Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

FİAT Yeni Linea İlk İzlenimler...

'Sohbet-2' forumunda tolga77 tarafından 10 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    hayırlı olsun ama linea gerek tip gerekse iç kısmının darlığı sebebiyle son alacağım araçtır.

arkaya oturduğumda kafam tavana değiyor ön yolcu koltuğunda ise kokpit o kadar sündürülmüşki dizlerim kokpite değiyor...

Yani c sınıfı diyorlar ama b sınıfı eradan bile daha dar ve kullanışsız bir iç dizaynı var bence

2. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin ama Era bizde baska xD

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Linea C sınıfı değildir aksine B sınıfının özelliklerini taşımaktadır... Linea yı Era ile kıyaslamak dahi çok çok yanlış olur... Accent oturmuş bir isimdir... Henüz Fiat in araç isimleri dahi marka olamamıştır...

Arkadaşıma hayırlı olsun diyorum... Beklenti istek ve tercihler farklı olabilir... Tecrübelerini de paylaşmasını bekleriz...

4. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Hayırlı Olsun.

5. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    hayırlısı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle çalıstığım firmada linea kullanıodum benim tarzım deil ama size tekrardan hayırlısı olsun

6. samet78

samet78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    eco sonuçlerı ne oldu merak içerisindeyiz bilgi verirseniz seviniriz...

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hayırlı olsun SUV beklerken Linea'yı görmek şaşırttı. İnş. bütçeniz olurda dediğiniz gibi SUV'a da binmek nasip olur. Birçok araç varken neden Linea acaba Fiyatı mı uygundu ?

8. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Konuyu hortlatayım.......

Araç ile 2000 km yi devirdim. İzlenimlerim daha da netleşti. Ancak önce bir kaç hususu belirtmek/cevaplamak isterim.

*Linea, sınıf olarak bir türlü bir yere oturtulamayan bir araçtır. C sınıfı da diyenler var, B sınıfı da. Kriter nedir, neye göre ne olur benim de kafam karıştı. Ama genel eğilim ya B sınıfı Sedan (symbol-accent....vs) ya da C sınıfı sedan (fluance-jetta...vs) olduğudur. Ancak "era ile kıyaslamak bile yanlış olur" ifadesi biraz ağır olmuş. Kişisel görüşüm aracın B segment olduğudur, zira grande punto şasesi üzerine yükseliyor olması bu konudaki dayanağım. Ama çok daüzerinde durmuyorum, çünkü bu konuda çeşitli ortamlarda çok fazla tartışma var.

*SUV düşünüyordum, hatta hatırlarsanız ilk tercihi mde ix35 idi, sonrasında yeti ve qashqai vardı. Ancak kısmet olmadı diyelim, bu konuda özel bazı sıkıntılarım oldu, özellikle hyundai konusunda çok üzüldüğüm gelişmeler oldu, SUV a o kadar kanalize olmuştum ki, işin doğrusu linea biraz da acele verilmiş bir karardı. Paramın yettiği 0 km, donanımlı, güçlü motorlu en uygun alternatif bu idi. Çoğusu, bu paraya ikinci el bişey alsaydın....vs diyebilir, ama tercih meselesi, saygı beklerim. Accent Blue, yukarıda söyledğim, özel ve hyundai ile ilgili bazı sebepleden alternatiflerime girmedi. İşin doğrusu bir daha hyundai almam sanırım. Bu foruma eşimin aracı accent admire ile devam ederim, ama model yüksletmede hiç bir zaman özellikle 0 km hyundai olmayacak. Blue'yı kapsam dışı bırakırsanız geriye bir tek linea kalmıştı.

Gelelim izlenimlere:

* Herkesin merak ettiği ecodrive ile başlayayım. Mantık güzel, araca usb yi takıyorsun, sonra aracı kullanıyorsun, canın istediği zaman usb yi çıkarıp bilgisayara takıp, verileri takip ediyorsun. Bu özellik sadece 1,6 dizeller için var, 1.3 lerde yok. Fiat'ın ecodrive programı animasyonlar ile senin kullanım alışkanlığını analiz ediyor, hatta vites değişim devirlerini bile ,sen ne yapmışsın, ne yapsan iyi olur gibi analizler ile de gösteriyor. Ama teoride iyi olan bu uygulama, pratikte patlak. Ben iki ayda, 100 üzerinden 38 aldım, ve bu özelliği menüden off konumuna getirdim, psikolojimi bozdu. Eco drive uygun araç kullanmak, istanbul trafiğinde neredeyse imkansız, ciddi sinir gerektiyor, ki o da bende yok

