Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fikirlerinize Ihtiyacım Var Tüp Taktırmalımıyım ?

'LPG Sistemleri' forumunda berkoviç tarafından 19 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bende vialle liquidsi taktırdım.Yaklaşık 8000 km oldu.memnunum.

2. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Şuanda LPG dizelden daha avantajlı.Fiyat olarak da bakınca taktırılabilir.İ20nin yakıtı konusunda bilgim yok kesin bir şey diyemem.Ancak benim yumurta mesala benzinde de az yakıyor.Tuplu ama benzinde biniyorum bazen

Sabahattin bunu beğendi.
  3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Sevgili forumdaşım , bu foruma üye olduğumdan bu yana zaman zaman lpg ile ilgili açılan konular oldu , hepsinde de hilafsız ben karşı çıktım ve bir lpg karşıtıyım.
    Zamanında bir isviçre saati kadar sağlıklı bir Astra aracım vardı , hiç lpg takılmamıştı ve henüz 8500 km de iken Mersin de bir dost sohbetinde tamirci" bakınız lpg şöyle lpg böyle iyi adamlar mercoya bmw ye taktırıyor muhabbeti " yaptı ben de haliyle gaza geldim ve 1500 tl ye italyan lovato taktırdım ve ilk günden sorunlar başladı bir türlü rampada çekmiyordu , evden çıkışta 2-3 km sonra gaza geçiyordu derken ayar ayar diye diye bir yıl geçti sonra mı ? Araç aniden yağ eksiltmeye başladı , otobanda benzinde 170 vuran araç gaza manuel alınca hızı 80 km lere kadar düşmeye başladı , bu durum benim kafamda lpg uygulamalarına karşı bir tavır oluşturdu , ve o Astra mı ölmüş eşek fiyatına elden çıkartarak , 2013 i20 1.2 aldım , aracımı aldığım günden bu yana benzinli aracın sürüş keyfini yaşıyorum üstelikte bir araç ne ile çalışırsa çalışsın şehir içi acımasızca yakar , bir aracın yakıt tüketimini uzun yola göre değerlendirmek lazım.
    Herkes malının sultanı isteyen istediğini taktırır ama bana göre sıfır aracına kıyma.

memleket ve Onur- bunu beğendi.
  4. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    LPG dizelden daha avantajlı derken anladığım şeyi kastetmiş iseniz bence yanılıyorsunuz.

2006 model 1,6 tdci focusum var, Çubuk-Ankara yolunda 110-120 km/h hız aralığında 17 kuruş/km yakıt tüketimine sahip opetin yakıtı ile.
    Arkadaşta 2007 1,6 lpgli focus var, Çubuk-Ankara yolunda 90km/h cruise control ile gittiğinde ancak yakalayabiliyor 17 kuruş/km tüketimi. Dahası bu hesabın içinde aracın ısınana kadar yaktığı benzin yok. Onuda hesaplayınca zararda çıkıyor. Daha aradaki performans farkını (dizel vs lpg) saymıyorum bile.

Bazı markaların profesyonel olarak ürettiği motor benzinlidir. Buna en iyi örnek hyundai'dir. Benzinlisine binip çok yakıyor diyen hiç görmedim. Ancak dizelden çok fazla şikayet var. Kia'da aynı şekilde. Esasen uzak doğu üretimi araçların durumu budur. Bu gün kore malı bir araç alacak olsam muhakkak benzinli/lpgli alırım. Ancak Avrupa üretimi araçlardaki dizel motorlar aynı araçlardaki benzinli/lpgli motorlara göre yakıt anlamında daha avantajlıdır. Buna örnek vermek gerekirse; 1,6 dizel manuel C segmenti bir alman aracında 90-110 km/h hız bandında uzun yolda tüketim değeri olarak 4,5 litreyi çok rahat görürsünüz, hatta daha düşüğünü bile görebilirsiniz yeni nesil araçlarda. Aynı aracın lpg'li olanı ise bahsettiğim şartlarda 9-10 litre dolaylarında yakacaktır. Şimdi hesap yapalım;

Araç dizel ise, 4,5x3,88 = 17,46 tl 100 km'deki yakıt tüketim bedeliniz.
    Araç lpg'li ise, 9x2,15 = 19,35 tl 100 km'deki yakıt tüketim bedeliniz. Daha bunun benzini var.

