Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Expertiz raporu almanın faydaları..

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda mursel_balci tarafından 11 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    İşte ben bu yüzden hep sıfır alıyorum,17500 verene kadar 3-5 daha ekleyip sıfır alıyorum hem kafam rahat oluyor hemde ilk ben oturuyorum

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    keşke olsada üstüne koysak. bunu bile toparlayana kadar canım çıktı. ondada araba araba sağlam çıkmadı nasip kısmet. sıfır araç almayı bende isterim ama satarken biraz zarar ediliyor sanırım. onun için temiz ikinci el bulmak şart gibi.

3. Misafir

Misafir Guest

Mürsel acele etme, ben sana temiz bi araba bulurum...

4. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    çok gecmiş olsun mürsel abi cok faydalı bi yazı olmus gercekten.araba konusunda aceleye gelmez coskun abi güzel temiz bi araba bulur sana mürsel abi:)

5. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    coşkun abi normalde acele etmem ama şu an arabaya cidden ihtiyacım var. aslında araba alınacak zaman değil. çünkü ikinci el piyasası şu aralar çok yüksek. inşallah temiz ve hesaplıbir tane denk gelir. benim limitim maksimum 18 bin tl. samsunda bir tane araç var era dizel 98bindesahibindene de koymuşlar samsun yetkili servisi kamer otomotivde. babam servisi tanıyor arkadaşı. bakalım yarın bir soracak araç için 18500 istiyorlar. biraz pazarlıkla 17500 yada 18000'e alınabilir. servisiin dediği birparça boyalı servis bakımlı araç

6. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Sen alıp hemen satmak için alıyorsan o ayrı bir konu,ama eğer alıpta uzun süre binmeyi planlıyorsan sıfır araba almak daha mantıklıdır.Temiz ikinci eli düşeşe denkgetirmek artık çok zorlaştı,açıkcası 17-18 bin tl yi 100.000 kmdeki arabaya vermek bana çok mantıksız geliyor.Bu yüzden diyorum,sende yoksa bile 3-5 bin tl lik faizsiz krediler var veya eşden dostan toparlarsın alırsın Sıfır km bir hyundaı 5 yıl garantili olur başın ağrımaz,ben böyle düşünüyorum....

2010 model getz 1.5 crdi dizel start hemde klimaısı 22.000 tl(yakın zamanda bu fiyata aldım)1.4 benzinliside 20.000 tlye hatta belki daha aşağısına alınabilir,ama tabiki 2.000 tl fazla verip dizel almak daha iyi olur

2010 model era 1.4 benzinli start klimalı 23.000 tl civarında....
    Düzenleyen : mmt.88

7. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arabayı 2 sene filan kullanmayı düşünüyorum. eğer bi aksilik olmazsa 2 seneye kadar ev alma gibi bir düşüncem var. onun için ev alırkendearacı satacağım.sıfır alacaksam dediğiniz gibi en az 5 sene binmek gerekir.

8. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Geçmiş olsun aynı şey benimde başıma gelmişti. Eğer 2.el araç alıyorsanız kesinlikle araca ekspertiz raporu almalısınız. Ortalık sahtekar dolu 1-2 milyar kar etmenin hesabını yapan bu pisliklere izin vermeyip, araç alırken gözümüzü dört açalım.

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizim insanımız çiğ süt emmiş.Geçmiş olsun

10. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benimde başıma geldi... aracı servise göstermek aklımıza gelmedi .. (acemilik işte ilk arabamızdı...) sanayidekilerin dediklerine göre aldık aracı... boya olduğunu söylediler.. bazı bölgelerde...
    3-5 ay sonra tramerden sorgulama yaptım ki araç eskişehirden gelme rent a car adına kayıtlıymış.. bunu öğrenince zaten soğudum.. ya gerisi.. 1,5 sene bindikten sonra satmaya karar verdim.. alacılar servise götürdü... araç hiç servise girmemiş+ tavan değişmiş dendi+ komple boyalı dendi...

zar zor sattım işte.. bindiğim süre boyunca bir problem çıkarmadı ama ben araçtan soğudum ve borcumu kapatmak için sattım...

şimdi 92 broadway ile yollardayım...

siz siz olun bu devirde kimseye güvenmeyin .. ortalık üç kağıtçı dolandırıcı dolu....

11. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Aynen, ben de çok temiz boyasız bir crdi rio bulmuştum ama Van'da. Ama ilan yeri Ankara gözüküyordu. Sahibi şöför tutup Ankara'ya getireceğini söyledi. Ben de tamam dedim, paramı hazırladım. Araba ankaraya kazalı geldi. Şöför yolda yoldan çıkmış sanırım, radyatör, kaput ve tekerleğin teki kaymıştı. Sahibinin bile haber yoktu, veya bana öyle yansıtıldı. Ama araçta görünen hiçbirşey yok, motor kaputunun önü 1cm yukarıda duruyordu. Ben de, acaba kilit mekanizmasında mı sorun var diye arabaya konduramıyordum. Tabi rapor deste deste önüme gelince, o hızla çıktım kia servisinden, gittim hyundai ye sıfır era aldım. O kadar moralim bozuldu. Kötü 2.el insanı sıfır sahibi yapar.

