Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumun Sohbet Sayfası (eski)

'Sohbet' forumunda Ersin tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Şuan da filo aracı olarak henüz 33 bin km'de 2017 model Focus Titanium TDCİ kullanıyorum. Aynı şeyleri söyleyemeyeceğim çünkü; yalıtım, süspansiyon ve performans anlamında çokta iyi olmayan bir araç bence. Focus 2.5, performans, tüketim ve süspansiyon anlamında daha başarılıydı bence. Genel olarak o model araçların süspansiyonları sert olur fakat; Focus 2.5 darbe sönümleme başarısı ile birlikte yumuşak süspansiyon hissi veriyor. 2017 model Focus'un bu üç özelliğini beğenmedim diyebilirim.

Focus'tan önce Passat vardı, 2.0 TDİ Comfortline idi. Yalıtım anlamında oldukça başarılı idi, sizin kullandığınız aracın Trendline olmasından kaynaklı. Trim sesi vs. yoktu, fakat; süspansiyonu biraz sert idi. En sevmediğim özelliği ise o idi. Passat'ta mesai saatleri içerisinde arka koltukta yolculuk yapardım, hiç rahatsız etmezdi. Yol tutuşu ise; şu ana kadar en iyi yol tutan Passat diyebilirim.

- Fiyatı hariç her yönüyle sevdiğim araç ise Arteon. 2.0 TDİ 150 ps DSG idi. En beğendiğim özelliği çok sessiz bir araç olması ve DSG'nin alışılagelmiş sürekli vites yükseltme tepkisi bu araçta yoktu.

Tilki, sipartacus ve gokhan06 bunu beğendi.
  2. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,842
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    abi geçmiş olsun allah saklamış şayet çarpışma olsaydı iki tarafta hasar alırdı amma senin hasarın daha ön planda olurdu verilmiş sadakan varmış şu sıkıntılı zamanlarda allah kimseye yaşatmasın

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Dediklerinizde haklı olmakla birlikte, dizel Avrupa'da ömrünü tamamlasa da ülkemizde 15-20 yılı daha var bence. AdBlue bakımdan bakıma ekleniyor çok fazla bir maliyeti yok. Kücük araçlarda benzinli ideal olsa da büyük araçlarda yakıt farkı açılıyor.

Abi sırtlık da elektrikli, çok fazla fonksiyonu yok ama hiç yoktan iyidir işte. Passat beni büyük hayal kırıklığina uğrattı, ben böyle düsünmemiştim. Otoyol kullanımlarında arabanın içinde adeta girdap oluşuyor, uğultu var arabada. 90km hızda başlıyor rüzgar almaya, öyle böyle degil ama. Uzun yol yapılacak bir araba değil.

@Sevra kiraladığım trendline degil Comfortline'dı. Golf'ü aktif olarak kullanan ablama kullandırdım 40-50km kulandı, ben hic yorum yapmadan çok sesli dedi ve camı kontrol etti. Sonra arkadaşıma verdim ona da bir şey söylemedim ön yargısı olmasın diye, arabanın içinde girdap var dedi.
    Yalıtım anlamında çok zayıf, düşük devirlerde kalkış anında vs şanzıman kavrama yaparken motordan çok kötü bir ses geliyor. Hızlandıkça rüzgar, motor, yol birbirine karışıyor. Eğer yokuş aşağı iniyorsanız 80km hızda bile rüzgar sesi geliyor. Araç testlerinde de bu ruzgar sesinden bahsediliyordu ama hep "rahatsız edecek düzeyde degil" diyorlardı fakat çok iyi niyetli bir açıklama bu.
    Cam tavan sesi zaten yorumlarda bolca mevcut, göstergelerin oradan gelen sesle karşılaşanlar da var, sadece vites kolunun oradan gelen sese rastlamadım. Yol tutuşuna diyecek lafım yok, gerçekten başarılı, yuksek hızda virajlarda tedirgin etmiyor. Arka diz mesafesi de çok iyi. Ama şahsen hacim anlamında bir beklenti yoksa kesinlikle Golf tercih edilmeli.
    Benim kiraldığım Focus 2018 ust donanım dizel otomatikti, bana verdiklerinde daha 180km'de sıfırdı, süspansiyonlarını çok beğenmiştim, bizim buralarda yollar bozuk, Focus ile adeta çukur arıyordum girmek için hissettirmiyordu, uzun yol kullanımlarında araba çok sessizdi, bence Golf'den bile başarılıydı. Sonrasında Golf'ü kullandığımda bana sert geldi.

Unicorn, gokhan06, sipartacus ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,322
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
  5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,232
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
  6. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,495
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elentra xd

ai_torcuk bunu beğendi.
  7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,322
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    abi Hyundai logolu boyun yastığı vardı. Grup yöneticisi kaldırmış ilanı.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    İş gereği her gün bozuk yollardan geçip o yollar hakkında ihale veya proje ön hazırlığı yapıyorum, benim kadar bozuk yolları kullandığınızı sanmıyorum. Daha önce bu yüzden aracımın altını çıkıntıya vurup 1500₺'ye yakın masraf çıkarmıştım.

Kullandığım full paket 2017 Focus, performans anlamından hiç beğenmiyorum. 1.2 vites hariç dip gazda ileri atmıyor, ivmelenmesi de o kadar iyi değil, kasası ağır. Henüz 33.000 km'de, ihale yolu ile tüm bakımlar ihaleyi kazanan Yetkili Servisinde zamanında yapılıyor.