Yukardaki yakıt fiyatları Opet ve Shell güncel yakıt fiyatlarıdır.

Dolayısı ile C segmenti bir dizelin yakıt verisini ancak B segmenti bir lpgliden elde edebilirsiniz. Bunun yegane istisnası kore markalarıdır. Onlarda ise hem dizel araçlar muadillerinden çok yakar hem de benzinli araçlar muadillerinden az yakar. Buna örnek olarak 2006 model focus tdci ile 2006 accent crdi'nin yakıt tüketimi hesabından hep focus avantajlı çıkar, ancak accentin benzinlisi ile fiestayı bile kıyaslasanız hyundai hep daha az tüketir.

SaMeTT ve Onur- bunu beğendi.
  5. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Lada gibi bir araçta markasını bile bilmediğim bir lpg takılı. 8 yıldır kullanıyoruz. Daha 1500 km de iken taktirmistik. Suan 90000 km civarında.Lpg nin bakımları hiç yapilmadi neredeyse. Bir kere Regulatoru değişti. Öyle aman aman bi performans düşüklüğü de yaşamıyoruz. Şimdiye kadar kat kat çıkardı parasını. Sizin lovato gibi kaliteli bir markada sıkıntı yaşamanız birazda kurulumu yapan ustadan kaynakli belki de. Astranin motorunun lpg uyumunu da bilmiyorum gerçi. Benzinli araç alacak olsam önce lpgye uyumlu olup olmadığını arastiririm. Aracimi zevkle kullanırken niye tasarruf etmeyeyim ki diye düşünenlerdenim.

HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muzzyy, Asel Kaan Efe ve Sabahattin bunu beğendi.
  6. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    kesinlikle taktırın pişman olmayacaksınız...

Sabahattin bunu beğendi.
  7. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yaptınız hesap doğuru varsaysak ( ki gerçekten benim Elantra Otomatik 18-20 kr yakıyor) gelelim sonuca.
    19,35-17,46=1,89 kr. peki dizel araç ve benzinli araç fiyat farkı ortalama 8000-10000 tl.
    2 kuruşla bu farkı nezaman kapatacaz?
    Dizel araçlar hepsinde turbo var, peki turbo ömrü ne kadar ve maliyeti nedir.
    not: Daha önceki aracım Renault Megan 1.5 dCi idi, çok memnundum.sıfır aldım, 80000 km sattım hiç arızası yoktu.

Muzzyy ve VVadam bunu beğendi.
  8. omergurcu

omergurcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    omer gurcu
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)

Sizde inandınızmı :) hmc nin motorlarında fakir karışım hatası olmadan sorunsuz kullananlar var yeni i20nin üstünde euro5 motor var dediğimiz gibi bir olasılık olsa en fazla 2000tlye hallolur sizi 6000tlye sandık motor alırsınız lpgde bir motorun en fazla subapları aşınır çeliklerle değişip istediğiniz gibi kullanırsınız ama ben görmedim daha i20 de subap eritmiş euro5 i20 hatta arkadasın birinde var 2011 euro5 motor i20 136.000 de ve lpg 16.000de takılmış hala sorunsuz :) en önemlisi düzgün bir montaj kaliteli işçilik arıza lambası yanmadan gezmek haa benim de var yeni i20 2015 elite 1.2 sunroof ve lpgli :) sıkıntısız

