Selamlar Focus 1 sport trend 2.0 - 3kapı almıştım bahsettim geçen gün bir konuda. Birkaç sorun yaşadım. Uzun olacak ama anlatayım. Pazar günü gezerken aracın hararetinin yükseldiğini gördüm tam kırmızıya dayandı arıza ışığı yandı aracı sağa çekip stop ettim. Mecburen ettim çünkü kaputu anahtarla açabiliyorum. Kaputu açtım ki radyatörün altındaki hortum bağlantı yerinden kopmuş. Su yok arabada. Neyse hortumu zar zor kesip kısaltıp yerine taktım suyunu koydum havasını aldık araçta sorun yok gibi, sadece bugün 22.00 civarı 100 km hızla giderken rampa iniyordum çevre yolunda aracı bıraktım kendisi indi. Hararet düştü baya. Sayı olmadığı için rakam veremiyorum ama neredeyse en dibi gördü. Sonra rampa bitince gaza bastım geri normale döndü. 90 derecenin üstüne çıkmadı hiç takip ediyorum. Conta yanma belirtisimidir bu ? bir de aracı 1 haftadır falan kullanıyorum sabahları soğukken araç benzinde gaz yemiyor. Forumda birkaç konu okudum araç lpg de zengin yada fakir karışımda olursa ECU sinyal gönderip bunu düzeltmesi için talimat veriyormuş. LPG de stop edip benzinde çalıştırınca da o yüzden gaz yemiyormuş. Bende biraz aracı kurcaladım ve lpg enjektörlünden çıkan 4 hortumdan birinin çatlak olduğunu gördüm. Hemen lpg yi kapattım benzinde çalışmaya devam etti araç ama o çatlaktan hava alıyor gibi hissettim. Benim problemimin nedeni bu olabilir mi ?
geçmiş olsun, bizimde focus 1 varken o hararet bazen öyle çok oynak olurdu...yani yokuş inerken neredeyse en dusuğe inerdi sonra gaza basinca geri ortaya gelirdi, bir kaç yere göstermiştim normal demişlerdi... diğeri için iyi bir lpg ustasına tüm aracın motor aksamini kontrol ettirin bence
Lpg ustasına gideceğim iyi bir ustam var hatta, ozamana kadar aracı kullanmama kararı aldım. Lpg yi tanktan kapattım. Tüm tesisatı yenileyeceğim borular hortumlar kablolar vs. hararet konusunda içim rahatladı teşekkür ederim. Yinede göstermekte fayda var gitmişken ona da baktırırım
Hararet çok aşağılara düşüyorsa termostata bir baktırın yinede. Benzinde gaz yememe ile ilgili olarak, kısa bir dönem citroen xsara kullanmıştım. Ondada benzinde çekiş kaybı, tekleme vs. olmuştu. Sorun tamemen lpg ayarının Ecu yu etkilemesinden çıkmıştı.
ECU yu etkiliyor gibi, çünkü motor rolantiyi kendisi düzenliyor ama sonra anlık olarak geri bozulabiliyor. Lpg enjektöründen emme manifolduna giden hortumlardan birisi çatlayınca hava yakıt karışımını bozdu diye tahmin ediyorum en çok kafama takılan mesele conta yakmış olamamdı. Ama şükür öyle bişey yok gibi
Genelde bi kere kırmızıyı gördüyse conta yanar, suyunun havasını bi süre alırsınız ekleme ile sonra eksiltme ve eksozdan duman atma takip edilmeli bu süreç 1 ay sonra ortaya çıkabiliyor. Termastat bozuk dibe inmemeli lpg çatlak kaçak hortumdan öyle tepkiler verir
Çok teşekkür ederim, 1 ay boyunca kontrol edip ona göre ustaya gideyim. Arızası yokken gidip hararet yaptı conta yanık mı dersem fırsatçılar hiç acımadan yolmaya çalışıyor.