Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Euro NCAP tan 5 yıldız almış bir araç..

'Sohbet-2' forumunda TurkSpace tarafından 10 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yavaş gitseymiş patlamazmış diyorsunda biz sanki o hızların civarına yada üstüne hiç çıkmadıkmı ? Mesela sen çıktıysan böyle bir sonumu hakediyorsun:) Olaya ılımlı ve ders çıkararak bakmak gerekiyor benim fikrim bu..

kiario63 bunu beğendi.
  2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Golf gti alipta sakin gidecegini sanmiyorum

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Allah korusun Allahım kimseye kaza bela vermesin...

Herkese kazasız belasız sürüşler...

Not: Resimdeki kaza oluş şeklini bilmediğimizden kimse yerli yersiz yorum yapmasın... kimse bilmiyor ki yandan bir tır vb. araç tarafından ezilmediğini... boş boş konuşmayın....bu video da 195 km/h hızla duvara çarpan aracın arka camı patlamıyor... dikkatli izlerseniz farkedersiniz...

Ayrıca kazadan perte ayrılmış araçların parçaları "parçacılar tarafından" kendi çaplarında çok iyi bir gelir kaynağı olmuş durumda....

https://www.youtube.com/watch?v=ZSmP73UcNbU

4. ibrahim81

ibrahim81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    ibrahim taner
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    hız herzaman felakettir araban saglam olsa bile burada fizik kanunları işlemektedir çünkü fizikte duran cizim sürekli durmaya harekket etmekteki cisim ise sürekli hareket etmeye meyillidir her ne kadar araban saglam olsa bile hareket halindeki aracın ani bir kaza ile durursa belki emniyet kemerin seni tutar diye bilirsin ama insanın iç organlarını tutacak hiç birşey yok çok süratli kazalarda insanın görünürde bir sıkıntı olmasa bile iç organlarındaki kanama ile hayatını kaybedebilir

5. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Sahibinden değil kardeşim Rahmetli'den... :( şaka bir yana ne şoförlüğümüze ne de aracımıza aşırı bir şekilde güvenmemeliyiz. dünyanın en iyi aracı ya da şoförü olsak da şansımız en fazla %50.. kalan %50 karşıdaki insanın ya da doğal şartların elinde. güzel ve insana yakışır şekilde yaşamaya geldiğimiz dünyada ve bize bahşedilen ömrü harcama konusunda bencilce davranıp ne kendimizi, ne ailemizi ne de karşıdaki başka insanları düşünmeden hareket etmemeliyiz. Rabbim ölümün de hayırlısını nasip etsin.

6. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Peki golf yerine şahin olsaydı?

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

7. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    5 deil 55 yildiz alsakul yapisi

8. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Çok büyütülecek konu değil arkadaşlar, espri güzeldi o jantın sonu o.
    Hasarlı parçalarda uygun fiyattan gider.
    Kalp kırıcı olmayın saygı içinde yaş aramayın.
    Tartışmak güzel ama seviyeleri bozmayalım.
    Lütfen.

Yanma odasından gönderildi.

9. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Çöpwagen için değer mi müminler?

10. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Golf yerine şahin olsaydı sağ kurtulan olabilirdi.)
    Bu ara kapılarda fırlamak moda oldu duydum her kazada kapılarda fırlıyor millet.
    Şahin alacağıma otobüse binerim. Bi xan o kadar ucuz mu yahu

Yanma odasından gönderildi.

11. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    burada konu golfun 5 yildizi degil. internette arayin onlarca fotograftakine benzer hasar almis porsche, mercedes...vs gibi kaliteli araclari bulabilirsiniz.

ncap veya benzer testlerin hangi ortamlarda yapildigi asikar, gercek hayat gibi degil, bir tur labaratuar, acikcasi bubtip test sonuclari bana araba hakkinda genel fikir ancak bu testlere gore arac super guvenli ya da guvensiz demem, belki tercihimde bir tik etkisi olur. zira 90 kmh yi gectiniz mi aractaki tum guvenlik kisaltmalari anlamsizdir

12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bence aracin guvenligini saglamlik ile karistiriyoruz. En iyi savunma saldirmaktir. Yani en guvenli araba kazayi en aza indirendir, hava yastigi acildiysa artik kaza olmus demektir. Ama esp devredeyse o sayede yoldan cikmadiysaniz hayatiniz bir oere kurtarildi demektir. Bir yoldan donerken frene mecburi sert bastiniz ve fren pedali titrediyse şayet, abs sizi sarampolden kurtardi demektir.

Şaşkinlikla telefona bakarken ondeki arabaya carpmanizi arac engellediyse eger, size belki 40 km hizla carpinca birsey olmazdi ama arabanizdaki cocugunuzun hayati sehir ici guvenlik sistemine borclu.

Bu listeyi sabaha kadar uzatabiliriz. En saglam araba kaza yapmayan araba.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yıldıza bakmayalım boşverin yıldızı kaç kişi nizami şekilde kaza yapıyorki? nizami derken 80km ile düz duvara mı vuruyoruz ki bize yıldız lazım olsun? :) 120-140-160km ile falan giderken kemeri de çıkarın lazım olmuyor, sonra 80km ile giderken tekrar takabilirsiniz ''ben hız yapmıyorum'' diyenleri şimdiden hissediyorum yalan vallahi yalan er geç sende yapacaksın biliyorum:) uçaktada bu iş öyledir kalkana kadar kemer takılır havada çözebilirsiniz, birde kemeri çözmeyin daha iyi derler birde inişte kemer takın derler ama kimse düşünmez motora kuş kaçabileceğini yada iniş takımlarının açılmayacağını böyledir bu işler:) gerçi ben küçüklüğümden kendi kendime alıştım bakkala sigara almaya giderken bile takıyorum. Hava yastığı falan lazım şeyler mercedes gibi markaların performanslı airbag leri var küçük bir çocuğun yada zayıf insanın boynunu kırabiliyor.

