Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eranın Amortisör Sorununu Maysan Çözdü.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda serci27 tarafından 7 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Alpozturk kardeş maysan hatalı değil.Çünkü adamlar diyorki arabaya takacakları amortisörlerin projesini Huyndai assandakiler kendileri çizip maysana vermişler.Maysana deneme bile yaptırmamışlar.İnanın ben oradayken forddan adamlargeldiler. amortisör görüşmesi için geldiklerini söyediler..Ama adamlar arabayı maysana bırakıp uygun olanı maysanın üretmesini istiyorlarmış.Hyundai ise herşeyini kendi çizip bana bundan üreteceksiniz demiş.Maysandakilerde şikayetler yoğunlaşınca ve kendi kullandıkları gezici eralarda sorun olduğunu anlayıp sorunu çözmüşler.Sonra Hyundaiye söylemişler ama Hyundai istememiş.

2. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Neden istemiyor anlamadım. Başka firmalar binlerce aracı çağırıp hatalarını düzeltiyorlar bunlarda tıs yok. Hata olarak görmüyor ya da maysan la arayarında bizim bilmediğimiz başka bir dava olabilir

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    daha doğrusu helezonlar çok yumuşak ve amortisörler sert...İkisi birbirini dengeliyor fakat sadece hafif tepeciklerde (veya çukurlarda) yaylanmayı hemen kesmiyor,yani yavaş yavaş yaylana duruyor.Bazı araçlarda çukura girdiğin zaman 1 kere yaylanıp tak diye keser ama era çukurdan çıktıktan sonra hızlıdan yavaşa doğru yaylanarak kesiyor....

Kısaca ben bunu gecikmeli sönen lambaya bezetiyorum:D

Ama bazılarınıda (ben dahil) rahatsız etmiyor,arka koltukta oturupta çukurdan çıktıktan sonra oh oh ne güzel yaylanıyor otobüs gibi diyenlerede,beğenenlerede rastladım....

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arka iki amortisör ne kadar dediler peki?serviste 90 lira olduğuna göre orda 60 lira falan olması lazım gitmişken sırf denemek ve sonucu görmekiçin taktırırdım ben olsaydım...

5. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar arka amortisörleri mi veriyorlar sadece. Bu durumda önler ne olacak ? Maysan' ın ön amortisörleri bizim araçtakilerle aynı mı ? Benim anladığım kadarıyla bu lokurtu sesi hem ön hem de arka olmak üzere 4 amortisörden de geliyor. Yani amortisörlerin 4 ünü de değiştirmek lazım.

Düzenleyen : ultraviolet

6. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar simdi en son durum nedir? Cepten amortisör değiştirmek isteyenler ne yapacak? Maysan-Mando mu, Mando mu yoksa Monroe mi tercih edilecek.

Düzenleyen : ademira

7. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Şimdi hepten karıştı işler...
    Düzenleyen : ultraviolet

8. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hocam benim anladığım kadarıyla ERDİ Bey aranılacak ve kendisine ödeme yapılıp amortisörlerimizi alacağız.

9. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abicim benim bildiğim kadarıyla da parayı bastıktan sonra değil Erdi Bey'den Ferdi Bey'den bile amortisör alabilirizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benzer bi konuya yazmıştım, burayada koyayım, aynı ürüne fazla para ödemeyin

11. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yani Mando diyorsunuz hocam.

12. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ben yaza düşünüyorum, dördünüde mandoo yapıcam

13. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    fabrikadan (maysan mando) dört adet amortisörü 200 liraya aldım dün arkadaş saolsun yardımcı oldu bundan ucuza alamam dedi ama normal satış fiyatını da bilmiyorum sormadım

14. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu fabrika sözü geçen fabrika mı ? acaba bu konuda kim yardımcı oldu, işlem nasıl gelişti vs. gibi konuları açıkça anlatabilir misiniz ? Ben de almayı düşünüyorum. Bir de amortisörleri taktıktan sonra lokurtu sesi var mı yok mu yazarsanız memnun oluruz.

15. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    arkadaşımıın tanıdığı maysan da çalışıyomuş oan dedim era için amortisör varmıymış öğren diye. evet varmış gittik fabrikaya burda anlatıldığı gibi bi eski birde yeni tip amortisör varmış. yenilerde arka zıplamıyomu artık dedim . arkanın zıplama sorunu çözüldü dedi. ben yeni üretilenden bir takım istiyorum dedim. yani önler arkalar dört tane. adam getirdi. ne kadar dedim. 200 lira dedi aldım geldim. olay bu. artık servislere de bu amortisörden göndermeye başladıklarını da söyledi.

amortisörleri daha taktırmadım . eibach yay siparişi verdim. onlar da gelsin birlikte taktırıcam kısmetse.

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    acaba yeni amortisörler şimdikiler gibi yüke dayanıklımı yoksa yükü görünce arabayı yere yapıştırırmı?Ankarada bulunabilirmi acaba bu yenilerden,birde bu eibach yay nasıldır yumuşatıyormu aracı yoksa sadece alçaltıyormu...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif

2011 modellerde düzeldimi acaba ya benim araç nerdeyse hiç zıplatmıyor diyebilirim yani..

neyse siz bi taktırında ayrıntıları burda paylaşırsanız çok iyi olur
    Düzenleyen : mmt.88

17. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    sanırım salıya taktırcam

18. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    yaylar ve amortisörler bugüntakıldı. ancak bursa da yağmur var. ondan dolayı çok fazla deneyemedim. ama çok bariz farkeden bişey var zıplama kesildi yaylar gerçektengerekliymiş dedim yani.

19. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    akadaşımdada 1.3 97 accent var arka amortisörlerini maysan almıştık ama patlak çıktılar satan parçacı bizi maysanın fabrikasına yönlendirdi orda bize o serinin hatalı üretildiğini söyledi ve bize mahçup olduklarını onun içinde 2 ön hediye verdiler arkalarıda yeni tip ürettikleri amorsitörlerden verdiler dışarda tamircide değiştirdik

20. ozencv

ozencv Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam yaylar mı farkettirdi yoksa amortisörler mi? hangisi zıplamayı kesti acaba?

Bu Sayfayı Paylaş