Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

fiat albea 1.2 16 valf nasıl bir araçtır ?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda MURON70 tarafından 30 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    Usta ise eger netcevap verir. Muayeneden geri gelme başka yere göster. 1.2 ş.içi ideal ama yüklersen 4 kişi ş.dışı yolda üzer seni yakıtı. Sakin kullanımda ekonomiktir ama yüksek devirde haliyle 1,2 motor kasar. Ama büyük oranda 16 valf olması bu açığını kapatıyor.

2. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Güzel araba iyi yapmışsınız bence. Alt takımı Türkiye şartlarına uygun nadir araçlardan :) virajlarda da çok kotu değil, Marmaris'in virajlı yollarında 100-120 arası kıvrıla kıvrıla gittiğimizi biliyorum hiçte savurmadı.kazasız belasız sürüşler

Tapatalk

3. cfoks

cfoks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    fiat ın hiç bir aracını alma derim.

4. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

Sebep

Tapatalk

5. cfoks

cfoks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    2010 albea 1.3 dizel kullandım. şu an kullandığım araçtan önceki aracımdı ve 0 almıştım.

1. iç malzemesi kalitesiz
    2. dizel araçtı acayip ses alıyo içeriye. okadarki radyoyu sonuna kadar aç kafan daha az şişer.uzun yolda arabanın içinde konuştuklarını anlamıyosun.
    3. 120 nin üzerinde hızlanıkça araç sallanıyo ve sürüş güvensiz oluyo.
    4. fiyatına göre içinde donanım yada konfor adına birsey yok.
    5. aksesuar taktırmak istesen serviste yeterli hatta hiç aksesuar yok. örneğin otomatik cam kapatma diye bişe servise taktıramazsın yada bluetooth çünki yok.
    6. virajlarda savruluyo hafif olduğu için.
    7. güvenlik adına araçta hiç bişe yok 2 hava yastığı dışında.
    8. süspansiyon denen bişe yok. Araç virajlarda yaylanmıyo. araç dönerken sen savruluyosun.
    9. aracın ağırlığıyla tekerlekler arasında yada aracın dizaynıyla alakalı bi sorun var. bu yüzden acayip patinaj çekiyosun ve virajlarda bu aracın dengesizliği çok riskli oluyo.
    10. donanımla gelen klima yeterli değil dışarıdan dinleyince aractan çok fazla air conditioner ın motorunun sesi geliyo. yolcu otobuslerinin motoru gibi bi ses geliyo.

daha sayayımmı...

Ben işim gereği birsürü araca biniyorum ve deneme imkanım oluyo. Nekadar bir bütçe ayırabilirsin bilmiyorum ama sana önerebileceğim markalar KIA ve HYUNDAİ dir. fiyat-performans olarak iyi araç üretirler. Hem motor olarak hemde konfor olarak harcadığın para boşa gitmiyecektir emin olabilirsin.

6. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaşlar iyi dileklerinizi için teşekkürler.aracı babama aldık kısa mesafe kullanıyor temiz bulduk aldık ilk elden.cfoks nickli arkadaşa katılamıcam malesef benim getzime bakarak aracın içinde tık ses yok süspansiyon zaten getzime bakarak çok iyi.motor sesi falan çok az geliyor getzde daha fazla bitek virajlarda çabuk savruluyor.yakıtnı ölçemedik daha tam ama ş.içinde 40 kuruş falan yakıyor full yüklü halde.daha önce clio vardı clioya bakarak her yönüyle artısı olan bir araba :)

7. cfoks

cfoks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Her yönüyle artısı var ve aracın içinde tık sesi yok diyosan aynı aractan bahsetmiyoruz demektir. Çünki her araçta tık sesi olur en azından. Ucak ve deniz taşıtları dahil. Ben bunu kıyas için sölemedim kimse kendi aracını kötülemez ama insanlara doğru bilgi vermek gerekki yanlış kararlar almasınlar :)