* Araç uzun, diz mesafesi iyi, ancak biraz dar gibi. Ayrıca direksiyon turu da zayıf, bu da manevralarda alışkanlık istiyor, boyutlara tam hakim olana kadar biraz acemilik çekiyorsunuz

* 105 hp 290 nm tork keyfli, beni tatmin eder bir bir performansı var, şimdiye kadar deneme amaçlı 170 km/h ye çkadar çıktım, daha da giderdim, ama trafik müsaade etmedi. 6. vitesin avantajı ile, 160 km/h ile giderken hala devir göstergesinin 3000 rpm lerde olması da ayrı bir güzellik.

*120 km/h hızdan sonra rüzgar sesini alıyorsunuz, bu, beni rahatsız etmedi ama dikkat çekici bir durum.

*Ayrıca benim araca özgü mü bilemiyorum, ama 170 ile giderken bile araç bana stabil geldi, savrulma gezinme...vs hissetmedim. Linea da donanıma göre çok fazla kalite farkı var,iç mekandaki plastik kalitesinden tutun da lastik ebat/markasına ....kadar. piyasada genellikle şirket tercihi olan boş donanımlar olduğu için bunu belirtmek istedim. Zira yüksek süratte çok gezindiğini okumuştum. Benim aracım serinin en full donanımlı olanı, ve ESP var. Bunlardan sebep ile yüksek süratte gezinme hissetmemiş olabilirim.

* Uzun yol tecrübem henüz fazla yok, şehir içinde bu araç biraz fazla yakıyor gibi. YB iki farklı hafızada data tuttuğundan, aracı aldığımdan beri 0 lamadığım bir değerim var ki o da 6,3 lt.....

* koltuğunu ayaralmak biraz zor geldi bana, daha doğrusu uygun sürüş pozisyonu biraz zor ayarlanıyor. Ama buldum sanırım.

* Bir iki ergonomik kusur tespitim var. birincisi yağmur sensörü hassasiyet ayarı. Daha önceki araçlarımda bu hassasiyet ayarı silecek kolu üzerinde bir bilezik ile yapılırken, FİAT bunu aracın kişiselleştirildiği Menünün içine koymuş, bu da yolda giderken hassasiyet ile oynamaya oldukça zorlaştırmış. ayrıca yağmur sensörü sürekli açık kalmıyor, yani aracı her çalıştırdığınızda, sensörü açıp kapatmak gerek, artık hangi mantık ile yapmışlarsa, bilemiycem. İkinci ergonomik kusur ise, daha önce de dediğim gibi, araçta eşya gözlerinin dar ve yetersizliğidir. Son olarak yine ilk mesajımda yazdığım, elektronik klimada, klimayı kapdığımızda iç hava sirkilasyonunda aynı anda devreye girmesi. klimayı kapattığımda bunu bir de devreden çıkarmak gerekiyor her seferinde. Başka bir ergonmik sıkıntım da, YB ekranının konumu.... Şöyle ki ,ekranın dizaynında, ekranda sürekli olarak görünen, sıcaklık ve saat bilgisi aşağıda kalıyor, direksiyon simidi de bu verilerin görülmesini engelliyor, diğer YB verileri ise yukarda kalıyor ve görüş sıkıntısı yok. Bunların yerleri değişik olsaymış iyi olurmuş bence.

*Cam filmi yüzünden ceza yedim, bu hafta kısmetse filmlleri çıkartacağım, ayrıca filmi yaptırdığım yer destek olmadı bana bu konuda, çıkarma işlemini zieabartda yapacam. Arka rezistantın başına bişey gelmeden şunu atlatırtım umarım.

* Araçten beklentilerime göre, özetle memnunum diyebilirim. Benim kritelerimi karşılıyor. üç kişilik bir ailenin ihtiyacını da yeterince görüyor. ailenin en uzunu olarak 170 boya sahip olan biri olarak aracın darlığı çok da sıkıntı değil.

ilginiz için teşekkürler

Köksal bunu beğendi.
  9. m_ertemur

m_ertemur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Mehmet Emin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    İ30'da da Eco modu var. Fİat'taki gibi bir işlem yapmıyorsunuz sadece ECO tuşuna basıyorsunuz sonrasında araç vites değiştirme devrini düşürüyor, torku düşürüyor hızlanmayı azaltıyor. Bu sayede daha sakin ve yavaş bir kullanım sunuyor. Sıkışık trafikte, şehir içi kullanımında ve uzun yolda farkı hemen hissettiriyor. Bu arada ECO modunda gücü düşürüyor ama ihtiyacınız olduğu anda özellikle rampalarda gaza sertçe bastığınızda aracın eski gücü geri geriyor sistem kendini devre dışı bırakıyor siz gazı bıraktığınız anda eski ECO mod'u aktif oluyor.