12. Hafizs

Hafizs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    10 gün önce kardeşim otopazarına (altunizade) ye gidip bi 316i compact bmw beğeniyor.adam 30bin lira yazmış üstüne.beni aradı nedersin dedi.50 lira ver yarın bakarız dedim.
    ertesi gün oldu kardeşim diyor göstertmiyelim ayıptır.adam yaşlı başlı mütahit.adam diyor boya yok.arabanın içi dışı sıfırdır gerek yok dedi.

istanbulda dürüst insanmı var dedim.zorla aracı aldım servise götürdüm.bilgisayara bağladılar mekanik olarak sorun çıkmadı.arabanın tavan hariç komple boyalı.ama değişen yok diye rapor aldım.
    adam diyorki;ne boyası kardeşim bu araba şöyle böyle.bana derdini anlatma git servis müdürüne söyle dedim.nasıl olur falan filan.
    bırak şimdi nasıl oluru.al sana 24 veriyorsan ver vermiyorsan yolun açık olsun dedim.aldım 24 bin liraya.

yani kısacası adam yaşlıymış ölmüş gebermiş savcıymış hakimmiş beni bağlamaz sizide bağlamasın.25-30 milyara araba alıyorsun kardeşim.ver 100 lira baktır servisinde.neolacakki.

baktırtmasaydım 6bin lira girecekti bize.enazından arkamdan eşşek demezler.vay adam uyanık çıktı derler.

+çoşkun abi bu sitenin çok değerli bir insanıdır.bugüne kadar kim aradıysa ne işi düştüyse yanına bir evladının yardımına koşar gibi koşmuştur.
    karşılığında paramı alıyor YOKK.yalakalık işçinmi yapıyor ASLA..
    işimi size düşecek diye yapıyor ASLA..Kısacası tek şey için yapıyor.
    oda ALLAH RAZI OLSUN DEMENİZ İÇİN.
    bu dünya malı burda kalır.önemli olan diğer tarafa bişeyler götürmeniz.ve herkesten hayır duası almanızdır.

banada yaptığın iyilikler için tekrar tekrar tşk ederim ÇOŞKUN UÇAR.
    ALLAH RAZI OLSUN SENDEN.

13. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
    bu anlattıklarımız forumdaki herkes için bir ders niteliğinde faydalı bilgiler. temiz ikinci el bulmak bayağı zor herkez serdar hocam gibi şanslı olmuyor.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. Hafizs

Hafizs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 2 gün önce jetta aldım.3 hafta pazara gittim.boyasız kazasız km si düşük araba yok.yok yok yok.araba bakmaktan canım çıktı.bu hafta pazar günü gittim..adam boyasız kazasız değişensiz dedi şaşırdım.ama piyasa fiyatı 26-27 iken bu 28.250.dediğin gibiyse olsun dedim.

gösterttim hakketen de ne değişen ne boya ne çizik ne kaza hiçbirşey yok.içinde sigara bile içilmemiş.istetme takılmamış.radyoları bile kayd etmemişler.60 yaşında bi mütahit kullanıyormuş.

ee öyle olunca ne renge baktım ne fiyata.direk aldım.varsın 1 milyar pahallı olsun

sende acele etme.illaki temiz bişey bulursun

15. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benim baktığım aracın fiyatı zaten kmsine göre piyasanın üstündeydi. adam 18250 istiyordu 17500"e anlaştık. dedim kazasız boyasız masrafsız olsun 1 milyarda fazlaverelim masraf etmeden binelim dedik. ama denildiği gibi çıkmadı. nasip bakalım araştırmaya devam.

16. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet arkadaşlar en sonunda aldım sanırım. araç 2005 model elantra, 85000 km'de temiz bir araç servis bakımlı. fiyat olarak 18000 dedi 17500'e anlaştık. yarın noter işlemlerini halledeceğiz bi aksilik çıkmaz inşallah.
    arabayı coşkun abi gördü oda onayladı. ama coşkun abi fiyatı 17000 olsun dedi. 17500 pahalı dedi. ama adam kabul etmiyor. neyse hayırlısı bakalım. yarın alınca resimlerini çekip koyarım.

ha bu arada bugün baktığım 4. araç bu ilk araç şişlideydi. kaza darbe değişen yok denilen araç bana hiçte öyle gelmedi.
    ikinci araç beylikdüzündeydi. o araçta benim sattığım 96 model accentten bile eski görünüyordu.
    üçüncü araç güngörendeydi. araç 57000 kmde orjinal temiz darbe boya yok güya. adam sağ ön tarafı vurmuş yaptırmamış bile ufaktan düzelttirmiş öyle duruyor. arabanın içi ise çok berbat bir durumdaydı. benim bildiğim 57000 kmdeki aracın içi kolay kolay eskimez.

dördüncü araç ise gaziosmanpaşada adam ilana şöyle yazmış bundan temizi yok. bende gittim adamın yanına adamın dükkanı var yanında ise garajı araba garajda duruyor. adam garajdan çıkarttı arabayı bende baktım hoşuma gitti. sonrada doğru coşkun abinin yanına.... yarın bi aksilik çıkmazsada teslim alırsam fotolarını koyarım.

yine uzun yazdım galiba affola...

17. Misafir

Misafir Guest

18. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    coşkun abi resimlere dikkat ettiysen ön plaka birinde yatay diğerinde kare plakayı neden değiştirmiş olabilirler.

19. Misafir

Misafir Guest

daha önce çekilmiş olabilir resim...

20. corail

corail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki arkadaşlar sadece aracın şasi no ve plaka no su ile servisten bilgi alabilir miyiz?

Bu Sayfayı Paylaş