Sert süspansiyon tercih edilmiş, bunu bir çok test editörü de belirtmiş. Poloş aracımda bozuk yamalı, engebeli yoldan hızlıca geçince hiç bir şey hissettiremez ve sessiz çalışırdı. Ara sıra amortisör rezonansa girip sadece lastik uğultusuna benzer bir ses duyulurdu. Maalesef ki; Focus ile o yoldan geçtiğimde yavaşlatmak zorunda kalıyorum, sert süspansiyonlu aracı hiç sevmem, bu yüzden de filo bu filo aracından memnun değilim.
    Aracımın konusunda hep söylerim; öncelik verdiğim özellikler; süspansiyon konforu, yakıt tüketimi ve performans. Bu üçünü de Focus'ta bulamadığım için beğenmedim maalesef.

Asfalt yapıldığı zaman alt temel de yetersiz mıcır agrega tarzı bitüm kullanılırsa, asfalt serimi ve sıkıştırması esnasında asfalt merdiven gibi olur. Yolda ilerlerken merdivenden iniyormuş gibi bir his oluşur. Poloş o yolda gayet iyi ve nazikçe yaylanırken, Focus, yayları kesilmiş dip basık Şahin gibi sert tepkiler veriyordu. Konforlu süspansiyon bu olmamalı.

Passat B7, B8 & Yeni Megane Sedan ve Egea kullandım filo aracı olarak. Linç edileceğim, bir çoğunuzun garibime gidecek ama; Megane ve Egea Sedan süspansiyon konforu daha iyiydi diyebilirim. Diğer konularda ise Focus tabi ki.

Passat bana Focus'tan daha sessiz geliyor. YouTube'da bir çok video paylaşmıştım, kaç km hız ile gittiğimizi görebilirsiniz. O hızlarda bile rahatsız edici bir rüzgar sesi vs. yoktu. Passat B7 kasa, virajlarda kasayı sağa sola yatırırken, B8 kasa çok yapmıyordu. Arkada oturanı rahatsız etmiyordu bu sayede.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

koreci bunu beğendi.
  9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    @Sevra tabiki de sizin kadar araziye, bozuk yola girmemişimdir, benim bahsettiğim şehir içi yollardaki yamalar, bacalar, çöküntüler, kabartmalı yol çizgileri vs büyük çukurlara sert düşünce "küt" sesi çıkıyordu bu ayrı. Mesela Golf de bu kut sesini yapmıyor ya da daha geç yapıyor.
    Performas olarak yazılımlı Polo'dan sonra hantal gelmesi çok doğal, zaten 0-100 10 küsür saniyeydi galiba ya da 11.
    Passat'ı Gebze-Adapazarı otoyolda kullandım yüksek hızda virajlarda başarılı ona kesinlikle sözüm yok, kullandığım aracın balans sorunu olmasına rağmen hiç tedirgin etmedi. Fırsat bulursam bayiye gidip bir de bayinin test aracını kullanacağım.

10. Czengin67

Czengin67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Can Zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Yaklaşık bir ay önce 2009 hyundai getz 1.4 doch lpg araç ile araniza katıldım.
    Bugün bir anda arabanın motor sağ tarafından ara ara tık tık sesi geliyor arabayı durdum rölantide sıkıntı yok boşta gaz vermeye başlayınca tekrar yaptı . Bu konu da yardımcı olursanız çok sevinirim

smtsmt227 bunu beğendi.
  11. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Selam, geçtiğimiz Cuma günü trafik cezamı ödemiştim.
    2 gün önce E-devlet'e bi mesaj gelmiş, trafik ceza tutanağınız tanzim edilmiştir diye. Bu ne demek oluyor.?

- Plaka adına yapılan tahsilatlarda, trafik cezasının ödendiği görülüyor.

12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,232
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    O mesaj e-devletten bana da geldi , sonunda eğer ödeme yaptıysanız dikkate almayınız diyor. Demek ki e-devlete yansımasını beklesem süre doluyormuşmuş , ben cezayı yedikten sonra 2 gün içinde ödemiştim E-devletteki mesajı da sildim.

Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi

Sevra bunu beğendi.
  13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,232
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Zaten çarpışsak var ya allah korusun motor kaputunu çiğneyecek kadar üstüne çıkardı , ben hiç tepki göstermedim ,polis arkamda hazırdı her şeyi gördüler hesabını bir şekilde ödedi.

santafe2004 bunu beğendi.
  14. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,960
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bakım zamanı geldi Yağ geldi.[​IMG]

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Poloş'a yan baktı.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Biraz önce WhatsApp dan bir link geldi. Yeni Zelanda da adamın biri cami basıp 17 dk boyunca herkesi tarıyor. Görüntüleri de, kendi kask kamerasından çekmiş. Etrafta polis falan yok. Allah rahmet eylesin. Biraz ağır video o sebeple linki paylaşmak istemedim. YouTube da var.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki bunu beğendi.
  17. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Müslümanın kanının bir kuruş değeri yok malesef dünyada. en son 49 kişi şehit olmuştu. inşallah artmamıştır. bu katil de ona sessiz kalan batı da hayvandan bile aşağı benim gözümde.. Allah kahretsin

18. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,433
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Görüntüleri izleme gafletinde bulundum, siz siz olun izlemeyin. Şehid olan Müslüman kardeşlerimize Allah rahmet eylesin.

19. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,960
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    amin Allah rahmet eylesin. bencede izlemeyin.

20. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Herif hem müslüman, hem de Türk düşmanı. Sosyal medya hesabından canlı yayın yapmış. Silahların üstüne, rusların osmanlıyı yendiği tarihi falan yazmış. Kiril alfabesiyle Türk yiyici yazmış. Psikopat manyak. Allah belasını versin.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş