Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Expertiz raporu almanın faydaları..

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda mursel_balci tarafından 11 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Bende Era mı alırken Adana da ki yetkili servise 170 TL verip expertiz yaptırdım..
    Mesela o raporda aracın EPS arızası çıkmamıştı ama 2 ay sonra şak diye EPS lambası yanmaya başladı...

Velhasılı Yetkili servislerde expertiz raporu yaptırmak hakkaten pahalı..Ve bir çok servis yazılı bir belge vermiyor sadece şifai olarak expertiz yapıyorlar..(Yazılı belge verenlerde o raporun sadece belgeyi verdikleri gün ve bir gün sonrası yani 24 saat için geçerli olduğunu söylüyorlar)

Dolayısıyla expertiz işlemine çok da güvenmemek gerekir diye düşünüyorum..

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Expertiz işlemi aracınızda meydana gelebilecek sorunlara yönelik değil, aracınızda mevcut olan yada daha önce olmuş sorunlara yöneliktir. yani daha önceden kazası belası değişeni varmı? araçta mevcut bir sorun varmı gibi.

3. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    +1000 yani aracın mevcut durumu ve araçta o an mevcut arızaları bildirirler ileriyi kimse göremez.

4. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    İllaki ileriyi Allahtan başka bir varlığın bilmesi,görmesi imkansızdır amenna fakat örneğin benim EPS sorununu ele alalım..

Expertiz yapıldığı gün EPS uyarı ikaz lambası yanmıyordu evet ama (İlerde,çok yakın bir tarihte EPS den kaynaklı bir arıza verebileci görülmeliydi! Neden derseniz?)

EPS sorunu başına gelenlerin bileceği gibi öncesinde direksiyonu sağ-sol yaparken gelen seslerden kendini belli etmeye başlayan bir problem...Dolayısıyle expertiz yapan usta direksiyondaki o sese kulak verip dediğim gibi alıcıyı uyarabilirdi..

(Bu arada expertiz kendi arasında birkaç farklı ücret tutarına ayrılıyor biliyosunuz..Sadece motora bakmak,motor+kaportaya bakmak ve kaporta-motor-alt takım üsttakım,yürürü vs aklınıza ne gelirse komplike bakım gibi..)

5. A.Aksoylar

A.Aksoylar Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    AhmetAKsoylar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar, googleda ilk sıralarda yazınıza tanık oldum. Bende yarın i30 için ekspertiz yaptıracağım. Kesinlikle tavsiye ediyorum daha önceden de araç almıştım hepsini ekpsertiz yaptırarak aldım. Yarın istanbuldan bir araç baktıracağım, kendim ankarada olduğum için xxxxxxx Firmasın 'dan randevu aldım. yarın hayırlısı inşallah. aracı servise benim adıma işlemleri takip edip sonucu bildirecekler.

inşallah sorunsuz çıkar.

herkese iyi forumlar.

Bu Sayfayı Paylaş