Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eranın Amortisör Sorununu Maysan Çözdü.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda serci27 tarafından 7 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    orjinal yaylardan sert oldukları için yaylardan dolayı kesildi zıplama. yere çok daha ii basıyo bigi bi hava veriyo sürerken. ama çok fazla test edemedim yağmurdan dolayı biraz daha test ettikten sonra tekrar yorumlarım

2. enes ilal

enes ilal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya arkadaşlar bişey anlamadım ..maysan a ne deyipte muhatap bulabiliyosunuz anlayamadım ben.adamlar neden amartisör gönderiyoki.servis in işi değilmi bu

3. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    era üretimden kalkmak üzere nerdeyse halen şu amortisörler düzeltilemedi

canuzun5561 bunu beğendi.
  4. canbaba

canbaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Üyelerimizden Avukat olanlardan biri hyundai amortisör konusunda resmi yoldan şikayet etse hakkını arasa nasıl olur acaba? Tüketici yönünde bir karar gelirse emsal teşkil edip bizler de olayın üzerine gideriz. Ben avukat olsaydım yapardım. sade bir vatandaş olarak hyundai merkeze kadar ulaştım. Amortisör sorunundan bahsettim. Böyle bir problemin olmadığını belirtip ilgilenmediler

5. madeinadem

madeinadem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben bugün aradım maysanı erdi beye ulaşamadım meşgulmüş birisi ile görüştüm bu bilgiyi doğruladı ancak ürün temin konusunda pek yardımcı olacak gibi görmedim. bana servisin işi bu servisle konuşun dedi bakalım bi daha arayacam
    birde arkadaşlar ben lokurtudan ziyade zıplama konusunda rahatsızım şimdi şunu tam olarak anlamadım

eibach yay mı
    amörtisör değişimi mi (monreo veya maysan mando)
    yoksa her ikiside mi?

birde diğer forumlarda orjinal maysan (kore malı) amörtisörden bahsediliyor inanın kafam çok karıştı birisi aydınlatsa çok iyi olacak:)

6. madeinadem

madeinadem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kimse takip etmiyor mu konuyu arkadaşlar?

7. hafizates

hafizates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kicker, serci27 ve keciadam! amortisörleriniz ne durumda, zıplama ve lokurtular tekrar başladı mı yoksa memnunmusunuz? yorumlarınızı bekliyorum

8. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    eskiye göre lokurtu yok diyebilirim. zıplama dersen o da yok ama ben amortisörlerle birlikte eibach yay da taktırdığımdan zıplamayı amortisörlerin değil de yayların kestiğini düşünüyorum.

9. jönntürk

jönntürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar geçen hafta aldığım 1.5 dizel mode era dada 80-90 km hızı geçtiğim anda zıplama başlıyor.bayide sorun halledildi dediler ama hikaye imiş çok sinir bozucu bir durum yeni alıcak arkadaşların bilgisine ...

10. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla arkadaşlar ben gayet memnunum Maysan yetkililerinden Allah razı olsun

11. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    jöntürk kardeş sorun bizde kalktı çok şükür sen maysanla bir görüş bence

12. jönntürk

jönntürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu gidişle görüşücem zaten can sıkıcı bi hal almaya başladı.tüm sayfaları okudum ama anlamadığım konu şu :bu kadar era kullanıcısı varken hiç kimse assan yetkililerinden bi yanıt alamamışmı bu konu hakkında yada firmaya açılan bir dava söz konusumu bilginiz varmıdır bu konuda? yani bizler ön-arka amortisörleri değiştirelim ama nerde kaldı benim bu 5 yıllık garantim firma bunu karşılamadıktan sonra ...birde bazı kullanıcılar monroe yu önermiş ama arada çok fark varmıdır maysan ile? şimdiden tşkkür ederim ilginize ...

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ben 2007 erayıda 3 sene kullandım o araçtaki salınım 2011 erada kesinlikle yok....

