Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fabrika verisi yakıt tüketimi...

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 22 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. mehmet83

mehmet83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    var tabiiki

2. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    İbre kımıldaması Hk.

Sattığım UNO uzun yolda 180 km yol gittikten sonra ibre kımıldardı.

Sattığım kişi ile birkaç saat sonra telefonla görüştüm. Abi benzin ibresi bozukmu hiç kımıldamıyor demişti......

3. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaslar 1.5 crdi admiresi olup istanbulda kullananlar 100 km kac lt yakıosunuzz. yada kmde ne kadar yakıosunuz. fabrika verısınde 7.2 yazmıs. bide dusunun o kossullarda 7.2 yapmıs. buda ne demektır km 210 krs yakmıs. ki biz sehır ıcınde kullanıoz. ortalama kac km yakıo bu araclar sehır ıcınde

4. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben 9.0-9.2lt/km, ama Beykoz içi kısa mesafe kullanıyorum aracı, işe gidip gelirken, bazen hava alanı felan gittiğimde 7.6-7.8 gibi değerler görüyorum

5. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    gıresunlu hocam. snce fazla deıl mı bu yakıt tuketımı dızel ıcınn

6. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle fazla...ancak kısa mesafelerde daha motor doğru düzgün ısınmamışkenüstüne sıkışık trafik vs eklenincegittiğimiz yolda fazla yakması gayet normal karşılanmalı...ben haftaiçi hergünen azsabah 5.5 km akşam 5.5 km olmak üzere yol yapıyorum..fabrika verisi 6.3 iken en son ölçümüm 7.5 çıktı...
    şunu gözardı etmeyelim..dizel araçlar yılda 25.000 km ve üstünü yapan kişiler için daha doğru bir seçim olduğundan benim gibi yıllık 14-15 bin km yapan kişilerin fazla yakması normaldir

7. hakanhan

hakanhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abi peki yakıt artışı 90km ibre geçersemi yoksa 3000 devri geçersemi yakıt sarfiyatı artar

8. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet güzel soru. :) Devir saatine mi bakmalıyız 3000 i geçmemesi için yoksa 90 ımı geçmemeliyiz.

9. hunkokenan

hunkokenan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fabrika veirleri genelde tutmuyor çünkü onların ölçtüğü yer hızları devirleri çok dikkatli oluyor bomboş yolda araba zaten koklar.istanbul trafiği de var :))

10. Misafir

Misafir Guest

90km sabit hız en son viteste despit edilen hızdır, 3000 devri her vitesde yapabilirsin, devir'i baz almak yanlış olur...

11. uraloglu

uraloglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar en basit ifade ile gaz pedalına ne kadar çok basarsanız aracınız o kadar çok yakıt tüketir...rampa aşağıya otoban koşullarında 3000 devir ile giderken gaza dokunuyorsunuzdur, araç düz yolda 2000 devirde gittiğinden çok daha az yakıt tüketir...o yüzden motorun sağlıklı çalıştığı devir bandında ne kadar gaza az basarsanız o kadar az yakar...

fabrika verisine gelince, her araçta çok dikkatli ve uygun şartlarda kullanırsanız fabrika verisini yakalayabilirsiniz..

12. nahres

nahres Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben genelde hızı 2000 devirde kullanmaya calısıyorum 2000 ustu vites degiştiriyorum ve yol bilgisayarında fabrika verileri tutuyor .(tabi yol bilğisayarı yanlış degilse)ama coskun abinin dedigi gibi hangi viteste olursa olusun ne kadar cok gaza bassam yol gilgisyarı spıtım degerler fırlıyor...

Bu Sayfayı Paylaş