Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eski sonatalar neden bu kadar ucuz?

'Sonata Forum - Club' forumunda TuracENGIN tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hyundai sonatada son kasalarında yani jaguar kasa denilen ef kasa ve sonrasında akıllandı avrupa tarzı üretime geçdi oda nedir universal parçalar kullanmaya başladı araçlarında yani araca özel parça motor şanzıman değil tam aksine universal motor şanzıman yürüyen yapıp onu her araca uyarlamak

belli kasa iç tasarımdaki parçalarıda başka modellerdede kullanıp üretimden ve yedek parçadan ekonomi yapmak vag grubu pug grubu gibi..

yani her modeline özel bir parça üreticeğine bir parçayı her modeline yada çoğu modeline kullanmak çok daha ekonomik ve pratikdir..

hyundai bu zihniyetten sonra pek çok aracı prim yapıp satmaya başladı.. eski sonatalarda ne yazık ki bu zihniyet olmadan önce üretilen araçlardı bunlarda değer prim kaybında büyük faktör oluşturdu..

mesela bizdeki 2.0 crdi motor kia grubundada kullanılıyor tucson da var santa fe de var ix35 de var elantrada var trajet de var.. şanzıman içinde aynısı geçerli..yürüyen içinde..

buda araba alırken vatandaşın alışını kolaylaştırıyor parçası bulunur bu kadar çok araçda markada modelde kullanılıyorsa dedirtiyor... satışıda hızlandırıyor alışıda primde yaptırıyor arabaya haliyle..

2. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    sonata alınacaksa bile jaguar kasa alınmalı o zaman... Gerçi ersin in dediği gibi yurtdışı siparişleride bu işi çözer ama yurtdışından parça gelene kadar arabanın yatması var birde...

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    şuda var ben pek d e yada f segmentinde araç alındımı hani 3 bin kardayım 5 bin zarardayım olayını pek katılmıyorum çünkü bu segmentte araç alındımı bu ticari bir kaygı ile yada zarar etmiyim mantığı ile alınmaz bence..

bu tip araçları alan insanlar genelde belli bir dünya görüşü eğitim kültüre sahip insanlardır maddi ve manevi keyfin konforun donanımın ne olduğunu bilen ve bunu yaşayan insanlardır.. bunun gelirle bir alakası yokdur yanlış anlaşılmasın diğer segment alanlarda elbetki eğitimli kültürlü dür öyle bir ayrım yapmıyorum katiyen yanlış anlaşılmak istemem

sadece bir insan d yada e segmentinde bir araca şimdi sıfır olarak 70 -80 -90 bin tl paralar verebiliyorsa o parayı gözden çıkartabiliyorsa keyfi ve zevki için vardır bir farkı yada tüm parça bulamama riskine rağmen gidipde 10 bin tl ye alıyorsaikinci elden d yada e yada f segmentinde bir araç vardır bir farkı bence.. yoksa pek çok kültürlü eğitimli insanlar ticari nedenlerden b yada c segmenti yada kamyonet tarzı araçlar alıyorlar..

misal bizim burda sonata ef kasa op orjinal sahibi olan bir abimiz var yeni tanışdım kendisi ilk sahibi ünv de öğretim üyesi ve aracından çok memnun servisde tanışdık oda epey benim kafada çıkdı.. bizim burda oturuyormuş birde yakınmışız ..

aracımı satmam aracımı çok seviyorum dedi satsam bu kadar dolu ne alıcam dedi en az üstüne 40-50 bin tl eklemem lazım ki bu ayarda bir şey alıyım bunu satıpda attan inip eşşeğe binmekde olmaz birde yüksek hacimin keyfine varmışım 2.7 onun arabası hanımın 1.6 audi a3 biniyorum araba gitmiyormuş gibi geliyor bana falan dedi.. epey bir fikir telakkisi yapdık aracımı bir motorun ömrünü yemeden zarar vermeden modifikasyon yapıp beygir ve güç arttırımına gidicem dedi birde benim yapdıklarımı ve yapıcaklarımı konuşunca bende yapıyım dedi :D bilhassa multimedya olayını kafaya çok takdı çok beğendi benim aracım içinde yurtdışında varmıdır bir şeyler falan dedi vardır kesin abi dedim falan :) ..

yani bu tip araçları bu tip insanlar alır sürer biraz dünya görüşünün hayata bakış açısının farklı olması lazım..

4. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben onu yedek parça açısından demedim esasen
    tabi yedekparça tedarikde büyük etkisi olsada onun için demedim
    prim yapma aracın değerlenme açısından dedim..

yoksa siz 94 model sonatada alsanız o zaten piyasasını bulmuş fiyatı belli parçadada yurtdışından getirtirsiniz bir sıkıntı olmaz.. zaten her parçasınıda yurtdışından getirtmenize gerek kalmaz çünkü o araçlarda benim bildiğim mitsubishi motoru var yani mitsubishi parçacılarından her tür parçası bulunur..
    yurtdışından getirticeğiniz parçalar araca özel üretilmiş parçalar olur oda ihtiyaç olursa..

yurt dışından ortalama 1 -2 haftada geliyor en fazla aracının yatıcağı 10-15 gün olur oda o kadar yatmasını gerektiricek bir parça ise..

5. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    geçen ay erayı servise verdik kaza yaptı,25 günde çıktı araç...25 gün era için bekleniyorsa 25 günde ben sonatam için beklerim...yani piyasası olan bi araç için bile büyük bir arızada yine beklersin...

6. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    panzer benim rakamlarla ifademi sen düşünce ttarzıyla açıkladın...benim demek istediğim bu zaten...benim küçük bir oğlum var...trafiğe çıktığımda yollar kendini bilmez insanlarla dolu...kural tanımayan...bende milenyum accent vardı....allah göstermesin bi kazada hangisinden daha az hasarla çıkabilirim...(herşey allah ın takdiri s600 mercedes alırsın uçurumdan aşağı sağ çıkamzsın belki ama eşşeği sağlam kazığa bağlamak gerekir)

7. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benim sonata 94 komple motor indi ön duzen kompledegisti 3 gün içinde geldi tùm parçalar yani sıkıntı yok parçada.simdi diyorlar sat daha iyidini alsmayscaksam neden satayìm

8. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    parçaları y içinde bulabildiniz mi yoksa y dışından mı getirdiniz?

9. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    hepsi yurtiçi .yalniz biyel kolunda sorun vardi koreden gelecekti onuda istanbulda son anda bulduk .geriye kalanlari japon parçacim halletti

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yukardada dediğim gibi motor parçaları bulunur çünkü mitsubishidir mitsubishi parçaları olur.. yurt içinde zor bulunucak parçalr genelde kaporta ve iç aksam parçalarıdır misal aynasıdır tamponudur farıdır stopudur gösterge panelidir iç göğüsdeki switchledir falan filan.

11. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :) kafamda bazı şeyleri kesinleştirmiştim ki fikirlerim tekrar değişmeye başladı... bakalım yaz aylarına kadar kaç kez daha fikir değiştireceğim...

12. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :) bu da güzel oldu... Ben zaten iç aksamda kişisel oynamalara gideceğim için... pek sorun olmayacaktır onlar :D

13. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    zor şeyler değil bir ebay hesabı aç bir sonata yapıcak parça getirtirsin.. fiyatlarda çok ucuzdur.

ama bunun bilincinde alırsan ilerde bir sıkıntında olmaz..

ama giderde alırda sonra ibr parçaya ihtiyaç duyupda türkiyede bulamassan yaw bu ne biçim araba parçası türkiyede yok deme alırken ben buna hazırlıklıydım bunu göze alarak aldım ne yapalım ebaydan alırız dersin verirsin siparişini 1 haftada gelir parçan sürmene keyifli keyifli devam edersin.. bu bilinçde alıcaksan her ütr sonata alınırda sürülürde kafanda kulağında rahat binersin gezersin..

14. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bende bunu düşünüyordum... Alırken bunun bilincinde alınırsa araçlar sürüş keyfi kat kat artacaktır kesinlikle...

15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bak mesela forumda bir arkadaşın 94 sonatası vardı galiba aynasını bulamadı hyundaide servis 250 tl fiyat vermiş oda stoğunda yokmuş çok yurtiçi aradı o zaman ona çok dedim git ebaydan al diye bir sürü linkde verdim almış türkiyeden uymamış falan neyse gitti ebaydan aldı hemde 40 dolaramı ne aldı orjinal ayna 40 dolar nerde 250 tl nerde..

16. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    benim aracın yalnız mitsubishi ile alakası yok...safkan hyundai...

17. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ef kasaları demedim zaten 91-95 arası olanlardı sanırım onlar mitsubishi tabanlı

zaten yukardaki yazımda yazdım ef kasa ve sonrası kasalarda hyundai universal parçalar kullanmaya başladı diye.

18. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Emre bey cidden çok teşekkürler... Sayenizde birkaç saat içinde fikirlerim inanılmaz derecede değişti... :) Aradığım araç kriterleride tabiki... :)

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim hyundai bile safkan değil, 2.7 v6 mitsubishi motoru, hatta bunu chrysler 'de kullandı diye hatırlıyorum. Motor konusunda teknolojiyi mitsubishi'den alıyor hyundai, şu an ki gdi'ler gibi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

20. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    motor hyundai diye biliyorum ama hocam siz sonata lar konusunda ihtisas yapmış biri olarak daha bilgilisiniz ...bişey demiyorum doğrudur...ama vikipedia da 2.7 V6 için hyundai motor diyor...

Bu Sayfayı Paylaş