Linea 1.6 alarak Fiat için en doğru aracını tercih etmişsiniz. Bende i30 almasaydım aynı aracı almayı düşünüyordum. Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

10. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bilgilendirmeniz için teşekkürler güle güle kullanın:D

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    bilgilendirme için teşekkürler.. 1.3 multijetlerde 6 vites var mı?

12. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    güzel bir bilgilendirme olmuş,ellerinize sağlık.aracınızı güzel günlerde kullanmanızı ve bundan sonra gönlünüzdeki aracı almanızı dilerim.

13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam tekrar hayırlı olsun... Kazasız belasız sürüşler dilerim... Zevkler ve renkler kesinlikle tartışılamaz... Ancak ben sözümün arkasındayım... Neden mi Linea yı C segmenti gibi tanıtsalar dahi B segmentidir... Özellikle motor sesini çok fazla alıyor... Era dizeller böyle sesli çalışmıyor ve ciddi anlamda torku hissediyorsunuz... Ben 1.3 linea ya binmiştim... İnanın araç gitmiyordu... Ayrıca motor çok fazla zınklama sesini alıyordu... Sanki kucağımızda motor var gibiydi... Enlemesine daraltıp uzunlamasına sündürülmüş bir şasesi var... Motor kaputunu kaldırın motorun kapladığı yere bakın ön kısımdaki boşluğa bakın... Neden öyle bir şey yapmışlar anlam veremedim....Sürücü tarafı ısı yalıtımı zayıftır sağ daraftan cayır cayır sıcak gelir yazın klimanız boşa çalışır... Uzun düz yolda iyi gider ama virajlarda çabuk savurulur dikkat edin... Zaten testlerde de savrulduğu belirtiliyor... M jetler belirtildiği gibi ekonomik değildir... Sadece ekonomik görünümlüdür... Katalog değerlerine 40 yılda 1 yakalama şansınız olur...Bakım masrafı da tuzludur...

Sakın yanlış anlaşılmasın ben Hyundai iyidir demiyorum ama sadece tampon değiştirmeyi tasarım sanan bir zihniyetten bahsediyoruz burda...

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Güle güle kullanın.

Linea alakalı şu anki düşüncelerim ; Son zamanlarda bilhassa makyajsız Linea 1.6 dizelleri pek gözüme çarpar oldu. Bütçem doğrultusunda ulaşabilceğim araba olduğu için biraz detaylı bakar oldum. Özellikle 1.6 Emition Plus sanırım en full modeli bu, arabada aradığım herşey var sunroof dışında. 4 disk fren, dijital klima 16 inc alışımlı jant, 6 ileri vites, amortisörlü bagaj kapağı vb şeyler. Yanlız dikkatimi çeken husus kadrandaki rakamlar çok iç içe geçmiş, bagaj açma yeri yok içeridenmi açılıyor acaba ?
    Belirttiğim donanımda Lineayı sürmedim daha önce 1.3 dizelini sürdüm donanım olarak neydi hatırlamıyorum ama çok hantal, performansı düşüktü, bana pek sıcak gelmedi.

İncelediğim 1.6 Emition Plus donanımlısı iyiydi, öyle çok fazla incelemeyedim arabanın sahibiyle çok samimi değildim çünkü. Kroni yada kolay arıza yapan tarafı varmı pek bilmiyorum bende.

Kendi açımdan kıyaslama yaparsam;

Era ; Jant, lastik, yay, cam filmi, hoparlör, teyp yapmam gerekli
    Linea; Cam filmi, Teyp, Hoparlör.

15. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Su yeni ifadesi de cok takinilan konu, ancak bu arac makyajlandi yenilenmedi ben alirken bu farki bilerek aldim. Bildiginiz uzere, makyajlamada fazla buyk bir degisim olmaz, ufak tefek dokunuslar diyelim, dikkat edin makyaj goren cogu modelde de boyledir. Yeni demekle yeni olmuoyr, ancak yine de sirf bu yuzden fazla da elestirmiyorum fiati. Yeni kasa ciktigi zama n linea2 derler olur biter....

