Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eranın Amortisör Sorununu Maysan Çözdü.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda serci27 tarafından 7 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. keciadam

keciadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burak Göçken
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Arkadaşlar yazılanlar gayet açık ama tekrar anlatmaya çalışayım
    Maysan mando firması hyundai assan ın istegi doğrultusunda amırtisör üretiyor ve amortisörlerde problem şikayet üzerine incelemeye alarak hyundai assana bana ürettirdiğiniz amortisör de arıza var bunun düzeltmesini yapmak istermisiniz diye soruyolar assanda istemiyorum diyor bunun birçok sebebi var.
    Maysanda servisler harici satışı olan bi birma biliyorsunuz ki adamlar madem assana üretemiyoruz millet te adımızı kötü biliyo mantığı ile hyundai servisleri harici iç piyasaya iyileştirilmiş amortisörleri sunuyor ve de başarılı inananın arkalar için konuyoşuyorum süper ses mes hiçbişi yok herhangi bir maysanmando bayisine gidip iyileştirilmiş modelden satın alıp istediğiniz yere taktırabilirisiniz.
    Bu işlem sonrası aracınızın amortisör sistemi garanti dışı kalıcaktır ki kalsın ben razı oldum çünkü artık ya aracı satacaktım yada çözecektim.
    Lütfen kafanızda soru işareti varsa pm atın yardımcı olmaya çalışırım.

Tekrar MAYSAN-MANDO dan ERDİ CEYLAN beye Çok tşklerimi sunarım.

2. keciadam

keciadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burak Göçken
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Arkadaşlar bu arada Hyundai assana bu amortisör ile ilgili dava açılmış tüketici lehine sonuçlanırsa burdan duyurucam ya düzeltecekler bu olayı yada tazminat ödeyecekler diye düşünüyorum karar sonrası sizlerden de bir bilgiye ulaşan arkadaşımız olursa lütfen burda paylaşsın..

3. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    i20 icinde bı uretımlerı varmı acaba sıtesı acılmıyor. benıde oldurecek arka amortısorden gelen lak luk seslerı

4. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Arkadaşlar... Bundan önce bende Getz varken hatırlayanlar olur belki arkadan gelen seslerden dolayı arabadan soğur hale gelmiştim. Neyse bir gün yine servise gittim aynı sorun için belki çözüm bulmuşlardır diye. Yanımda Faik Çetiner Sonatasını getirmiş arkadan gelen lokurtu şeklindeki seslerden şikayetçi.Kendikendime dedim sen artık sorunun çözülecek diye ümitlenme servisede boşuna gelme... Sonra gittim Monroe amortisör aldım amortisör soununu kendim çözdüm. Diyeceğim o ki Hyundai'den bu sorun için çözüm beklemeyin. Kaç sene geçti aynı sorun devam ediyor. Zatenotomobil firmalarının ülkemiz kullanıcısına verdiği değer ortada. Aynı marka modelin Avrupa donanımına bakın. Buradaki donanıma bakın dağlar kadar fark var...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

5. keciadam

keciadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burak Göçken
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    i 20 için monreo

sachs ki sachs ı öneririm birçok firma üretiyor erada problem olduğu için üren yok sachs nissan , Bmw gibi firmalar kullanıyo şiddetle tavsiye ederim aracım i 20 olsaydı çoktan almıştım.

6. keciadam

keciadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burak Göçken
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP

Şu andaki çabalarımızda onun için değilmi sizce tamamen monreo ve maysan mando ile irtibat sonrası çözdüm bu işi şu anda hyundai deki ustalar bile soruyo aracı satarsan haberimiz olsun falan diye :=)
    amortisör + ses yalıtımı içten ve dıştan pütür gibi araçla çok uğraştım en sonunda adam olur gibi oldu..

7. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    nerden bulcaz bu sachs i

8. keciadam

keciadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burak Göçken
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    sanayide bayisine falan sormanız lazım

9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    bu eralarda amortisör sorunu kronik mi? yani herkes amortisörlerde sorun mu yaşıyor

10. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşların bazıları dalga geçer gibi üstüne ışık altına ışık deyince kızdım.Şimdi maysan bana dışarıdaki bayilerine gönderdiği amortisörleri düzelttiğini resmen söyledi.Ancak servise gönderilen amortisörler yine eski yani hatalı olan.Serviste değiştirmenizin bir anlamı yok.Sıkıntınız bitmez.Bunun nedeni ise maysan yeni geliştirdiği amortisörleri hyundai yetkililerine teklif etmesine rağmen kabul etmemeleri.Yapmanız gereken maysanı arayıp satış sonrası bölümünden bilgi almanız onlar size gerekli bigiyi verirler.Önleri monreodan alabilirsiniz.Ancak arkaları maysan mando bayilerinden yeni üretimlerden alacaksınız.saygılarımla...

11. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Serci 27
    Acaba 4 amortisörü de alsak bize ne kadara mal olur bilgilendirebilir misiniz? Montajı hariç.

12. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkalar 140 civar galiba maysan mando,önler monreo 190tl civar ama tam bilmiyorum

13. gokhan_kcr

gokhan_kcr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar merak ettiğim bir konu var 1 hafta önce 1.5 accent aldım amortisörlerden ses gibi bir sorunum yok fakat araç zıplıyor ve yol tutuşu neredeyse 0 korkudan 70 80 km yi geçemiyorum bununla ilgilide arabaya spor yay takmayı ve geniş taban jant lastik takımı almayı düşünüyorum söylediğiniz amortisötlerden aldıgımızda yol tutuşu düzeliyor mu acaba ?

14. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence sizin araçta bi sorun olabilir, lastik havalarına falan baktırın, amortisörleri kontrool ettirin derim
    bende de 1.4 era var, evet zıplaması var ama 100-120 ile viraj dönüyoruz, dediğiniz gibi 70-80i geçememek biraz abartılı oolmuş

15. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Evet yol tutuşu değişiyor mu arkadaşlar.
    Bana göre mayson hatalı. Bu amörtisörleri bunlar üretmişler zamanında. Ücretsiz olara Assian a vermeleri gerekir ki servisler de değiştirsin ücretsiz.

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    yol tutuşu gayet güzel,ben memnunum bu konuda heleki arkada 150-200 kg kadar yük varsa tadından yenmiyor..zaten amortisörlerin sert ve gazlı sistem olmasındaki amacı yol tutuşu ve viraj kabiliyetinin daha iyi olmasının istenmesidir.

17. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    benim erada da özellikle sabahları ilk hareketten sonra belirgin biçimde lokurtu sesi geliyor. öyle ki en ufak bir taşınüzerinden de geçsem lokurtu yapıyor. ama bellibir mesafeden sonra lokurtu kayboluyor. servise sorduğumda amortisörlerin gazlıolmasından dolayı lokurtu yapmasının doğal olduğunusöylediler. ancak km ilerledikçe lokurtuların kaybolacağını da belirttiler. ben de değişmekten vazgeçtim.
    yanlız sormak istediğim birşey var. bu gazlıamortisörler araca göre yapılmışsa, hidrolik amortisörlerin takılması aracın gidişatına herhangi bir etkide bulunmaz mı?

18. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    evt o lokurtu benım getzdede var onden gelıyor sınır bozucu

19. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu forumda bir çok kişi eranın amortisörlerinin tam aksine yumuşak olduğunu ve zıplamanın bu yüzden olduğunu söylediler.

20. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    eranın amortisörleri kesinlikle sert. arabada yaylanma kesinlikle olmuyor. yumuşak amortisörün nasıl birşey olduğunu görmek istiyorsanız herhangi birlada vega aracı denemenizi isterimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifbundan önceki aracım lada vega idi süspansiyon amortisör mükemmeldi. ama virajlarda arabanın yan yatma eğilimi fazlaydı. eğer eralara bu amortisörleri koymuşlarsa bir bildikleri vardır. bana era kullanan bir taksici eğer arabanda zıplama sorunu varsa bu arabanın üzerindeki orjinal lastikleri yüzünden olur demişti. lokurtular var ama bu sürekli olmuyor. belli bir süre sonra kesiliyor.

Bu Sayfayı Paylaş