ölümün yada zarar ziyanın nerede olacağına biz karar veremeyiz birazı kaderimizde yazar birazını ise kendimiz seçeriz o halde ne yıldızların nede emniyetin abartılmasına gerek yoktur bizim yapacağımız iş elimizden geldiği kadar önlemimizi alıp gerisini her zaman Allah a emanet etmektir, 5 yıldız olsun 3 yıldız olsun veya airbag olsun euro n cap olsun bunların hepsi otomotiv piyasasındaki rekabeti ve standartlaşmayı arttırmak için vardır bizim yaralanmamamız veya ölmememiz için değil kimin arabası sağlammış diye birey birey karşımıza otomobilleri dizmek için varlar siz sadece seçersiniz ve eski nesil araç çürüktür yeni standartlar çıkar işte bir sonraki 10 yıl için onu düzeltmeye çalışırlar birde rapor tutarlar şu kadar yaya şu kadar sürücü şu kadar arka koltuk şu kadar çocuk için güvenlik seviyesi var diye. Sadece euro n cap değil mesela ıso 9001-2000 yada ıso 16949 diye kalite sistemleri var bunlar da bunun içindir. Kaç tane yeni nesil araçta fren patladığına şahit oldunuz ? eski nesil araçlarda hayati ekipmanlar daha çabuk arıza yapabiliyor değilmi? işte otomotiv üreticileri bunun peşinde sağlam araba değil sadece güvenilir araba ve bu aracın sürücüsü de bu güvenliğin yüzde 90 ı iken araç sadece yüzde 10 undan sorumludur.

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    araç yandan ağaca çarpmış haliyle zayıf yerinden darbe almış. ikiye ayrılması ise yandan çarpıp ağaca sarıldığı için ağaçtan kurtarmak ve içindeki yaralı/cenazeleri çıkarmak için itfaiye tarafından parçalara ayrılmış zira ikiye parçalanacak kadar hızlı olsaydı kopan parça çarpılan ağacın gerisinde değil ilerisine fırlardı ki o kadar hızda o ağaç yıkılırdı. dediğim gibi itfaiye tarafından parçalanmış olmalı.

15. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1-itfaiye tarafından parçalanmış diyen arkadaşlara katılmıyorum..
    2-burda söz konusu araba markası değil ama bazı kişiler bunu çok dertt ediyor golf sağlam araba hyundai teneke honda kağıt parçası v.s v.s bu işleri bir geçin...Allah ölüm yazmışsa ölürsün istersen 20 tane hava yastığı olsuun ben 124 muratla uyumuşum tahminen 80-90 km hızla halk otobüsünün arkasından vurdum otobüsün dingillerine kadar girdim silindir kapağını kuçağımdan aldılar karbiratörü yanımdaki arkadaşın kucağından aldılar onun sadece burnu kırıldı bende bir iki sıyrıkla atlattım öldürmeyen Allah öldürmüyor 124 te hava yastığımı vardı...bu kaza bana bir ders oldu Alkolü bıraktım..dua bile ediyorum iyiki kazayı yapmışım diye bir illetten kurtuldum...

yıl sonuna doğru honda cıvıc almayı düşünüyorum 2-3 kullanan arkadaşa sordum bunlar hep hondacı hep iyi dediler sanayide bir dostuma sordum kaportacı sakın dedi niye dedim bırakın şu japon işini alman arabası al dedi jetta golf alalım sana yakışır dedi eksilerini saydıda saydı sağlam arabaya bin dedi yani açıkçası neye göre sağlam dedim heryönüyle dedi birkere alman arabası dedi konuyu uzatmadım..:)falan filan işte uzarda uzar anlatsam..

16. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Testler 64km. hızda yapıldığı halde. göğüse kadar dağılıyor arabalar. kat kat fazla hızlarda neler olacağını tahmin etmek zor değil. burada marka değil bence vurgu yapılmak istenen. " 5 yıldız alan golf ü gördünüzmü paramparça" demek değil ana tema. hemen marka savaşları başlamış. burada konu bence ne kadar güvenli olursa olsun araban,paşaya kelle yetişmiyorsun ,yavaş git kardeşim demek :)

17. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    ne marka olursa olsun TIR ın altına girdin mi olay bitmiştir..İstersen 50 yıldız almış olsun,yavaş gitmedikten sonra belli bir hızdan sonra teneke oluyor tüm araçlar

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    kamyon/tır altına araç girmesinin tek sebebi çarpan değil zira yönetmelikte bu ağır taşıtların tamponunu alçaltmak ve altına araç girmesini önlemek için koruyucu bir tampon/demir bulunması gerekiyor ama gerek hafriyat kamyonları döküm sırasında paspası sıkıştırdığı ve alçalttığı için söküyorlar veya eğildiğinde kırıldığında tamir etmiyorlar böyle olunca da çarpan küçük araçları altına girmemesi için durduracak bir şey olmuyor.

19. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kamyon ve tir arkasindaki koruyuculari carpisma testlerinde gorebilirsiniz. Cok da ise yarayan bir ozellik.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

20. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    BMW'li kaza benimkinin tıpkısının aynısı yukardada belirmiştim benim ki 124 hacı murat'tı :)..içindekiler ne durumda acaba..biz sağ sağlim çıkmıştık 124 ten...

Bu Sayfayı Paylaş