Ozde dediklerinize katilmak birlikte, (segment konusunda) eraya bile rakip gostermememnizi anlayamamistim, sonucta era da b segment, yani bunlar rakipti. Simdilerde makyajli linea ila blue birbirne rakip bana gore. Karsilastirma yaparken bunu goze almak gerek.

Ayrica 1,3 lerde performans sorunu asikar, ancak 1,6 da boyle bir sikinti yok. Dedigim gibi bos donanim ile dolusu arasinda bayagi fark var, yalitimdan da buna dahil. Performan ssikintisi yasamam, ama klima konusunda dediklerinizi zamanla gorecez, sonucta daha yaz gormedim. Kismetse paylasirim burada.

#graffit: almayi dusunyorsaniz, birkac bisey daha diyeyim. Emotion plus da classic kasalarin en dolu versiyonu idi, donanim sizi tatmin eder diye dusunuyorum. Bagaj acmaya gelince, makyajli kasada disardan acma yeri yok. Ya iceride teybin uzerinde dugme var oraya basacaksiniz, ya da kumandadan acacaksiniz. Yukarida da dedim, 1,3 ile 1,6 arasinda ciddi birbir performans farki vardir.

Son bilgi, 6 vites sadece 1,6 larda var.

İyi dilekler, seviyeli yorumlar ve anlayisiniz icin tesekkurler.

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125

Fiat ın kendisi reklamında yeni fiat linea diyor...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sonuçta siz arabayı severek almışsınız bundan sonra bizlere düşen hayırlı uğurlu olması ve Allah kaza ve bela göstermesin dilekleri olacaktır. Şuanda bu benim 2. Getzim, ileride arabamı değiştirdiğimde sedan bir araba almak istiyorum, fakat donanım olarak Getzimdem eksik yanı olmamasınıda arzuluyorum. Era almayı düşünsem Getzten sonra bana çok farklı gelmeyecektir. Linea tip olarak kafama daha iyi yatıyor ama ileride durum ne olur bilemiyorum. Linea da tek eksik bana göre sunroof, belki başkalarını için sunroof çok önemli birşey donanım olmasada tadıbı alınca olmazsa olmazlardan oluveriyor.

Bundan 10 sene önceki maddi imkanım olsaydı çok daha farklı arabaların hayalini kuran biri olurdum. Biraz daha araştırma yapayım bakalım Linea modelinde ne gibi aksaklıklar oluyor ona göre daha olumlu düşünebilirim.

18. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Eco Drive olayı benim baya hoşuma gitti açıkcası.
    Sizin talihsizliğiniz istanbul trafiğinden kaynaklanıyor.
    Mersin gibi bir şehirde oturuyor olsaydınız eminim Eco Drive çok işinize yaradı :)

Yakıt konusunda da şunu diyebilirim ;
    Rodaj süresini uygun bir şekilde geçirdiyseniz
    5000 km den sonra yakıt tüketim değerleri düşecektir diye düşünüyorum.
    Yakıt değerlerinin tam olarak oturması için
    kimileri 2000 km diyor ama kimileri de 5000 km diyor. Bende 5000 km.den sonra diyenlerdenim :)

19. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Evet, ben buna pazarlama stratejisi diyorum, kimisi yeni der, kimisi yenilenen, ya da bazisi hic birsey:) uzerinde durmuyorum, hatta cevremizde araba konusunda o kadar bilincsiz insan var ki neyin ne oldugunu bilmeyen.... Bazen kendim yeni kasa ifadesini bile kullaniyorum. Ama dogrusunu ben biliyorum, ve bunu bilerek aldim, zaten satis esnasinda benim konuya hakimiyetimi anlayan temsilci... Vs gibi elemanlar da kasa degisti tarzi seyler demediler (sansima duzgun bir temsilci ile muhatab oldim)

Fiat yeni diyebilir, ama bunun algisi kasa dgisti olarak anlasilmaya cok acik. Ozetle bendeki makyajli kasa diyelim.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  20. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    isimlendirme konusuna takılmamak gerekiyor bence.megane olduğu gibi kasa değiştirdi megane 1,megane 2,megane 3 oldu,opel vectra yıllardır opel vectra veya opel astra yıllardır opel astra veya bizim accentler accent,accent admire,accent era,accent blue olarak çıkarken i-20 ve i-30 değişiklikler sonrası yeni i-20,yeni i-30 olarak çıktı.yine aynı şekilde audi a-3 yıllardır aynı isimde veya mercedes c-180 20 seneden beri c-180.

Bu Sayfayı Paylaş