Xperia Z1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    geçenlerde babam bi arkadaşına aldı araba 0 gibi 60.000 kmde 1.2 16V oda sahibi yakıtı az olduğunu söyledi araç 0 gibi zaten içinde tık ses yoktu bence bütçesi 12.000 14.000 arası olanlar için iyi bi araç denebilir en azından 2004 model ve klimalı sürücü için ideal bi araç bence

9. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    aynen öle insanlar yanlış kararlar almasınlar :) bu benim görüşüm bana göre getzden içi daha sessiz.tık yok derken mübalağa yaptım heralde o kadar ses vardır bunu okuyanlar anlayacaktır.sizin yazdıklarınazada bakarsak aracı rezil bir araba yapmışsınız.herkezin kendi düşüncesi.ayrıca iyi okuyun clioya göre artısı olan bir araba dedim yorum yazmak için yazmayın.bu benim düşüncem.ayrıca ben başlıktada 1,2 benzinli aracın hakkında yorum bekliyorum sen dizel arabadan bahsediyosun bana kendi yazdıklarını bi gözden geçir öle gel :RpS_thumbup: şnuda sölemeden edemicem kmse kendi aracını kötülemez demişsin getzde benim arabam getze göre daha sessiz diyorum :) ben ne gördüysem onu yazdım.

10. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynı araçtan kayınpederimin var.2005 model 1.2 / 16valf 180 bin km de araç. İlk sahibi kendisi beraber gidip almıştık.
    Bu güne kadar. marş motoru dışında hiçbir parçası değişmedi.
    Bence fiyatına göre iyi bir araç hatta amortisör süspansyon alt takımdan hiç ses gelmiyor.
    Getz den daha sessiz çalışıyor.
    Bagajı yayla gibi.
    120 nin üstünde yolda durmuyor. sallanıyor.Doğru
    Bu fiyata donanım ve konfor hangi araçta varki zaten
    Klima yetersiz evet.
    Klima açıkken rampada çekmiyor.motor 1.2 normal
    Sürüş keyfi hiç yok yoruyor kullanırken. Getz yormuyor.

Ama bence fiyat performans açısından alınabilir.

11. cfoks

cfoks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu arada ses olayından kastımı açıkliyim yanlış anlaşılma olmasın. Dizel araçlarda motor ses yapar herzaman benzinliye göre ve bu ses arabanın içine girer. kastetiğim ses bu ses. Sonuçta 1.3 bir araç çok güçlü bi motoru yok. Ben Toyota corolla 1.4 motorunuda kullandım ve albea nın motoru kadar ses yoktu. yakın güçte motorlar olmasına rağmen toyota sesi azaltmış. Birde aracı kullanırken dışardaki hava akımının sesi var. cam ve kapı yalıtımları iyi olmadığı için bu seside içeri alıyor. bunlar belki kısa mesafede hız yapmadığınız için anlaşılmıyo olabilir ama uzun yolda çok belli oluyo. Birde araç az yakıyo denmiş. Bu 1.2 1.3 araçlarda zaten çim biçme makinası kadar motor var :) ne yakmasını bekliyosunuzki. ferrari gibi yakamaz. Yakıt tüketimini bence 1.6 1.8 2.0 gibi araçlarda düşünmek gerek.

12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bize hayirli olsun demek duser. Hele ki arac alindiktan sonra yapilan yorumlar biraz havada kalir. Kisi begenir alir gerisi hikaye.

Ben elantra aldim cevremden duyduklarimi az cok tahmin edersiniz. Kaldiki kimse araba hakkinda yorum yapamadi direk markaya salladilar.

Fiat tercihim olmayan bir aracama arkadas babasi icin almis kazasiz belasiz iyi gunlerde kullanir insallah.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

13. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu araç bu kadar kötülenecek Bi araç değil 3 gün dinlenmeli olarak yol yaptık. Dediğim gibi savrulma vs. Bir sıkıntı olmadı. Tercih meselesi, algıda seçicilik meselesi vs.