Kısacası 2011 eralarda zıplama hoplatma gibi şeyler söz konusu değil,sorun çözülmüş bence.....Heleki 2011 lerde lokurtu ses v.s hiç birşey yok....

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    vay be hem ilgilendiler hemde ücret almadılar...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif

peki bunun ücretini maliyetini kim karşıladı?Garantiden falanmı oldu bu iş nasıl oluyor açıklama yapsaydınız keşke...

15. jönntürk

jönntürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla yaşlı ananem bile arkada oturduğunda '' oğlum işine karışmak gibi olmasın ama araba çok zıplıyor yalpalıyor'' dedi ki bende hissettim bunu . lokurtuyu bilmem ama arka koltuktakilerin zıpladığını bizzat tecrübe ettik . bayide alırken bu sorunlar giderildi demişti...

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    şöyle söyleyim her aracın bir süspansiyon sistemi vardır hepsi farklı farklı...Bazısı çok yumuşak bazısı serttir.Sert olmasındaki sebep,hem yüke dayanıklı olması için hemde yol tutuşunun daha iyi olması içindir.Bu yüzden sizin bahsetmiş olduğunuz konu amortisörden kaynaklı bir durum değil aracın orjinal sistemi böyledir...

Aracınız 2007 falan olsaydı o zaman haklısınız derdim,salınım daha fazla onlarda ve ses lokurtu herşey var....2011 lerde 20,000 kmdir bir tane tık ses duymadım.Süspansiyonda gayet iyi yani 2007 ye göre....
    Ama yinede ücretsiz(!) olarak maysandan değişim yaptıran sercim arkadaşın nasıl yaptığını öğrenmektede fayda var...

17. jönntürk

jönntürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    katılıyorum maysanla nasıl halledilmiş biraz daha detaylı anlatırsa bizlere daha çok yardımcı olmuş olurlar sonuçta firmayı bağlamayan bir konu tamamı ile hyundainin hatasıymış...

18. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşları şimdi bir sorum olucak. ben monreo 4 tane amortisör mü alayım 290 tl ye. yoksa nam amörtisör var maslakta adam çözum bulduk diyor. önlere passat arkalara bmw amörtisörü takıyoruz diyor. zıplama hoplama kalmıyor diyor. ne yapayım sizce?

19. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Eralar için Monroe arka amortisör şu an piyasada yok. Var diyenlerde Getz amortisörünü takıyor. Ben taktırdım sonra baktım arka biraz daha havaya kalktı söktürdüm. Şu an itibari ile Dış piyasaya sunulan Maysan Mando arka amortisörler mevcut aracımda. Ses konusunda, ses %40 kesildi diyebilirim. Eskiden tümsekten geçerken lastik yere indiği zaman küt diye vururdu şimdi ise tok bir ses geliyor. Eskisi gibi değil yani. Sana tavsiyem Nam amortisörle ilgili referans bulabilirsen dene öyle taktır. Ses ve salınım olayını kendi gözün ve kulağınlatest yap. Bunu yapamıyorsan forumdan okumuşsundur. Önlere Monroe, arkaları Maysan Mando ile değiştiren arkadaş var gayet memnun olduğunu yazmış. arkalar için bende memnunum. Önler için bende değişim yaptıracağım ama karar vermiş değilim. Değişim yaparsan yorumlarını bekliyoruz.

20. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yahu arkadaşlar anlayamıyor musunuz yoksa ben mi anlatamıyorum.Hyundai yekilileri düzeltmek istemiyor.Çünkü o kadar çıkarttıkları araba var piyasada.Para gidecek.Bu sorunu Maysan kendisi çözmüş.Piyasaya sürmüş yeni amaortisörlerini bayilerine.Servisten değiştirirseniz sorununuz düzelmeyecek.Ancak bizzzat Maysanın Hyundai yedek parça satış bayilerine gidip son üretilen amortisörlerden almaya çalışın.Üretim tarihine bakın yeni üretim olsun.Ben aracımdan gayet memnunum şuan.Maşallah herhangi bir sıkıntım da yok.

Bu Sayfayı Paylaş