Muzzyy ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bende daha önce hiç lpg li araç kullanmadım.Sonra benzin zamları felandı filandı Lovato OBDII sistem lpg taktırdım. 9 sene benzinli bindigim araç 70 binde idi lpg taktıldı şuan 90 binde ben hiç bir problem yaşamadım.Yag eksiltmiyor, hararet yapmıyor gene olsa gene taktırırdım hiçde pişman degilim klimalı şehir içi 38 lt ile 420 km yol yapıyor.20 bin km dir sorun yaşamamam şans mıdır yoksa kaliteden midir bilmiyorum.Babamın malıda degil ben 20 bin km boyunca kullandım araç 11 yaşında ilk sahibiyiz hırpalanmamış bir araçtı lpg yi taktırdıgımda hala da öyle. Araç Tokattan 2 hafta önce klimalı 120 ile 68 liraya ankaraya geldi.Dizel güzel ama benim elimde ölür sonuçta sürekli kısa mesafe kullanıyorum canına okurum yani o arabanın.Dizel araçlar çok kibar kullanırken dikkat etmek gerek benzinli her koşulda iyidir Lpg daha iyiymiş.

araç 2005 model admire 1.6

Lovato, Asel Kaan Efe ve Sabahattin bunu beğendi.
  10. aktassa

aktassa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    Sait AKTAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Yıllardır LPG'li araç kullandım ve bundan son 3 tanesi Mercedes E200 idi.
    LPG konusunda son derece memnunum.
    Öyle ki 2012 i20 araç nasıl olur da 2000 motor E200 gibi yakar aklım almıyor. Aracı eşim için aldım. Sürekli olarak kullanmıyoır. O nedenle LPG taktırmadım aracıma. Eğer sürekli kullanılacak olsa kesinlikle LPG takılması gerekli bence.
    Siz de kararınızı ona göre vermelisiniz. Çok fazla km yapan birisiyseniz taktırın. Ara sıra kullanıyorum aracımı diyorsanız da hiç gerek bile yok.
    Performans konusunda da @Asel & Kaan Efe arkadaşıma kısmen katılıyorum. Sonuçta bu yakıtlar içerisindeki kalorifik enerjiye göre size performans sağlar. LPG yakıtı oluşumu gereği benzinden zayıf bir yakıttır tabiki de , ucuz olmasının nedeni de budur zaten. Eğer sizin minimum standartlarınızı karşılıyorsa sorun yok. Bu tamamen sizinle alakalı bir durum. Ama şunu da belirtmek isterim. Daha öncede belirttiğim gibi bundan önceki tüm araçlarımda LPG vardı ve 1600kg ağırlığını geçen E200 aracımla bile rampalarda performans düşüklüğünü hissetmedim ben. Sanırım gaz ayarı ile ilgili bir durum.
    Saygılarımla.

Muzzyy, Sabahattin ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    LPG ye uyumlu bir araca benzinde binmek büyük bir ZENGİNLİK örneğidir:)

VVadam, comanchee, aliii0752 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  12. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel

Hesap doğru.Fakat ben marka model için konuşmadım zaten.Dizel araç ile benzinli arasında 10.000 fark var.Marka olarak duşuneceksek zaten içinden çıkılmaz.
    Yukarda bi arkadaşın da dediği gibi kuruş kuruş kaç senede dizel parası çıkacak ?

Kaldı ki o seneler akıp giderken dizel farkını kapatayım derken tak bi turbo arızası dizel bakım masrafı vs omur boyu dizel farkı kapatılır artık :D

Ha marka model segment vs girerse işin içine eyvallah hepsinin kendine göre avantajı da var dezavantajı da.

Sabahattin bunu beğendi.
  13. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Peki tanıdığınız adam, PVD ve DLC kaplı subaplardan da bahsetti mi?
    Ya da ömrü hayatında bu terimleri duymuş mu?

