Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eramın tekerini sürttüm ve ses geliyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda alpozturk2002 tarafından 16 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün pikniğe götürdüm öğrencileri. Dağ tepe gidip arabanın altı sürtmesin diye uğraşırken sağ tekeri yanda görmediğim bi taşa çarptım. Yeni aldığım jant kapağı kırıldı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

2. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar 1-2 saat önce aracı servise bıraktım. Araç 2000 km de daha 2 ay oldu alalı. Yalnız direksilonu sola kırınca gelen ses ilk çalıştırmada veya soğukken gelmiyor. Belli bir hız veya km yapınca gelmeye başylıyor. Bugün ilk çalıştırmada sola kırdım ses yapmadı. Sonra 2 km gittim durup denedim gene yapmadı, sonra 5 km gittim ve 160 km hıza çıktım, sola sağa yürürken kırıp sonra uygun bi yerde durup sola kırdım bu sefefr ses yapmaya bayladı. Sağa kırınca yapmıyor. Sola dayanırken yapıyor. Çok kötü bir ses.
    Benim ormak istediğim, bi masraf çıkarsa garantiden karşılama şansım olur mu? Çünkü bu ses belki sürtünmeden önce de çıkıyor olabilir. Çünkü ilk çalışmada yapmıyor ve şu ana kadar sola sonuna kadar hiç kırmamıştım direksiyonu. Cevaplarınızı bekliyorum uzun oldu biraz:)
    Düzenleyen : alpozturk2002

3. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    cevap arkadaşlar :)

4. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun. Önce yapıp yapmadığından emin olabilseydiniz en azından garanti konusu kesinleşirdi ama eğer sürtmeyle alakalı olarak ortaya çıkmışsa muhtemelen kullanıcı hatası olarak değerlendirilir. Siz yinede sürtmeden bahsetmeseydiniz. İnşallah öyle olmaz.

5. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Ama yan kapakta yıpranma olmuştu. Ben demesem de onlar farkına varabilirlerdi ki dürüst davranmayı seçerim her zaman.
    Az önce servisten aldım arabayı. 3-4 saat uğraşmışlar. Rot-balans ayarı yapmışlar falan falan...
    Ama ses devam ediyor. Çok az bir azalma var ama zaten önceden de her zaman yapmıyordu sesi. Rot balans ücretini aldılar.
    Direksiyon kutusunu sökmeden sorunun çözülemeyeceğini söylediler. O da 2 gün sürüyormuş. Ama ses bir tehlike yaratmaz dediler. Ben de sesin sürtünmeden önceden de olabileceğini çünkü belli bir yol yapmayınca hiç ses çıkarmadığını söyledim. Onlar da olumlu baktılar. 5 bin 10 bin yol yapın ses ya gider ya da netleşir o zaman garantiden değiştiririz diye söz verdiler. Ben de tamam dedim. İki aylık arabanın da her yerinin sökülmesini istemez kimse zaten. Biraz daha yol yapayım bakalım nolacak. İlginize teşekkür ederim.

6. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu arada Coşkun Bey hiç mesaj atmıyor konuma. Küstüm yanihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Coşkun Abi, sence servis ilerde bana yamuk yapar mı bu konudaki görşlerini bekliyorum.

8. Misafir

Misafir Guest

Üstad, arada kalmış, hemen ilgileniyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Bekliyorum:) Konuyu baştan sona kadar icelersen daha iyi olacak anlaman için. Biraz yoracam seni ama kusura bakma:)

10. Misafir

Misafir Guest

Şimdi hocam....tekerleğin bağlandığı bir sürü parça var ve her türlü darbe bu parçaları etkiler, geçenlerde benim sol tekerleğe vurmuşlar, rotlar motlar eğilmiş, değiştirdim....öncelikle bu vaziyette sürat yapmak çok tehlikeli, Allah muhafaza bir parça kopsa meydana gelecekleri düşünemiyorum bile, ben şahsen bu vaziyette marşa bile basmam, yapacağınız ilk şey aracı hemen kontrole sokmak...bu vaziyette yola çıkmayın, hele'ki 160 felan aman dostum aman...ayrıca bu gibi durumlarda yorum yapmak bile bence yanıltıcı olup istenmeyen şeylere sebep olabilir...

11. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Coşkun abi, bugün servise götürdüm, 3-5 saat uğraştılar, cihaza takmadan rot balans ayarına kadar hepsini yapmışlar ama ses gelmeye devam ediyor. Biraz direksiyonu yumuşatmışlar birazcık azalmış ses. Bir de her zaman yapmıyor. Dün ilk çalıştımada sola kırdım yapmadı. Ama belli bir yol gidince yapıyor. 10 km falan gidince yapıyor. Bugün de denedim. İlk çalıştırmada gene yapmadı. 2 km gittim gene yapmadı. Sonra düz yolda biraz bastım 3-5 km. Sonra gene denedim bu sefer yaptı. Sağa kırıca yapmıyor. Sadece sola sonuna kadar dayanınca yapıyor. 5 cm lik çevir payı süresince yapıyor.
    Sonuç olarak servis direksiyon kutusundan şüphelendiğini ve kutuyu açmalarını gerektiğini 2 gün sürebileceğini, ama sesin de tehlike arz etmediğini bu konuda garanti verebileceğini söyledi. Ben de daha 2 aylık arabamın her yerini elletmemek için zamana bıraktım. Servis sesin ilerde ya geçeceğini ya da netleşeceğini böylece garantiden değiştireceklerine söz verdiler. Umarım sözlerinde dururlar. Çünkü kutu 2 bin tl.
    Ben de kaskonun şimdi karşıyalabileceğini , ama zaman geçerse karşılamayacağını bu yüzden garanti olayını iyi düşünün beni madur etmeyin dedim. Resmen yemin ettiler.
    Şimdilik bu şekilde devam edicem. Bakalım nolucak.

12. Misafir

Misafir Guest

Son bir tavsiye, kıy 20 kağıdına aracı iyi bir rot balansçıya sok yanlız yapılanları söyleme sadece "ses geliyor" de bakalım ne diyecekler...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Bunu deneyecem.

14. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar, konuda bahsettiğim sesi azaltmak için, direksiyonu yumuşattığını söyledi servis yetkilisi. Ama yumuşatma olaynıdan sonra sanki hızlanınca kontrol zorlanıyor gibi geldi. Yanılıyor da olabilirim. Direksiyon yumuşatmanın zararı varmıdır sizce?

15. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu soruya cevap yok mu arkadaşlar

16. Misafir

Misafir Guest

Direksiyon ne kadar yumuşak olursa otomobil hızlandıkça hakimiyeti o kadar zorlaşır...

Bu Sayfayı Paylaş