Tapatalk

14. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    2007 comfortline Jetta fsi. Kullandım 2007 20013 arası ben ondaki rahatlıga bakarak cevaplarsam traktör desem yeridir. Ama öyle bi bakış açısı yanlış olur. Parsına göre iyi araba dedigim gibi 1,2 motor ama 16 valf imdadına yetilmiş. Baba için yetrde artar bile.

15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    abi bizim era varken (o zamanlar kayseri sivas arası 170-180 giderdik ) bir kere sivasa eniştemin 1.2 albeasiyla gittik. ben bizi sollayan tirlara el salliyodum az bassinda gidek diye meğer araba gitmiyormus :) hayırlı olsun diyelim :)

uzun yolda çekilmez bir araba kesinlikle ve kesinlikle ama kullanisina yorum yapmadim yapmicam :)

Galaxy ace den gönderildi

16. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    1,2 motor çekiş olarak evet biraz zayıf kalıyor.şöle şölemek gerekirse babam toros istiyordu çünkü devamlı köye gidip geliyolar.çok aradım temiz toros bulamadım hep çürük.sonra bi arkadaşın vasıtasıyla bu elbeaya baktık bagajı toros kadar var daha lüx daha seri yakıtı daha az modeli yüksek.kapıları camları otomatik ona bakarak bunu alırım daha iyi dedim fiyatlarıda birbirine çok yakın :RpS_thumbup: bu aracı sırf köye gidip gelmek için aldık.en uzun gittimiz yol 35 km kadar :) altıda yüksek sorun çıkarmassa senelerce kullanırız allahın izniyle vede biz bu arabaya her defasında bu kadar yük yüklüyoruz :) neredeyse kafası havaya kalkacak ama banamısın femiyo :)

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende 1.2 palio var(405000 kmde) . 2. Viteste bile gaz vermeden kalkip gidebiliyor.
    8V oldugu icin alt devirler guzel. Üst devirlerde sisiyor :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Günaydın... Şu anda 1 adet doblo 1.2 8v 65HP panelvan (şirket aracımız) 1 adet palio van 1.3 multijet (diğer aracım) aracımız var. Doblo benzinli ve LPG li. Üzerinde ucuz bir marka LPG var (destro). LPGsinden memnun değilim. Ancak araçtan son derece memnunuz. 65HP olması rahatsız etmiyor. Şehir içinde makul ölçülerde seri. tüketimi 8-10litre LPg (karışık). Parçaları kolay bulunuyor. Performanslı araçlarla kıyaslamıyorum ama hani uzun yolda da en gerilerden gitmiyor. sollamada bir vites küçültürseniz sizi zor durumda bırakmıyor.

Diğer aracımı (van olan diesel palio) starex aracımı satmamak için aldım. Ancak özellikle benzinlisini aramıştım. Bnzinlilieri hem daha sorunsuz hem daha ekonomik. Tesadüfen ve uygun şartlarda geldiği için diesel aldım. yoksa gözüm hep benzinlilerde idi.

Öyle korkulacak kadar performans düşüklüğü elbetteki yok. Zira aracın motoru kilosu ve vites oranlarına göre oldukça uygun. tüketimi güzel. Bakımları ucuz. Alt takımı sağlam. Diesel araçların genelinde yüksek kmlere bağlı olarak kurumlanma sorunları var. Yakıt sistemleri bakımları pahalı. ekonomik deseniz LPG ciddi bir alternatif. Çok çok uzun LPG kullanımlarında üst kapakla sorun yaşıyorsunuz. O da taş çatlasa 500TL yi buluyor. Gerçi sıralı sistemlerde bu büyük oranda azaldı. diesel yakıt pompasınını bir bakımı bile 500 TL den şağı değil. Bence tercihinizi benzinliden yöne yapmalısınız.

Bu Sayfayı Paylaş