14. memleket

memleket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    94
    Ad Soyad:
    Mustafa Ö
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    2001 model 1.5 GLS milenyum kasa aracı 2005 de aldım 70.000 km deydi ve LPG takılmamıştı. 10 sene bindim ve 140.000 de iken 2015 de sattım. Kullandığım 10 sene içerisinde bende LPG taktırmadım, taktırmayıda hiç düşünmedim. Araç sadece yazın uzun yol yapıyordu. Şehir içinde ise şirket aracı (Dizel Symbol) olduğu için genelde onu kullanıyordum.
    Demek istediğim benzinli araç şehir içinde çok yakıyor mu evet çok yakıyor. Ama uzun yolda az yakıyor. Uzun yolda az yakması ve bağajdaki tüp yer kapladığı için taktırmamıştım..

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Şöyle bakalım o zaman, alırken 8-10 bin tl fazlaysa satarken de öyle. O hesabın içinden çıkamayız. O zaman lpg için para ödüyorsunuz, sonra tarihi dolunca (normalde tüm tesisatın değişmesi gerekiyor, biz kuralların etrafından dolaşıyoruz sadece tankı değiştirerek) birşeyler değişiyor, bu arada illaki benzin de yakıyor, senede 10 bin km yapmayan adamın lpgsi külliyen zarar o mantıkla bakarsak yeni nesil araçlarda.

Hesabımın doğruluğuna gelince, ben zaten hyundaide lpglinin az dizelin çok yaktığını belirttim ve örneklemeye Avrupa menşeili araçlar ile devam ettim. Yukardaki mesajımda da söyledim, yine söylüyorum, 0 km elantra alacak olsam hiç düşünmeden benzinlisini alırdım. Ancak 0 km focus alacak olsam, yine gider dizelini alırdım. Akrabamın i30 aracında (dizel otomatik) 7,5 lt tüketim değerini elde ettiğim yolda aynı şekilde focus ile 4,5 litre elde ettim. Bir dönem oto kiralama işi de yaptık 1995 den 2010'a kadar, Avrupa araçlarda dizeli, kore araçlarında benzinliyi tek geçerim. Japonlarda ise bana göre toyotanın dizeline binilir, gerisi zaten satmıyor bize dizel.

Sabahattin bunu beğendi.
  16. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    @efendy06 yaptıgınız hesapta yanlış olan yerleri hemen bekirteyim.

1.6 lpg li xd2 elantra uzun yolda 7 litre lpg tüketir110 km hız . 2.0 crdi sonata 4 ileri otomatik uzun yolda 4.3 litre mazot tüketir 120 km hız.

Dizel ve benzinin bir birine kıyasla artıları ve eksileri var muhakkak ama ben ikisinide kullanmış ve tecrübe etmiş biri olarak dizel daha keyifli diyebilirim , amma şuda bir gerçek benzin/lpg kombinasyonu kesinlikle daha ekonomik aracıma yeni turbo taktırmış birisi olarak söylüyorum bunu

Sent from my iPhone using Tapatalk

VVadam ve Sabahattin bunu beğendi.
  17. dgnklc

dgnklc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Doğan KILIÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    kardeş lpg istiyorsan bu senin seçimin ama şunları da göz önünde bulundur derim.
    Lpg taktırdığın zaman araç performansı benzine göre düşük olacaktır, aracın ömründen yiyeceksin ve satmak istediğin zaman da orjinalliğini bozduğun için(lpg taktırdığın) fiyat düşecektir.

SaMeTT ve memleket bunu beğendi.
  18. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Bu 2.el konusu herkese göre değişir. Ben de araç alırken lpg yok diye fiyat kırarım.

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

19. dgnklc

dgnklc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Doğan KILIÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    kardeş hiç güleceğim yoktu millet gider mersine sen gidiyon tersine :):):):):):):):)

master006 ve SaMeTT bunu beğendi.
  20. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Taktırsaydın lpg, şimdi ben buna alır almaz lpg taktırcam 2 bin TL maliyet derim

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hasan Tarık bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş