi kullanmaya kalkışırsak neler olur?

bu Bmw leri görünce volkswagen dsg problemi tsi ın yağ eksiltmesi falan gözüme ufak tefek şeyler geldi:)

münih li bavyera kaplanının şikayet sayısı haddinden fazla, çünki bmw ye bu kadar para veren tüketici doğal olarak memnuniyet düzeyini arttırıyor neticede umduğunu bulamıyor. Mercedes te bu kadar ciddi sorunlar yok, çoğunlukla şiddetli rüzgar sesi, motor arıza ışığı, kayış zincir sesi vs. :) bunlarda genelde C180 gibi A180 gibi son yıllarda kalitesi eleştirilere maruz kalan ekonomik alt merco modellerinde var ama aslında bu modeller piyasada fazla sayıda olduklarından şikayet sayısı da fazla evet bunu tahmin edebiliyorum, yalnız şu da var bir E serisi yada S classe ile A180 in aynı kalitede olmadığı da aşikar bu da bir nevi üreticinin belli modellerine üvey evlat muamelesi yapması gibi birşey, tamam ucuz modellerde donanım performans yüksek seviye olmasın ama sağlam ve sorunsuz olabilirler hiç olmazsa marka profili adına. Bunu neden diyorum çünki ucuz dandik bir getz full paket elantra kadar sorunsuz, honda nın jazz modeli civic ten çok daha sorunsuz ve çok daha sağlam.

emrex ve Tilki bunu beğendi.
  13. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    @erenuzel41 yanlış hatırlamıyorsam bir 1.0lt i10 vardı, garantiden motor değiştirilmişti hem de garantisi bitmesine rağmen, forumda konusu vardı

emrex bunu beğendi.
  14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bir tane de şanzıman yağını komple asfalta boşalttığı için garantiden ücretsiz şanzıman değiştiren vardı. Neticede hyundai tüketiciye bu olay kullanıcı hatası kaynaklı ver 5000 lira takalım yeni şanzıman demedi:) bu arıza kronik de değil, binde bir.

emrex bunu beğendi.
  15. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    2012 i30 crdi ye hangi yağ koyalım ben 5w-40 dediğinizi hatırlıyorum ama doğru mudur. @MSC

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bmw gerçekten sorunlu bir araba, Bostancı sanayi sitesine gidin Bmw esnaflara can suyu oluyor. Kuzenin Bmw daha yeni diferansiyel dağıttı, 10 yıllık binek bir araba diferansiyel dağıtır mı.? Çıkma fiyatı 5bin liranın üzerinde, serviste 23bin lira. Elektrikli el freni kartı yanmıs çıkması 2bin lira. O çok sevilen tam otomatik şanzıman arızası 10bin lira yedi yine de olmuyor, bazı sorunlarını parayla bile çözemiyorsunuz. Bir arabanın direksiyon hidrolik kabı kaçak olmadığı halde değişmesi gerekir mi.? Gerekiyormuş direksiyon sertleşiyor içi katranlaşıyormuş galiba. Direksiyon kutusu da sorunluydu zaten. Elektrik arızalarının ardı arkası yok. Sürekli jant çatlıyor, çok hassas, bir de bu araba suv. Arabalar güzel araba lafım yok lakin kesinlikle sıfır alınmalı.

emrex bunu beğendi.
  17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sanzimani bostancida mi yaptirdiniz? Kim yapti?

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    5w40 ;)